Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz Warton #96398 üzenetére

kb. 6 éve 3 gépem dual, trialbootos.
    Soha semmi problémát nem okozott. GPT/UEFIrendszerek.

Te nem érzed szükségét a Winnek, más aki olyan szoftverekkel dolgozik amik Linuxon még közelítőleg sem léteznek, azok veled ellentétben nagy szükségét érzik.

Pl. a fogorvosom panorámaröntgen gépét próbáld már meg légyszi bármilyen Linux disztribúcióval életre kelteni.
    Csak 6 olyan perifériát kezel amiknek Linux alatti esélye nem nulla hanem -nulla :)

Tudom nem ide tartozik, nem releváns stb. de akkor is
    magamat idézném 6 évvel ezelőttről, amit mai napig tartok. Home desktopba hobbi vagy fix rendszernek a létező legtökéletesebb.
    de ha kimozdulunk a gyári mediaplayer-terminál-Firefox triumvirátusból akkor indul a cumi.
    Bár már ez is megdőlni látszik sajna, lásd 2023-es dátumú használhatatlan yt-dlp és a 2022-es mediaplayer ámokfutásomat nemrég. Igen abba is én voltam a tök, ugye micsinál a user, a gyári tárolókra hagyatkozik. 3 rendszeren is, Ubuntu, Mint, Debian.
    Ezt nem tudom megemészteni és még sokáig fogom hangoztatni, ezért előre is elnézést kérek tőletek.

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Semmi gond nincs egy dualboot rendszerrel. Időnként itthonról kell dolgoznom, a céges nyáktervező meg már kb. 2 éve nem megy Wine-val és előtte is csak annyit tudott, hogy ugyan elindult, de valami 2D rendering nem ment amitől érdemben használhatatlan volt. Hiába van régóta nyitva a bugreport meg benne vagy 40 hozzászólás a témában, nem foglalkozik vele senki...

Szóval vagy dualboot, vagy virtualbox, de valami kell. A mai SSD-k korában meg tovább tart az alaplap post ciklusa, mint az OS elindulása. Amiatt amerre tart az MS a Windowszal, nem, nem szeretnék újra full-time Windows felhasználó lenni, főleg nem a W10 életciklusa lejárta után, így is csak az LTSC-vel volt élhető.

A játékok terén meg szerencsés vagyok, méretes Steam könyvtáram nagy többsége pöccre indul Linux alatt. Ráadásul egyik-másik cím alatt még az FPS is több, köszönhetően a kisebb overheadnek.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog (1)

A dual bootnak is van letjogosultsaga, a Linuxos vilagban nem furcsa, ha Windows-t hasznalsz jatszani. En is arra hasznaltam csak, 2-3 hettel ezelott vmi AI-t felraktam ra, mert Linuxon meg kuzdok vele, de azota sem inditottam Windows-t.

https://www.coreinfinity.tech

Új hozzászólás Aktív témák