Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mozilla Thunderbird
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eM'82
addikt
sziasztok,
Hál'Istennek nincs probléma a tv-vel (47LW579S (@FW-5.10.02)), azóta sikerült kipróbálnom, hogy milyen is CounterStrike-ot játszani rajta vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel (5m-es DVI to HDMI kábellel). Lag érezhetően volt, majd PC mód bekapcs után én már nem érzek semmiféle késést. Patentül megy . Node.Van most egy kis gondom. Áthelyeztük a tv-t szobán belül s ehhez áramtalanítanom kellett. Ennek (vsz. emiatt) az lett az eredménye, hogy MindigTV-n DVB-T antennával most nincs EPG... csak és kizárólag az éppen futó műsorok adatait tölti be. Az ok gomb lenyomására ráadásul nem is azt jeleníti meg, hanem az előző - amúgy üres - műsor adatait.
Próbáltam azóta mindent. Antenna restart, DVB-T csatornák újraszkennelése, conax modul kihúzás majd vissza, Smart felületre bejelentkezés, prémium opció inicializálása...
Az eredmény semmi.
Másnál is jelentkezett ez a probléma? Tipp esetleg, hogy hova tűnhetett az eddig jól működő EPG?üdv
-
eM'82
addikt
válasz Sanyabá #5639 üzenetére
szerintem nem... wifi elérés, vagy hálózati kábel, hogy átmásolhasd rá a remote apk-t viszont igen (+otthoni WiFi kapcsolat).
GeneraL_XTX:
Biztos 2x felezi?
Nem úgy van, hogy:
Half SBS - 960 x 1080 (/szem)
Half Top&Bottom - 1920x540 (/szem)Mert 2 képből alkotja a 3D hatást (egyik szemnek, másik szemnek), s FullHD felbontását felezi, csak az egyik függőlegesen, a másik vízszintesen.
Vagy a "végtermék"-nél még egyszer felezi a felbontást?[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
egy magic remote minimum szükséges hozzá, vagy az LG Remote TV app + androidos teló (v. iPhone) , hogy érdemben tudjon rajta netezni, mert mire távirányítóval bepötyögsz egy-egy hosszabb címet (+ id és jelszó), elmegy a kedved a böngészéstől.
wi-fi sticket nem tudom, nincs nekem (drága is és szükségtelen), nálam lan-on megy a net.
[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
Annyit olvastam az elmúlt pár napban itt a fórumon a felhősödésről, bevilágításról, hogy már nem is tudtam nagyon a TV-re koncentrálni, tudat alatt is a nagyon világos területekre tudtam fókuszálni csak... s valóban a kábeltv csatornáinál érződik nagyon. 47"-nál szerintem szinte elkerülhetetlen ez a jelenség, tekintettel az Edge Led technológiára.
Node! Ami igazán érdekes, hogy a HDMI porton csatlakoztatott WD TV Live-ra váltás után ez a bevilágításos, felhősödés probléma szinte (alig észrevehető a bal alsó sarokban) eltűnik.más:
Visszaadtuk a T-Home-os set-top-boxunkat, s egyúttal előfizettünk a MindigTV extra, családi szolgáltatásra. A beltéri antenna lehet kevés lesz (az M1, M2, Duna kivételével), mert a jelminőség, az elég hektikus.
Conax kártyával együtt kértük (Wayteq márkájú), bedugtam a helyére, automatikus hangolást elindítottam, majd megtalálta mind a 30+2 csatornát. Ami érdekes, hogy van kódolatlan HBO-nk is... Érdekes. Nem tudom meddig marad, de előfizetni biztosan nem fizettünk rá elő. Ami igazán jó a Digitális csatornákkal, hogy nem kell őket átnevezni ! + a csatornák mozgatása is (valamivel) könnyebb. Az EPG frankó kis dolog, nem kell a teletextet, vagy a netet bújni, hogy éppen mi megy azon a csatornán.
Ja, s ami a legjobb ! A francos kis 4:3-as arányú csatornákat gond nélkül tudja úgy nagyítani, hogy teljes szélesség betölti a képernyőt, míg alul felül levág egy-egy csíkot, persze a kép torzulása nélkül (nem nyomja össze az alakokat). Ez leginkább az "ál" 16:9-es csatornáknál, pl.: AXN műsorainál jön jól (mert nem a képanyagra tették a logót + figyelmeztető karikát, hanem a képanyag fölé a fekete sávra).Sajna a jelerősség gyengesége miatt még nem teljes az élmény, de ezt igyekszem mihamarabb kiküszöbölni.
Megkérdeztem, hogy mikor tervezik újfent bővíteni a csatornakínálatot, s azt a választ kaptam, hogy amint megtörténik a digitális átállás (a korábbi tervek alapján most januártól álltunk volna át, de eszerint a hír szerint erre jó pár évet még várni kell).
[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
Emberek. Volt szerencsém az imént megtekinteni életem első HD adását a kis lg tv-men, az M1 csatornát. 1080i-ben jön, de egyszerűen döbbenet... Haumann Péter mintha ott lett volna a szobámban . Tényleg nagyon szép az adás.
+ van értelme a Guide gombnak is. A programkalauzzal kérhető értesítés is, de rögzíthetjük is egyből a műsort (vagy beállítjuk, hogy majd később vegye fel).Node. Ennek a kis megnyilvánulásnak a bővebb története.
Megtudtuk párommal, hogy kikerül a T-Home kínálatából a Cartoon Network... ez nálunk vízválasztó egy szolgáltatóval szemben , így a január 5-én lejáró 1 éves iPTV előfizetésünket nem hosszabbítjuk már meg. Eleddig azért nem is akartuk lemondani, mert a dupla-kedvezmény miatt jóval olcsóbb így a kábelnet (alternatíva nincs...). Azonban... tudva levő, hogy a mindigTVextra családi csomagjának havi díja 1990 Ft az első 3 hónapban, utána 2490 Ft. A kábelnet így felugrana ~8500Ft-ra, de ha e mellé egy alap Telefonszolgáltatást kérünk akkor együtt a kettő ~7500Ft lesz (a kedvezmény miatt bőven megéri, aztán majd félretesszük valahová porosodni). Tehát a +2500 Ft-os mindigTV-vel együtt ~10e Ft lesz (nagyjából ennyi a mostani havidíj is... sőt a prémium opció miatt +1e Ft-tal több).A DVB-T-t egyébiránt egy Silvercrest márkájú (Lidlis cucc) beltérivel (ára passz, kölcsönbe kaptam) próbáltam ki (dunakesziről, téglafal és egy kisebb garázstető az, ami az "útjában" lehetett).
A DVB-T beállításában nagyon köszönöm még egyszer PLaci58 fórumtársunk segítségét.1, DVB-T Antenna bedug, erősítést maximálisra feltekerni, + antennákat nagyjából irányba, de ez szinte egyáltalán nem számított...
2, A TV-t kézi hangolásra állítani, UHF CH-re átállítani a módot, majd mivel Dunakeszihez közel van Széchényi hegy (is) így a 38-as csatornát állítsd be "forrásnak".Dunakeszin 2 lehetőség van:
a, Budapest, Széchenyi hegy, 38 és 62-es csatornán;
b, Gerecse, 64 és 63-as csatorna.Megjegyzés: (a jelerősség 100%-on volt mindvégig, míg a képminőség 70-100% között ugrált... ez szerintem egész jónak számít)
3, Beállítod mondjuk a 38-as csatornát és addig állítgatod az antennát, amíg megjelenik a térerősség (pár másodperc alatt megjelent). Akkor választhatóvá válik a hozzáadás gomb. Annak kiválasztásával lekeresi azon a vivőn levő TV + rádió csatornákat.
Utána visszamész a csatornaszámhoz és beállítod a másikat (62) és ugyanígy hozzáadod.
Kilépés után ugyanúgy megjelennek a csatornalistában az adók a DTV-k között, míg a normál kábeles csatornák ez esetben nem törlődnek ki, s nem is módosulnak!Jó, a Conax modul + aktiválási díj + DVB-T antenna valóban kisebb extra beruházást/befektetést igényel, de úgy vélem még így is megéri a minőségi különbség miatt.
Majd az időjárás lehet, hogy letöri a lelkesedésem (képkockosádos, képkimaradás miatt...), de egyelőre nagyon várom a HD csatornákat .
Kevesebb csatornánk lesz, de a T-Home-nál a felét amúgy sem néztük... úgyhogy tényleg fölösleges csatornák nélkül kell majd beállítani a programlistát.üdv
[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
Semmi gond, csak írtam, hogy nem én írtam
Igen, vsz. a BD lejátszó FullHD-ba összerakott képet a TV-nek, de azt is 1db FullHD-s képméretre rakja össze (ezt én a FrameSeq-es videókhoz tudnám hasonlítani, ahol egyben látod a kész anyagot).
A SidebySide-ot gondolom úgy rakja össze a TV, hogy a két videóból 1-1 pixelsort rak egymás után (egyszer a bal oldaliból, egyszer a jobb oldalaiból) folytatva ezt a legutolsó képsorig.
A FullSBS anyagnál az eljárás vsz. ugyanez. Ugyanakkor így a szélesség 2x1920pixel lenne, amiból a mi TV-nk csak a felét tudná megjeleníteni (a szélességet lefelezné), hiába a FullSBS forrás.
A FullSBS-sel semmivel sem mennénk többre... passzív TV-n nincs előnye, mivel nem tudja a TV teljes pompájában megjeleníteni. Szerintem.
A fentieket csak a józan paraszti eszem mondatja velem.Egy 1920x540-es (ilyen arányú film bizonyára nincs ) Top-And-Bottom FULL HD-s anyaggal bizonyára már tudnánk élvezni a FullHD-s 3D-t .
Bízom abban, hogy a 3D-s filmeket (előnyben az animációk, ott aztán lehet variálni utólag bármikor a jelenetek mélységén) a jövőben jobban fogják optimalizálni az otthoni TV-kre, hiszen láttuk, hogy mit lehet kihozni belőle...
Egy-egy kirepülő falevél, labda, előttünk megálló puskagolyó, felénk szálló kis madár... kis apró tárgyakkal lehetne olykor-olykor a kiugró tárgyakat érzékéltetni, meg a "húb*meg" érzést növelni. A Mátrix pl.: mennyire brutál lenne 3D-ben?Kár, hogy azt a Mentalist-ás videót nem lehet még megszerezni, mert azt szívesen mutogatnám az ismerőseimnek, mintsem a 3D-s Oroszlánkirályt... az már igazán érzékeltetné a benne rejlő lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
Laca0: nem én írtam, hogy másra költöttem volna.
Amiért én 3D-s tv-t vettem, annak egyszerű oka van.
Mint azt tudjuk a 3D-s TV-kre az LG 5 év kiterjesztett jótállást biztosít, valamint. Ennyi. Az a +40-50e Ft nekem megérte a +3 év jótállást. (valamint azért ez mégiscsak idei gyártás, valamivel jobbak mint korábbi 2D-s társaik... papíron biztosA kiugró 3D-re reagálva:
Most tekintettem meg a "Mentalist" c. 3D Zone videót.
Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaze... álleesés ! Van ebben az otthoni 3D-ben még bőven lehetőség, DE! akármennyire kijött a képből a pénz, az ún. crosstalk (én csak szellemképnek hívom ) nagyon is megjelent ennél a videónál. Bár már az elején is szembetűnő volt, hogy a szemüveg nem tökéletesen rakja össze a képet. Gondolom, ha nem stream-videó lett volna, akkor jobb lett volna az alapanyag is.FullSBS: ha valamelyik médialejátszó le is játsza, s HDMI-n tudja továbbítani, akkor mi kis normál full HD LED TV-nk vajon mit fog tudni kezdeni a széltében 2x-es FullHD felbontással?... szerintem nem lesz szebb akkor a 3D... hiszen ugyakkora felbontáson tekintenénk meg.
[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
Most már meglesem majd azt a bűvészest, mert kíváncsi tettél.
Mi ezeket néztük meg legutóbb:
- Oroszlánkirály (ezt cirka 15 év után láttam ismét )
- Szépség és a Szörny
- Alíz Csodaországban (Johnny Depp-es)
- Looney Tunes - Coyote Falls
- TronHát a régi rajzfilmek 3D-jét inkább hagyjuk. Volt is, meg nem is. Próbálkozásnak nem volt rossz, de nyilván nem lehet kihozni egy kézzel rajzolt 2D-s grafikából, azt amit egy renderelt oroszlán (Madagaszkáros pl...) nyújt.
A Tron 3D-je csalódás számomra.
Alíz csodaországban már egész jó volt !
A pár perces Coyote Falls (Prérifarkas & Gyalogkakukk) viszont igencsak jóra sikeredett .Kijövős jelenetet ne nagyon várjunk szerintem ettől a technológiától, mert ahhoz egyébként akkora vászon kellene mint a moziban ami van... bár a Karácsony Artúrt sima 3D-ben néztük a moziban s semmivel nem volt nagyobb hatása mint az itthon nézett filmeknek.
IMAX 3D, na az már más tészta.
Én ezt a 3D-t egy extrának tekintem, nem emiatt vettem a TV-t. -
eM'82
addikt
válasz TAngyal2 #5037 üzenetére
Szia,
Nekem nincs laptopom, így nem tudom, hogy pontosan mit is kellene beállítanod azért, hogy ne ez a kép fogadjon, de egy kérdés:
- melyik lejátszó képét továbbítottad? (beépített WinMedia Player, KMPLayer, MPClassic...) és milyen op.rendszer fut rajta?Azt nem írtad, hogy csak a videólejátszásnál rakja be középre a képet, vagy még filmindítás előtt is? Én így látatlanban a lejátszóra gyanakszom... ott a képarány nem jó (a kép nincs hozzáigazítva az ablakhoz).
üdv
[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
válasz micky46 #4957 üzenetére
köszi a választ !
sima DVB-T antennát kell akkor venni gondolom.
Ilyenkor a csatornák csak az input mode-oknál megjelenő DVB-T-re lesznek elérhetők, mint egy set-top-boxnál, vagy rendesen normál csatornánként külön-külön lesznek elérhetők, mint az analóg csatornáknál ahogy megszokott?val.szeg havonta fizetnénk, a TV hazavágott anyagilag
más: jó lenne, ha lenne rá opció a TV-n, hogy minden egyes csatornánál (az inputokra elvileg elmenti) külön-külön eltárolja a hang-, szín- és képarányokat, így a Comedy Central, mehetne 14:9-cel, az AXN, Cool 16:9-cel (vagy mozinagyítással)... álom, édes álom .
[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
válasz jjani72 #4956 üzenetére
itt a hivatalos közleményük
ez alapján mindenhonnan kikerül a CN.[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
válasz Bogyó bá' #4927 üzenetére
Szia bogyo112,
Ma vettük észre egyik rajzfilm szünetében, hogy a T-Home kiteszi a kinálatából a Cartoon Network-öt... ez nálunk szempont , s lehet a sors akarta így, de dec. 26-án jár le a hűségidő az iptv-s szolgáltatásukkal, így egyre jobban szemezek a mindigTV extrával.
A MindigTV-vel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy a Conax-modulos (olvastam a honlapjukon, de nem igazán találtam leírást erre vonatkozólag) változathoz nem is kellene antenna ill. parabola? vagy csak annyi a különbség a set-top-box-os változathoz képest, hogy közvetlen a tv "dekódolja" a csatornákat, s a TV távirányítójával kapcsolgathatnám az adókat?
Milyen amúgy mindigtv-s csatornák képminősége?
Mennyi idő alatt szerelték be?üdv.:
eM -
-
eM'82
addikt
PC-re telepíted a TVersity (free verzió is megfelel) DLNA-s programot, transcode-ot kapcsold ki (settings/transcoder/never alatt rejtőzik), megosztod a kívánt filmet/mappát vagy akár az egész meghajtót. Utp kábelen keresztül menni fog a dolog.
Ezután TV-n input módját állítsd át a DLNA-ra. Ott is vannak a megosztott fájlok, majd Play . DTS hangsávval rendelkező ill. az 5.1High Level kódolású x264-es videókat felejtsd el.A TVersity elsőre bonyolultnak tűnhet, de nem nagy ördöngösség, mg azt is be tudod állítani, hogy egyből csak a megosztott mappák jelenjenek meg, s ne Audio Video Photos fogadjon a DLNA-ra kattintva.
-
eM'82
addikt
T-Home iPTV képe kicsit szebb/jobb lett úgy, hogy rendeltetésének megfelelően HDMI kábellel kötöttem össze a TV-vel. A 720p kép nekem jobban bejön, mint az 1080i. Az interlaced ugyanis eléggé csíkos képet produkál (vízszintesen recések az élek...).
-
eM'82
addikt
válasz Gabesz077 #4755 üzenetére
Én is furcsállottam, hogy nem találta meg a legújabbat, illetve a changelog hiányát is !
Nekem csatlakoztatás után szinte egyből kiírta, hogy új szoftvert talált, s ha akarom frissíteni, akkor ok-zzam le a következő gombokat...
Egy kérdés, ugye a zip-ből kicsomagolva tetted bele a LG_DTV mappába a frissítő fájlt? -
eM'82
addikt
válasz steveke6 #4738 üzenetére
csak a pöttyös ablak... ha a hálózatos ablakot babrálom, akkor a kis "pöttyös ablak" meg se jelenik (mivel nem az az aktív). Egy darabig most nem fogom tesztelni a dolgot.
Más: DVB-S-t próbálta már valaki? kell valami extra antenna, vagy a belső tunerrel megy anélkül is, s csak a műholdra kellene rállítani a tv-t (beírva az adatokat)?
-
eM'82
addikt
válasz steveke6 #4733 üzenetére
hát ja, pont erre kellene ... mert az alap távirányítóval lassú a pötyögés, s ezzel azért 10 ropit meg lehetne spórolni.
találtam egy ilyen "megoldás"-t is, de sajnos ez sem vezetett megoldásra.
Még megpróbáltam azt, hogy írtam a fejlesztőnek... hátha reagál (világos, hogy az LG az, de hátha kapok valamiféle választ tőlük).Igen, a TV (lan kábellel csatlakozva) és a teló (wifin keresztül) is látja a netet. A remote-nál alapból engedélyezve van minden.
Tekintettel arra, hogy mikor elkezdi a keresési prodcedúrát az app, akkor a tv-n megjelenik a párosító kulcs, így arra következtethetek csak, hogy a kapcsolat létrejön, csak éppen a kódbekérés nem működik. Szerintem csak szimplán nem támogatja még az én TV-met az app. Kár érte. Hátha kariig frissítik. Nem sos, mert azért annyira nem létszükséglet, hogy TV-n netezzek, de olykor-olykor jó lenne.A WDTVLive-ot tudom vezérelni a neten lévő app-pal, patentül megy.
-
eM'82
addikt
válasz adodaniel #4709 üzenetére
mi pont ezt a változatot néztük meg, de WDTV Live-on keresztül, hogy ne legyen gond a DTS hang miatt. A TV-d szoftverét frissítetted már?
Amúgy ha le is játsza a videót a tv-d, a hangot nem fogja sajnos.Ennél az Avatar változatnál (is) egyébként az utolsó cirka 20 perc sajna el van csúszva (mármint a videó, így nem tudja összerakni a képet a TV).
Az akadozásnak okát passzolnám. Mikori a laptopod? Lehet a hdmi kábel nem high-speed-es, s így nem elég az adatátviteli sebesség.
-
eM'82
addikt
válasz kbencee #4702 üzenetére
ha a furcsa alatt azt érted, hogy néha, mintha meg-megakadna a képernyő, akkor az a 24p (valósághű mozi) miatt van (bár ez xvid-eknél alapértelmezetten nem elérhető funkció).
ha azonban azt érted, hogy túl folyamatos a lejátszás, akkor a TruMotion miatt van.
Pontosítsd kérlek, hogy mire is gondoltál, s akkor biztosan tudunk segíteni.steveke6:
Frissítettem a ROM-ot, már nem CM7-es van fent, hanem egy friss gyári alapokon nyugvó rom, de az eredmény ugyanaz. Lehet univerzális távirányító lesz ebből.[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
válasz Yogi Bear #4697 üzenetére
Pontosan, a hálózati meghajtóként fog megjelenni (aktív DLNA ikonnal) a bemeneti források között.
DLNA + felirat: lehet, hogy csak a DLNA kliens a ludas ebben a dologban s menne a felirat is, csak az ingyenesek nem tudják. Majd keresek, hátha találok rá megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
válasz Yogi Bear #4693 üzenetére
Szia,
Bár a problémádat megoldani nem tudom, viszont egy lehetséges alternatívát tudok:
- PC->DLNA>WDTV Live (DTS miatt)->LG 3D TV
DLNA-ra pedig a TVersity-t használom, Transcode nélkül.
Most néztük így meg az Avatar-t, 3D Half-SBS változat. Akadásmentesen.Volt egy másik program az szaggatott/(akadozott ahogy te is írtad) rendesen.
Illetve egy tanács, hátha bejön: PC + switch + tv <-mindhárom restart.
üdv
[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
válasz steveke6 #4674 üzenetére
hali,
nálam Samsung Galaxy S, illetve LG TV Remote 2.3
A TV lan-on keresztül kap "tudást" a Cisco routertől.
A Galaxy S-en pedig egy CM7-es 2.3.7-es ROM fut...
A remote programot már újratelepítettem, illetve számtalanszor próbáltam társítani.
Lehet a ROM-ot is újra rakom.A 2.3.5-ös LG TV Remote-ot át tudnád doni e-mailen?...Sehol sem találtam a google-lal.
üdv
-
eM'82
addikt
elvileg ez a rész kell neked/künk:
"Az optimális beállításokat az IFS1 színprofilból kiindulva az alábbi helyen találtuk meg: háttérfény 39, kontrasztarány 100, fényerő 44, vízszintes élesség 50, függőleges élesség 50, színtelítettség 59, árnyalat R4 (-4), TruMotion ki, helyi sötétítés ki (de meg lehet próbálni bekapcsolva is), dinamikus kontraszt ki, zajcsökkentés ki, MPEG-zajcsökkentés ki, szuper felbontás ki, fekete szint magas, színskála normál, élkiemelő ki, színszűrő ki, színhőmérséklet meleg, gamma 2,4. Ezekkel a beállításokkal kiváló értékeket kaptunk, a fényerő 117 cd/m² a gamma 2,2, a színhőmérséklet pedig 6250K volt."
Nekem a fenti beállítással csak annyi gondom volt, hogy alig lehetett látni a képernyőt... tök sötét volt, úgyhogy a háttérfényt jóval magasabbra állítottam.
-
eM'82
addikt
Sziasztok !
A héten én is boldog tulajdonosa lettem egy LG 47LW579S-ZD típusú készüléknek. A készülék made in Poland, 2011 December . Frissen a gyártósorról .
Samu-t szerettem volna, de végül a passzív 3D technológia miatt (az aktívnál nekem vibrált a képernyő.. nagyon zavaró volt) az LG-nél tettem le a voksom. A Pip funkciót sajnálom...Cetelemet akárhogy próbáltam nem ment (talán ha lenne otthon vezetékes tel.számom és nyugdíjas lennék... mert nem a fizetés mérvadó, az tuti!), így egyben kellett kiadni a pénzt... hááát párom nem volt oda az ötlettől (egy ideig nem veszek semmit az biztos...), de még így is bolti ár alatt vettem meg a ph-s riov-tól, 281e Ft-ért (euró árfolyam függvénye volt az ár).
Első benyomások:
- TruMotion nem jött be, úgyhogy off (talán majd sportműsoroknál bekapcs)
- Magic kontroller az kicsit hiányzik hosszabb szövegek (userid/passw/webcím) beírásánál
(LG TV Remote android app nem működik ... a párosító jelszónál 6 pötty jelenik meg... próbáltam egyik fórumtársunk javaslatát is, hogy a hálózati beállításoknál indítsam az app-ot, de úgy meg se jelent a kis ablak). Hátha egy update megoldja ezt is.
- az SD adások minősége nagyban függ a szolgáltató által továbbított jel minőségétől, eléggé változó, de szerintem nézhető. T-s iPTV rosszabb minőséget nyújtott a Cool TV esetében. Érdekes. Az ATV HD adás elég messze van a tényleges HD adástól.
- a 4:3-as SD adások képarányára sajnos nincsen egységes jó megoldás, egy olyat még el tudnék képzelni mint régebben a Panaknál amit láttam, alul-felül csíkokat levág, s a széleit nyújtja meg a képnek.
- Viszont! 16:9-es adásoknál, iPTV-n miután beállítottam a szélesvásznú módot, majd utána a TV-n a mozinagyítást, majd megnöveltem párszor a Cool TV-n a logók bánták, de ezután teljesen arányosan kitöltötte a képernyőt! Tehát valami ilyesmi kellene az analóg adásokhoz is...
- DTS audiót nem játsza le, de nálam WDTV Live-ról van megoldva az efféle filmek lejátszása (Half-SBS, TaB-t gond nélkül lejátsza, bár volt itt is olyan fura kódolás, amit a TV meg mégis... )
- Shrek-ből van FieldSequential3D, de ezt nekem nem rakta össze jól a szemüveg... volt térhatás, csak szétcsúszott állandóan... van erre valami trükk?
- ha szeretnénk kipróbálni a 3D-t, akkor szerintem érdemes az AVATAR-ral kezdeni, az széééép . Half-SBS, de valami eszméletlen jó a kép!
- az audió kimeneteknél valóban jól jött volna egy RCA is... igaz, szeretnék egy jobb erősítőbe is beruházni idővel.
- kis apróság, de örültem, hogy a bekapcsolást/kikapcsolást jelző fényt ki lehet menüből kapcsolni.
- kicsit macerás az inputok (antenna, set-top-box, wdtv live, dlna....) között lépdelni, jobb lenne, ha az aktív inputokra lépdelne egymás után mindenféle zavaró menü nélkül.
- a menüpontok elérése is kicsit macerás, asszem érik az az univerzális távirányító.
- a készülék alapból 04.04.11-gyel érkezett, majd frissítettem a 05.01.10-re. Igen ám, de hajtott a kíváncsiság, hogy valóban ez a legfrissebb szoftvere, vagy csak nekünk magyaroknak/európaiknak ez érhető el max? Bezony, hogy van ehhez a készülékhez frissebb . 05.10.02. Kérdés az, hogy mik is az újítások (changelog), mert az sehol nincs leírva...
- a TV feketéje nem a legszebb, de ezt tudtam előre (kisebb bevilágítás, felhősödés jellemzi a széleken). Ha azonban a film kitölti 16:9-ben a teljes képernyőt, akkor ezekből szinte semmit sem vesz észre az ember.
- a geeks oldalán beállított paraméterek alapján próbáltam én is belőni a tv-t, de piszok sötét lett, úgyhogy magam tuningolgattam az értékeket. Egész jó most az eredmény. Jó, hogy be lehet állítani saját profilokat!
- a TV adások átrendezése is kicsit macerás volt. Elnevezni őket a beállítások/kézi beállítások alatt lehet csak. Max. 5 karakter és kikapcs után azt se jegyezte meg, hiába nyomtam rá a Tárolás gombra. Fura...A DVB-S/T érdekel, de még nem néztem utána, hogy csak egy sima antenna, vagy speckó set-top-box kell hozzá, hogy az ingyenes csatornákat lehessen fogni?
Ami majd most jön, az a kézikönyv elolvasása . Most már eleget nyomogattam .
üdv.:
eM -
eM'82
addikt
válasz Sanyabá #3676 üzenetére
Értem. Megmondom a frankót, design-ra az 579S jobban tetszik, pedig 1 éve még a "fekete keretes nagytévék" voltak inkább közelebb szívemhez.
SD adások minősége milyen a tv-den?
Konzolod van esetleg?Kép a képben funkcióról nem tudnál egy screenshotot feltenni (vagy videót...)?... sehol sem találtam a youtube-on, még egyetlen videóban sem mutatták.
Bocs a sok kérdésért, de egy közel 4 éves "vágykozás-projekt"-et zárnék le ezzel a vásárlással, s nem szeretnék mellényúlni .
-
eM'82
addikt
válasz Sanyabá #3672 üzenetére
Igen, én is ott találtam meg a különbségeket, csak nem tudom, hogy van-e haszna a 200Hz-nek (játék vagy filmek, sportközvetítések, 3D, esetleg SD adások felkonvertálása esetén...), vagy csak marketing ez is...?
A különbségek között még a 659S javára (de ezek miatt nem venném meg):
Motion Clarity Index: 850 Mhz (600 helyett)
Dinamikus kontraszt: 9m:1 (8m:1 helyett)
Válaszidő: 2ms (2,4 ms helyett)
Függőleges betekintési szög: 26 (20 helyett) -
eM'82
addikt
Sziasztok,
Egetrengetőnek nemigazán mondanám a "gondomat", de mégiscsak jó lenne tudnom, hogy azon kívül, hogy a 47LW659S TruMotion 200Hz-et tud a 47LW579S TruM 100Hz-éhez képest, illetve designban különbözik, mégis mi a különbség?
Megéri a 200Hz azt a + cirka 15e Ft különbséget? Passzív szemüveges 3D-nél van jelentősége?
Euronicsban venném, bár nem tudom, hogy ott mennyibe kerülnek jelenleg (szórólap nélkül csak saccolni tudok az árára, majd hétfőn kiderül ha felhívom őket).
CitiLife kártyával vásárolt már valaki náluk? (kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítanak)üdv.:
eM
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.