Új hozzászólás Aktív témák

  • hlud

    csendes tag

    sziasztok!

    az alábbi a problémám:
    van egy ASUS P5K Pro (P35/ICH9R) alaplapom, ami elvileg támogatja a hot-swap-et, de a gyakorlatban elég érdekesen működik, ill. inkább nem működik.
    van benne egy vipower VP-1001LSF ide to sata swaprack (chip: silicon image satalink Sil3611CT80), amiben van egy vinyó és ha bekapcsolom, annak rendje és módja szerint felismeri a windózxp az új eszközt (vinyó) és tök jól működik. a gond ott kezdődik, ha ki akarom szedni. megnyomom a hardver biztonságos eltávolítása gombot és utána az eszköz szépen eltűnik és hallani ahogy a vinyó pörgése lassul, ahogy a motort le akarja állítani. viszont ekkor hirtelen újra felpörög és mintha most kapcsoltam volna be, újra felismeri az eszközt. végtelen ciklus. ez elég bosszantó, mert így ki kell kapcsolnom a gépet, ha biztonságosan el akarom távolítani, magyarul megöli a hot-swap lényegét.
    egyébként egy "sata direct link" fiók is van benne és azzal is ugyanez a helyzet.
    az előző amd-s konfigomban pedig minden tökéletesen ment ezzel, ahogy kell.
    nem hiszem hogy szoftveres gond, mert már régóta csinálja több telepítés óta. driver ugye nincs a chipsethez, mert az intel etalonnak hiszi magát. próbáltam a "HotSwap!" című M$ független programmal is eltávolítani de ugyanez történt. bios frissítés sem segített.
    pedig tudomásom szerint az ich9r és ich9 között pont ez lenne a különbség, hogy bírja a hot-swapet. ezért érdemes volt pro alaplapot venni. vagy a szokásos intel szabványtalanság áll a háttérben?

    szívesen venném ha javasolnátok olyan alaplapokat, ami jó a procimhoz (E8200) és nálatok bevált hot-swap téren. pl. gigabyte dsl3/4 sorozat p35/p45 csippel tetszene, csak jó lenne tudni, hogy tényleg működik-e a gyakorlatban, mert ezek szerint a specifikációknak nem lehet hinni.

    vagy esetleg visszaváltanék amd-re is mindent lecserélve, mert nekem ez fontos, hogy működjön. csak akkor légyszí olyan lapot javasoljatok, ahol ti is használjátok a hot-swapet és biztos működik.

    előre is köszi

    In Vino Veritas, In Merga Patria! (gyk.: Borban az igazság, sz@rban a haza!) Téged is súlyt a válság? Nem tetszik, amit magad körül látsz? Tudnál mire évente plusz 1 milkát költeni? Kukkants be ide: http://rrr100.wikispaces.com

Új hozzászólás Aktív témák