Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
OK, de ezt a szót ne használd, illogikus! :-)
önsajnáltatásért
Amúgy az pont eszembe sem jutott, hogy valaki sajnálni fog, de nem is nagyon foglalkoztat, eccerű helyzetanalitika volt részemről, amit említettem. Racionalitás van emóciók nélkül is, nem? De!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
Ez OK, de csak egyszerűbb, ha bekapcsolod a gépet és a boot után a felugró FF már alapból ezt mutatja.
(#51) colomb2 Elég fáradt lehetsz, hogy nem érted a kérdést, bár egy karaktert kihagytam, az igaz.
Az alias rövidítésre van, nem? Erre vonatkozott a kérdésem. Magyarázzam el legközelebb a túl eccerű kérdéseimet?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Frawly
veterán
Wear Leveling Count-nál nem a nyers értéket kell nézni (azt az 50-valamennyiset), hanem a 0-100 tartományban normalizáltat. Az valóban csökkent nálad 1-gyel, 100-ról 99-re, de az még nem vészes. Szinte patyolat még.
Illetve a Gnome Disks-t nem ajánlom senkinek, sokszor teljesen rosszul olvassa ki a SMART-tot. Terminálos smartctl megbízhatóbb helyette.
-
Frawly
veterán
Pont ez az, hogy nincs. Se normális benchmark, se normális GUI SSD tool nincs Linuxra. Ez van sajnos. Írsz rá magadnak scriptet, ami terminálos/CLI megoldásból kérdez le. Esetleg valami GUI-s frontendet mögéhúzol, pl. notify-send, zenity, xmessage, ami megjeleníti az eredményt GUI-ban, esetleg TUI-ban (dialog, whiptail, ncurses).
-
-
Frawly
veterán
Az ffmpeg-et akartam neki én is ajánlani, de aztán újra elolvastam a kérdését, és külön kiemelte, hogy magyar nyelven kell neki. Az ffmpeg mint terminálos program nincs magyarítva. Meg a Linux Mintből kiindulva van egy olyan érzésem, hogy egyébként is felhasználóbarátabb megoldást keres.
Meg azt is akartam neki írni, hogy ha index frame-nél vágja a videót, akkor újrakódolás sem lesz, érdemes erre figyelni, így gyorsabban végez, és nem lesz az újratömörítés hiányában újabb minőségromlás.
-
Köszi, de nem attól félek, hogy én törlök. Egy fájlszerver tartalmáról készítek biztonsági másolatot egy távoli szerverre, amit az rsync szépen meg is old. Viszont nagy méretű fájlokról van szó, ezért mindenképpen használnám a
--delete
kapcsolót. Csak kellene egy plusz paraméter, hogy csak az n napnál régebbi dátumú fájlokat törölje a másolatból. Így a véletlen törlések még szinkronizációs után is visszaállíthatóak lennének (egy ideig).Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest