Új hozzászólás Aktív témák

  • Flashcash

    Közösségépítő

    válasz FehérHolló #7689 üzenetére

    Igen.

    ########################
    Még ami eszembe jutott az állami rendszerrel kapcsolatban, hogy sokan azt gondolják minden adatukat rögzítik az állami rendszerben is, így ha sokat fizetnek be nem érheti meglepetés őket mikor elérik a korhatárt. De az állami rendszer nyugdíjszámítási szabályait a politika bármikor könnyedén felülírhatja. A várható állapotok mellett szinte biztos, hogy nem egy lineáris rendszert fognak alkalmazni.

    Ha 20-30 év múlva kiderül, hogy a nyugdíjasok 50-60%-a egész életében minimálbér után fizetett járulékot és követelik, hogy ebből olyan nyugdíjat kapjanak amiből legalább 'tisztességesen' meg lehet élni, akkor a mindenkori kormány ezt teljesíteni fogja, és azoktól fogja elvenni a pénzt akik korrekten többet fizettek be a rendszerbe.

    -Megoldják pl. átlag 75000FT minimálbér járulékai után, hogy legyen mondjuk 70-80ezerFT a nyugdíj, míg átlag 200ezerFT járulékai után lesz 120ezerFT amit kapsz. (arányok)
    -Jönnek majd a szelektív nyugdíjemelések, ahol a kisnyugdíjasok magasabb százalékot kapnak.
    -Végeredményben ismét azok járnak jól, akik ügyeskedtek, a minimumot fizették csak be az állami rendszerbe, és emelett persze a borítékba kapott pénzükkel jobban éltek mint a tényleges járulékfizetők.

    -A MNYP számládon levő összeggel viszont egy jogállamban te rendelkezel, senki sem mondhatja azt, hogy kampányokokból neked csak a felét fizetjük vissza a megtakarításaidnak, vagy elverjük a pénzed gázártámogatásra, vagy 4-es metróra, vagy odaadjuk az újgazdagoknak mert valakinek finanszírozni kell, hogy bruttó 5-7 millióFT feletti keresetűeknek is csak 16% legyen az adókulcs.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák