Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
Az mitől lehet, hogy mostanában egy rakás weboldalt leblokkol a PeerBlock?
Többnyire Amazon és CloudFlare nevekre hivatkozik olyan oldalaknál is, amiknek semmi köze ezekhez a felhőkhöz. Ellenőriztem a gépet több programmal is, mégis ezt csinálja minden böngésző alól. Lehet, hogy csak az IP blocklisteket tolták el valami újabb frissítéssel?
Ezt a hírt találtam a dologról, de semmi értelmes nem derült ki.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
MBAM 2.0 egy héttel ezelőtt RC-be lépett Ez azt jelenti, hogy hamarosan várható a végleges verzió. Ha esetleg érdekel valakit
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
válasz micafighter #27087 üzenetére
Az AV modulra gondolok.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
ViharVadász
őstag
Sziasztok!
Nemrégiben feltettem a BitDefender Internet Security 2014-et a promóciós kóddal, mivel sok jót hallottam róla. Arra lettem figyelmes viszont, hogy ha frissíti az adatbázist, vagy elkezd keresni, akkor drasztikusan lelassítja a gépemet, sokszor ami éppen fut a gépen, az teljesen ki is fagy akár 5-10 percre is (attól függ, hogy épp mit végez). A beállításokban a védelem Normal-ra van beállítva, azaz a leírás szerint alacsony erőforrást használ. Ehhez képest frissítéskor is olyan szinten képes kifagyasztani a programokat, hogy ilyet még nem láttam. Lehet, hogy valamelyik beállítást rosszul van beállítva, netalántán a gépem gyenge a vírusirtóhoz? A gépem: Intel Core i3 3217U 1.80GHz, 4GB RAM, Windows 8.1 64 bit
UI: bocsi, hogy ide írtam, nem találtam csak Bitdefender-re való fórumot. Ennek a kérdésnek az írásakor a böngésző legalább 8x-szor kifagyott[ Szerkesztve ]
"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok, van valakinek tippje hogy mi okozza ezt? [link]
Give them hell Ukraine!
-
whYz
őstag
Sziasztok
Windows server 2008 ala keresek valami jo virusirtot es tuzfalat amik ingyenesek. Tudtok ajanlani valamit?
-
Fandango
veterán
válasz olivera88 #27082 üzenetére
Ha csak letöltöd nem jelez rá, csak ha futtatod, ez már számtalanszor ki lett tárgyalva itt a fórumon. Van akinek ez jó, van akinek nem, AV-ja válogatja melyik mikor jelez.
Mert ugye ha csak letöltöd magától nem fog semmi károsat csinálni, csak ha futtatod, szerintem ez teljesen normális viselkedés.[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Tovább terjed a múltkori facebookos vírus ami kamu Youtube oldalról akar flash playert letölteni, de ez most megint más féle variáns. Le is töltöttem a flash playert amit felkínált, de CIS nem jelzett rá semmi. Akkor feltöltöttem VT re [link] és kiderült hogy ismeri mégis a Comodo. Megpróbáltam futtatni, ekkor jelzett be rá a CIS, egy premium.crx nevű fájlra az appdataban. Érdekes...
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz Joker88 #27079 üzenetére
Mindhárom termék kielégíti a felhasználók igényeit . Valós rangsort nem lehet megállapítani ,mert nem mindegy milyen szempont alapján választunk egy terméket . Most nem megyek bele a témába ,mert jön a vihar xD de szerintem próbáld ki az ESET-et először . További feltételezések:
1. csak netezel -> nem muszáj fizetős termék
2. nincs torrentezés -> bármelyik 3 -at felteheted
3. nincs infó a vírusirtókkal kapcsolatos tudásodról
4. gép paraméterei nem adottak[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
mrszitya
senior tag
Egyébként neked van igazad. Miért kéne egy olyan szoftvert használni, amelyik - most teljesen mindegy, hogy ki lehetne-e kerülni, vagy sem, régen volt-e vagy sem, akkor is elég aljas, szemét dolog - legfőbb gondja (volt) hogy infókat küldözgessen rólunk?!
Több tucatnyi szoftver van, amelyik képes lemezképfájlokat olvasni, nem muszáj a Daemon Tools-t használni mindenáron. Pl. MagicISO, Virtual CloneDrive, WinArchiver Virtual Drive
-
Joker88
őstag
Mivel összehasonlítási alapom nincsen,ezért fordulok hozzátok.
Szerintetek melyik jobb egy otthoni netezős gépre? Norton antivírus , Eset Smart Security, vagy az Agnitum Outpost Pro 9 .In loving memory of Garrett Lockhart
-
Met
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #27077 üzenetére
kb. annyit warezolok mint az átlag user (mostanában már annyit sem, alig játszom, amit játszom az vagy ingyenes pl. WOT, vagy csak fizetősen lehet pl. iRacing) és nem vagy nextnextfinish user, csak annyi hogy akkor baxxák meg a programjukat, van más megoldás is erre nem létkérdés az övéket használni
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
félisten
-
Met
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #27073 üzenetére
Ja, én ezért tértem át a MagicDisk-re
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Bertiee
senior tag
válasz micafighter #27074 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
-
micafighter
nagyúr
válasz Bertiee #27072 üzenetére
Nincs semmi gond a DT Lite-al. Telepítésnél oda kell figyelni, minden oldalt elolvasni, plusz dolgokat akar majd telepíteni, amire nem feltétlen van szükséged. De mindegyiknél lesz lehetőséged azt választani, hogy nem kéred, és akkor nem települ. Egyes virusirto beriaszt a DT Litera pup miatt, ami jogos, de ez nem valós fenyegetés, csak azt jelzi, hogy a DT telepítő majd megkérdez téged pár plusz dolog telepítéséről.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Bertiee #27072 üzenetére
Amire gondolni tudok az a MountSpace modul lehet(ett), de
1. Az sem vírus, csak a warez bubusok körében nem volt népszerű
2. csak a nextnextnextfinish userek telepítették fel (mert nem volt kötelező telepíteni)
3. A legjobb emlékezetem szerint a legújabb DT Lite-ban már nincs is alapból benneMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bertiee
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #27071 üzenetére
Konkrétan semmi, csak mintha szó lett volna róla a fórumon negatív értelemben.. Lehet, hogy rosszul emlékszem. Köszi a linket és a megerősítést!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Bertiee #27070 üzenetére
MagicISO Virtual CD/DVD-ROM
Amúgy az eredeti Daemon Tools Lite-al mi gondod van? (Tutira nem vírusos és kezeli az általad említett formátumot)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bertiee
senior tag
Jó reggelt! Nem teljesen ide tartozó, de kellene valami megbízható, kártevő mentes program amivel mdf/mds image fájlt tudnék telepíteni. A Daemonon kívül más ötlet?
-
micafighter
nagyúr
válasz májkiy #27067 üzenetére
Nem szabad a programok elnevezéséből kiindulni, sokszor megtévesztő, félrevezető lehet. Gondolok jelen esetben az elterjedt "antivirus" és "antimalware" kifejezésekre. Szakmai kifejezésekként tekintve a malware tágabb fogalom, azonban ha két programot veszünk, pl Kaspersky Antivírus és Malwarebytes Anti-Malware, az a helyzet, hogy a Kaspersky Antivirus több féle kártevő ellen nyújt védelmet. Nyilván nem az volt a cégek célja hogy összezavarják az embereket, a termékek elnevezését jobb esetben marketing szakemberek gondosan tervezték. Tehát a programnak nem a nevéből kell kiindulni, mert azt marketingesek tervezték marketing célokkal. A program funkcióit kell szemügyre venni.
Csak azért írtam ezt le, mert felmerült bennem, esetleg azért kérdeztél, mert Malwarebytes Anti-Malware és Emsisoft Anti-Malware, hasonló az elnevezés. Ez ne tévesszen meg, a kettő program más-más céllal készült. Emsi AM első védelmi vonal, MBAM első sorban második védelmi vonalnak lett szánva, gyakorlatilag kiegészítik egymást.
[ Szerkesztve ]
-
mrszitya
senior tag
válasz májkiy #27067 üzenetére
Ha arra célzol, hogy melyik jobb első védelemnek, akkor tudni kell, más a feladata a kettőnek. Az Emsisoft teljes értékű, "normál" vírusirtó, a Malwarebytes kiegészítő célzattal létezett mindig is. Ha most megnyitod a hiv. honlapját, rögtön ilyenek fogadnak:
"Észlelni és elpusztítani az új nulla napos kártevőt, amit az antivírusod nem tudott" vagy
"mert neked és az antivírusodnak szükséged van egy jobb kézre."Szóval ő akkor jó, ha úgy érzed baj van.
Egyébként mindkettő hatékony a maga nemében. Emsisoft szeret tévesen riasztani, de "direkt" így is van hangolva.
-
májkiy
tag
Sziasztok!
Többször ajánljátok a malwerbytes-ot. Érdekelne, hogy az Emsisoft antimalware hogy viszonyul hozzá? Jobb/rosszabb, gyengébb, stb... -
mrszitya
senior tag
válasz t72killer #27059 üzenetére
Én azért árnyalnám a képet kicsit. Avast sokkal, de sokkal elterjedtebb cucc, nyilvánvaló miért. Ebből következően nagyságrendekkel több kritikát is kap a használóitól, beleértve a magyarokat is. Supporthoz az ingyenes változattal nem lehet fordulni csak úgy, így nyilván a fórumokra szalad a nép kiabálni (minden rosszat), ha ő csinált rosszul valamit (nem pedig a vírusirtó).
Az Avast szót ki lehet cserélni például Avira-ra, AVG-re vagy ugyebár a hosszú évekig idehaza is rettentő elterjedt Nod32-re.
A másik dolog, akármit választ/vesz az ember, előtte ki kell próbálni legalább egy-két hétre, mert idegesítő hibája mindegyik AV-nek volt/van/lesz.
-
t72killer
titán
válasz micafighter #27061 üzenetére
Köszi a gondolatokat! A BDTL amúgy IE11-re nem jó?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
micafighter
nagyúr
válasz Bertiee #27057 üzenetére
Szia ! Hitman Pro Alert és BD Trafficlight teljesen másról szól: HPA , BDTL , illetve HPA 3 bejelentése: [link]. A BDTL egyébként első sorban káros weboldalakat szűr, míg a HPA ilyet nem tud, de védelmet nyújt az adatlopó trójaiak ellen (ilyenkor persze sosem 100%os áttörhetetlen tutibiztos védelmet kell érteni. HPA például megpróbálja becsapni a vírust, hogy azt higgye, hogy egy víruslabor teszt gépen fut, ez arra épít, hogy sok vírust úgy készítenek, hogy teszt környezetben ne aktiválódjon), továbbá a HPA 2.5 Cryptolocker elleni védelmet is ígér, a 3.0 pedig számos további védelmi technológiával bővül, amiről a fentebbi linkben tudsz olvasni. Röviden, a kettő nem ugyanaz, kiegészítik egymást.
-
ƵøŁĭ
veterán
Panda SecurityPanda Security kicks off its 2014 World Cup campaign! 1 goal= 1 month of additional protection FREE!
[link](ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
micafighter
nagyúr
válasz t72killer #27059 üzenetére
Szia ! Régebben leírtam ide a topicba a tapasztalatomat a BD-vel elég részletesen, ha érdekel, akkor keress rá. Röviden én a kettő közül a BDt választanám ingyenesen promóban, de egyébként pár ezer forintot is megér szerintem (bár ez ugye szubjektív, hogy kinek mi mennyit ér). Az Avast sem rossz program egyébként, viszont amióta követem ezt a topicot, egyetlen embert sem hallottam még a BD-re panaszkodni vírus miatt. A BDvel egyébként nekem a legnagyobb problémám az volt, hogy naponta többször is letöltött 50-100 MB-os frissítéseket, ez mobilnet mellett nem túl kellemes, ráadásul néha kínlódott a frissítéssel, például több fórumtársunk is járt úgy, hogy BD frissítés után újraindítást kért, és hiába indítottad újra a gépet, megint újraindítást kért. Szóval BD > Avast, de mindkettő jó program egyébként.
-
t72killer
titán
válasz micafighter #27054 üzenetére
BD és Avast viszonylatában melyiket ajánlanád? Fentebb vhol megint láttam egy avast buktát (több kártevő is átszivárgott a védelmen) - régesrégen nekem is volt ilyen tapasztalatom. Jónak hozták a tesztek, de vhogy több kártevő jött át rajta, mint a nortonon.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
slashing
senior tag
Kösz, mindenkinek.
Telepítésnél már mindig figyelek mióta rászoktak arra hogy a nem az igen ill. ha bepipálod akkor nem telepít és ezeknek a variációi. Akkor valószínű hogy azért nem jeleztek mert ezeket nem telepítette de benne vannak a telepítőben... szemét húzások ezek
-
zolee0307
őstag
válasz slashing #27045 üzenetére
A daemon tools is már tele van mindenféle szeméttel, meg pl. a qtorrent is.Nem is használom már őket. Elég érdekesen vannak ezek megcsinálva, hogy azért könnyen nem tud eldönteni, hogy most telepíted, vagy sem.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
tankal
tag
válasz blattida #27050 üzenetére
Nem baj ha nem magyar csak ingyenes legyen virus védelem és tűzfal kell a többi nem szükséges .Avg 2013-ma volt alig fogott meg neki valamit és comodo tűzfala ami jó volt csak valószínű nem jól állította be mert azt mondta szinte állandóan rákérdezett a dolgokra.Gondoltam felrakom neki a CIS-t hisz nekem is az van és tökéletes de nem jött össze
-
micafighter
nagyúr
válasz slashing #27045 üzenetére
PUP = Pontentialy Unwanted Program = Lehetségesen Nem kívánatos Alkalmazás. A Daemon tools szeret telepítés közben felajánlani dolgokat, arra riasztanak be egyes védelmi programok. Nem kell tőle félni. Telepítéskor figyelni kell hogy hova teszed a pipát és nem fog települni. Ettől függetlenül a temp mappában néha lesz nyoma annak amit felajánlott a telepítő, akkor is, ha nem kéred telepítés közben. Nem fog ténylegesen települni, de a temp mappában található maradványra beriaszt egyes védelmi program.
-
-
slashing
senior tag
Malwarebytes Anti-Malware Pro direkt vizsgálva jelez rá egy PUP.Optional.OpenCandy-t. Amúgy mi ez?
Érdekes módon real time, nem jelez semmi mikor letölti, Kaspersky I. S. 2014 szintén nem jelez semmit...
Mindkettőben van valós idejű védelem de egyik sem jelez semmit. A kettőből az egyik jelez akkor ha direkt vizsgáltatom a fájlt. Amúgy meg telepítve van a program de teljes vizsgálattal sem jelez egyik sem fertőzést, csak a telepítő fájl átvizsgálása során... akkor most mivan?
-
tankal
tag
válasz olivera88 #27035 üzenetére
comodo tűzfal és avg 2013 takarításkor ráakadtam avast maradványra de ezeket kipucoltam
No most raktam fel negyedszer és újból nem indul nem értem az én gépemen tökéletessen fut az nem zavar be hogy azonos az ip cím?Mert ha igen megpróbálom nálla felrakni de ha nem sikerülne tudnátok valami más alternatívát?[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
-
-
ludla
őstag
Sziasztok! Kaspersky Antivirus licencet több darabost honnan lenne érdemes venni?
Én idáig ezt találtam a legolcsóbbnak 5db. [link]https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
tankal
tag
Ilyenkor mit lehet tenni (#27006) mert minden indításkor ez van!
[ Szerkesztve ]
-
-
Peace
nagyúr
Sziasztok! Most már szerintem harmadik éve használjuk a KIS-t bátyámmal, és ismét aktuálissá vált a licenszhosszabbítás. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e váltani, van-e, ami jobban megéri? Vagy maradjunk ennél, mert ez jól bevált és kellő megnyugvást nyújt a magunkfajta átlagfelhazsnálók számára?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
AmigaFan
aktív tag
válasz theooracy #26990 üzenetére
Több ismerősömnek is ezt telepítettem, és elégedetten használják. Néha mikor náluk vagyok futtatok egy MBAM-t, de nem talál mellette semmit, szóval azt mondom egy jó ingyenes alternatíva. Ja és magyarul is tud, ha ez szempont, a gépet meg nem igazán terheli.
Amiga Forever...
-
tankal
tag
SZiasztok!
Felraktam a haver gépére a CIS-t és indításkor "A COMODO biztonsági ügynök nem indult el.Szeretné futtatni a diagnosztikai eszközt?" Ekkor elindítom ez nem talál hibát majd az ikonra katt és már indul a védelem . Ilyenkor mi a teendő? Jó lenne ha indula a géppel és nem kellene szórakozni minden indításkor.
Előre is kösz a segítséget! -
oriic
HÁZIGAZDA
System restore megoldotta.
Live-Die-Respawn
-
tankal
tag
Egy gyengébb gép (E3400)még el bír a CIS-el vagy van valami kissebb erőforrást igénylő ingyenes védelem?
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD FX
- World of Tanks - MMO
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest