Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz V911 #46065 üzenetére

    Ismerek napelemes bányászt, neki jól működik a rendszere, azt mondta jobban megéri mint visszatáplálni. Viszont sokat költött rá, mert a napelemes rendszere túlméretezett.
    ,
    Voltam olyan bányásznál aki fűtésre is használta a rigjeit, oly módon hogy a lakás földszintjén helyezte el őket és természetes légcserével segített be a lakás fűtésébe.. Az emeleten laktak és csendesített rigek voltak, de így is hangosabbnak tűnt mint pörgő ventivel üzemelő játékosgép. Talán nappal nem zavaró, de éjjel?
    Nyáron pedig jött a probléma hogy hova helyezze el a cuccát. lakásban nem maradhat, mert a légkondival dupla energiát nyel be.

    Én úgy gondolom csodák nincsenek..... ha amúgy is napelemeznél, ha amúgy is alkalmas rá a lakás, akkor érdemes beilleszteni ezek közé a bányagépeket, de külön beruházásokkal, mókolással felesleges kínlódni.
    Kell keresni egy élhető megoldást és kivenni a rendszerből a pénzt amíg lehet.
    Persze ez csak egyfajta filozófia, lehet gyűjtögetni a coint, meg minden morzsát kiszedni a rendszerből (tőzsdézni, fűtés rásegítés), de lehet ezzel több munka és kényelmetlenség jár mint haszon.

    Kicsiben kezdeném, hogy érezzem a napi problémákat (zaj, hő, karbantartási igény, váltás, adózás, stb)

Új hozzászólás Aktív témák