Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz rbalint88 #239356 üzenetére

    Van ismerősöm, aki autómérnöknek tanul, azon belül is villany szakirány.
    Ott azt tanítják, hogy az elektromos autózás akár zsákutca is lehet, a hidrogénben viszont van potenciál. Már nem csak nagy mennyiségű elektromos árammal a víz bontásával lehet nagy mennyiségben előállítani, hanem van költséghatékonyabb, részben kémiai módszer is.
    Mindenesetre ha értenék hozzá, én megvizsgálnám azt is, hogy a napelempark által megtermelt, fel nem használt elektromos áramot hidrogénben tároljam: a felesleges árammal vizet bontani, majd szükség esetén a hidrogént elégetve elektromos áramot termelni.
    Ennek nyilván van egy fenntarthatósági oldala: meddig lehet kapacitásvesztés nélkül rentábilisen üzemeltetni? Másfelől mennyi veszteséggel lehet tárolni és visszanyerni ilyen módon az energiát?
    Lehet árnyalni a dolgot: nem feltétlenül kell a hidrogént azért elégetni, hogy elektromos autóba kerüljön az energia... Nem feltétlenül kell azért elégetni a hidrogént, hogy fűtésüzemben használt hőszivattyút hajtsunk vele...

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák