- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#54625216 #75 üzenetére
Látatlanban szólok bele, de még a notiknál:
- sem defaultban ugyanaz mondjuk a dokkolt/akksis energiasémája
- ezeket automatikusan váltogatják 99%-ban
- de ha kézzel akarsz váltani arra is szinte bármelyikben ott a szoftveres mód a kezelőpaneljükben.Ezek után nem nagyon tudom elképzelni, hogy ebben ne lenne, ahol sokkal többet számít.
Másrészt szinte biztosan használhatatlannak látnám egy profillal a másik irányba is. Tegyük fel, hogy 8W-ra letolják default. Akkor meg szegény user hogy használja ki ha amúgy elbírja dokkolva, otthon, netalán desktop gépként használva a 35W-ot is? Az talán nagyobb kiszúrás lenne és az is egy valid igény, mint ahogy hordozva is lehet, hogy simán elég valakinek 1-2 óra ingázásra.
Harmadik érvként nem nagyon van hatékonyabb SoC, jellemzően lefelé skálázva még inkább.
28W alattit nem találtam, de eddig is még erősebb volt alul az AMD és az Intel inkább felülről közelített, ennyire. Van még M1 SoC ami általában jobb, de ott a támogatás a kérdés.
AMD-ben pedig van még előző gen aminél az új jobb. Előzőről vannak mérések, saját is, 12-15-18W tartományból, ott még jobb a hatékonysága. De ez sem új, az egész Ryzen sorozat így néz ki a kezdetektől.
Szóval én sem értem a problémát, generáltnak tűnik. Hatékonyabb (perf/W) nem nagyon kerülhetne bele, maximum olcsóbb perf/price-ra ha ezt is beleértetted a jobb SoC választásba. De azzal még épp egy szubjektív célra korlátoznád be - pl. mert neked a 6 óra akksis működés a sweet spot - lekorlátoznád a lehetőségeket amik most megvannak.
-
sb
veterán
Jelenleg 5600G/32GB a desktop gépem. Játék már nincs, általános használatra még ez is bőven sok (Oké, nyilván ki lehet nyitni 400 böngésző ablakot, meg futtatni 100 szart a háttérben félig feleslegesen... csinálom is, azért nem kisebb a gép.
Ha ez nincs akkor még az se tűnt fel, ha átültem a 200GE mini "szerverhez".
)
Ezek a konzolok meg "zsebben" hordva tudnak ennél többet. Gyk. amire egy átlagusernek szüksége van normál esetben. A SoC brutális. Az meg, hogy játékra nyilván több kraft (gpu) kell azért, mint általános használatra... de ahogy írod, 7-8"-ra viszont pont nem kell AAA, high-ultra, FHD-QHD-4K felbontás: így ezek a gépek iszonyú jó megoldásnak tűnnek mobilitás-játék-általános gép dokkolva univerzális megoldásnak is. Mondom ezt úgy, hogy abszolút nem vagyok célközönség. Nem játszom és amikor régen játszottam akkor sem út közben. De ezek szvsz igen jól sikerültek annak akinek erre van szüksége.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Lenovo igen ütős eszközzel lépett színre, kérdés, nem akart-e sokat a szarka...
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Milyen autót vegyek?
- Adobe Lightroom topic
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22+ mobiltelefon eladó
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest