Új hozzászólás Aktív témák

  • AAntii

    őstag

    válasz HSM #1816 üzenetére

    Három év jótállás van ezekre a kártyákra, szerintem a problémák még bőven jótállási időben fognak jelentkezni. Persze ha leáll a termelés az kiesés, az ügyintézés macera, de ha elromlik, akkor csak közvetett anyagi veszteség fogja érni (feltéve ha nem gyullad ki az egész lakás/ház). Abból kell szerintem kiindulni, hogy Vér István 5. osztályos kispajtás is kaphat 280x-et karácsonyra, aki nem biztos, hogy annyira jó hűtési paraméterekkel rendelkező házzal rendelkezik, így ha két kör bejgi között és karácsony elmúltával iskola után éjfélig nyomja majd minden nap a Battlefieldet 4-et, akkor az ő kártyája sem 70 fokon fog majd üzemelni és annak is bírnia kellene a strapát. A tervezés során gondolom nem előosztályú hűtési tulajdonsággal rendelkező házakból indultak ki, mint felhasználói környezet, vagy ha igen, akkor az nagy hiba volt.
    A ventik esete az már megint más kérdés, a gigabyte amúgy sem világhírú ventillátorai nem hiszem, hogy szeretni fogják, ha fél éven keresztül közel maximális fordulatszámon fognak pörögni (szerintem közepesen hosszú idő után be fog állni), tehát a ventikkel kapcsolatos észrevétel az szerintem sürgetőbb problémákat vet fel.

    A konkrét kártyával kapcsolatos észrevétel: 925/1350 (7950-es) órajelen kb. 10%-kal kisebb a bányászati kapacitása a kártyának, cserébe 15-20%-kal kisebb fordulaton és kiegészítő ventillátor nélkül is hűvösebb a kártya 5 fokkal. Érdemes megfontolni.

    "Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

Új hozzászólás Aktív témák