Aktív témák
-
vtb
csendes tag
Ez a kijelentés igazából csak akkor állja meg a helyét, ha tényleg "analóg". És egyet is értek vele, hogy elméletileg jobb minőség.
A gyakorlat viszont az, hogy szinte az összes analóg adás digitális jelből dolgozik. Talán a földi sugárzású m1, TV2, RTL, illetve a BIX-ről vett analóg kábelTV szolgáltatás az amire azt lehet mondani, hogy jobb, (vagy ugyanaz) mint a digitális.
De a legtöbb analóg kábelTV társaság valamelyik műholdas feed-ről, DVB-T-ről (MindigTV), vagy valamelyik műholdas DTH szolgáltatótól veszi az agyontömörített, kockásodó digitális jelet, amit aztán analóggá konvertál. Így minden digitális hiba benne marad az analóg jelben, plusz még rájön az analóg átvitelből adódó minőségromlás és zaj is.
-
nightshadow
veterán
Tegnap voltam a Saturnban, s egy Samsung 40C550-en ment DVD-ről a Star Wars I. Baljós árnyak. Nem volt csúnya, de valahogy élettelen volt a kép. Itthon ugyanezzel a filmmel a Sony-n él a kép, gyönyörű színek, mélység érzet stb. (képminőség tekintetében a Star Wars sorozat DVD kiadása szerintem a legjobbak között van). Pedig ugye ez már digitális, Saturnban is HDMI-vel volt összekötve a tv a DVD-vel. Szerintem az LCD-ék inkább az SD felbontást nem szeretik.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Okos Otthon / Smart Home
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- általános iskolai rendszergazda
- UHD filmek lejátszása
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Újabb DeepSeek-vita: kevesebb vagy több áramot zabál majd az AI?
- Hardcore café
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest