Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tordaitibi
veterán
válasz Warton #96398 üzenetére
kb. 6 éve 3 gépem dual, trialbootos.
Soha semmi problémát nem okozott. GPT/UEFIrendszerek.
Te nem érzed szükségét a Winnek, más aki olyan szoftverekkel dolgozik amik Linuxon még közelítőleg sem léteznek, azok veled ellentétben nagy szükségét érzik.
Pl. a fogorvosom panorámaröntgen gépét próbáld már meg légyszi bármilyen Linux disztribúcióval életre kelteni.
Csak 6 olyan perifériát kezel amiknek Linux alatti esélye nem nulla hanem -nulla
Tudom nem ide tartozik, nem releváns stb. de akkor is
magamat idézném 6 évvel ezelőttről, amit mai napig tartok. Home desktopba hobbi vagy fix rendszernek a létező legtökéletesebb.
de ha kimozdulunk a gyári mediaplayer-terminál-Firefox triumvirátusból akkor indul a cumi.
Bár már ez is megdőlni látszik sajna, lásd 2023-es dátumú használhatatlan yt-dlp és a 2022-es mediaplayer ámokfutásomat nemrég. Igen abba is én voltam a tök, ugye micsinál a user, a gyári tárolókra hagyatkozik. 3 rendszeren is, Ubuntu, Mint, Debian.
Ezt nem tudom megemészteni és még sokáig fogom hangoztatni, ezért előre is elnézést kérek tőletek. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Warton #96398 üzenetére
Semmi gond nincs egy dualboot rendszerrel. Időnként itthonról kell dolgoznom, a céges nyáktervező meg már kb. 2 éve nem megy Wine-val és előtte is csak annyit tudott, hogy ugyan elindult, de valami 2D rendering nem ment amitől érdemben használhatatlan volt. Hiába van régóta nyitva a bugreport meg benne vagy 40 hozzászólás a témában, nem foglalkozik vele senki...
Szóval vagy dualboot, vagy virtualbox, de valami kell. A mai SSD-k korában meg tovább tart az alaplap post ciklusa, mint az OS elindulása. Amiatt amerre tart az MS a Windowszal, nem, nem szeretnék újra full-time Windows felhasználó lenni, főleg nem a W10 életciklusa lejárta után, így is csak az LTSC-vel volt élhető.
A játékok terén meg szerencsés vagyok, méretes Steam könyvtáram nagy többsége pöccre indul Linux alatt. Ráadásul egyik-másik cím alatt még az FPS is több, köszönhetően a kisebb overheadnek.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest