Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Xbean #23570 üzenetére

    En meg akkor gondolkoztam ETH banyaszaton, amikor 10 dollart se ert. Szamoltam es arra jutottam, hogy nem eri meg. A legnagyobb gondot a difficulty valtozasa okozza. Kozelitoleg szamolhato, hogyan valtozik es ez alapjan mennyi cash johet be belole. Ez nem egy linearis rendszer, ahol a mai arfolyam alapjan egy kartya 3 honap alatt visszahozza az arat, hanem egyre kevesebbet termel a kartya, ha az arfolyam valtozatlan marad.

    Szerintem azert nem fog hozza boldog-boldogtalan, mert tobb bizonytalansagi tenyezo van a dologban:
    - Az arfolyam folyamatos valtozasa.
    - HW hiany
    - nem keves inveszticio

    Jelenleg nem lehet kapni banyaszasra alkalmas GPU-t. Egy 6 kartyas rendszer baratok kozt is legalabb 2000 euro. Tehat ezzel mar megint kiszorhatjuk Mo-n a geek tarsadalom egy reszet. A masik az arfolyam. Ide-oda ugral, nem lehet egyik pillanatrol a masikra cash-re valtani a banyaszott cuccot.

    En megeltem a BTC banyaszast es a tobbit is ugy, hogy a partvonalrol neztem. Most mivel van egy gepem, ami kihasznalatlanul megy, vettem bele kartyat, csak banyaszat miatt, hogy egy kicsit erezzem, mit is jelent banyaszni. A gep nem sok vizet zavar, mert lent van a pinceben. Akkor fogom abbahagyni a banyaszast, amikor az elfogyasztott aram dragabb lesz, mint amit hoz a kartya. Es amit banyaszok, azt nem valtom at, hanem tartogatom :-)

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák