- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigpocket
csendes újonc
Szép napot mindenkinek!
A Revolut egyik alapítója egy Gasprom vezér fia, a másik alapító ukrán. Vajon a Revoluttal mi lesz?
[link] -
bigpocket
csendes újonc
válasz Fandango #63503 üzenetére
Rendben, így legyen!
Csak ezért kérdeztem:
UK:
"Az Egyesült Királyság öt orosz bankot és három vagyonos magánszemélyt szankcionál. A döntés alapján a szigetországban lévő vagyonukat befagyasztják, a magánszemélyeknek pedig megtiltják az országba történő beutazást, velük kapcsolatba lépni sem lehet. Boris Johnson szerint "ez az első részlet"."USA:
"- korlátozzák Oroszországot, hogy dollárban, euróban, fontban és jenben kössön ügyleteket, és hogy a világgazdaság része legyen,
- befagyasztják egyes orosz bankok számláit, köztük a második legnagyobb VTB-ét, hogy ne tudják finanszírozni az orosz haderőt,
- korlátozzák Oroszországot, hogy high-tech felszereléshez férjen hozzá,
-szankcionálják az orosz bankokat, amelyek együttesen ezermilliárd dollár feletti vagyonnal rendelkeznek."Értem, a Revolut még nincs köztük, csak érdekelt, szerintetek képbe kerülhet-e.
-
bigpocket
csendes újonc
-
bigpocket
csendes újonc
Revolut, Wise tranzakciós illeték 15.§: be kell jelentkezniük az NAV-hoz és fizetniük kell a tranzakciók után, amibe bele tartozik a pénzváltás és a bankkártyás fizetés is, pont úgy, mint a hazai intézeteknek. 2022. július 1.-től.
-
bigpocket
csendes újonc
Revo, Wise: tipikus határon átnyúló szolgáltatás.
Nekik semmi vesztenivalójuk nincs: bejelentkeznek a NAV-hoz, befizetik az adót és kivetik a magyar ügyfelekre, akik itthon már 10 éve fizetnek ilyen adót.
Nekik jogkövetőnek és együttműködőnek kell lenniük a helyi adóhatóságokkal, ahol szolgáltatnak, hogy meglegyen a bizalom az ügyfelek és a befektetők felé. Vagy kivonulnak, az is egy opció.
Amiért a kormány kétségesnek tartja az illeték befizetést - annak mértékét - azért lehet, mert ez önbevallás és semmi rálátásuk nincs a valós pénzforgalomra. Tehát annyi lesz az illeték, amennyit a cégek bemondanak.Más: nekem a MOL adója akadt be. A Brent és az Ural árkülönbözetének 25%-a az adó. Ha jól olvastam az Ural ára kb. a Brent fele (nem biztos), így a kutakon a benzin árát min. 25%-kal emelni kell. Na de hatósági ár van. A kormány hatósági árral korlátozza egy tőzsdén jegyzett cég termékeinek eladási árát miközben a bekerülés ár 25%-kának megfelelő extra adóval sújtja a szokásos adókon felül (plusz tranzakciós illeték a részvényeire). Egyébként az Uniónak is pont ez az ötlete cserébe a magyar olaj embargó mentességért, ők a Brent és az Ural különbözetét szednék be egy az egyben.
[ Szerkesztve ]
-
bigpocket
csendes újonc
-
bigpocket
csendes újonc
A reggeli kávéhoz.
Összefoglaló (5 perc): Beszélgetés Surányival
video
Szándékosan nem véleményezem, ezt mindenki tegye meg a saját preferenciái alapján. -
bigpocket
csendes újonc
Átírta a számokat az MNB: nagyobb inflációval és GDP-növekedéssel számolnak, mint korábban
Infláció várakozás:
2022: 11,0-12,6
2023: 6,80-9,20
2024: 2,50-3,50A jövő évi 9,2% felső határ vajon a "stop"-okkal vagy már azok nélkül?
-
bigpocket
csendes újonc
válasz PredatorZoli #71675 üzenetére
A kényelmetlenség a következő hónapokban is meglesz már.
Az alapkamat/heti betéti kamat még 8% alatt, a köv. hónapok inflációját 16% körül várják + a stopok = elnagyolva ez 20% körül.
Az olló már túl nagyra nyílt: 8% kamat vs 20% havi év/év infla.
Nem igazán rohan senki finanszírozni az államot. Ha az intézményi befektetők is erre jutnak, nem lesz forrás. Növelni kell a heti kamatokat, de meddig?
A kincstárnak meg fizetnie kell a rezsicsökit meg még drágán is jut hitelhez. Ez lesz bebetonozva a következő két évre.
Az árfolyam ott van, ahol lennie kell. Ja, igen. -
bigpocket
csendes újonc
válasz Lex Icon #71689 üzenetére
Az általad linkelt portfóliós cikk:
Itt az MNB friss előrejelzése: hatalmas infláció lesz idén, jövőre is velünk marad az árrobbanás!
Az MNB előrejelzése szerint az infláció, ami májusban 10,7%-os volt, a következő hónapokban megközelítheti a 16%-ot.
Ebből azt írni, hogy kocsmai stílus meg pánikkeltés, azért túlzás.
Államcsődről nem írtam, szerintem baromságokat sem.
De leírtad a véleményed rólam, együtt tudok élni vele. Lépjünk tovább. -
bigpocket
csendes újonc
válasz szabi__memo #71680 üzenetére
+1
Jó hírrel szolgált Navracsics Tibor: Érkezhetnek az EU-s pénzek
talán a folytatás is jó... -
bigpocket
csendes újonc
válasz sunavlys #71697 üzenetére
Tőlem kérdezel ilyet? Én mindenkit bírok. Őt is.
Szeretem olvasgatni itt a bejegyzéseket és respect azoknak, akik ingyen segítenek, tanácsot adnak, válaszolnak (újra és újra a hülye kérdésekre is), tanítanak és véleményt mondanak a szabadidejükben az okulásunkra.
Minden fórumon, topikban és játszótéren van egy helyi őstag aki az újoncok képét beleveri a betonba, hogy tudják hol a helyük. Nem baj. Kiengedte a gőzt, mi elengedjük a témát.
Csak pozitívan.
(Rozi néni) -
bigpocket
csendes újonc
válasz Lex Icon #71714 üzenetére
Záróra van a kocsmában.
Nagyon szórakoztató vagy, de tartok tőle a többiek nem azért jönnek egy befektetési fórumra, hogy az FB-s agóniádat olvassák.
Ránk fognak szólni, hogy fejezzük be.
Ezt megelőzendő felajánlom, hogy szívjuk el a békepipát és kérjük ki az utolsó kört: nyomd meg még utoljára a válasz gombot, írd be a dobozba, ami még beakadt és Küldés.
Utána befejezzük. Rendben? -
bigpocket
csendes újonc
Tudunk valamit az RC beolvadásról?
Kérdezgetem az Erstét: jelenleg nincs még - publikus - döntés a beolvadásról vagy a díj struktúra módosításáról. Most úgy tűnik megmarad diszkont brókernek. Akinek nem kell brókeri támogatás vagy nem privát bank ügyfél, az maradjon, akinek brókeri támogatásra van szüksége vagy privát banki szolgáltatásra, annak az Erste Befektetési cégét ajánlják.
A változást majd publikálják, ha lesz.
Ha jól tudom az RC az IB-nél van, elég bonyolult lehet áttenni az ügyfélportfóliókat a saját rendszerükre, he egyáltalán ez a terv - bár aki jártas ilyenben megmondja hogyan megy ez. -
bigpocket
csendes újonc
válasz PredatorZoli #71867 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat, ezt nem olvastam.
hogy mit tudnak ezért felajánlani.
Erre válaszként a brókeri szolgáltatást és a személyes kapcsolattartást mondták. A kicsik korlátozottan kérhetnek támogatást, esetileg, a nagyok dedikált brókert tudnak kapni. Nincs akkora broker létszám, hogy ez mindenkinek elérhető legyen folyamatosan. -
bigpocket
csendes újonc
válasz PredatorZoli #72085 üzenetére
A kitettség számításánál (huf, eur, usd, stb.) kell-e figyelembe venni, hogy a bróker/befektetés milyen országban van (helyi szabályzók, gazdasági kilátások, illetve azok változása) vagy ezt Te külön kezeled?
-
bigpocket
csendes újonc
Erste Bank valószínűleg áthárítja a tranzakciós illetéket majd:
2022. szeptember 15-től a Bank megemeli a lakossági számlák egyes tranzakciós díjait a Lakossági Banki Szolgáltatások ÁSZF-ben szereplő 3.4.1. b) pontjára hivatkozva, a Bankra háruló közteherfizetési kötelezettség növekedése okán. Részletes információt fiókjainkban, honlapunkon (www.erstebank.hu/hirdetmenyek) a Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetményben talál 2022. július 15-től. A módosítás az Ügyfél részéről elfogadottnak
minősül, ha 2022. szeptember 14-ig írásban nem értesíti a Bankot arról, hogy a módosítást nem fogadja el és felmondja szerződését. Ez esetben a felmondás azonnali hatályú és díjmentes.Az értékpapír számlával vagy RC-vel kapcsolatban még láttam módosítást.
-
bigpocket
csendes újonc
Csak gyanítom, hogy ez a dokumentum okozhatott galibát az árfolyamban, amelyet most fogadtak el az EP plenáris ülésén:
"...az EP fel is szólította az uniós intézményeket, hogy ne bocsátkozzanak alkudozásba a „nemzeti vétójukkal visszaélő” tagállamokkal; Magyarország esetében pedig mindaddig tartsák befagyasztva a helyreállítási alap sokmilliárdos forrásait, amíg Magyarország teljes mértékben eleget nem tesz a rendeletben meghatározott feltételeknek, valamint az országspecifikus ajánlásoknak, különösen a jogállamiságra, az igazságszolgáltatás függetlenségére, valamint a csalás, az összeférhetetlenség és a korrupció megelőzésére és felderítésére tekintettel."
Gondolom a megfogalmazás során sok álláspont ütközik ilyenkor, ami részben kiszivárog, de végül nem kerül bele a véglegesbe. Lehet, hogy ez a fordítás sem alapos. Meglátjuk majd, hogy az EU fontos emberei hogy értelmezik ezt a szavazást, milyen lépések jönnek. -
bigpocket
csendes újonc
Kettős adózás kérdéséhez:
Mi lesz a befektetőkkel, ha tényleg megszűnik az amerikai-magyar adóegyezmény?
Ez kicsit csökkenti a felmondás súlyát. -
bigpocket
csendes újonc
válasz PredatorZoli #72930 üzenetére
Arra a részére gondoltam, hogy a régi megállapodás már nem felelt meg az amerikaiaknak, készült is egy másik, amit még nem fogadtak el. Úgy is tekinthetjük, hogy az új elfogadásának feltétele a minimumadós álláspontunk feladása - azaz egy nyomásgyakorlás történt.
Arra ügyeltek - amennyiben ez igaz - hogy legyen másfél év észhez térnünk és ne okozzanak nagy kárt se rövid távon. Szerintem ez egy nem túl kemény gyomros volt részükről.
Abban teljesen igazad van, ha nem lesz velük kibékülés, akkor ez komolyabb következménnyel jár számunkra - nem csak az elveszett adó miatt, hanem az adóegyezmény felrúgásának ténye miatt.
Egyébként megkövetlek, mert nemrég kérdeztem rá nálad az országok adótörvényeinek változásából eredő kockázatra és most bumm. Megvuduztalak, elnézést kérek. Jövök eggyel. -
bigpocket
csendes újonc
válasz tobi'' #72970 üzenetére
"- módosító javaslat benyújtására a kivételes eljárást elrendelő döntés meghozatalát követő
három órán belül legyen lehetőség,
- az összevont vitára 2022. július 12-én (kedden) - 1. napirendi pontként - kerüljön sor,
- az összegző módosító javaslatról való döntésre 2022. július 12-én (kedden) kerüljön sor,
- a zárószavazásra 2022. július 12-én (kedden) kerüljön sor." -
bigpocket
csendes újonc
Például a társasházaknál ezt hogyan oldják meg: van egy közös gázóra, amin egy közös kazán, ami a melegvizet és a fűtést biztosítja X lakásnak. A társasház a lakások fogyasztása alapján számol el a lakókkal közgyűlési határozatban rögzített módon, árral. Vannak lakások, amelyeket nem laknak.
Kérdés:
- a gázművek a számla kiállításánál honnan tudja, hogy hány család veszi igénybe a gázfogyasztást és melyik családnak mekkora kedvezmény jár? - tételezzük fel ezt be lehet jelenteni, de ki jelenti, hogyan ellenőrzi, mert joga nincs hozzá senkinek?
- az egyik lakás kevesebbet fogyaszt az átlagnál vagy semmit, a másik pont annyival többet. A második lakónak piaci árat kéne fizetni, de az összfogyasztás alapján például nem kell., mert a közösség nem lépi túl az átlagot. Tehát aki spórol vagy nem is lakik ott, annak előnyét a másik élvezi, aki nem spórol? Beszedni tőle többet nem lehet, ha a háznak nem kell többet fizetni. (remélem érhető a helyzet)
És ennek sokféle variációja lehetséges. Ezt kéne a társasházaknak szabályba önteni augusztusig, egyébként a piaci árat nem érvényesíthetik a lakók felé.
A "közös gyűlést" így nyáron lehetetlen összehívni, nem lesz meg a szavazati arány sem és az is kérdés, hogy mi lesz akkor, ha a lakók nem szavazzák meg az új rendszert?
Értem én, az állampolgárok csak kis részét érinti ez, meg miért nem készültek fel erre még májusban a szokásos közös gyűlésen. -
bigpocket
csendes újonc
A DKJ hozama csökken 15.-étől: 6,56% -> 6,29%.
https://www.allamkincstar.gov.hu/files/%C3%A1rfolyam/DKJ_20220715.pdf
Ez vajon a nagy érdeklődés miatt lehet vagy ez ilyen? -
bigpocket
csendes újonc
A portfólió gondolatmenete sem jó így. A múltbéli fogyasztásra a szolgáltató nem emelhet díjat, nem számlázhat plusz költséget. Azért fizess többet, mert tavaly télen nem fértél bele a új keretbe? Ez olyan lenne, mintha a korlátlan net után azt mondaná a szolgáltató, hogy ezentúl nincs ilyen és lécci az elmúlt éves forgalmad után is fizess be egy összeget. Itthon még ez elmegy, de ez gyorsan eljutna uniós bíróságig.
-
bigpocket
csendes újonc
Nyilvánvaló, hogy a jogszabály lesz az, ami - talán - megválaszolja a kérdéseinket.
A kormany.hu-n is ez van: a technikai részletekről a fogyasztók időben tájékoztatást fognak kapni.
Az az én hibám, hogy én a Gergely naptárt használom, eszerint ma 2022. július 15. péntek van. Az új metódus 2022. augusztus 1.-én lép életbe. A mai napot nem számítva: 16 naptári nap.
Az "időben történő tájékoztatás" hány napot jelent nálunk - amíg aludni tetszik az már rendben van? -
bigpocket
csendes újonc
Amíg aludtunk, módosították az extraprofitadóról szóló rendeletet. Az értékpapír műveletek utáni tranzakciós illeték 20000 Ft-ig nulla és a külföldi befektetési - határon átnyúló - szolgáltatóknak is meg kell fizetniük a magyar papírok után.
Elég önteltségnek tűnik, hogy kevesebb, mint két hét múlva a világ összes brókere - akinél magyar ügyfél regisztrálhat és tart magyar papírt a kínálatában - rohan "adóregisztrálni" Magyarországra, figyeli, hogy ki magyar adórezidens, majd számolgat és bevall. Persze a jogkövető magatartás ezt kívánja, na-de-hát. -
bigpocket
csendes újonc
Privátbanki limitek (portfolio.hu)
-
bigpocket
csendes újonc
Nem emelt a jegybank a hetes betéti kamaton: 9,75%.
Az állampapír hozamok alakulása elég rejtélyesnek tűnik. Pl. a DKJ hozama hetek óta csorog lefelé, távolodik a heti betéti kamattól. Azt mondjuk, hogy a túl nagy érdeklődés miatt ennyiért is viszik.
Utána egyik napról a másikra ugrik felfelé majdnem 2 százalékpontot, miközben venni nem igazán lehet továbbra sem. A heti betéti kamat meg nem változik.
Erős túlzással, mintha a kamatkörnyezetnek semmi köze nem lenne a DKJ árfolyamához. Van valami "szabály", hogy a DKJ hogy követi a kamatkörnyezet, inflációt, bármit? -
bigpocket
csendes újonc
A Erste Bank Hungary Zrt. (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26.; cégjegyzékszám: Cg. 01-10- 041054) mint az Erste Befektetési Zrt. egyedüli részvényese 2022. június 27. napján az alábbi határozatokat hozta meg:
Az Egyedüli Részvényes döntött a Társaságnak a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szerinti egyesüléséről, amely szerint a Társaságba a Random Capital Broker Zrt. beolvad 2022.09.30-i hatállyal, melyet követően a Társaság a Random Capital Zrt. jogutódja lesz.
Az Egyedüli Részvényes elfogadta az egyesülési tervet és megbízta a Társaság Igazgatóságát az egyesülési szerződés megkötésével.(ha volt már, akkor elnézést kérek)
-
bigpocket
csendes újonc
"a HUXIT-hoz asszem népszavazás kell"
Sajnos a jelenlegi alaptörvény kimondja, hogy nemzetközi szerződésekről nem lehet népszavazást tartani. Az ellenzék módosítót adott be, hogy népszavazás nélkül ne lehessen kiléptetni hazánkat a NATO-ból és az Európai Unióból, de a Fidesz leszavazta.
Orbánon múlik (ez is).
-
bigpocket
csendes újonc
válasz PredatorZoli #85126 üzenetére
Köszönjük szépen az információkat!
Elég kusza a programleírás, úgy kell összeollózni.
- Az általad kiválasztott csomagra a vételi díj 0,5% min. 500 Ft [link]
- Van egy ilyen kitétel is: "...TBSZ befektetéscsomagok esetén pedig 25,000 Ft (ennél alacsonyabb havi egyösszegű átutalás esetén a beérkezett pénz nem kerül befektetésre)"
[link] , viszont e második dokumentáció meg a minimum díjról nem ír, csak a 0,5%-ról.
- írtad, de fontos, hogy csak rendszeres átutalási megbízással működik, eseti, havi utalásokkal nem.
Azt írod, hogy
"ha akarod egyből el is adhatod és vehetsz belőle amit akarsz" - ezt az Erste megerősítette? Kicsit fura nekem, hogy havi 500 Ft díjért cserébe elengednek bármekkora állományi díjat + X db számlavezetési díjat. Nem lenne egyszerűbb akkor havi ötszáz és nincs más díj? Valahol egy kutyusnak elásva kell lennie vagy én vagyok paranoiás és kezeltetnem kell. -
bigpocket
csendes újonc
válasz stingy2 #85530 üzenetére
"Ennyi erővel minek a bankszektor, ha kis túlzással nem hozhatnak a bankok önálló üzleti döntéseket, mert azt utólag vmi nagymártonok felülírják."
csak óvatosan, hogy mit mondunk ki hangosan!
"A november 17-én megtörtént bejegyzésével megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. Az intézmény felállításával egy központilag irányított, hatékony, állami hátterű finanszírozási rendszer jön létre, amely hozzájárul, hogy mintegy 1000 milliárd forintnyi új forrás kerüljön a gazdaságba - jelentette be keddi közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter."
-
bigpocket
csendes újonc
válasz peetie1 #86029 üzenetére
Nálam egy számlavezetési díjat engedtek el (350 Ft), a többit terhelték és az állományi díjat is.
Én úgy látom, hogy annak a számlának a számlavezetési díját és állománydíját engedik el, amelyre a befektetési alapot vettem. A többi számlát ugyanúgy terhelik.
Ha valaki másnak más tapasztalata van írja meg. -
bigpocket
csendes újonc
-
bigpocket
csendes újonc
válasz PredatorZoli #86055 üzenetére
Nem volt korábban sosem.
November 26.-án indítottam. -
bigpocket
csendes újonc
Ott ez is szerepel, PredatorZoli is ezt írta korábban:
Azon ügyfelek számára, akik 2022. szeptember 1. és 2022. december 31. között új Erste Future Befektetési Programot indítanak – és az indítást
megelőző hat hónapban nem rendelkeztek aktív Erste Future Befektetési Programmal –, az indítást követő két évben a Díjjegyzék szerinti fix és
állományi díj 100%-a elengedésre kerül minden értékpapírszámlára vonatkozóan azokban a hónapokban, amelyben legalább 20.000 forint utalás
érkezik normál, TBSZ vagy NYESZ-R számlára, bármelyik rendszeres befektetéscsomag megvételére. A kedvezmény csak azon hónapokra
vonatkozik, amikor beérkezik a feltételeknek megfelelő legalább 20.000 forint. A kedvezmény további feltétele a pozitív reklám nyilatkozat és az
értékpapírszámlához kapcsolódóan e-mailes értesítési csatorna választása.És a fentiek a korábban linkelt terméktájékoztatóban is benne vannak, ezért kezdtünk foglalkozni vele. Én meg egy határozott mozdulattal elindítottam, hogy lássam így van-e. Nincs így, hogy miért, majd kiderül vagy megkérdezem az Erstét.
Nem nagy ügy, csak visszajeleztem, nálam miként működik.
-
bigpocket
csendes újonc
válasz temporello #86104 üzenetére
Felhívtam az Erstét, mert mi itt nem fogjuk tudni kitalálni, úgy látom.
Szóban megerősítették, hogy minden számlára vonatkozik, de most megnézik, hogy nálam miért nem és visszajeleznek.
Majd én is itt nektek, hogy mit ronthattam el. -
bigpocket
csendes újonc
válasz bigpocket #86106 üzenetére
Utánajártak, nem volt jó a konfigurálás, tévesen terhelték a díjakat mindenkinek, nem csak nekem. A jövő héten jóváírásra kerülnek.
Nyitott kérdés még - ezt nem akartam most megkérdezni -, hogy ha eladom a novemberi csomagot a jövő hónapban, de beutalok és veszek újat, akkor mi történik. Ki fog derülni. -
bigpocket
csendes újonc
Az üzemanyag ársapkához egy másik nézőpont:
A lengyel ORLEN-csoport összesen 143 hazai töltőállomást vesz át a MOL-tól.
Talán a deal része volt az ársapka kivezetése és a kis benzinkutak - versenytársak - tönkretétele. Csináltak egy kis áruhiányt és a politikusok megoldották nekik. -
bigpocket
csendes újonc
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
JANUÁR KÖZEPÉN, AMIKOR KIDERÜLNEK AZ IDEI ÉVI ÁTLAGOS INFLÁCIÓS SZÁMOK IS, KIJÖN MAJD EGY ÚJ PMÁP-SOROZAT, AZ ÚJ INFLÁCIÓT LEKÖVETVE (EZT AZ ÚJ INFLÁCIÓT A MÁR KINT LÉVŐ SOROZATOK IS LE FOGJÁK KÖVETNI)
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.+ egyéb újdonságok:
Jön az új lakossági állampapír! Itt van minden, amit tudni lehet róla
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- OLED TV topic
- Formula-1
- DPD tapasztalatok
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest