Új hozzászólás Aktív témák

  • Wackond

    tag

    válasz Zoli986 #44285 üzenetére

    Bejegyzésem lényege az lett volna, hogy ez az áram a rig alap fogyasztása. Nálam konkrétan:
    alapon 130W, bányászva 650 a falból mért fogyasztás. Ezt ha leosztom 4 kártyára (oké, hogy nem egyformák, de ettől most a példa kedvéért tekintsünk el), akkor kártyánként (650-130)/4= 130W a bányászat kártyánkénti nettó fogyasztása. Erre még rájön az alapjárati 130W negyede, ami további 32W. Itt most pont 25% ugye.
    Na és a lényeg, hogy ezt a 130W-ot a rendelkezésemre álló cuccokból lehet-e faragni, mondjuk 100W-ra, hogy kártyánként 7W-tal kevesebb fogyjon.
    Most itt nem a kártyánkénti napi 3 centen próbálok fillérb@szóskodni, mert az nem nagy pénz önmagában. Viszont a most kitermelt napi 33 cent vagy 36 cent közt ez közel 10% nyereségkülönbség, ami számottevő lehet.
    Mondjuk ha az alapjárati fogyasztás 8 kártyára oszlana el, az már meg is felezné ezt a költséget, de most valahogy nem akarózik ráduplázni a befektetett tőkére, tehát marad a meglevő eszközök cserélgetése.
    Ez persze csak némi játék a számokkal, mert ha a most kitermelt ETH ára elindul a holdra, és eladom 1500 dolcsinál a most "filléres" coint, akkor ezen jót fogunk röhögni, de addig is kellemes időtöltés lehet némi matekozás. Úgyis azt mondják, túl sok villanyáramot zabál a bányászipar, hát megpróbálhatunk ezen csökkenteni :))
    És igen, ott van az is, hogy ha pl. elmegy a net, akkor mennyit kajál a rig, míg haza nem érsz újraindítani a routert. Ilyen alacsony profit mellett pár óra üresjárat meg is b@ssza az aktuális napi termelést.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák