- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
- DIGI kábel TV
- Facebook és Messenger
-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
válasz varsam #10100 üzenetére
Csak veszhelyzetben villoghatsz, indexelni, meg iranyvaltaskor....azonnal bünti. Itt a Nemeteknel, pl rengeteg kamera van a palyakon, ha valaki agressziv, villog, indexel, jo esellyel kiszurjak ees ki is veszik a forgalombol. Ritkan latni villogo autokat eppen ezert. Max ha ereszkedik valami xenon 250el az villant, hogy felejsd el, hogy kimesz ele, de az indokolt
Masik, amit akartam. Mi van a villogo mentövel a palyan? Nem zenel, csak keken villog? En elöször nem mertem megelözni, aztan miutan joparan megtettek en is, de igazabol nem ugy van, hogy kek villogost nem elözhetsz meg? Vagy csak ha zenel is akkor el ez a joga? Elsöbbsege sincs ha jol tudom addig, amig nem vinnyog
-
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz DeFranco #10106 üzenetére
3-as padló és még a kapcsoló felé lesz félúton a keze mire én már rég bebőröztem.
De komolyra véve: Nyilván a jogalkotói szándék ezzel az, hogy ha pl az út szélén áll villogóval akkor ne kelljen megvárnod a mentő mögött állva amíg újraélesztik Mehmet Karcsikát aki most perecelt az 50-es robijával az Üllőin a külsőben.
#nincsbennetarcsi
-
Declare
őstag
válasz varsam #10105 üzenetére
En elöször pont ezt csinaltam, hogy ballagtam mögötte 110 el, egyik este, nem vol mas arra rajtam kivül, csak ö meg en nagyon loveli volt, napellenzöt lehajtottam es kb csak a kerekeit lattam, de ugy is azt hittem megvakulok a sötetben az elöttem villodzo kek fenytöl. Legközelebb napközben volt ugyan ez a szitu, mentem a belsöben aztan ahogy utolertem, bealltam möge. Vartam par kocsit akik rezzenestelenül elhuztak mellette aztan en is összeraktam a kepet, ahogy Qru is irta, hogy ha csak villog az semmi, max figyelemfelhivas, hogy azert tessek elözekenynek lenni.
Ugyanakkor par eve a kerepesin mentek valami buszok, elötte mögötte 1-1 rendör, villogoval, nem szirenazva. 70 es tabla, ök max 50 el. En a belsöben haladtam szepen 70 el, aztan a hatso rendörautobol a csoka mutogatott az ujjaval az ablakon, amikor közeledtem hozzajuk, hogy meg ne merjem probalni. Hat ez megint milyen mar nem? Akkor vagy zeneljen, vagy alljon be a belsöbe villogoval, de hogy a szelsöben megy es mutogat.....
[ Szerkesztve ]
-
trassher
addikt
Lehet én vagyok lemaradva de ebben mi az újdonság? Miért lenne az jobbról előzés ha én elmegyek a külső sávban amellett aki a belsőben tötyög? Ő megy a sávjában, én is megyek a sajátomban és kész. Megengedett sebességhatáron belül, nem cikázva ez eddig is így ment nem? Tényleg no offense csak nem értem miért lett ebből index cikk. A rendőrt is meg lehet előzni, az más kérdés hogy a közlekedők nagy része ha rendőr autót lát összecsinálja magát, magára szorítja az amúgy is bekötött övet és lelassít 30-ra mert "jujj a rendőr".
Redmi Note 7
-
roberto211
őstag
válasz trassher #10110 üzenetére
Most lehet en vagyok a balfax(vagy rosszul írtak ) de ha mind a ketten mennek saját sávjában es egy bizonyos kilométer/h különbséggel elHALAD a belső sávban levő mellett akkor az nem elozesnek számít hanem elhaladasnak. Parhuzamos közlekedésre alkalmas úton azaz ha egymás mellett mentek akkor tudtommal nincs olyan fogalom ,hogy előzés hanem elhaladas. En igy tanultam kb 1 éve a legfrissebb könyvből.
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
vmk
tag
A probléma alapja az, hogy jobbról előzni tilos. Ez pedig előzésnek számít. A cikk szerint pedig - egyben - kivételnek is.
roberto: jobbról "elhaladni" sem szabályos alapesetben, tudomásom szerint.
szerk2: "36. § Párhuzamos közlekedés
(1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külsõ (jobb szélsõ) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra ráhajtani csak elõzés, balra bekanyarodás, illetõleg megfordulás céljából szabad. Az autóbusz öbölt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodósávot, a gyorsító- és a lassítósávot, valamint a kerékpársávot a párhuzamos közlekedés szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.
(2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az elõzés befejezése után a külsõ forgalmi sávba vissza kell térni. ..."
[ Szerkesztve ]
-
trassher
addikt
válasz roberto211 #10111 üzenetére
6 éve tanultam de nekem is ez rémlik.
vmk: De itt hol az előzés? Kimegyek a külsőbe mert előttem a rendőr. Várok 2 percet és elhaladok mellette szigorúan a megengedett sebességgel. Nem vágtam ki és előztem be, nem cikáztam csak elhaladtam mellette lévén párhuzamos közlekedésről van szó. Ha utána levillog a rendőr és megállít akkor nincs mire hivatkozzon mert elhaladtam mellette és kész. Ha nagyon okosnak hiszi magát a 10 hónapos szakközép iskolai gyorstalpalójával akkor meg szépen kéred a nevüket és jelvényszámukat és a felettesük elérhetőségét.
Ez leírva szép csak épp nem életszerű mondjuk délután 4-kor csúcsidőben mikor egymást tolják le az útról az emberek mert még 2 sáv sem elég.[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
roberto211
őstag
Szerintem jobbról elhaladni meg szabályos de nagyon nem egyértelmű sztem ez.
Most nézzük meg azt az utat (párhuzamos közlekedésre alkalmas ) ami pld a lágymányosira visz fel Buda irányába. Ha en elhaladok par belső sávban közlekedő kocsi mellett akkor szabálytalanságot követtem el ? Nem hiszem. Ha igen akkor sorba szednék ki az embereket a rendőrök.
-
vmk
tag
válasz trassher #10113 üzenetére
Itt: "elhaladok mellette".
Az hogy jobbról vagy balról, nincs különbség, előzésnek hívják.
Persze, most már tudjuk: ilyen esetben lehet.
Természetesen ez megint az elmélet és a gyakorlat közötti ellentét.
Illetve attól függ, hogy hogy ítéli meg az ember. Ha azt mondja a rendőr, hogy Te márpedig hirtelen váltottál sávot, akkor bukik a dolog... Mit tudsz tenni? (no offense,tényleg kíváncsi vagyok)De gondolom Te sem úgy tanultad, hogy jobbról bárkit előzhetsz/kikerülhetsz?!
Bár szerencsére nekem sosem volt szükségem arra, hogy jobbról előzzek, sosem jutott eszembe ilyesmi.
-
vmk
tag
válasz roberto211 #10114 üzenetére
"de nagyon nem egyértelmű sztem ez"
Szerintem sem. Ezért beszélünk róla.
-
Qru
MODERÁTOR
"Egy olvasónk hívta fel a figyelmet a kreszforum.hu-ra, ahol Pető Attila KRESZ-oktató alaposan kitárgyalja a helyzetet. A lényeg:
ha külső sávban előzi valaki a belső sávban szüttyőgő rendőrautót, azzal szabálysértést követ el, tehát egyből lecsaphat rá a rendőr, ezért előzni nem lehet."
Egyébként nem volt egyértelmű a szabály megfogalmazása a párhuzamos haladást illetően, ezért kérték a jogalkotói jogszabályértelmezést aminek az eredménye az, hogy elhaladni lehet de előzni nem. Eddig ezen állásfoglalás híjján a rendőrre volt bízva a szabály értelmezése (muhaha). Ezek után hivatkozhatsz erre az NFM-es jogértelmezésre de a kiadása előtt nem. Vagy fizettél helyben vagy feljelentetted magad a rendőrrel ami után a bíróságnak van/volt mérlegelése jogköre a szabályt illetően.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
trassher
addikt
Lényegében igen. Mondjuk jó volt ma a rádióban azt hallani hogy a jövő csütörtöki mérésmaratonra várják a polgárok javaslatait arra hogy hol lenne indokolt mérni. A végén azért árnyalta a képet mikor azt mondta az alany hogy a javaslatok alapján majd eldöntik hol tudnak fizikailag is megjelenni és mérni.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
roberto211
őstag
válasz trassher #10124 üzenetére
Ja ezt en is hallottam rádióban
Muter írni is akart,hogy jöjjenek ki utcánkban főút mellett lakunk. Aztán leallitottam gyorsan mondom fejezd mar be azt akarod megbuntessenek engemNyilván nem szaguldozok itt de azert indokolatlanul nem fogok pláne emelkedőn(meg utána ) 30al jönni. Aztán itt 10bol 9 et tuti elkapnanak. Átlagban 50-70kozott jönnek. En szoktam olyan 50-60al. Ami itt nem sok mert fullra belátható meg üres a terep ráadásul aszfaltozott. Nincs jobbkez semmi se. Aztán igy nem hiányzik h fotókat csinaljanak.
-
VegyesTamás
senior tag
annyira szép az idő, hogy ara gondoltam valamikor topik tali lehetne címhez illően mondjuk egy dobogókői túrával
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
Qru
MODERÁTOR
-
raczger
őstag
válasz VegyesTamás #10126 üzenetére
Lehetne, de oda lehet én inkább bringával mennék, már csak úgy dacból is
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
AMD Power
titán
-
Melack
veterán
KGFB váltásnak mi a menete? Megkötöm az új helyen, és ők lelevelezik?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Buster17
addikt
Itt ausztriában nagyon komolyan veszik a gyári felni,- és gumi méretet.
Épp nemrég egy golf arany-küllős felnit vizsgálta két rendőr az út szélén.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz VegyesTamás #10136 üzenetére
Ok a szombatjaim szabadok jelen állás szerint.
De aztán semmi durva felfutás mert vezérléscsere előtt áll éppen a gép. Havernak nem rég szakadt el az érdi emelkedőn. Drága mulatság volt.
#nincsbennetarcsi
-
tomiii.
aktív tag
Olvassátok a totalcar új sorozatát ? Nekem tetszik az ötlet, bár mást vettem volna, de ez a volvo is egy jó megoldás, végülis szimpatikus
-
zolikaDB
veterán
Gondolom, most paran analfabetanak fogtok nezni. De nem igazodok el az utdijas rendszerben.
Debrecenbol szeretnenk menni Nyiregyre, a Vadasparkba. Ez nekunk az E573-ason valosithato meg.
Ezen kell fizetnem? Valami konkret info kellene, ahova oda van kaparva, h ez meg az az utvonal fizetos.[ Szerkesztve ]
-
Pikkolo^^
addikt
Autó vásárlás előtt állok és a márka, típus is megvan (C4 Grand Picasso). A néhány éves, hirdetett autók mindegyike külföldi. Ha van szervizkönyv akkor az valamennyire biztosíték a tekergetés ellen? A totálcáros nepperes cikkeket mlg korábban elolvastam.
-
jilian
addikt
Hello!
Tudom, hogy már tilos a használatuk de a G9-es blokkoló hatásos még az új trafi ellen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- TCL LCD és LED TV-k
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- trek81 károsultjai
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest