Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz AnonyX #19655 üzenetére

    Azt látni is a képen, hogy két alaplap van alul, én inkább a PSU-kat kerestem, hogy kijött-e kettővel (csak egy ATX-est látok, ami biztos nem elég).

    -----------
    Nekem nincs most szerencsém a sok kártya/lap-al. :(
    Mikor 5 kártyám volt, próbaképp betettem melléjük a Gigabyte X97 Gamin 3 lapba egy PCI-E 4x 2.0 hálókártyát is (ugyan úgy 1x riser-el, ami oda volt készítve 6. kártyának, nem közvetlenül a 4x-be, mert azt tudtam, hogy problémás lehet, a leírás szerint letiltja az 1x slot-okat ha 4x-re van állítva a 4x slot), hogy tényleg működik-e benne egyszerre 6 kártya, de mivel nem volt kéznél fölösleges optikai kábel, a falból pedig nem akartam kiráncigálni, így nem járattam meg a hálókártyát, csak annyit próbáltam ki, hogy hiba nélkül betöltődött a hálókártya driver-e és pár percig hiba nélkül bányászott 5 kártya. Így hazahoztam egy 6. kártyát, hogy legyen teljes a csomag, de amint elkezdett bányászni, azonnal lefagyott az egész (két-három próba után használni kellett a CMOS Reset PIN-eket és javította a filerendszert a chkdsk, ekkor feladtam).
    Megnéztem újra a manual-t és rajta van egy rajzon, hogy a 3db 1x és 1db 4x slot-ok egy extra switch-en lógnak, ami ezek szerint maximum 3 eszközt kezel (bár ez nincs egyértelműen leírva). Csak tudnám, hogy akkor miért lehet a BIOS-ban is fixen 1x-re állítani a 4x slot-ot (ez nekem azt sugallta, hogy azért, hogy ). :U

    Lassan én is a 2-3 kártya/lap híve leszek.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák