- Mesterséges intelligencia topik
- Microsoft Excel topic
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- macOS PC-re
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Milyen routert?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Valaki Y570-est kötött már össze másik monitorral? Elég hozzá egy sima hdmi kábel,vagy valamit varázsolni kell hozzá?(Illetve a képernyő kiterjesztését nem tudom hogyan kell megoldani, de az már nem ehhez a témához tartozik szorosan
)
Előre is köszönöm
-
medium84
aktív tag
válasz
zsoltyy #6595 üzenetére
Sajnos így sem megy a dolog. Azt kihagytam a korábbi hozzászólásbók, hogy 64 bites Win7-ről van szó. Az x64-es Vista driver felmegy rá, de újraindítás után nem jelenik meg hangeszköz, ha pedig újra ki akarom választani a .ini-t, akkor azt dobja, hogy nem jó.
Lehet, hogy marad az x86 win7. -
adoboo.44
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni egy Lenovo S12-höz.
A merevlemezt szeretném kicserélni, de a kézikönyv ennél a típusnál nem írja otthon szerelhetőnek a HDD-t. Más típusnál már csináltam, egyszerű. De itt külön fedlapja sincsen, ha jól látom.Van-e valakinek sk tapasztalata?
Csak ezért, hogy ne bontsam feleslegesen szét a masinát. -
zsoltyy
tag
A saját telepítője nem szereti felrakni win7-re a vista drivert.
Ha kicsomagoltad a drivers mappába, lesz ott egy vista mappa.
Eszközkezelőben illesztőprogram frissítése, saját lemez és tallozd be a vista mappában lévő inf fájlt.
Rögtön lesz analógMellékesen: Azért a lenovo ezt megoldhatná végre.
Hopp, bocsi. Rossz helyre ment: (#6589) medium84 neked szól
-
bolcsodal
addikt
Semmi! Ugyanúgy 35W-os TDP. De emez 45nm-es Penryn ezért kicsit jobban melegszik.
Terhelve jó 10 fokot fejel a korábbi procira és 77-75 fokig is felmegy.
Amúgy viszont fejlettem proci. Gondolok itt a virtualizáció támogatás, energiagazdálkodás (FSB felezés IDLE), de még egyfajta "Turbo Boost" is van benne (IDA
ynamic acceleration technology). KB 200 MHz-et emel a magórajelen, ha csak egy magot terhel az alkalmazás.
Mindegy örülök a cserének.
-
Yeap11
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo Ideapad Y560 Laptopom van. Most asztali gépről írok. Az lenne a kérdésem, hogy amikor megnyomom a Y560-on a AltGr+C billentyű kombót, akkor ugye az & jelnek kell kijönni. Viszont a Laptopon ha megnyomom akkkor az Ati videókártya kezelőfelülete ugrik be. Dev C++ programozáshoz kéne az & jel. próbáltam már a gyorsbillentyűknél, de semmit nem találtam..Valaki tud valami megoldást??
előre is köszi -
medium84
aktív tag
Hi!
3000 N100 0768-B9G notimra felraktam egy Win7 Ultimate-et. A gondom az vele, hogy a hangerőszabályzóban SPDIF jelenik meg, a hangszórók meg meg sem szólalnak. Végignéztem mindent, de nem tudom átállítani analógra.
Mit tehetek? -
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, kifejezetten ez a széria az Ideapad V460G-ből rendelkezik Bluetooth-al és HDMI-vel?
-
matyi19
őstag
Sziasztok!!
Használt már valaki Recovery Disc-et, rendszer visszaállításra??
Nekem nemrég készített nightmare13 3 Recovery disc-et (az ő laptopjáról, mindkettőnké ugyanolyan Lenovo Y560)...sikresen meg is osztotta, kiírtam sorba kérte a disc-ket...mindaddig minden rendben volt míg nem kérte a negyediket ami nincs...
nightmare13 a Lenovo OneKey Recovery programjával írta ki őket, de csak hármat....mi lehet a negyedik??
Köszönöm -
bolcsodal
addikt
Szerintetek elbírna egy T9300-as procit egy Lenovo N200 0769-EAG? Tudom volt már korábban róla szó, de hátha azóta okosabbak lettünk....
-
atoka1
tag
Sziasztok! Van egy Lenovo Y570 es gépem nvidia GT555M es gpuval, és az lenne a kérdésem, hogy az nvidia driver miért csak korlátozott beállítási lehetőségeket kínál fel a control panelen? Vagyis van egy 3d, egy physx beállítás, meg 2 db video beállítás, de hol a többi, miért nem mutatja nekem? Találkozott már valaki ezzel a problémával? Köszönöm előre is!
-
NPeete
tag
válasz
cassius.clay #6580 üzenetére
Igen, pont az van, hogy úgy általában a Thinkpadekhez szokott lenni, engem az érdekel, hogy konkrétan az N200-hoz látott/használt ilyet valaki, mert ilyenről nincs tapasztalatom nekem sem, meg sajnos az információ se nagyon beszerezhető googleval erről.
-
zsoltyy
tag
válasz
bolcsodal #6579 üzenetére
Nem hozzá vettem, otthon hever egy dobozos. Még nincs aktiválva, de akkor majd belövöm a laptopra.
Linux felejtős.
Az upgradet csak emiatt kérdeztem:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/help/upgrading-from-windows-xp-to-windows-7Így nem pocsékolnék el, egy win7-et.
-
Bygaster
csendes tag
Sziasztok!
Jól értem, hogy az Y570-hez, vagy mondhatnám, hogy az Ideapad sorozathoz nincs SW frissítéseket kezelő program a Lenovo-tól? Néztem a weblapjukat, de ami van az csak a Thinkpad-ekhez jó...
Elég szomorú, ha tényleg ez a helyzet... -
zsoltyy
tag
Üdv
Nemrég vettem egy n100-as laptopot. Tettem rá W7-et és tökéletes. Telepítésnél láttam, hogy egy "elkerített" partíció van a merevlemezen OEM cumokhoz.
Ez az első laptopom, ha valaki elmagyarázná, hogy ez miért van. és mire jó nekem azt megköszönöm.
Amúgy egy XP Home matrica van az alján. A lemez nincs már meg, de akkor ha letöltök egyet azt lehet frissíteni pl vistára arról w7-re? Ha igen akkor hogyan és melyikre?Előre is köszi a válaszokat.
-
NPeete
tag
Sziasztok!
Nem tudom, kérdezte-e már valaki, de látott/hallott/csinált már valaki olyat, hogy Lenovo N200-hoz a DVD meghajtó helyére ilyen HDD-dokkoló került, hogy egyszerre 2 hdd/ssd legyen a gépben? Szóval létezik egyáltalán ilyen cucc? Googleval csak 1 oldalt találtam, de ott meg gyanúsan mindenféle típushoz kapható volt... -
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Kinéztem egy gépet saját részre, mi a véleményetek róla?
( Felhasználás: nagyon ritkán egy kis játék, zene, net, film, HDMI-ről filmezés plazmán,)
A gép: LENOVO IdeaPad Z575Gm 59-311781 Alu
Tulajdonságai:
PROCESSZOR: AMD A6-3400 1.4GHz
MEMÓRIA MÉRET: 4Gb
MEMÓRIA TÍPUS: DDR3
KÉPERNYŐ ÁTMÉRŐ: 15,6"
FELBONTÁS: 1366x768
LED KIJELZŐ: Igen
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: ATi Mobil RadeOn HD6770
MEREVLEMEZ: 750 Gb
OPTIKAI MEGHAJTÓ: DVD-RW
OPERÁCIÓS RENDSZER: Windows 7 Home Premium
WLAN: Igen
HÁLÓZAT: 10/100Mbps
BLUETOOTH: Igen
USB PORT: 3 db
KAMERA: Igen
KÁRTYAOLVASÓ: Igen
SÚLY: 2,5 kg
HDMI: Igen
DISPLAYPORT: Nem
eSATA: Igen
IRDA: Nem
MODEM: Nem
FIREWIRE /IEEE1394/: Nem
S-VIDEO: Nem
SSD MEGHAJTÓ: Nem
MINI DISPLAYPORT: Nem
MINI HDMI: Nem
ANGOL LOKALIZÁCIÓ: NemIgaz, hogy a proci egy belépőszintű 4 magos AMD?
Ha igen, akkor melyik Intel procival van egy szinten és mit lehet belőle kihozni? Videókártyáról vki esetleg vmit?
Előre is köszönöm! -
g4besz
tag
válasz
matyi19 #6572 üzenetére
Szia!
Ez nem egy update, hanem egy tanúsítvány. A lényege, hogy amikor előre telepített Windows-al veszed a géped, akkor az már tartalmazza a lenovo által végzett optimalizációt, aminek eredménye például a gyorsabb boot és kikapcsolás. ITT van infó magáról a tanúsítványról, ITT pedig a tanúsítvánnyal megvásárolható gépek.
-
matyi19
őstag
Sziasztok
Nemrég vettem egy Lenovo Ideapad Y560-as laptopot...
Olvasgattam utána a neten és nemrég találtam egy olyat, hogy Enhanced Experience 2.0.
Ez egy Update a Windows-hoz és ha ezt telepíttem akkor gyorsabb lessz a bootolás meg még sok más...
Leszeretném tölteni de még eddeg sehol sem találtam rá
Szóval ha valaki hallot róla vagy estleg használja nagyon megköszonném ha segítene.
Köszönöm előre is... -
marcipan11
csendes tag
Sziasztok. Arról érdeklődnék hogy egy 3000 n500 laptopot lehet e "tuningolni"? És ha lehet akkor hol tudok paramétereket nézni? Volt hogy nyáron ígyis feladta a nagy melegben, ha beletömök valami komolyabb dolgot bírni fogja?
-
Pavlovsdog
csendes tag
megkérdeztem a nagy notebook topicban is, de ott nem kaptam választ, ezért itt is megkérdezem a Lenovo guruktól
sziasztok érdekelne a véleményetek az alábbi gépről: Lenovo Ideapad V570. nem egy Y570-es multimédia csodagép, de az én igényeimet ez is ki tudja elégíteni.
amire használnám:
- internet, irodai alkalmazások, numerikus rész mindenképpen kell
- multimédia (főleg film, néha kevés fényképszerkesztés, annál is kevesebb videó vagdosás amatőr szinten) HDMI kell
- elvétve játékvalamelyikőtöknek volt már tapasztalata ezzel a géppel?
-
Kamisama
tag
Sziasztok!
Mostanság gondolkodtam, hogy az asztali gépem eladom, és veszek helyette egy laptopot. A laptop.hu-n találtam egy Lenovo Ideapad G 575-öt nagyon megnyerő volt a számomra. Szerintetek megéri? Hétköznapi felhasználásra kell, és olykor gyengébb játékokhoz.
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok nekem valami információval szolgálni, a Lenovo IdeaPad G770GH típusról? Gyakorlatilag a webshopokban sok ellentétes információt találtam, a google sem volt a barátom - bár lehet bennem van a hiba - a Lenovo honlapján pedig nem találom. Mondjuk annyi infóm van, hogy nagyon új, de az akkor is meglepett, hogy a gyártó honlapján nincs semmi infó róla. Mindenesetre nagyon szimpatikus nekem, de kéne még infó róla.
Köszönöm!
Julot -
qwertly
addikt
válasz
bolcsodal #6564 üzenetére
Lehet én vagyok a béna csak ezeket mutatja meg amikor kiakarom választani a típust.
-
qwertly
addikt
Senkinek nincsen ötlete?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!A 3000/N200 0769-E7G típushoz nem tudok semmilyen drivert letölteni a lenovo oldaláról vagy csak én vagyok béna
.Windows XO-SP3 menne rá esetleg valaki tudna egy linket adni ahonnan letudnám tölteni.
-
McKane
senior tag
kellene nekem segítség.
felraktam a windows7-et SP1-el.
hang pattog,legfrisseb realtek-es driver nem megy fel.nagynehezen megtaláltam a lenovo oldalán a driver részleget, kikerestem a 3000N200 hoz val drivereket. de csak XP és Vistá-hoz valókat találtam.
A Vistás drivert meg nem akarja megenni a gép:ötlet? kellene egy normális driver mert pattog a hang film és zene közben,ez meg állítólagosan az univerzális HD audio driver hibája amit a windows7 ad alapból HD audio esetén..
előre is köszi
-
küri
csendes tag
válasz
djvoyager #6544 üzenetére
Szia djvoyager!
Letöltöttem az általad javasolt driver-t, de sajna ezzel is csak 256-nak látja a videokártyátEsetleg valami ötlet? Nem lehet ezen valahol állítani? A driver-re azt írja, hogy naprakész. Szerintem nem azzal van a gond.
Előre is köszi a segítséget!Üdv: Küri
-
djvoyager
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6530 üzenetére
G560-on a WIFI nem lát semmit, ami végül is érthető, mivel CTRL+F5-re azt írja, hogy "Először a vezeték nélküli eszközt kapcsolja be". bammeg épp azt akarom: [link]
Láttam már megoldottad, de ha szoftveresen akarod kapcsolni, akkor FN+F5 és nem CTRL+F5
-
djvoyager
tag
válasz
szabi325 #6533 üzenetére
>Remélem jó helyre írok mert nem az enyém a laptop... egy Lenovo 3000 N 500 ról
>van szó, XP SP3 van rajta és a driverek közül mindent feltettem csak a nVidia-t nem
>mert azt írta a support oldalon hogy intel videokártya van benne így gondoltam az jó
>lesz.Az UAA driver is fent van?
http://n500.blog.hu/2008/12/12/windows_xp_sp3_uaa_driver_telepites
-
djvoyager
tag
Arra tudsz/tudtok valami megoldást, hogy a dvd romot ke külső hardver ként ismerje fel?
SATA DVD drive van a gépedben, és vsz. hiányzik a megfelelő driver hozzá:
AMD Matrix Storage Manager Driver 1.2.1.210http://consumersupport.lenovo.com/ot/en/DriversDownLoads/Drivers_Show_4209.html
-
djvoyager
tag
válasz
szakmaster #6538 üzenetére
>Adott egy Lenovo G550A laptop, amiben memóriát szeretnék bővíteni. Intel
> GM45-ös lapkakészlete vanGyárilag DDR3 1066MHz-es ramok vannak bennek, max. 4GB tehető bele, Kingston modulokkal gond nélkül bővíthető: 2GB modul: KTL-TP1066/2G
-
djvoyager
tag
>Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy lenovo G565-ös laptopom, amire >Windows 7-et telepítettem. Működött is minden jól, csak én megpróbáltam >megváltoztatni a partíciókat és összeomlott a rendszer. Ezt sikerült helyreállítanom, >és működik is minden, csak annyi a bibi, hogy az 512-es videókártyát 256-nak látja
Integrált videód van, ami a gép memóriájából vesz le magának. Ezt a drivert tetted fel hozzá? AMD graphics driver 8.783.2.7 ?
http://consumersupport.lenovo.com/ot/en/DriversDownLoads/Drivers_Show_3061.html#
-
-
küri
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy lenovo G565-ös laptopom, amire Windows 7-et telepítettem. Működött is minden jól, csak én megpróbáltam megváltoztatni a partíciókat és összeomlott a rendszer. Ezt sikerült helyreállítanom, és működik is minden, csak annyi a bibi, hogy az 512-es videókártyát 256-nak látja. Előtte jól látta ezt is. A kérdésem az lenne, hogy hol lehet ezt beállítani? A BIOS-ban nem találtam
A gép adatai:
A gép adatai:Lenovo G565
· Sorozat: IdeaPad G
· Processzor: AMD Athlon II P340 (2200)
· Memória: 4096 (DDR3) MB
· Merevlemez: 320 GB
· Kijelző: 15.6ʺ HD LED (1366x768)
· Videokártya: ATI R HD4270 shared upto512MB
Előre is köszi!
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Egy ILYEN (link) Lenovo laptopom van.
Ennél a típusnál hogyan lehet a touchpad-ot kikapcsolni, hogy ha rácsatlakoztatok usb-s egeret, akkor a touchpad ne működjön?
köszi
Most vettem ezt a Lenovo-t, eddig MSI laptopom volt, és azon van külön billentyűparancs, az Fn gomb segítségével, hogy kikapcsoljuk a touchpad-ot.
-
g4besz
tag
válasz
Tomikapc #6536 üzenetére
Szia!
Érdekes probléma, így látatlanba tippelni sem tudnék...
Annyit mondjuk hallottam ezekről s10-ekről, amikor az én g550-em vittem szervizbe, hogy rengeteg alaplaphibás van közöttük, amik a tiédhez hasonló hibákat produkáltak (mondjuk ilyet még konkrétan nem hallottam, hogy egy random pendriveot rádugva bebootol a windows). Ha garis akkor egyből szerviz. -
g4besz
tag
válasz
szakmaster #6538 üzenetére
Szia!
az ismertetőn is a maximális memória mennyiségnek 8GB-ot adtak meg, úgyhogy működnie kell. Esetleg, ha tutira akarsz menni, a boltban, ahol veszed, beviszed a notit és ott helyben berakod az új memóriát és kipróbálod.
-
szakmaster
tag
Sziaszok!
Adott egy Lenovo G550A laptop, amiben memóriát szeretnék bővíteni. Intel GM45-ös lapkakészlete van (Core2 Duo T6600 procival). A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata abban, hogy ez a típusú laptop kezel-e 4 gigánál nagyobb memóriát? Pontosan 8 gigát szeretnék beletenni (2* 4GB), de a Lenovo oldalán (és máshol) nem találtam semmilyen erre vonatkozó információt. AIDA64 progi szerint a lapkakészlet max. 8 gigát kezel, tehát elméletileg lehetséges a dolog, viszont nem mernék kockáztatni és feleslegesen venni, ha netán mégse működik.
A válaszokat előre is Köszi!
-
janus888
csendes tag
Sziasztok. Lenne itt két laptop: Dell N5110 DI5110I23104500B és Lenovo IdeaPad B570-524A-1. Kinek milyen tapasztalata és véleménye van a két gépről. Válasznak nagyon örülnék.
-
Tomikapc
aktív tag
Üdv. Adott egy Lenovo ideapad s10-2 netbook. A probléma a következő:
mikor bekapcsolom csak egy kurzor fogad a bal felső sarokban és ez így is marad.
ha dugok rá egy pendrivet vagy egy sd kártyát, akkor bejön a POST és megy tovább majd a windows töltésénél kékhalállal elszáll.
0x00000019
Szerintem a bsod probléma megoldható lenne egy win újratelepítéssel, de mit csináljak, hogy ne kelljen állandóan usb-t vagy sd-t rádugni? Teljesen mindegy, hogy mi van a memóriakártyán vagy a pendriven, csak legyen bedugva.Csináltam egy videót is:
Tipp? Köszi!
-
szabi325
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok mert nem az enyém a laptop... egy Lenovo 3000 N 500 ról van szó, XP SP3 van rajta és a driverek közül mindent feltettem csak a nVidia-t nem mert azt írta a support oldalon hogy intel videokártya van benne így gondoltam az jó lesz.
A probléma a következő: HDMI kábellel összedugva a TV-t nincs kép, se hang, azt mondja a tulaj hogy néha a tálca látszik felvillan aztán lefagy. Megpróbálta FN+F7 de arra se volt reakció. Windows 7 el működött úgy hogy semmit nem kellett csinálni hozzá.
Valaki találkozott már ilyennel ? Mit tegyek hogy XP alatt is tudja használni a HDMI-t ?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
D@ni88
addikt
G550 laptop touchpadjához belinkeli valaki a drivert. ami a honlapon van, azzal nem megy a scroll
előre is köszönöm
-
válasz
Fire/SOUL/CD #6530 üzenetére
Áááá...
Megtaláltam a kapcsolót, bár eddig azt hittem csak légyxar, de nem... Már megy a Wifi..
-
G560-on a WIFI nem lát semmit, ami végül is érthető, mivel CTRL+F5-re azt írja, hogy "Először a vezeték nélküli eszközt kapcsolja be". bammeg épp azt akarom: [link]
keresetem tetején, alján, oldalán mindenfelé valami plusz kapcsolót, de nem találtam.
Szóval hogy lehetne működésre bírni?
Driver szívat? (W7 x86-os, Atheros drivert telepített) -
g4besz
tag
válasz
feelurself #6523 üzenetére
Az "A"-val jelölt típusokban általában a komolyabb grafikus alrendszert jelölik így.
-
bolcsodal
addikt
A scroll nem megy sinaptics driver nélkül.
(#6524) norbee2244: Egyébként innen töltsd: [link] Elképzelhető, hogy nem lesz Win7 alá, de nekem ment az Xp-s driver is Win7-en.
Jaéspersze máskor ne titkold a géped pontos típusát....
Igen meg tudtam nézni az adatlapodat, de egyszerűbb lett volna leírni, hogy N500...típusszám:XXXXXX
-
D@ni88
addikt
válasz
norbee2244 #6524 üzenetére
touchpad nem megy driver nélkül?
-
norbee2244
senior tag
Emberek..annyira szerethető gép ez csak egyszerűen a drivereket nem tudom hozzá leszedni amennyit googlezok..ha valaki megkönnyíteni a szenvedéseimet örülnék: touchpad és cardreader driverre volna szükségem windows 7 alá
-
Caineevo
tag
hali
valaki meg tudja nekem mondani h mi a különbség az y570 és az y570A között? -
Sanyig4
tag
Sziasztok! Van egy v560-as notebookom, és az aksi mögött felfedeztem egy sim-kártya csatlakozót. Ez mire való? Esetleg mobilnetet tudok rajta keresztül használni?
-
apatyas
Korrektor
Üdv!
Lenovo weboldalán hogy a túróba lehet kihámozni normális leírást egy-egy modellről? Most nem találom pl ezt: B575-1450A5U , korábban meg az U165-öt nem lehetett megtalálni.
Szerk: még most sincs náluk olyan hogy U165... pancserség
Miért nem képesek időben kitenni az új modellek hivatalos információit? -
medium84
aktív tag
Hali!
Van egy n200-as céges notim, újabban azt csinálja, hogy minden jel nélkül kikapcsol. Próbáltam akksi nélkül, töltő nélkül, egyszerűen nincs rendszer abban hogy mikor és miért kapcsol ki. Nem a meleg, nem a hideg miatt. Lefutattam egy teljes víruskeresést, semmi. Kivettem a notiból a vinyót, USB-s külső keretbe beleraktam, így is kerestem vírust egy másik gép segítségével, semmi.
A gépen két oprendszer van (XP, 7), mind2 ezt produkálja, ezért kizártam a winfos hibát.
Segítsetek, várok minden ötletet.
-
törölt tag
Miért nem lehet itthon y470-et kapni?
(költői kérdés)
Vagy akár külföldről beszerezni magyar kiosztásút... -
rizso
addikt
Mert most nem lehet sehol sem kapni, és könnyű eladni. Eladom, lehet kipróbálok egy külföldről behozott dv6-ot, aztán szeptemberben meg valószínűleg visszatérek az Y570-hez - és akkor talán lesz egy kis kedvezményem is rá
Yeap11: te tudod, hogy milyen játékokat szeretsz...Utoljára a FEAR3-mal játszottam, és nekem tetszett. Amúgy páran most szerveznek be A.V.A-ba, ha gondolod nézd meg! Ingyenes online FPS játék, és állítólag elég jó...
-
polip
addikt
válasz
norbee2244 #6507 üzenetére
640es is belemegy
-
norbee2244
senior tag
Sziasztok!
Lenovo n500 -asba mekkora hdd -t tehetek maximum? 320-at ír az oldal amivel gyárilag kiadták..van ennek valami korláta?
-
Naras
őstag
Köszi a leírást...
Egy ilyen árkategóriában vásárolt géptől ne várj olyan hú de sokat, annyit teljesít, amennyibe került...
"A hangszórója szerintem tök béna, semmi dinamikája nincs, egyszerűen borzasztó, de tartok tőle ez MINDEN laptopon ilyen a fizikai határok miatt (pici helyen kell megoldani)."
...érdekes, az enyémbe épített JBL hangszórók kurva jól szólnak...
-
Laslow
senior tag
LENOVO IdeaPad G560L 59-060777 (ára: 105.000Ft)
Paraméterek: Intel Pentium P6200 2.13GHz processzorral, 2Gb DDR3 memóriával, 15,6"-es kijelzővel, 500GB merevlemezzel, Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel rendszerrel, DVD-RW meghajtóval, Intel GMA HD integrált videókártyával és 2 év garanciával. WiFi: Igen, LAN: 10/100Mbps. 3db beépített USB port, webkamera, kártyaolvasó, bluetooth.
Pár napja vettem egy ilyet (a húgomnak). Sokat telepítgettem rá, próbálgattam. A benyomásaim:
A műanyaga nem csúszós/tenyérizzasztós fajta, hanem kifejezetten olyan, hogy hiába teszi rá az ember a kezét, az ne kezdjen el izzadni és ne ragadjon oda. Kellően merev a laptop borítása: nem hajlik ha a szélénél fogva megemeli az ember, nem recseg.
A képernyője tükörként is használható, ez hátrány. Ellenben előny, hogy az Fn+kurzor gombokkal bármikor állítható a fényerő, ez tetszett (hasonlóan a hangerő, stb is.) A billentyűzete teljes magyar, két soros enterrel, de a normálnál kisebb méretű Í betűvel (a bal shift és az y között). Kellemes rajta gépelni, bár párszor melléütöttem (nem szoktam még meg, hogy ágyban fekve gépeljek, meg azért nyilván szokni is kell egy új billentyűzetet). A gép halk, bár néha lehetett hallani a HDD-t. Bal oldalt elég meleg levegőt fúj ki magából, másütt kellemes. A touchpad a közepétől kicsit balra van - barátnőm szerint ez nem szerencsés, mert jobb kézzel így kicsit keresztbe nyúlva lehet csak kezelni (engem nem zavart).
A hangszórója szerintem tök béna, semmi dinamikája nincs, egyszerűen borzasztó, de tartok tőle ez MINDEN laptopon ilyen a fizikai határok miatt (pici helyen kell megoldani).
Tetszik, hogy a hozzám közeli oldalára nem raktak semmilyen csatlakozót (csak a memóriakártya-olvasót), azaz ha a hasamra van fektetve, nem zavar pl. a fejhallgató kábele, mert oldalra van bedugva. Az állapotjelző ledek hűvös, halványkék színűek, nagyon tetszenek.
A laptopban számomra a hangszóró mellett (de ezzel ugye nincs mit tenni) a képernyője a legzavaróbb, az, hogy egy olcsó, ócska TN paneles kijelzőt tettek bele. Nem is a felbontása miatt (bár keveslem a sorok számát), hanem a minimális látószög miatt: szemből nézve ha csak egy centivel is odébb fordítom a fejem bármerre, már teljesen másmilyen a kép (az alja ugye sötétedik, egy egyszínű képet nézve a kép különböző részei különböző színűnek látszanak, stb...). Ez azért fura, mert az asztali gépeimen is TN paneles monitorok vannak, azoknál mégis sokkal kevésbé jelentkezik ez a probléma. Ezen a laptopon nagyon, bár, lehet, hogy a többi TN paneles laptopon is ugyanennyire.
Ahogy nézegettem, a billentyűzete mintha nem teljesen egy síkban lenne: a DFG betűk része mintha picit magasabban lenne, a JKL környék pedig mintha egy völgyben lenne. Ez amúgy nem érezhető, csak alaposan megfigyelve látszik - remélem hosszabb távon nem fog komolyabban eldeformálódni. A numerikus billentyűzet 0 gombja alá szerintem a kelleténél jobban be lehet látni, ha éles szögből nézi az ember (a többi gomb alá kevésbé). De ezek nem zavaróak.
A technikai paraméterei alapján ez egy teljesen korrekt laptop olyan embernek, aki nem játékra, hanem netezésre, képek/filmek megtekintésére veszi, a teljesítménye szerintem még évekig elég lesz (játékkal nem néztem, az nem volt nálunk szempont). De kell hozzá egy fejhallgató, mert a beépített hangszórója fülsértően pocsék, a kijelzője meg, hát, engem zavar, de lehet, hogy másokat nem.
Összességében jó laptopnak tartom, ha magamnak vennék egyet, ebből indulnék ki, és - őszintén megmondom - lehet, hogy végül pont ugyanezt a modellt választanám. Ez nagy dicséret. Ha változtathatnék valamit, akkor egy nagyobb felbontású és komolyabb panelű, lehetőleg matt kijelzőjűt vennék, ez az egyetlen szempont, ami miatt hajlandó lennék több pénzt kiadni egy laptopért ennél.
Jár hozzá amúgy 2 hónapra McAfee víruskereső/tűzfal, meg még pár program, például egy olyan, amivel bekapcsoláskor a webkamera képe alapján azonosítja be a felhasználót, és úgy jelentkezik be a Windowsba.
-
D@ni88
addikt
Hali.
vettem egy ilyen laptopot: [link]
Annyi a probléma vele, hogy elég sűrűn bekapcsol a venti. 42foknál bekapcsol és 32 fokig hűti...
Meg lehet oldani, h csak magasabb hőfoknál kapcsoljon rá, és pl csak 35 fokig menjen.Mert 1percig kb csak azért megy hogy 33,2ről levigye 32,8ra...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Battlefield 2042
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tudományos Pandémia Klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- Apple MacBook Pro 14" M4 Pro / 24GB / 512GB SSD / 34Hó Garancia! 2 ciklus / Beszámítás
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4200U/8GB DDR3/Win 10Home/12,5" FHD/ !ÉRINTŐKÉP!/!!!
- Acer Aspire E15 Laptop
- Bontatlan Lenovo Thinkpad x13 gen 2 Ryzen 5 pro 5650U 16GB RAM 256 SSD
- HP EliteBook 840 G3 I5-6300U/8GB/WIN11/Magyar vill bill
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest