Új hozzászólás Aktív témák

  • ff-thomas

    aktív tag

    válasz Fiddlestick #30698 üzenetére

    Ja igen, attól függ, mit kezdenél egyébként azzal a ~650ezer Ft-tal, amennyibe egy rig kerül.

    Én nem találtam jobb befektetési lehetőséget a crypto-nál. Viszont az én idegrendszerem nehezen bírja azt az árfolyamingadozást, ami ezen a piacon zajlik. Így nem mertem coin-okat venni, pedig - ahogy idén történt - a nagyobb kockázat nagyobb nyereséggel is járt, év elején 700USD körül volt a BTC, most a 10szerese, ETH-ról ne is beszéljünk.

    De én akkor, amikor a bányászatba belekezdtem, kisebb kockázatúnak láttam bányagépet építeni. És az atyaúristen sem tudta még akkor, hogy mi várható az árfolyamok terén, meg azt sem, hogy a bányászattal meddig lehet nyereséget termelni. De azt láttam, hogy a bányászatból akkor is profitálhatok, amikor az árfolyam stagnál, vagy akár csökken. És ez alapján hoztam meg a döntést.

    1.) Vagy veszek 1m HUF-ért coint/tokent, ami lehet, hogy 1 év múlva dupláját éri, lehet, hogy semmit. Valószínűleg többet fog érni, mint most, de az is lehet, hogy ugyanannyi fog érni 1 év múlva is.

    2.) Vagy veszek bányagépet, ami akkor is profitot termel, amikor a coin/token értéke nem változik, vagy akár csökken. És közben ott van a hardver, amit - ha nem hajtok szénné, vigyázok rá, megfelelően hűtöm, rendszeresen portalanítom, blabla - akkor használtan is a 2/3-ért el lehet adni. A gép árának 1/3-át kb. 4-5 hónap alatt visszatermeli. Utána megtérül a 12-14. hónap végére a gép ára és onnantól ott a hardver, amit akkor is 1/2 áron el tudok adni, de már minden egyes forint (az áram díj kifizetése után) profitot jelent. És akkor eldönthetem, hogy coinban/tokenben tartom a profit egy részét, azaz befektetem hosszú távra (mintha coint/tokent vettem volna), másik részét pedig kiveszem. És ezt lehet folytatni tovább.

    3.) Vagy veszek coint is és építek bányagépet is.. :) De annyi pénzem nem volt, bár ETH-t vehettem volna, mindegy, késő bánat.

    Minden esetre jó kérdés, hogy ha most találna meg ez az őrület, akkor építenék-e bányagépet, vagy vennék-e coint, vagy mindkettőt, vagy egyiket sem. :F

    A fentiek NEM befektetési/üzleti tanácsok, kizárólag a személyes véleményem!

    [ Szerkesztve ]

    find a way or make one..

Új hozzászólás Aktív témák