Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Atomgeszi #249090 üzenetére

    Anno érettségi bankettről hajnalban mentem haza kocsival vidékre, olyan tejföl köd volt, hogy a Szegeden a 30 méter hosszú egyirányú utcába a tiltótáblát észre se vettem. Még bent Szegeden megelőzött egy határőrségi kisbusz, a ködlámpáját követtem. Kint-bent fix 70-nel ment, én a 40-et mertem volna megkockáztatni, de a ködlámpát még jól érzékelhető, de féktávnál nagyobb távból követtem. Ő Makónál elment Nagylak felé, én meg Pitvarosnak fordultam. 1-2 km-rel Makó után felszállt a köd, mintha nem is lett volna.
    Kemény 40 km lett volna olyan fáradtan felvezetőautó nélkül. Azóta se tudok mást elképzelni, mint fedélzeti radart azon a kisbuszon. :))

    A 20 évvel ezelőtti 47-esen heti rendszerességgel mentem Szegedről Békéscsabára, szakaszosan volt csak 2×2 sávos. Mezőgazdasági időszakban volt traktor, kombájn, egyéb lassú jármű az utakon, feltorlódva a sor. Az első 1-2 alkalom megtanultam, hogy a bátrak* kedvéért hagyok nagyobb követési távolságot és figyelem a tükröt.
    * Azok a türelmet hülyék, akik nem tudjnak kivárni 2 km-t, mire újra 2×2 sáv lesz. Volt olyan tajparaszt, aki a szemből szirnával, villogóval jövő mentőt szorította le az útról, mert ő előz.
    Azóta is szüntelenül remélem, hogy ilyesn hascsikarás sose fog gyötörni. ;]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák