Új hozzászólás Aktív témák

  • csuf

    tag

    válasz #95152384 #61669 üzenetére

    Üdv!

    Bocs hogy kéretlenül közbeszólok!

    Én tipikusan az az eset voltam aki egy átlagos kompakt gépről váltottam DSLR-re a képminőség miatt - használtam évekig, majd egy több napos római kirándulás után ahol 38-40°C-ban cipeltem a felszerelésemet a tűző napon gondoltam át mi akarok és határoztam el hogy váltok.
    Sokat gondolkoztam és olvastam - jelen fórumot is - és első körben egy SONY RX100IV-et választottam a mérete és a minősége miatt - használtam is nagy megelégedéssel, de azt tapasztaltam hogy nekem az átfogása kevés.
    Ekkor megjelent a SONY RX100VI nagyobb átfogású ellenben sötétebb optikával és jobb fókuszrendszerrel és váltottam. Kompromisszumokkal jár(t) ugyan, de a mérete ideális, az átfogása nekem elegendő, és a képminősége több mint vállalható, és nem utolsó sorban a DSLR-el ellentétben szinte mindenhová magammal viszem. Tudom réteg modell és réteg igény az enyém, de általában mindenki hasonló igényeket támaszt elsőre.
    Egy hátránya van: az ára, meg kell fizetni, nekem sem ment könnyen, de hála istennek sikerült megoldanom a vásárlást.
    Tehát a döntés mindig a felhasználóé: el kell dönteni milyen célra mit akar és hajlandó-e rá áldozni.
    Jelen pillanatban ha ennél nagyobb átfogás kell és vállalható képminőség az már csak bridge géppel érhető el - pl. SONY RX10IV - de az méretében is nagyobb és az ára is egy szemmel jól látható összeg.
    Tehát megoldás van a problémára, de kevés pénzből jelenleg ez nem megy.
    És ez itt a legfőbb probléma: akik idejönnek tanácsért sokszor nem rendelkeznek megfelelő anyagi kerettel - ami természetesen nem az ő hibájuk - és próbálgatják a Nálad és nálam is jobban hozzáértők terelgetni Őket a megfelelő választás irányába - és ez sokszor a használt vagy az adott keretből legjobban kihozható gépet jelenti, és nem is feltétlenül kompaktot.
    Nem fognak jó lelkiismerettel kis szenzoros csillió zoomos nagy átfogású sötét optikás gépeket ajánlani - mert a kérdező csalódni fog és nem kicsit. Szerintem Te se tegyél ilyen ajánlásokat :R
    Jelenleg feloldhatatlan az ellentét: olcsón jó minőségű képeket készítő gépeket nem lehet vásárolni. Ez tény. Kompromisszumot kell kötni, valamit mindig fel kell áldozni az igényekből, mindenki a fényképezőgépek svájci bicskáját keresi lehetőleg olcsón, de ez sajnos még a mai világban nem elérhető, nem létezik.
    Ezt szerintem - ha elolvastad, vagy ha még nem akkor olvasd el akkor javaslom - a topic téma összefoglalójában is le van írva, amelyet mindenkinek aki fényképezőgépet keres el kellene olvasnia, mérlegelnie az ott leírtakat és felmérnie a lehetőségeit és az után feltenni a kérdését.

    És mielőtt magadra vennéd: ez is csak egy vélemény a sok közül...

    Üdv: csuf :))

Új hozzászólás Aktív témák