Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kátai
senior tag
válasz tigribigri #112981 üzenetére
Nekem a hálóban a kistesója van [link] , és teljesen jó. A TCL-től egy kicsit tartok (még).
A nappaliban nem mindig tudom szemből nézni, csak kb. a tv-nek széle van velem szemben. Olyan 45 fok körül lehet. VA-ban ez már jelentős eltérés lehet képben? -
Kátai
senior tag
válasz blakey #112980 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy kicsit ragaszkodok az LG-hez, mert a supportja szerintem nagyon jó. A mostani 55"-ös tv-nek három év után kijelzőhibás lett, és mikor jeleztem az LG felé hogy hol tudnám kijavítattni, kérték a sorozatszámot, majd közölték , hogy ez szériahibás és párnapon belül az otthonomba kicserélték a kijelzőt díjmentesen .Kellemesen meglepett, mert erről én nem tudtam semmit.
-
Kátai
senior tag
válasz rainman72 #112960 üzenetére
Ilyen Lg 65UR73003 tv-d van? Mi a véleményed róla? Nekem is LG-m van most szeretnék egy 65"-at.
Samuban még ezt [link] néztem ki, vagy még ezt [link] . Többet nem akarok érte adni. Már a 805-öst is határeset. Sima mezei tv nézésre használom. Mondjuk VA panelest szeretnék, de az LG ebben a kategóriában még mindig ragaszkodik az IPS-hez.[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
Megtöröltem a TV képernyőjét mikroszálas kendővel leheletfinoman (nem rányomva) az apró porszemektől. Utána sötét képnél, vagy csatornaváltáskor halványan látszódnak a törölgetés irányának nyomai. Hogyan lehetne ezt korrigálni?
-
Kátai
senior tag
Lehetséges kézi hangolással egy bizonyos csatornát megkeresni, úgy mint anno a régi tv-nél? Nem akarnám a már sorba rendezett csatornáimat újra összeállítani.
-
Kátai
senior tag
Valaki tudna segíteni abban, hogy miért nem tudok csatlakozni a tv képernyőjére pc-vel? Telefonnal működik, de számítógéppel nem. Minden bevan kacsolva ami szükséges, de valamiért nem megy.
-
Kátai
senior tag
válasz Kiskutya #110153 üzenetére
Én nem kötöttem semmit. Amikor a szerelő felhívott, kérte a szériaszámot és már akkor mondta egyből, hogy kijelző, és ingyen cserélteti az LG.
Ma csere közben kérdeztem, hogy hogy van ez, és akkor mondta hogy szériahibás. Mondjuk mikor megvettem, regisztráltam a készüléket az LG honlapján, Utánanézve van az LG-nek 5év garancia és 5 év gondoskodás jellegű opciója. Lehet ez az oka.
Minden esetre nagy köszönet az LG-nek. -
Kátai
senior tag
Végül kijelző hiba lett a vége, ma kicserélték. [link] Nem került semmibe, mert ebben a szériában gyártási hibás a kijelző. Nagy mákom volt .
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
válasz spamstore #110074 üzenetére
Engem is hívott az LG szervizes,és a leírtak alapján kijelzőcsere.Már megrendelte, jövőhéten jön házhoz cserélni.Ami meglepett az az, hogy miután bediktáltam a szériaszámot, azt mondta, hogy kiterjesztett garanciás a TV, ingyen bérmentve cseréli.Nem vásároltam hozzá +garit,de később leesett, hogy mikor megvettem(2019) akkor regisztráltam az LG oldalán a TV-t és ez lehet az oka hogy megúsztam fizetés nélkül (5 év gondoskodás és 5 év garancia).Kétszer is rákérdeztem, mert nem akartam elhinni, hogy ekkora mákom van.
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
válasz rainman72 #110063 üzenetére
Szomorú. Az egyszerű ember nem 3 évre vesz TV-t. LG-t többet nem veszek. Régebbi modelljei még most is működnek, ezért vettem megint ilyet. De ez volt az utolsó. Most JCV-t nézegetek, mert elég jó árban vannak. és 42 hó garanciát adnak cserébe egy regisztrációért.
Samsung, Hisense, TLC, javaslatok esetleg? Ezt [link] találtam hirtelenjébe.
Mindenféleképpen VA panelest veszek,ha nem megy a qledes.Pl: [link] .[ Szerkesztve ]
-
-
Kátai
senior tag
Úgy néz ki elromlott a TV-m.LG márkaszervízzel beszélve úgy néz ki, hogy alaplap, vagy tápegység. Hibajelenség: TV-nézés közben elment kép de hang volt. Kikapcsolás áramtalanítás után se hang, se kép. A szervízes callcenteres megnézte távolról telefonos kamerán keresztül, mondta hogy kapcsoljam ki majd be és nézte hányszor villan fel a készenléti led bekapcsolás után. Háromszor villant fel.bErre mondta,hbogy alaplap,bvagy tápegység. Kapok majd ajánlatot,hbogy helyszínre kiszállva mennyibe fog kerülni.bSzerintetek mennyibe fog fájni? Vagy már most kezdjek új TV-t keresni?A TV [link] ilyen.
-
Kátai
senior tag
Ide is, hátha:
Egy korábbi hozzászólásom margójára:
"Nem tudom, hogy ki szerkeszti, készíti az utóbbi időben az az EPG felirat tartalmát, de, hogy nem normális az biztos! Pl,director1..2..3..4..a szereplők helyett."Na ezt még fokozták! Most már szereplők sincsenek feltüntetve, csak egy rövid tartalom. Néha még az se, csak pl.akciófilm.
Nem tudja valaki, hogy hol, kik szerkeszti ezeket?[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
Nem tudom, hogy ki szerkeszti, készíti az utóbbi időben az az EPG felirat tartalmát, de, hogy nem normális az biztos! Pl,director1..2..3..4..a szereplők helyett.
-
Kátai
senior tag
válasz cigam #106810 üzenetére
Megpróbálom pontosabban leírni.
Tehát:
TV képernyője kikapcsolt állapotban megtisztítva tökéletesen
Ebben az állapotában teljesen tiszta, nem látszik rajta semmilyen törölgetésnek a nyoma Üzemközeben (este, sötét szobában) két csatornaváltás között látszanak csak azoknak a mozdulatoknak a nyomai ahogy délelőtt takarítottam
Szerintem valamilyen feltöltődés, vagy annak hiánya látszik.
Pedig elektrosztatikus kendővel csinálom. -
Kátai
senior tag
Hogyan, mivel tisztítjátok a tv képernyőjét, ha szükséges? Enyhén nedves antisztatikus kendővel szoktam, de akárhogy csinálom este két csatornaváltás között meglátszik a törlőkendőnek a nyoma, hogy hogyan milyen irányban törölgettem meg. Pedig szinte leheletfinoman törölgetem úgy kb. havonta egyszer.
-
Kátai
senior tag
Ezt az EPG műsorújságot.....
ezzel megtudom jeleníteni....
de a Magic Remot távirányítóval(ami a TV-hez van) nem megy.Pedig régebben már sikerült.Nem ezt használom,hanem ami a képen van.Nekem jobban bejön.
Tud valaki segíteni,hogy melyik gombot kéne használni az MR-en? Már lecsatlakoztattam és utána újra regisztráltam a Tv-hez ,de ez sem segített. -
Kátai
senior tag
Ez [link] jó lehet a tv-hez? LG házimozi erősítőhöz kell,mert nincs rajta optikai bemenet.Feszültségügyileg nem fogja bántani a tv-é visszafelé?
-
Kátai
senior tag
Bluetooth billentyűzetet használ valaki a tv-hez? Érdemes rá beruházni?
-
Kátai
senior tag
-
Kátai
senior tag
Tegnap frissített a tv a 05.30.10 verzióra. Azóta bekapcsoláskor felugrik alul az alkalmazások menüje. Másnál is így van?
-
Kátai
senior tag
Szeretnék egy db csatornát módosítani,úgy,hogy nem akarnám az egész tv csatornalistáját újrahangolni.Vagyis ráállok egy csatornára és ott kézi hangolással keresném meg azt amelyiket szeretném helyette.Lehetséges ez?
-
Kátai
senior tag
Kézi hangolás lehetséges úgy, hogy egy csatornát kiválasztok(mint e régi tv-nél) és ha megtaláltam a megfelelőt akkor rögzítem?Vagyis nem szeretném,hogy minden csatornát megkeressen, hanem csak azt az egyet amit én szeretnék?
-
Kátai
senior tag
Ha átrendezem a lementett csatornalistát számítógépen(amit .tll fájlformátumba hozott létre) akkor a Chan Sort-tal az általam szerkesztett új listát ami .bak formátum lett,azt át kell nevezni .tll-re visszatöltés előtt?
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
Kézi hangolás lehetséges úgy, hogy egy csatornát kiválasztok(mint e régi tv-nél) és ha megtaláltam a megfelelőt akkor rögzítem?
-
Kátai
senior tag
válasz castiels #98961 üzenetére
Ezt próbáljátok ki:
"A hiba megoldása amire telefonon kaptam tanácsot:
Csatornákat kell újrahangolni, de nem szabad UPC hálózati azonosítót használni, hanem teljes keresést kell választani. 40 perc, de minden funkció hibátlanul működik. Változtathatók lettek a csatorna számok, menthető USB-re a csatornalista.
2. UPC magyar ékezet keveredését az indítás után csak nyelv beállítás Magyar, az ország csak (... ) a legalsó! A beállításoknál később átállítani az alapértelmezett nyelvet, stb."
Info innen [link]
Nekem sikerült.[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
Itt a fórumon ajánlott tv beállítások alapján belőttem a tv-t.Minden jó,csak még két dolog foglalkoztat.Számomra még mint mezei user, akkor veszek észre szemmel látható különbséget,ha a Dinamikus kontrasztot és a Gamma beállítási lehetőségeket állítgatom.Most a Dinamikus kontraszt ki, a Gamma alacsony vezérlésre van állítva.Szerintetek hagyatkozzak a számomra megfelelő beállításra(szemre),vagy van egyéb ötlet?Nm szeretném túllőni ezeket a beállításokat.
-
Kátai
senior tag
A műszaki leíráson kívül hogyan lehet megtudni,hogy milyen panellel van szerelve a TV?
-
Kátai
senior tag
Akinek esetleg baja van az ékezetekkel és UPC médiakártyát használ annak ITT egy kis segítség Tamás leírása alapján.Ez alapján megcsináltam és tökéletes.
-
Kátai
senior tag
Erről akinek ilyen van,vagy már látott ilyet az tudna tapasztalatot mondani a képéről?
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
Ezek közül melyiket ajánljátok jó szívvel?
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
Ha van esetleg valakinek ilyen készüléke,akkor tudna egy rövid véleményt írni róla(kép,hang,stb.)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.