Új hozzászólás Aktív témák

  • Darko_addict

    őstag

    Sziasztok!

    Nikon D3100 gépemet szeretném lecserélni egy kompakt masinára, a cserélhető objektíves csoportban már érdeklődtem a másik oldal lehetőségeiról.
    Annyi a megkötés, hogy a jelenlegi eladási áránál többet nem akarok költeni az újra, ami lehet bontatlan vagy használt is. Az árát még nem tudom pontosan, szerintem százezer Forint körül el lehet adni két objektívvel és a tartozékaival.

    - Felhasználási terület?
    Teljesen univerzális és teljesen amatőr, semmi beállított fotó vagy állandó jó körülmény nincs. Olyan alkalmakra kell, amikor az ember előkapja és megörökíti a pillanatot akár szülinapon, akár nyaralás közben.

    - A képminőség az elsődleges vagy inkább a zoom és univerzális használat?
    A képminőséget mindenképpen D3100 szint közelében képzelem el, zoom kevésbé fontos, nem szoktam messzi dolgokat megörökíteni.

    - Méret mekkora legyen? Zsebre vágható vagy a nyakbaakasztós "bridge" kinézet preferált?
    A jelenlegit pont a mérete miatt szeretném lecserélni, mert nekem túl sok erőfeszítést igényel magammal cipelni, de az sem fontos, hogy zsebben pont elférjen!

    - Videó mennyire elsődleges? (pl. vlogolásra kell)
    Évente 5 percnél több videó nem fog készülni vele.

    - Érintőképernyő, felhajtható kijelző, átnézeti kereső szükséges?
    Semmi extra, amennyiben jelentős felárral jár. Jók a modern funkciók, de nekem a készített kép minősége fontosabb.

    - Egyéb kívánság, speciális igények?
    Egy középkategóriás telefonnal és ezzel a DSLR géppel mentem kirándulni. A kettő minősége természetesen összehasonlíthatatlan és ekkor jött a reveláció, hogy ezeknek a kedvező tulajdonságait kellene ötvözni - telefonnál jobb minőség, DSLR-nél kissebb méret. A Nikont nem akarom elkótyavetyélni, ha nagyon lejjebb kell adni, mert mondjuk az újabb és kisebb gépek jelentősen drágábbak, akkor megtartanám...

    Köszönöm, ha adtok valami irányvonalat. :)

    [ Szerkesztve ]

    Don't give up your dreams. Keep sleeping.

Új hozzászólás Aktív témák