-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DQ
tag
Samsung párti voltam mindig, de most két típus között gondolkodom:
LG 47LW5500 vagy Samsung 46D6100?Mivel ez a LG topik, itt gondolom az LG lesz a jobb vétel, ugye?
Ami az LG mellett szól:
- Passzív szemüveg
- Local dimming
- Olcsóbb és picit nagyobb
- 2D -> 3D
- web böngésző
Ami a Samsung mellett:
- DTS, és rippelt anyag támogatása
- jobb beépített hang
- tegnap még Samsungot vettem volna minden kérdés nélkül
(a 2D->3D, és a böngészőhöz komolyabb Samu kell - még drágább) -
DQ
tag
Nutrition & Kirkri!
Köszönöm a válaszokat! Asszem, az LW5500-as lesz a befutó.
(Azt viszont nem értem, hogy a többiek miért az aktív megoldást preferálják továbbra is a 3d terén. Mind1.)Sears!
Olvasd el ezt, és válaszd az 5500-ast:
http://www.geeks.hu/tesztek/110630_lg_cinema_3d_lw5500_passziv_polarizacios_3d_teve_teszt
Az euronics-nál jelenleg is él a cetelemes buli: 4500 pénz a hitelkártya, cserébe kapsz 10% kedvezményt, s ha 45 napon belül kifizeted, akkor nincs kamat. (tudtommal, de a részleteknek utána kell majd néznem)Jas39!
lg.com/hu/: "az akcióban 5 évre kiterjesztett, garanciaidőn túli gondoskodásnak köszönhetően. Ezt nyújtják Önnek a 2011. augusztus 1. és 2011. szeptember 30. között vásárolt Cinema 3D TV-k."
Ezt én úgy értelmezem, hogy ez minden viszonteladóra vonatkozik, aki a fenti intervallumban hoz el / ad el tévét az lg-től.
Ettől függetlenül szintén az előbbi boltnál lehetőség van 5 éves gari + minden egyéb biztosítást kötni tizenezerért. Ez azért jó, mert ha véletlenül leesik tv akár 4,9 év múlva, akkor a 70%-át be tudod számíttatni egy újba. (de itt is utána kell nézni a részleteknek) -
DQ
tag
jovetel.hu - tényleg az. Bár az összehasonlító oldalakon nem szerepel, de nagyon is az élbolyba tartozik. Ingyenes kiszállítás, +2 db szemüveg, +smart távirányító és 24 órán belül meg is jön. Egyedül az 5 éves garit hiányoltam, de ahogy nézegettem a kínálatot, ahhoz már 300e-es ár is tartozik (47lw5500) és nincsenek az előbbi pluszok.
-
DQ
tag
válasz dscholtz #1542 üzenetére
HDMI (a 3d-s filmek miatt kell az 1.4) mehet a 6850-ről a tv-be. Ekkor sajnos a scart-on (erről nyerhetnél rca-ra hangot az erősítődhöz) nem megy le a hang az erősítőbe (ezt nem értem, mert külső vinyó esetén megjelenik a hang a scart kimenetén, míg hdmi-ről jövő jel esetén viszont nem), így a hang számára marad az a lehetőség, hogy azt a sz.géped hangkártyájáról viszed át az erősítőbe.
-
DQ
tag
Megjött az 1.4-es hdmi madzag. A tv-re rá lett akasztva a szgép, immár nem szaggat a 3d tartalom szgépről sem.
Viszont mit kell beállítani ahhoz, hogy a 3d-s anyag esetén a tv-n is 3d-s legyen a 3d?
Szemben a bármilyen összekötéssel (utp, vincsi, pendrive, mediabox), a tv-n a 3d funkciók között minden inaktív, ha a hdmi-n keresztül a szgép a forrás, csak a 2d->3d nem.
A szgépen kétféle programmal próbáltam, az egyikben semmi ilyen irányú opció nincs, egy másikban szépen lehet állítgatni a 3d-s módokat, de a tv-n akkor is inaktív minden, kivéve a 2d->3d.
Ja, és lw5500-ról van szó...[ Szerkesztve ]
-
DQ
tag
válasz BÁ Nutrition #1593 üzenetére
Tehát szgép -> hdmi -> tv, és aktív a sidebyside? Milyen lejátszót használsz a gépen?
-
DQ
tag
Másfél hetes az lw5500, van némi tapasztalat, és olvastam itt-ott, ezt-azt.
Bár Te lv-t és nem lw-t kérdeztél, gondolom sok különbség a kérdéseid alapján nincs a válaszokban sem.
Az S modellre köthető digitális műholdvevő, a másikra közvetlenül nem. Az S panelje hajszálnyival jobb minőségű. Ezek ellenére az ár/érték arányt tekintve az 5500-at javasolják, ha nem fontos a közvetlen műhold.
Wifi előkészítés - elő van készítve a lg saját wifi kulcsának a fogadására, mással nem igazán kompatibilis. Ha akciósan nem kapod meg hozzá, ~10e Ft körül lehet megvenni.
Teljes internet - van egy böngésző, illetve egy üres sor, ahová tetszőleges url-t írhatsz be. Viszont lassú... Legalábbis az lw5500-asokon.
Távirányító - Engem ez érintett: http://www.geeks.hu/tesztek/110630_lg_cinema_3d_lw5500_passziv_polarizacios_3d_teve_teszt
Itt van kép a távirányítóról is, tudtommal az lv sorozat távja is ugyanilyen, kivéve a 3d-s részt.
Smart táv. Ha megszokod, nagyon hasznos dolog. Úgy a legegyszerűbb, ha azt mondom, hogy egy érintőképernyős okostelefon és egy lézermutató keveréke. A tv-n látod az ikonokat, a billentyűzetet (sajnos abc rendben és nem qwert), a menüt, stb., s a "fénykarddal" nyomogatod a képernyőt. Mint egy wii.
Pendrive-ra azt teszel amit akarsz (kevés kivétellel). Vigyél agyontömörített divx-et, s hd-s anyagot is.
Ja, és nézd meg a 3d-s sorozatot is. Lehet, hogy változik az elképzelésed... -
DQ
tag
válasz muanyagos #1668 üzenetére
A neten lévő mkv-k enkódolt fájlok. Ez tömören annyit jelent, hogy az eredeti anyag (vagy annak egy része) tömörítve lett egyetlen fájlba. Hogy mivel és hogyan tömörítették azon múlik, hogy mivel és hogyan lehet lejátszani. Egy célhardverbe (gyakorlatilag ilyen a tv is) nem lehet mindent szoftveresen megoldani előre, hiszen a tv kijön a gyárból, a kódoló programok, a kodekek pedig néha napról napra születnek. Az, hogy ezek közül a gyártó mit biztosít egy firmware frissítéssel, az adott új megoldások stabilitásán (a linux világában mindenki azt csinál, amit akar), esetleg licencelésén múlik, s persze azon, hogy a gyártó mit akar egyáltalán engedni - gondolok itt arra, hogy az nem véletlen, hogy az lg nem támogatja a dts-t, s a 4.1 fölötti mkv-kat, mert el akarja adni a médiajátszóit.
Az mkv ellenőrzésére remekül használható az ingyenes mediainfo.
Hogy mit támogat a tv-d, az a leírásában benne van. Ha eddig nem találtad meg, akkor itt van:
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-3d-tv-42LW4500.jsp - terméktámogatás,és jobbra fönt.A fentiek alapján egy firmware frissítés biztos, hogy nem fogja megoldani a nézhetetlen filmjeid problémáját, mert hang esetén azok biztos, hogy dts-esek, a többi meg 5.0, vagy 5.1-es kódolásúak.
Egyébként amit a frissítésről mondott neked a szaki, az nem egészen úgy van, hiszen ehhez nem kell szerviz, csak egy utp madzag a tv-be, ki a netre, s majd szépen megkeresi magának és meg is oldja a frissítést. Ha ez nem adott, akkor meg kell keresni, s gondolom pendrive-ról is megoldható a művelet, de erről majd más - nekünk az utp-s megoldás a tv bekapcsolásakor azonnal frissített.Megoldás a problémádra:
1., Újrakódolod a filmeket, hogy a tv-nek megfeleljen. Időigényes játék lesz...
2., Veszel egy mediaboxot. Kicsit drága, s előbb-utóbb itt is előfordulhat, hogy az új kodekekkel nem fog boldogulni, tehát ezt is frissíteni kell.
3., Hsz-ed alapján úgy gondolom, hogy Te szerezted be a néznivalót, tehát van géped. Ha van géped, akkor ő megfelel a mediaplayer szerepére is (igaz, kicsit többet fogyaszt, de a jövőben nem lesz gond a fentiek). Ehhez fontos, hogy 1.4-es hdmi madzagot vegyél, mert a többi lassú a 3d full hd anyag átviteléhez. (s ne az arc-s bemenetre tedd a pc-t) -
DQ
tag
LW5500 - router - gép és nero media home.
Van arra megoldás, hogy kikapcsolás után ne kelljen mindig megkeresni a tv-n a sz.gépet? Ugyanis elfelejti. Próbálkoztam dinamikus-, statikus ip-vel (tv-n is, routeren is), dhcp-vel, anélkül, illetve dhcp mellett fix ip-vel.
Bénázok, vagy minden bekapcsoláskor keresni kell a gépet? -
DQ
tag
válasz RockCNC #1819 üzenetére
Házimozin keresztül a wd-t a tv-re? Érdekes elgondolás...
A wd megy a tv usb-jére. A tv-ből megy tovább a hang az erősítőre (vagy házimozira) de nem scarton, mert azt nem szereti, hanem optikai kábelen.
Gond ezzel akkor lesz, ha dts hang van a fájljba kódolva, mert azt ugye nem szereti a tv-be épített játékos. Ekkor jöhet egy box, vagy pc hdmi-n keresztül, vagy lehet játszani az átkódolással. -
DQ
tag
válasz RockCNC #1825 üzenetére
Espat-nak igaza van. Én öcsém házimozijából indultam ki, s azon még nem volt sem usb, sem hdmi. Persze közben megjelentek ezek is... Szóval ha ilyen a házimozi, lehet is oda is dugni természetesen.
Amit én dugdostam.
A tv-nek van optikai kimenete. A tv és a szgép hdmi-vel van összekötve, a tv és a házimozi (erősítő) optikai kábellel és scarttal. Az optikain szépen ki is megy a tv-ről az 5.1, s a dts is (míg a scarton nem minden). A scart dvd-hez és divx-hez kell.
Az "egyszerűbb" mkv-k mennek a tv-be dugott vinyóról, míg a dts-esek a pc-ről. -
DQ
tag
Végre megérkezik pár héten belül a kábeles digi a szülőkhöz is. Ennek örömére a régi tv lecserélésre kerül.
A tv egy szekrényelembe kerülne, aminek a szélessége adott: 863 mm, tehát kizárólag a 37"-osok jöhetnek szóba.
Arra szeretnék megkérni valakit, hogy akinek 37LS570S típusa van, mérje meg pontosan, hogy a tv milyen széles?
A gyári adatok szerint 856 mm, tehát pont befér, marad 7 mm.
(a 47-es LW5500 az pár mm-rel kisebb a gyári adatnál, viszont nem szeretnék meglepetést a 37-essel).Esetleg más típus-javaslat?
Amire szükség van: szinte kizárólag tv (a minimális árkülönbség miatt csak a smart funkció), néha usb-n, utp-n keresztül film, fénykép, és majdnem a legfontosabb: a MÉRET. -
DQ
tag
1.,
Mire használod a vinyót?
Ha videótárként akarod használni, akkor azt másolsz rá amit akarsz egy szgépről - ekkor persze nem tudsz rá felvenni a tv-ről, mivel ahhoz formáznod kellene.
Ha felvételre, akkor tudtommal nem lehet. Amit felveszel, azt sem szgépen, sem másik tv-n nem lehet megnézni, s máshonnan hozott műsor sem játszható le róla.Kérdés:
a., És másik "okos" LG tv-vel kompatibilis a felvett műsor?
b., Pendrive nem használható vinyó helyett felvételre? Csak próbaképpen érdekelt volna, de nem tudja formázni. A vinyóval nem kötözködött...2.,
A DLNA szgépről gond nélkül működik. Androidra az egyik legjobb megosztó: az iMediaShare. -
DQ
tag
Kérdés:
1.,
Billentyűzet.
Egy A4 Tech vezeték nélküli billentyűzet azonnal működik az LS570S-sel. Az egér viszont nem. Ez normális, vagy csak hamar feladtam?
Arra van megoldás, hogy mindenhol működjön a billentyűzet? A böngészőben fullos, de pl. youtube-ban, picassa-ban, stb. csak a nyilak és az enter él... :-(2.,
Arra van lehetőség, hogy az analóg csatornákat átnevezze az ember, s berakja a lista elején a digitálisak közé? Tudom, hülye kérdés, de egy helyi csatorna csak analóg és a lista elején lenne a helye (és kihagynám a fav funkciót). -
DQ
tag
válasz huncutka1029 #14116 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
"a headert nem a felvételre használt hdd-re menti"
Én is úgy tudtam, hogy még lg és lg között sem működik a dolog. Most már azt is tudom, hogy miért.A 40 gigás hdd-t olvastam én is (a tv-n elérhető leírásban, mert a papír már drága?), csak úgy emlékeztem, hogy pendrive-ra is megy, vagy működött más tv esetén a felvétel.
Az egérre azért kérdeztem rá, mert itt olvastam, hogy az is működik. De ha nem, akkor nem próbálkozok tovább. (A lézerkard nem nekem való. Volt már a kezemben, de nemgyerebe...)
Az analóg digitálisak közé illesztése meg a List gomb miatt érdekelt volna (szülőknek ezt mutattam, hogy itt keresgéljenek a csatornák között).
Köszönöm még1*!
-
DQ
tag
válasz holodp #14621 üzenetére
A lg.hu-ról letölthető ez: Nero MediaHome 4 Essentials. Régebben (tavaly) ezt adták a tv-hez lemezen, egy hónapja már nem adtak cd-t.
Ez így egyedül elég a megosztáshoz. Ehhez utp madzag kell (a hdmi másra való). Nem árt, ha a tv fix ip-n működik - ez router beállítás kérdése (be kell állítani a tv mac címét routertől függően valahol a dhcp / address reservation menüponton belül). Ezt követően egy adott könyvtárat megosztasz a pc-n, oda bepakolod, amit a tv-n is látni akarsz, elindítod a progit és a tv-n ott a videó-tár.
Használni nem használom, csak kipróbáltam; sokkal egyszerűbb (és persze nem kell hozzá bekapcsolt gép) egy 4-8-16-... gigás pendrivera, vagy külső vinyóra felnyomni amit nézni akar az ember, s azt rádugni a tv-re.
Hdmi-s filmnézésről ue. a véleményem pc-ről. A hdmi játék esetén jön jól...
A Magic Remote ma már fölösleges, ha van az embernek androidos telefonja. Egyszerűbb, gyorsabb, használhatóbb, olcsóbb (persze ezért nem kell normális telefon helyett ilyet venni, de ha már ilyen van, akkor ez is adott). -
DQ
tag
Lehet, hogy volt már szó róla, de ennyit nem lehet visszaolvasni...
Van arra valami mód, hogy az ls570s mindig fixen 16:9-es képarányban jelenítse meg a műsort, ha ez van beállítva? Jelenleg nagyon bosszantó, hogy megy valami film pl. az M1-en (ami nem biztos, hogy 16:9-es, de mivel ez van beállítva, így jelenik meg), aztán jön a híradó, s kitűnik a képről az M1 logó, jobb oldalon meg a híradó feliratból csak a h betű marad meg, a többi kilóg, lehet manuálisan újra beállítani a képet 16:9-ről 16:9-re. -
DQ
tag
válasz Buccs77 #20070 üzenetére
Az első kérdést nem értem: "Miért 3D?
Hát akarsz 3D filmeket nézni a tv-n, vagy sem? Ha igen, akkor ilyen tv-t vegyél, ha nem, akkor ne ilyet.
3d adás ma még nálunk nincs, s amikor legutóbb ezzel kapcsolatban nézelődtem, akkor még csak időpontról sem volt szó sehol, hogy mikorra várható e téren bármi is. A szoftveres 2d-3d átalakítás egy bűvészkedés, az soha nem fogja megközelíteni a 3d-s műsorokat, tehát ez csak érdekesség. 3d-s filmeket persze be lehet szerezni sokfelől, így csak az a kérdés, hogy akarsz-e ilyen filmeket nézni, vagy sem. A tv árát 30e-től fölfelé összeggel löki meg.Minek a beépített wifi? A routert (akár a 3e Ft-osat) tedd a tv fölé, s hátul senkit sem fog zavarni az a +1 utp kábel, s akár ezen keresztül is jöhet a telefon, a laptop, az akármi.
Aktív vs. passzív.
Pár hsz-el kell csak visszább olvasnod: valaki nagyon szépen írt erről. Az emberek jóval nagyobb hányadát sokkal kevésbé zavarja a passzív technológia, mint az aktív. Ha van lehetőséged ülj be egy ilyen tv elé egy film erejéig, s ülj be egy olyan elé, s tapasztalni fogod a különbséget (és a passzív mellett döntesz). Az említett hsz-ben nagyon szépen rávilágított a kolléga arra, hogy bár a megjelenítésnek köszönhetően a full hd feleződik (sokak szerint ez a legnagyobb hátránya), de a két szembe jutott két félképet az agyad rakja össze egésszé, így nincs különbség - hacsak nem ~1m-ről nézed a műsort.Gyártó?
Ha a passzív mellett döntesz, akkor az LG mellett döntöttél.Hibák?
Egy 47LW5500 és egy 37LS570 esetében én nem tudok ilyesmiről.
(Bár az előzőre a testvérem pár napja panaszkodik, hogy néha zúg a tv. Nem jártam mostanában nála, telefonon nem hallatszik át semmi, ha majd meghallgatom, hogy mi is az pontosan, akkor itt úgyis rá fogok kérdezni, hogy tapasztalt-e már valaki hasonlót.) -
DQ
tag
válasz OldMike #20072 üzenetére
Akkor ez ilyen és kész? Viszont korábban nem figyeltem föl erre (szoftverfrissítés is elég régen volt), bár én nagyon ritkán ülök a tv előtt. A kapcsolgatás azért kényelmetlen, mert 95%-ban a szülők nézik a tv-t (inkább a torzítás szokható, de legyen a teljes képernyőn a teljes kép), s ők nézni akarják, s nem a kapcsolót nyomkodni.
[ Szerkesztve ]
-
DQ
tag
Rég jártam erre...
1.,
Van már arra valami megoldás, hogy az 570s sorozat áramszünet után ne kapcsoljon be automatikusan?
Kissé idegesítő...
2.,
570S esetén a TLL Editor nem használható? Ui. nincs menü gomb, s hiába nyomkodom a többit, hát nem jön be az, aminek kellene, s unalmas így a csatornákat szerkeszteni.
(biztos voltak már ezek kérdések, de nem találtam választ...) -
DQ
tag
LS570S-es tv-vel él továbbra is az a gond, hogy áramszünet után, amikor újra van delej, a tv magától bekacsol. A gyári távval nem érhető el a hotel mód, amiben ez az opció (egyes lg-k esetén) állítható.
Mivel többen említettétek, hogy régebbi modellek távjával is célszerű próbálkozni, 4-5 távval is kipróbáltam: hotel mód nem érhető el.
Ma kölcsönkértem egy szerviz távot, ezzel azonnal be lehet lépni a szerviz menübe - ahol viszont nincs hotel mód, míg a szervizben lévő tv-n ott volt ez a menüpont.
Szóval lehetséges, hogy a LS570-ben nincs hotel mód?
A megoldás az, hogy ha elmegyek itthonról, akkor nyomjam ki a hosszabbítót, ha nem akarom az üres lakásban a tv-t működtetni? (az lg hungary majdnem ezt javasolta megoldásként...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Jövedelem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Gitáros topic
- ASUS routerek
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest