Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szali
tag
próbálom mountolni a második vincsimet amin zenék vannak, de nem megy. Mountolást még csak most próbálgatom, man mount olvasása után az alábbi parancsot kreáltam:
mount -t NTFS /hdd1 /vincsi
de aszongya a suttyója ,hogy
''mount: unknown filesystem type 'NTFS' ''
Fedora 4-et telepítettem linux selinux=0 reiserfs opciókkal.
Esetleg itt kellett volna NTFS támogatásra is ''buzdítani'' a gépet, vagy valamit még telepítenem kéne?''Ha vízen akarsz járni, tudnod kell, hol vannak a kövek''
-
steveetm
őstag
Bővebben: link
Üdv.: steveetm -
zsolo_d
tag
Hát igen, én is megdöbbentem rajta, hogy minden smakkol.
De hát ez ilyen műfaj.
Csak ahoz képest érdekes, hogy amikor az első linux disztribemet telepítettem, (debian)
még a floppy-t is mountolnom kellett.
Persze, hogy nem a linux miatt...
Hanem, hogy májkrémszoft vinfosos a világ.
Az eladó is nagyot nézett volna, ha azt mondom neki, hogy a nyomtatóhoz adjon drivert az általm kedvelt operációs rendszerhez!
Üdv.Puding próbája az evés...
-
-
escie
őstag
áá, dehogyis. kérdezz rá a ''nagy linux topikban'', biztos tud valaki segíteni...
tegnap nézegettem, és voltak hasonló típusú modemek, de pont ez nem.
mondom: nagy linux topic !
Bővebben: linkI'm back, baby!
-
zsolo_d
tag
Hát nekem nagy szerencsém volt a HP photosmart 7450-es nyomtatómmal.
UHULinux 1.2_rajt oprendszert használok.
Kivalásztottam a 7350-es driver-t, mert nem volt 7450-es... (a 7550-es nem jó hozzá)
Root#...vezérlőpult...nyomtatók...egy-két klatty.
Minden flottul műkődik.
Ha berakom a nyomtatóba az SD kártyát a digikamerából, és lőn megjelenik a cucc a gépen ...a képek.
(Kinyomtatni egyből a nyomtatóval is lehet)
Ugyanez vinfos XP-n félóra drivertelepítés volt.
Igaz, ott a nyomtatóbeállításnál többféle lehetőséget tudok választani...
Kiszámolja meddig elég még a patron stb.
Alapjáraton, linux alatt is ugyanolyan jól működik!!!Puding próbája az evés...
-
czappa
aktív tag
''hát, hallod, szerintem a modemhez te értesz jobban''
háát, ha értenék hozzá nem kérdeztem volna. Amúgy próbáltam ''áttúrni'' az egész filerendszer hátha találok vmi. érdekeset, találtam egy wvdial (v. wvdialer?) nevű cuccost, ott elég sokat irogattak, hogy mit is kéne csinálni, de aztán amikor elindítottam nem talált egy file-t (az a baj, hogy a modemet nem tudom felismertetni).
''amúgy ez ilyen ''winmodem''? mert az problémás tud lenni linux alatt.''
Sajna foggalmam sincs. Ennyit tudok róla: Creative Modem Blaster DI5733 és próbáltam keresni hozzá drivert itt:http://cdb.suse.de/ , de persze nem volt.
Félek megint feladom és win alól fogok továbbra is netezni. -
eddie303
őstag
-
tildy
nagyúr
Találtamhozzá valami gimpprintes drivert, cups is felismerte drivernek...
Ennek ellenére még mindig nem müxik a nyomtatás..Na majd megpróbálom a linuxra kötni, és a windowson úgy beállítani.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Is. Meg áramkörszimuláló is. Meg ilyesmi
Nemtudsz sambában besegíteni? Illetve sambán keresztüli nyomtatásban."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Ó bocsi, nem volt idézőjlben azért hittem hogy ...Jesszus de szégyellem magam
Batman: rtfm ->keres rá googlen az orcadra.... Egyszerűen annyi erőforrást eszik, hogy nem éri meg winén keresztül futattni..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
escie
őstag
hát, hallod, szerintem a modemhez te értesz jobban, ugyanis én még sosem találkoztam vele linux alatt.
(legutóbb vagy 8-9 éve láttam modemet...)
de megpróbálok találni valami okosságot.
amúgy ez ilyen ''winmodem''? mert az problémás tud lenni linux alatt.
keresgéltem, de nem sok mindet találtam, nem egy elterjedt típus. talán próbáld feldobi a nagy linux topikban, hátha valamelyik guru tudja a megoldást...
[Szerkesztve]I'm back, baby!
-
Batman
őstag
-
escie
őstag
ezeket amúgy csomó más helyen megtalálhatod Bővebben: link, Bővebben: link
nehogymár ettől a managertől várd a megváltást.
ja, és köszönd a linuxos közöséggnek, ők írták ugyanis...
[Szerkesztve]I'm back, baby!
-
escie
őstag
-
Ganger
aktív tag
válasz vjannus2 #374 üzenetére
Johet a magasabb lelegzetvetelu anyag is, mert ha ilyen tempoban haladok, akkor holnap hajnalra elolvasom az egeszet...
(szerk):
najo nem minden vilagos meg, de beletekintenek a magasabb lelegzetvetelubb anyagba is
tenyleg szep kis leiras, respect az irojanak!
[Szerkesztve]Repül a rohadt gép ki tudja hol áll meg, s kit hogyan talál meg
-
tildy
nagyúr
De be lehet rootként is jelentkezni Nekem már sikerült
Batman: orcadezni , laptopos debianról, amelyben 256 mega ram van
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Debianból Cupssal szeretnék nyomtatni windowsos , megosztott nyomtatóra, ami egy canon s200.
De sehogy nem érem el. Hoyg kell beállítani? Másik kérdés, hogy pl komba2vel látszanak a wines gépen megosztott könyvtárak, vagy a nyomtató, de a fájlokat így sem lehet elérni, mert hibát dob.
Mit és hogyan teszteljek le?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Ganger
aktív tag
Latom rendesen szetoffoljatok a topicot...
Repül a rohadt gép ki tudja hol áll meg, s kit hogyan talál meg
-
vjannus2
aktív tag
linux master lehetsz.
-- pont ezt mondtam én nem avgyok az
sikeres vizsgát!
--kösz
Kösz a segítséget, de nem kell, én idáig se használtam szinte soha x-et, és nem is fogok, söt játszani linux alól meg tuti nem fogok, plána nekem csak arra kellett hogy routerként, tűfellként,ftp-ként üzemeljen (ftp is csk minimál), az x rész nem érdekel (amibe te vagy a nagy ász ), nincs rá szükségem ennyi. Linux nekem nem kő otthoni felhasználásra a nagy fépre! -
escie
őstag
válasz vjannus2 #417 üzenetére
najó.
ez a kezdőknek való topik, így segítek neked, hisz kezdő vagy.
q3: letölthető a bináris az id ftp-jéről, és kelleni fognak az eredeti cdről való pak file-ok.
cs: cedega-ra, vagy wine-re lesz szükséged. cvs-ből lefordítod, nem okozhat gondot egy managernek.I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz vjannus2 #418 üzenetére
tanulhatsz te 20 évig linuxot, ha hülyeséget tanítanak.
x-be nem lehet root-ként bejelentkezni. kb, itt álltam volna fel, és kérem vissza a tanfolyam árát.
mellesleg a hsz-odnak semmi értelme. áltsuli másodikban ez már buktát ér. kb 3-4 téma csapong ide-oda. majd írd le magyarul is. köszi.
nézz tükörbe, ilyen az, amikor a hülyeséghez szorgalom is társul. nem veszed észre, hogy mindenki röhög rajtad.
ki a ********** érdekel, mennyi ideje tanulsz linuxot. mi használjuk, nem tanuljuk.
mellesleg azt sem érted, hogy mit kifogásolok, szóval tényleg nagy linux master lehetsz.
jó éjt, sikeres vizsgát! csak a linux topikokat kerüld, oké?I'm back, baby!
-
Batman
őstag
... mert amire nekem kell a gép azt nem tudje teljesíteni a linux...
Ha te igy állsz hozzá akkor nem értem minek mondod itt a magadét?
Szinte bármely játékot el lehet inditani linux alatt is ,csak egy kis ugyesség kell hozzá.
Mondj egy olyan dolgot amit nem tudsz megcsinálni linux alatt?
Ja van egy nem tudsz kék halált produkálni. (mégis linuxon emulált win ugynugy letud fagyni)
Na jo részemről ennyi volt az off, ez a topic nem erre való, használjuk amire eredetileg indították.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
vjannus2
aktív tag
pontosítok holnap elmélet, ha nem sikerül nincs tovább , ha igen akkro pénteken meg gyakorlat
Már megszokatam különben itt a ''ph arcokat'' , veled még nemt alálkoztam de látom te iss közéjük tartozol ''mind1 mi van akkro is én vagyok a legokosabb efektus '', és ha ''valamit tudok amit a másik nem(igazán nem bizonyosodott be , de mind1) akkor az hülye''. Bár manapság egyre kevesebb szerencsére az ilyen de látom nem kihalt. Csak ennek semmi az érteleme én már kaptam minsdent : 10 éves ovis ... utána amikor élesbe találkozik velem az emberke és beszélünk hogy ő nem vágja akkro meg kiderül ki is mi..? PL amikor a dvd jogtárnál dolgoztam ,és mondtam mivel programozunk (borland c+) akkro beközölték hogy nem igaz mert delphi ezt se tudtam meg értetni velük , de mind1. Most még 2 óra átolvasás utánya szunya és holnap vizsga
[Szerkesztve] -
vjannus2
aktív tag
ez miért linux?
***dhcpd
***httpd
***samba
mert p 100-as gépem elmegy , míg a wintársa nem , ja és nem kell a gépet restartolni console alatt pedig nem szokás kifagyni
cs, és quake van linuxra dc++-on is letöltheted most is akár
ne oltsál, nem értesz hozzá, punktum. minél tovább magyarázod annál mélyebbre sülyedsz.
-még jó hogy ebből kapván tovább képzést 1 év linux/unix rendszer manager képzést, amiből te hírtelen megálapítottad hogy nem értek hozzá holnap kiderül ha igen akkor ez is meg van jön a win 2003 (persze tudom te azt is jobban tudod) -
-
vjannus2
aktív tag
nem tudsz semmit a linuxról, az van, okés?
***dhcpd
***httpd
***samba
nekem erre van semmi másra ehez meg nem kell x , játék /iroda /phph (erre windows van, inkább wint használok amúgy is , mert amire nekem kell a gép azt nem tudje teljesíteni a linux), játék úgyis szinte winre van , na a quake/cs van linuxra is de.... -
gege71.hu
addikt
válasz eddie303 #410 üzenetére
Nekem valahogy tisztára ''rgb'' utánérzés vjannus2 hsz-et olvasgatni. Ha még emlékeztek rgb-re tudjátok kiről van szó. Az a srác tudott ily magabiztosan oltogatni maga körül mindenkit.
A szomorú csak az az egészben, ha vmi tényleg teljesen kezdő LINUX-ban kérdéssel próbálkozna az erre szánt topikban itt full flame-be akadna kapásból...legalábbis ma -
escie
őstag
válasz vjannus2 #404 üzenetére
hallgass ránk, nem olyan banda vagyunk, akik hobbiból kötekszenek.
ha meg kell tanulnod tanuld meg, de tudd, hogy igencsak hiányos és ferde dolgok is vannak aközt, amit mondanak neked.
nem mondtam, hogy hülye vagy, de írtál hülyeségeket. inkább azt mondanám, gyakorlatlan, rutintalan vagy. ha komolyan elkezdesz linuxot használni, mondjuk otrhon, desktop célokra, majd rájössz, hogy itt sem fekete és fehér minden.
az én gépem üzemel ftp-,webszerverként, dektopk célokra, játékra, és irodai célokra is használom. sőt php-t is programozok ezen...
''szeritnem aki linuxba grafikus részt használ és úgy kezelgeti a dolgokat a szvsz már az''
na, te viszont lehülyéztél engem. de mindegy.
nem tudsz semmit a linuxról, az van, okés?I'm back, baby!
-
tierbatyo
senior tag
válasz vjannus2 #404 üzenetére
''szeritnem aki linuxba grafikus részt használ és úgy kezelgeti a dolgokat a szvsz már az ''
Na igen miközben megy egy Gentoo emerge, ami eltarthat egy-két órát, aközben azért szeretnék filmet is nézni esetleg zenét hallgatni, netezni. Ekkor az emerge-t nem a szöveges konzolon indítom el, hanem X-ben nyitok egy termet és abban frissítek. Szerintem egyszerűbb, mint szöveges terminálra mindig átváltani.
[Szerkesztve]Take a look to the sky just before you die
-
steveetm
őstag
(ne válaszolj...neeee válaszolj...neeee válaszolj...szuszááá...szuuuuszááááá)
Üdv.: steveetm -
vjannus2
aktív tag
ezt miből is állítod? , mert x-et kb 4X használtuk ? , és ebből arra következtetsz hogy hülye vagyok? , szeritnem aki linuxba grafikus részt használ és úgy kezelgeti a dolgokat a szvsz már az , annak ellenére hogy nem jól tudtták a x rész ezen részét, minden esetre nekem nem nagyon van szükségem x alatt confolni crtl+alt+F1 +f... és már ott az én helyem
-
escie
őstag
nem kell új bootmanager.
meg kéne nézned a /boot/grub alatt a menu1st, vagy ilyesmi nevű file-t. abban meg fogod találni az uhu bejegyzését. na, annak hasonlatosságára kéne felvenni a susedat. meg kell találd a /mnt könyvtár alatt felmountolva a suse-s partíciód, és azt kéne kideríteni, hogy melyik eszköz ez. (valami ilyesmi kell legyen: /dev/hda[nemtommenyi], nemtommennyi egy szám lesz...)
kernelnek, meg initrd-nek a suse-ét kell megadnod, a suse partíció /boot könyvtárában lesz.
(nem biztos, hogy mindenhol pontos dolgokat tudtam írni, de légy ügyes, próbáld kisilabizálni. az a gond, hogy lilo-s gép előtt ülök, neked meg grub van.)I'm back, baby!
-
eddie303
őstag
Tudtommal beállítás kérdése, hogy enged-e X-be belogolni root-ként, de szerintem ha nincs is jogod root-ként abba belogolni, ha kilövöd a bejelentkezéskezelõt, az X-et elindíthatod rootként akármelyik ablakkezelõvel, max üvölteni fog, hogy ez így nem jó, mert szétqrhatod a rendszered...
Linux.... The choice of a GNU generation.
-
escie
őstag
steevetm, ne vedd fel a kesztyűt, vagy hülyít a srác, vagy nemtom.
vjannus, maradjunk annyiban, hogy sok hülyeséget felsoroltál itt, akárki is tanította akárhol. én vinnyogva röhögtem, hogy milyen biztos vagy a marhaságokban, amit a fejedbe tömtek.
bocs...I'm back, baby!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest