Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
válasz FіkuszKukіsz #26081 üzenetére
Nem lehet wint fölrakni mert csak pendriveról lehet futtatni oprendszert az adott gépen. Nem tudom alapból mi a linux értelme de nekem nem kell jelszó semmihez. De kösz a választ akkor adminná teszem magam.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz FіkuszKukіsz #25899 üzenetére
Ez nem Ubuntu, itt nincs update-grub2...
mefistofeles: ha nem régi a géped, akkor használhatsz KDE-s disztrót. Régi gépen túl lassú lenne.
Ubyegon nagyon ügyesen becsempészte a Mint-es reklámot
Persze az is jó ha tetszik.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #25871 üzenetére
"Személyeskedésektől és a másik szakmai felkészültségének vitatásától függetlenül szeretnék a témához hozzászólni. (lehet, hogy ebben a versenyben alulmaradnál)"
Bocs az enyhe irónikus hangvételért, soha nem is mérném veled össze tudásom, látatlanban nyertes vagy minden szakmai témában! Te legalább nem álszerénykedsz, ezt díjazom.
A bajban lévő kolléga problémáját valószinűleg nem kellő alapossággal tekintetted át, emiatt közelítetted meg másként a kérdést, mint én a műkedvelő.
"Ha már linux-ról szól a fórum, akkor inkább linuxos megoldásokat próbáljunk ajánlani."
Másrészt, ha valaki az XP- t ismeri és csak az működik a gépén problémamentesen, akkor én hajlamos vagyok idevágó programot javasolni és be kell látni, hogy részletesebb analízist is ad a problémáról, mint amiket Te voltál szives javasolni. Azért van ezen a topicon-mert ugye nem az egész fórum linuxos, csak pár topic-, hogy Linux telepítésben segítséget kérjen, de közben más problémába ütközött.
Laikusként újra bátorkodom megemlíteni, hogy egy 0 és egy 19 %- os HDD esetén nem biztos, hogy sok értelme van a fájlrendszert vizsgálgatni, mert a kolléga úrnak HDD problémái vannak s ha lesz egy normális HDD a gépében, akkor simán tud egy új disztrót telepíteni. Itt az sem számít sokat, hogy van még egy maradék működőképes vinyója.
Vannak esetek, amikor két laikus jobban átlátja egymás problámáit, mint egy szaktekintély. Ez nem neked szól, csak egy megállapítás volt részemről.
(#25884) darazzs
MINT- en és a Kendek- féle zseniális Systemback- ot ajánlanám![ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Tim82
félisten
válasz FіkuszKukіsz #25875 üzenetére
Nem tudom, mert egyiket sem használtam még ki teljes funkcionalitásában - el kell fogadnod, hogy nem kötekedni akartam, hanem pontosítani...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz FіkuszKukіsz #25873 üzenetére
Te írtad, hogy "a HD Sentinel windózos alkalmazás", erre írtam, mert így, ebben a formában nem helytálló.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz FіkuszKukіsz #25871 üzenetére
FYI, HD Sentinel van Linuxra is, igaz, azt is a készítő honlapjáról kell letölteni és terminálból kell futtatni.
-
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #25865 üzenetére
Az írás teszt az lepucolja a HDD- t, de szerintem az állapot felméréséhez most elég lenne ez a 2 ablak képe, amiből az első megmutatja, hogy hány %- os a HDD állapota. Tesztről nem tettem említést.
Az, hogy milyen fájlrendszer kell vagy nem, az szerintem most indifferens.
De, akinek van kedve, bármilyen terminalos programot lefuttathat, legfeljebb a mostani probláma megoldásához nem jut közelebb!Egyébként tényleg jobb, ha rád hallgat, mert elmélyültebb tudással rendelkezel mint én, ez tisztán látszik, ha másból nem, akkor abból, hogy a smart szó betűi után pontot raksz mindíg! Ez így szakszerű!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Lacpac
őstag
válasz FіkuszKukіsz #25449 üzenetére
Akkor ha nézek egy ubuntut 2.6×-es kernellel, akor ha minden igaz települni fog?
Most 1GB RAM+ 80GB hdd van benne.
Csak azért ragaszkodom ehhez a disztróhoz, mert van bőven leírás és útmutató. És nem utolsó sorban tud magyarul.
Mivel ez lesz az első linux telepítésem, (teljesen kezdő vagyok) nem árt ha mindent 100%-ban megértek amit "közöl velem a szoftver.
Ami feladata lesz a kliensnek:
a háztartásban lévő linuxos műholdvevők a hdd-jét fogják használni felvételre, és a torrent is menne innen.
(+ ez pü ben)
A linuxnak+swapnak menne max 4GB, a többi egyéb használat.
Telepítés és beállítás után már csak távoli asztalról lesz piszkálva (ha kell). nincs böngészés, nincs semmi multimédia (közvetlenül) róla. -
válasz FіkuszKukіsz #23159 üzenetére
Nincs valóságalapja, savanyú a szőlő, nem megy a biznic, valamivel FUD-olni kell.
A teljes sztori úgy hangzik, hogy a Mint később adja ki a frissítéseket a rendszeréhez, mint a Canonical az Ubuntuhoz, mert csak akkor teszik be az update-ek közé, ha nem ront a felhasználói élményen (stabilitás, sebesség, kinézet stb.).
https://www.coreinfinity.tech
-
Jim-Y
veterán
válasz FіkuszKukіsz #22977 üzenetére
De neki Debianja van, ha jól értettem. Bár amit leírtam annak működnie kéne debianon is.
Bass: megnyitod a synaptic package managert, és beírod, hogy a chromium a keresőmezőbe. Ne legyen ez már teljesíthetetlen feladat. Ennek semmi köze ahhoz, hogy winen nőttél fel ^^ De itt egy kép is segítségnek:
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
válasz FіkuszKukіsz #22899 üzenetére
sorry és köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- LEGO klub
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest