- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
scream
veterán
válasz func93 #28846 üzenetére
Persze, nézd meg ezt, én ezt használom: Hungarian Pro.
-
tlac
Topikgazda
válasz func93 #28427 üzenetére
inkább az Apple topikban, ez a hackintosh-sal foglalkozik
-
Crondore
tag
válasz func93 #28313 üzenetére
Csak az a vinyó legyen felcsatlakoztatva az alaplapra vagy biosból tiltsd le a többit ha tudod, amelyikre a win10 -et akarod feltenni. Install win 10. Win 10 lehúz, OS X -es vinyó feldcsatlakoztat, OS X install. Így nem tudsz félrenyúlni. Én személy szerint nem javaslom egy vinyóra telepíteni a két OS-t, bár ahogy olvastam nem lehetetlen. Ha az OS X -el és a cloverrel -el kész vagy fel lehet csatlakoztatni a Win10 -et is a clover megtalálja és onnan lehet majd bootolni. Biosban sz elsődleges boot partició a clover -es vinyó legyen. Ha nem elsödleges/egyedüli vinyóra akarod telepíteni a win 10 -et akkor elszállhat a telepítő, nálam is ez volt míg az OS X-es vinyót le nem húztam a telepítés idejére, nekem a konfiom vinyóilag úgy nézki, hogy a sata_0-ssd-OS X, sata_1-hdd-win10. Win 10-re csak akkor van szükségem ha játékot akarok futtatni, mindenre lehet alternatívát találni OS X alá. Amire meg nem arra ott a virtualbox, húzol egy Win 10-et és a shared mappákon keresztül megy az adatcsere. Mondjuk én jobban preferálom a Parallels -t, mivel jobban konfigolható, és gyorsabb, igaz ez fizetős. Mióta újra raktam az os-eket csak OS X -et használtam, Win 10 -re nem volt szükségem. Igaz nem is játszottam mostanában. Elég pongyolára sikeredett de a lényget leírtam.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz func93 #27561 üzenetére
Kösz!
Lassan leér az el capitan. Én nem tudom honnan jön, talán egy másik galaxisból, de kegyetlen lassú, holott 500m netem van.
Utána kiderül majd. Egyébként bios-ban van valamiféle extra beállítás, amit ki kell kapcsolni, vagy be?
Maximus hero VII
Én úgy láttam, hogy elvileg minden klappol, de persze ez nem jelent semmit.Szóval a konfig.
Asus maximus hero VII, GTX 760, 4790K. Steinberg hangkártyámhoz meg úgy is van gyári pkg.Előre is kösz a válaszokat.
-
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz func93 #27550 üzenetére
Bocsi. Közbe megtaláltam amit kerestem. Nekem így működött rendesen az OSX.
"kext-dev-mode=1 rootless=0 PCIRootUID=1"
Bár egy idő után a rootless=0-át kivettem mert az elvileg a jogosultságok miatt fontos (de ezt a többiek jobban tudják) de nem árt ha bent hagyod. A kext-dev-mode=1 meg nekem a kextek miatt kellett. Pontosabban a Hang és a Lan miatt. Ha neked külön nem kéri a Lan és a Hang kextje akkor szerintem ezt is kihagyhatod.
Szóval kezdésnek próbáld csak a PCIRootUID=1-et. És ha azzal minden faja akkor a többit ne is írd bele fölöslegesen.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz func93 #27547 üzenetére
Akkor ott azzal van a gond. Vagy HDMI vagy DVI vagy DP kéne.
Amúgy én az adatlapomon olvasható konfigra ezekkel a kapcsolókkal tettem fel az El Capitan-t (ugyan az a VGA-m mint neked lényegében).
Ezt a bootflaget alkalmazd. És az Inject ATI-t ne mert azzal nekem csak beszart a kép.
PCIRootUID=1[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Phantomhive
aktív tag
válasz func93 #27521 üzenetére
Milyen framebuffert használsz a kártyádhoz? (profil szerint egy radeonod van)
Nekem is csak bizonyos framebufferekkel megy stabilan, amúgy random crashel a gfx driver osx alatt wow mellett.
Az átlag FPS viszont mindenképpen alulmarad a winhez képest sajnos, ez osx betegség játékok terén[...] and on the sixth day God created Manchester
-
cildren
tag
válasz func93 #27521 üzenetére
VGA nem rakoncátlankodik filmnézés, esetlegesen másik játék alatt? Youtube-on minden pattent?
Én ebben az irányban indulnék el, hogy a VGA kext illetve AMD "driver" megfelelő-e.
Nálam mondjuk produkált hasonló problémát az is, hogy nem saját dsdt volt, de ugyanaz az alaplap minden csak a CPU sebessége különbözött és be volt égetve a CPU sebessége(Core 2 Duo-ról beszélek) ott sokat dadogott de nem csak 5 perc után.[ Szerkesztve ]
-
tlac
Topikgazda
válasz func93 #27108 üzenetére
másik topik, ha jól értem:
Mac topic (Apple desktop: Mac Mini, iMac, Mac Pro) -
Wiz Khalifa
veterán
válasz func93 #26513 üzenetére
Na basszus...
Elfelejtettem írni hogy az írt sudo-s rész nem jó.
Ez van írva:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /volume/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app --nointeraction
De ez nem helyes. Köszönhető Az Apple pajtiknak.
Ez a helyes:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app --nointeraction
Illetve még így rakd fel a Clover-t. [link]
Ami a képen van kipipálva az legyen neked is. És ugye a pendrive-ra rakd.
Bocsi hogy elbasztam. De most már így jónak kell lennie.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz func93 #26482 üzenetére
FakeSMC
Itt van a leírás hogy hogyan tudod a Clover-be beletenni meg miegymás. Én is meg Mary Jane is így telepítettük a rendszert és patent. Szóval Smiley kolléga leírását kövesd.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz func93 #26470 üzenetére
Clover vagy Chamelion van bootloader-nek? Mert ha Clover akkor így indísd, azaz ezt a bootflageket írd be:
"PCIRootUID=1"
Ha Chamelion-t használsz akkor meg ezeket írd be:
"PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=Yes"
Mivel ugyan olyan VGA-d van mint nekem szerintem ennyi megoldja.
Smoke some weed nigga!
-
tatomi92
aktív tag
válasz func93 #26464 üzenetére
Egy leírás addig, amíg nem készül el az útmutató arról, hogy tudsz Vmware-ben OS X-et felrakni, igaz ez még a Mountain Lion, de azon is tudsz magadnak aztán bootolható Pen drive-ot készíteni El Capitan-al.
Anno én is ez alapján csináltam meg a "virtuális OS X-et".
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro & Google Pixel 7
-
FefeeX
veterán
válasz func93 #23943 üzenetére
A VGA valószínűleg nem fog menni.
[link]Ha sokat akarsz szívni, lehet, hogy a végén valahogy sikerül feléleszteni (beleírod a kextbe a kártyád IDjét), de hogy ezt hogyan csináld meg, hogy egyáltalán ez-e a válasz stb, arra nem nagyon kapsz sehol egzakt választ, segítséget, szóval marad a guglizás, a fél-egy-két nap szívás, aztán vagy siker vagy nem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horgász topik
- Mobil flották
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest