Új hozzászólás Aktív témák

  • stangli

    senior tag

    válasz brd #8877 üzenetére

    No' és miért is van ez rajta a szerződésen, miért kellett ezt külön kikötni...?

    Hogy az olyanok mint Te, tudják, hogy forintba kell törleszteni :DDD

    De most komolyan, fordítsuk meg a kérdést, ha €-ba, vagy CHF, be, vagy Jen-be kéne törleszteni, az aki most sem tudja törleszteni, tudná törleszteni devizában, akkor is ha 1az1ben devizát kapott volna?
    Az árfolyamok annak ellenére itt állnának, hogy devizába kéne törleszteni. Csak annyi különbséggel, hogy a nép különböző váltóknál, vagy araboktól a keletinél, vagy bankoknál szerezné be az adott napi árfolyamon azt a devizát, amiben másnap, vagy aznap besétál a bankba és odaadja az ügyintézőnek...

    Igen, csak az a nagy baj, hogy olyan hiteleket is adnak (adtak...? reméljük), ahol már a hitelszerződés létrejöttekor lehet sejteni, hogy az adósnak bizonyos körülmények esetén nagyon nem lesz érdeke fizetni (lásd: amerikai ingatlanlufi).

    Amerikát ne tévesszük össze az EU-val és azon belül Mo.-al, mert nem egy a gazdasági erő és nem egy a törvény. Ott a bankok kockázatot vállalnak az adóssal, ha bukik az adós, övé a ház és nem követelhet semmit sem az adóson... továbbá ott erőn felül finanszírozták az embereket... de nem szeretném levezetni az ottani bank rendszer működését... ha érdekel olvas utána, de kár Amival példálózni :)

Új hozzászólás Aktív témák