-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
őstag
válasz mZoleee #41099 üzenetére
Ez nálam Dual alatt van. Eth onlyban kevesebbet mennek a káttyák. Én keccakot szedek eth mellett, jobban hoz mint a dcr, lbc, pasc hármas.
Akkor jelez ha az összefoglalóban található linkről szeded? Ha igen, kapcsold ki a vírusirtót és add hozzá a kivételekhez? Amúgy milyen vírusirtóról van szó?Szerk.: időközben megelőztek...
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz AAntii #41096 üzenetére
Így most utánanézve a chartoknak az első lesz opció lesz, neoscrypt-nél.
Amikor jóval több BTC-t hoztak naponta akkor a Coinok BTC-ben mért értéke jelentősen magasabb volt. Aztán jött a zuhé, most pedig inkább ha emelkedik is vele inkább csak azonos arányban vagy még annyira sem. Ergo
a kapart coinokhoz képest erős a BTC-emiatt az adott scryptre kevesebbet tudnak fizetni BTC-ben.
Logikus.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
warcat
veterán
Na ismét áttörte a Bitcoin a 10k-t, elő a jósgömböket, to the moon vagy Mariana árok?
EA: It's in the crate!
-
-KP-
addikt
Van itt olyan aki AM4-es platformon bányászik? Olvasgattam és nem igazán vannak jó tapasztalatok a b350-es lapokkal...
-
Zoli986
tag
Ha ati-ban gondolkozol és megelégszel riseren 5 kártyával/rig az AM3 lapok elég olcsók és elég sok olyan lap szokott lenni aprón amibe bele lehet tuszkolni 5 kártyát.
Lehet van olyan lap amiben több kártya is elmegy,de nekem 5 slotos lapom van arról tudok nyilatkozni.
Csak atiból ette meg az 5 kártyát,nvidiából valamiért csak 4-et szeretett.
Lap+proci 10eFt, 2x2GB ecc ram 3eFt.Mivel ma egy teljes napon keresztül szivattam magam leírom ide a történetem,ha esetleg valaki így járna.
Az alap felállás az volt,hogy két lapban összesen 5db 570-es kártyát üzemeltem be(hogy miért az lényegtelen).
Kínából érkezett egy HDMI dummy amit rádugva be is állította a felbontást az első gépen majd átdugtam a másikra,azon is tette a dolgát.
A hiba,hogy dropoltak a kártyák elég csúnyán,mindent állítottam minden hova,biost cseréltem,risert cseréltem kártyákat forgattam át és végül kiderült,hogy a dummy öli meg az egészet.
Nem tudom mit csinál,vagy mit nem csinál a géppel de amíg 1080p-be adta a képet a gépezet olyan kártyák is dropoltak amikre sose volt dummy dugva,ezért is került egy napba mire felismertem mi a hiba.
Lehúztam,újraindítottam és most van 5db kártyám ami stabilan működik 29-29,3MH/s-el hw info szerint ram hiba nélkül és 91-95w fogyasztással/kártya,igaz 640x480 felbontáson,de nem érdekel.
Holnap megmérem falból mit tud,ha addig nem omlik össze. -
Dr. Romano
veterán
Jah tényleg -ha már proci- nem tudjátok véletlen hogy az új Ryzen alapú APU-k mit hesselnek önmagukban + az "integrált" Vegával?
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
warcat
veterán
Ide is mert esetleg lehet érintett: (elvileg a korábbi pénz->kripto vásárlásokat terhelgetik újra a számlákra)
Coinbasen áll a bál, elkezdtek levonogatni pénzeket a fiókhoz hozzáadott bankszámlákról, valakitől 67 000$-t.
Elvileg rendszerhiba, refund stb, de tegye fel a kezét aki jól alszik a hírre...
Redditen lehet olvasni rólaEA: It's in the crate!
-
senior tag
Coinbase-el kapcsolatban tud valaki egy kicsit segíteni privátban?
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Egy RX580-as rig-el kapcsolatban szeretnék segítséget kérni
Most került be a 6. videókártya a gépbe eddig 5-el tökéletesen ment, 6. vga-val mevolt a bios mod atidkmg patcher és ati driver-be kiszámításra át állítottam
Szóval mindent megcsináltam úgy mint az előző 5 vga-nál, viszont így valami nem okés..
Elindítom a bányász progit ki írja hogy 6vga stb elindulna a bányászat és lelővi magát a gép.. Aztán bekapcsol magától elindul a windows és ha elinditom megint ugyan ez..Gigabyte GA-H110-D3A alaplap
008 Riserek
1000W EVGA TÁP
1db sapphire pulse 580 8gb
1db xfx 580 8gb
2db msi armor
1db asus strixx
1db sapphire nitro+ (ez került be most a gépbe)Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
válasz Dr. Romano #41118 üzenetére
Igen goldos 1000 GQ a pontos típusa
Viszont nem tudom alulfeszelni mielőtt elindulna a bányászat mert ha overdriva-al előbb betöltöm az alulfeszelt profilt kifagy az egész.. csak úgy működik hogy elinditom a bányászatot és utána orverdriva-al betöltöm a profilokatIlletve az alaplapon van ugye 2db molex csatlakozó oda rá dugtam 2db molex táp csati kábelt
[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Danex
addikt
válasz dvd_R+ #41119 üzenetére
Akkor ne használj annyira agressziv alulfeszelést / overclockot indításhoz, nem lenne szabad kifagynia. De ha csak a powerlimitet húzod le attól nem kéne instabilnak lennie, de a fogyasztásod is kordában marad.
Illetve ezért nem éri meg kicentizni a tápegységet, alulfeszelés ide vagy oda[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
válasz Enter65 #41123 üzenetére
Szia
Közben szórakoztam picit vele.. ez alatt azt értem hogy elindítottam a bányász progit az összes vga gyári óra jelen, és mikor felismerte a 6vga-t és még nem lőtte le magát, gyorsan betöltöttem a profilokat és úgy ment a bányászat 1-2 percig aztán kék halál..Illetve a fentebb hozzá szólok ajánlásával nem fesszeltem túlságosan alul hogy ne fagyjon ki a overdrive miatt az egész ha elsőnek alul fesszellek és utána indítom a bányászatot .. de úgyis kifagy..
2tápos dolgot hogy oldjam meg? kell hozzá valami átalakító ? mert van itthon még egy seasonic 650W tápom
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
South Velen
addikt
válasz Dr. Romano #41115 üzenetére
Gondolom bankkártyaadatokkal. (Ha valaki úgy fizetett be.)
Látom minden hétre jut egy ilyen hír kb a megbízhatónak vélt walletekről. Szép jövő.
[ Szerkesztve ]
-
techie_guy
tag
Érdekelne mostanában bányászik-e valaki 1050 Ti riggel. Ha igen, leírná milyen algóval mit tudnak?
-
-KP-
addikt
válasz Dr. Romano #41111 üzenetére
egy cikket találtam és a béka segge alatt kb. cpu-t meg gpu-t ráadásul nem is tudták együtt munkára fogni.
-
cuko
aktív tag
válasz Zoli986 #41110 üzenetére
Megosztanád, hogy konkrétan milyen lapot, milyen BIOS-szal, a dummys körön kívül milyen egyéb különösebb beállításokkal állítottál hadrendbe?
Meg úgy amúgy in generál bárki, aki nem s1150/s1151 bányász/gaming alaplappal tolja, megoszthatná tapasztalatait.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
-
tom120514
őstag
válasz techie_guy #41128 üzenetére
Van 5 db, ETH 14 körül, Zec és társai 150-160 körül, de nem ennyit tudnak, kímélő módban mennek. Ha szadizni akarod őket, tud valamivel több lenni, nekem jó így
Never go full retard.
-
KerekesLevi
tag
Nekem is hasonló gondjaim voltak tegnap este: összeraktam 1 riget, 2 db RX480 és 1 db RX580-ból. 750 Thermaltake Rome 750W táppal hajtom. Mindhárom kártya riseren, kettővel szépen megy, a harmadikat rádugom, erre elszáll a windows, 1000 féle hibaüzenettel. Hol beindul, hol nem. Korábban hol ment, hol nem, leginkább éjjel lefagyott, signal van a monitorban, de csak fekete a kép. Mit csináljak, fogtam, és rávágtam az alaplapra az RX580-ast, a másik kettő riseren. Erre beindul, és le sem hajlandó fagyni...
Érthetetlen,de működik. A teljes fogyasztás alulfeszelve 480 W...
Levi
-
-KP-
addikt
szia,
én már több helyen olvastam hogy ugyanaz a kártya kicsit többet hesselt újabb, modernebb alaplapokon. Nem látom a logikát mögötte, dehát pc, meg windows.
Itt van egy lista összeszedve több alaplap. Bár a többség itt s1150/1151-en tolja...
-
őstag
A hynix ramos ETH-n 13.2-13.4 (70% power, +290 mem, -100 cpu). De volt olyan ami a 13-at sem érte el. A samsung ramos 14.8-15 (70% power, +850 ram, -100 cpu). Zec alatt kb. 160-180
If it is not broken then don't fix it!
-
Zoli986
tag
Természetesen megosztom.
Rig1:
ASUS M4A87TD EVO a legfrissebb gyári BIOS-al
Athlon II X2 220
2x2GB ddr3 ECC (PC bontásból maradt rajtam ahogy a lap és a proci is)
60GB OCZ SSD
FSP RAIDER II 650W
ASUS ROG-STRIX RX570 O4G Gaming 4GB 1150/2000MHz O.C.T.P. 860mV GPU ~ 55 °C fan: 52%
Sapphire Pulse ITX RX570 4GB 1150/2000MHz O.C.T.P. 860mV GPU ~ 57 °C fan: 52%
Sapphire Pulse ITX RX570 4GB 1150/1950MHz O.C.T.P. 860mV GPU ~ 57 °C fan: 52%Rig2:
GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0) legfrissebb gyári BIOS-al
Athlon II X2 B24
1x4GB DDR3
120GB Samsung SSD
FSP RAIDER II 750W
Sapphire Pulse ITX RX570 4GB 1150/2000MHz O.C.T.P. 860mV GPU ~ 54 °C fan: 53%
Sapphire Pulse ITX RX570 4GB 1150/2000MHz O.C.T.P. 860mV GPU ~ 57 °C fan: 53%A rig vázát egy kb 5eFt-os praktikeres polc adja ami ketté lett vágva,így gyakorlatilag még egy ugyan ilyet lehetne építeni. A szerkezet merevségét inkább nem jellemezném,a nullához közelít,de tekintettel arra,hogy nem hordozható eszköz így mindegy is szerintem. Két komoly hátránya,hogy a kártyák alatt így alulról "be vannak zárva",valamint a riserek USB kábelét nem lehet "légvonalban" elvezetni.
Sata->6pin riserek vannak a kártyák alatt.
Win10, Crimson aug.23 driver,msi AB,Claymore v11.
Hashrate ~145MH/s
Fogyasztás falból mérve ~ 690-700WNagyjából ennyi,ha valami kimaradt szívesen válaszolok.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli986
tag
Egy kisebb próba erejéig volt összesen 7db Asus expedition 1050ti.
Én úgy számoltam ETH éri meg vele leginkább.
Ebből 3db OC,4db sima. Micron ramosak voltak,látszólag mindegyik ugyanolyan.
A 3db oc-s és 1db sima ETH alatt gpu -400MHz, Ram +900MHz 70% power limittel 15,3MH/s
A másik három szintén nem OC-s kártya ramja csak +200MHz-et bírt el -400MHz GPU 70% power limittel(100%-on sem tudott többet) 12,9-13,2 MH/s
A 4db nem oc-s kártya közül 3 ugyan abból a boltból érkezett,ezek gyengébbek voltak.
Más verziójú bios volt rajtuk,több eltérést nem találtam,bár nem is kerestem. -
JackeL
tag
válasz KerekesLevi #41133 üzenetére
Nekem a vegyes rig száll el mindig windows alatt, hol felismeri a kártyákat, hol nem... Hol kifagy 2 óra után, hol nem. Ezt megunva feldobtam a hiveos-t, ugyanolyan modolással, ugyanazzal a hash ratel 2 napja stabilan fut. Mondjuk az Asus strix r9 390 egy raklap ipari hulladék, ezzel szenvedek most is, folyamat elszáll, mint a győzelmi zászló, alap biossal meg úgy pulzál tőle a tápom, hogy sírok...
-
TommyGun
őstag
Szasztok
MinderGate app telefonon? Van annak értelme?Van itt két céges samum 8 magos csodák, érdemes velük kicsit bohóckodni? nem vagyok otthon a témában gondoltam eljátszadozok vele hátha ragad rám vmi. van otthon 2db 1060-as a gépemben lenne értelme bányászgatni vele amikor nem ülök előtte? (Áramot nem fizetek szerencsére) ethereumot nem lehet ezzel a minergattel bányászni?
Walletet még nem csináltam, létezik olyan wallet ami tudja kezelni a legtöbb kryptot vagy mindegyiknek külön kell?
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Zoli986
tag
Bocs,ha már írtad korábban,de lusta vagyok visszakeresni.
Te mire építkeztél?
Én abból indultam ki,hogy 1150 lapok 10 körül mozogtak,alacsony fogyasztású procik szintén január elején amikor elkezdtem nézelődni.
Első körben a saját 1150 lapom volt befogva kemény 2 slottal,majd rátalátam a 3 slotos Asus lapra amit 7eFt-ért procival senki sem vitt el,ekkor döntöttem úgy,hogy beállítom azt is és néztem mellé a giga lapot procival 10-ért. A ramot nem számolom mert nagy különbség nincs a sima és az ecc között,így ott nem nagyon lehet spórolni.
Fogyasztásban egyébként lehet meghálálja magát a 1150.
Sajnos csak psu kalkulátorra tudok hagyatkozni az 90% tdp-vel számolja a procit és kb 10w eltrést mutat,de a valóságban lehet több.
Az a baj,hogy az am3-aim nem igp-sek így nem tudom lemérni falból a fogyasztásukat 25% proci terheléssel,mert vga nélkül nem indul el a gép...
Csak tippelni tudok,hogy 100w körül bekapnak ezek lap+proci+ssd+ram kombók a 1150-em igp-vel 0 terhelésen,csak az üres op rendszer ha fut 60w-ot evett.
Az laponként akkor kb egy ezres havonta ha jól számolom,akkor 1 év alatt simán mehozza a különbözetet.
Ha van pontos infód a fogyasztásokról ne tartsd magadban -
szazbolha
addikt
válasz TommyGun #41140 üzenetére
2 db 1060 az jó lesz bányászni.. Alacsony fogyasztással szép halkan elmennek egész nap. ha játszani akarsz, akkor egyiket lekapcsolod.
Sacc/kb 220-250W fogyasztás, és mai árakon 7-800 Ft bevétel a legegyszerűbb nicehashal.
Kicsit szenvedsz a regisztrációkkal, havonta 1x kiveszel 20.000 Ft-ot, amiből lejön az 1/3-a áram költségre, -
KerekesLevi
tag
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz KerekesLevi #41147 üzenetére
nem nagyon olvasni róla semmit
hátha valami jó bél van benne bár ahhoz túl olcsó
inkább vennék egy 1600-as leadex goldot
-
TommyGun
őstag
Jó sejtettem, de nem használom őket had ketyegjenek akkor már...
@bocs rosszul fogalmaztam, van 2db gép otthon mindkettőben 1060van de az egyiket nem használom.
Igazából arra gondoltam hogy eladom az egyik gépet, meg a sajátból a 1060-at és veszek egy 1070-et, esetleg kettőt is SLIre, ésakkor néha bányászgatnék vele üresjáratban esetleg, áram számlám nincs otthon.[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest