Aktív témák
-
nónéjm
tag
válasz daniel2121 #8899 üzenetére
Értem, köszi. Samu és a Sony szimpatikus. Mit értessz "megbízhatóbb" alatt? Nekem asszem nem kell az a médialejátszó, vagy mi az, azt se tudom mire szolgál, rá a gépre, aztán netezésre és filmezésre szánnám.
Ja és még az érdekelne, hogy hogy lehet ezeket a tv-ket "kalibrálni"?
[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
őstag
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Némi problémám van egy ATI HD5470-es HDMI-n FULL HD LCD TV-re való kikötésében.
A kép ilyen, tudnátok segíteni? Próbáltam driverekkel, beállításokkal. Tanácstalan vagyok, szar lehet? -
Attesz01
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, a Samsung LE40B650 TV-m pár napja nem működik.
A háttérvilágítás legtöbbször egyáltalán nem megy (kép nincs, csak hang), néha pedig amikor van kép, erősen villog (tehát ki-be kapcsol). Melyik alkatrésszel lehet hiba, illetve várhatóan mit kell benne kicserélni, tapasztalt már valaki hasonlót?
Hónap végén jár le a garancia, viszont úgy tűnik hogy a webshop ahol a tv-t vettem, már nem létezik illetve egyáltalán nem elérhetők... -
nónéjm
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van-e 32"-es LCD TV között "best-buy", mint a 23"-as monitoroknál a Dell U2311H? 100.000 JMFT körül.
Előre is köszi.
-
dxe
csendes tag
Sziasztok!
Az mpeg-4-es tunerrel rendelkező TV-k mpeg-2-vel is kompatibilisek? A leírásokban mindenhol csak mpeg-4 szerepel. -
katsi
tag
Dzsano, Turbobacsi, köszönöm szépen az észrevételeket, eldőlt a dolog: gyűjtögetek még pénzt és megveszem a nagyobbat, az még egy nagyobb szobába/házba költözéskor is elegendő lesz.
További jó televíziózást kívánok, kollégák!
-
Sami22
aktív tag
A samu C530anak, mekkora a válaszideje? Nem találtam igazán megbízható forrást, fórumokon olvastam, de ott írtak minden félét, 2, 5 de még 6 msról is beszéltek.
A 2 és az 5 között amúgy van lényegi különbség?Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92
-
Turbobacsi
senior tag
-
Dzsano
tag
Persze, hogy le tudják, miért ne tudnák? USB van rajtuk, rádugod, és kész.
Ha jól tudom, kb. mindent lejátszanak, csak az MKV-s DTS hanggal van valami gondjuk? Majd valami szakértő leírja.
De a médialejátszól 1000L fejlődnek, és jobb majd olyat venni hozzá, úgyis változik a kódolás, meg minden, de médialejátszó már van 10-20.000 Ft-tól, majd később vesz az ember, ha egyáltalán kell. TV-t meg nem pár évre, hanem legalább 5-8 évere veszünk.
-
Dzsano
tag
Előirat: Csak most láttam, Te is belinkelted az 5405-öst.
Philips 32PFL5405H
5405
Philips 32PFL5605H (Backlit LED-es)
5605
Főképp ezt az utóbbit szeretik számítógéphez használni, de mindkettő jó választás.100 Hz, 2 Ms, mindkettő.
A médialejátszók nem a legjobbak, de a felsoroltak alapban mennek rajtuk.
Most rendelem meg a nagytestvért:
42pfl5405h
Nagy test nagy élvezet.[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
olvasgatom a forumot, de kell a segitseg a tv adas nem igazan lenyeg, jatekra kene 40" ra gondoltam ujonnan max 160 ig mert hahta talok belole hasznaltan v mashol olcsobban szoval a jetek a lenyeg az hogy plazma lcd marka az lenyegtelen. lehetoleg 3-4 darab felsorolas erdekelne mert azert ha van olcsobban akkor boldogabb leszek
[ Szerkesztve ]
-
szoszi57
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung UE32C6620UWXXH LED televíziót.
Minden működik ahogy kell,csak az a problémám ha felveszek róla Hdd-re filmet, ha számítógépre leszeretném menteni a pc nem ismeri fel illetve formázni akarja használat előtt a winchestert.
Segítsetek.
Köszönöm előre is:
Barna -
Sami22
aktív tag
A Samsung készülékekre a gari az nem csak abban a boltban érvényesíthető, ahonnan rendeltem igaz?
Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92
-
katsi
tag
Erről mi a véleményetek?
Philips 32PFL5405HVárom (illetve várjuk ) az ajánlatokat, melyik a jó készülék ilyen árkategóriában!
-
Padisah
tag
Sziasztok!
Csatlakozom az előttem kérdezőhöz.Szeretném életem első LCD tv-jét megvenni hasonló paraméterekkel. Még annyi,hogy nálam kábel tvvan, szóval olyan tv kellene,amin jól néz ki a hagyományos tv adás is.
100 Hz nem tudom mennyivel jobb. Számítógépet semnagyon kötném rá.Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.
-
katsi
tag
Üdv TV mesterek!
Szeretnék a közeljövőben LCD TV-t vásárolni, ebben kérném tanácsotokat, hogy melyik modell lenne nekem az ideális.
Keret: bruttó 100k
Ha nincs ilyen 100k-ban, akkor keret: bruttó 120kAz elvárások:
- 32"
- 100 Hz
- Full HD felbontás
- USB-ről lehessen filmfájlt (avi, mp4, mkv) nézni róla
- fogyasztása kategóriájának megfelelő legyenFelhasználási területek:
- számítógép (internet, film, youtube, később játékok)
- de elsősorban XBOX 360 játékok, főleg gyors mozgásű FPS-ekA LED háttérvilágítás NEM követelmény! A 100Hz annál inkább.
Márka teljesen mindegy, a lehető legszebb képminőséget szeretném ezért a pénzért.
Előre is köszönöm, szakik![ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
BBéci
legenda
válasz Devid_81 #8872 üzenetére
Nem értem, miért kell variálni, mindig a film fps-ének megfelelő legyen a kimenő jel. Ezt a jobb médialejátszók automatikusan beállítják.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Devid_81
félisten
Kicsit állítgattam a dolgokon, de nem lettem ám okosabb minden esetben.
Most a 60Hz-hez képest fogom viszonyítani a dolgokat.
Teszt filmek x,y 24GB-os 1080p@23.9FPS, 6GB 720p@23.9FPS
23Hz re állítom a jelet akkor a 100Hz+egyéb vackok inaktívak a TV-n, de folyamatosabb a kép, mint 60Hz esetén, input lag nagy.
Időközönként a kép meg-meg akad.
24Hz nél a kép 100Hz+egyéb képjavítók nem érhetőek el, folyamatosabb a kép mint 60Hz-nél, és végre nincs akadozás, input lag nagy.
25Hz váltott soros, a TV 50Hz-et ír, de ott van, hogy 1080i, itt a legfolyamatosabb a kép, akadás nincs, 100Hz+egyéb vackok elérhetőek, input lag alacsonyabb.
29&30Hz váltott soros, TV 60Hz-nek írja, 1080i, akadások vannak, de alig észrevehető, minden elérhető, input lag alacsonyabb.
50Hz akadások vannak, kép nem annyira folyamatos, minden elérhető, input lag alacsony.
60Hz nincsenek akadások, kép közepesen folyamatos de nem hanyatt esős, minden elérhető, input lag alacsony.Csak egyetlen hdmi-t néztem a háromból, bemeneti címke PC, de volt teszt erejéig X is.
Gépem, TV adatlapomon.[ Szerkesztve ]
...
-
sz.zoli25
aktív tag
Senki?
http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
Devid_81
félisten
Össze van kötve a géppel.
Most ugyan DVI-HDMI átalakítóval+hdmi-hdmi kábellel.
De ugyan ezt tapasztaltam havernál, pedig ott hdmi-hdmi van AMD kártyával, 4 magvas gép stb.
Ha a TV media lejátszójával néztünk filmet akkor a mozgás folyamatos, élethű.
Blueray playerrel szintén szuper minden.
PC-ről meg szemmel láthatóan lassabb a dolog itthon is, meg havernál is.Szerk: a 24FPS-es korlátot hogy lehet kilőni, ki lehet-e?
[ Szerkesztve ]
...
-
brownus
veterán
üdv,
ezzel a típussal találkoztatok már, van személyes tapasztalata valakinek? -> philips 32PFL6605h
a saturnban megnéztem, egy samu teszt videó ment éppen, és nem találtam kivetni valót a képminőségben.és milyen a digitális adás vételi minősége, csatorna váltás, felhősödés? stb...
[ Szerkesztve ]
-
copperhead
aktív tag
válasz copperhead #8848 üzenetére
Ezek szerint senki sem gyárt 32" méretben S-PVA-s TV-t? Nem ismertek olyan oldal ahol TV-t lehet keresni paneltípus alapján? Monitorost már találtam.
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Biztos volt már róla szó, de keresőben csak a saját kérdésemet találtam meg itt a topikban
Blueray meghajtóról nézve a TV-t teljesen folyamatos a kép a TV-n, a mozgások valósághűek stb.
PC-ről ezt hogy lehet elérni?...
-
Sergoo
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segitségre lenne szükségem, van egy Samsung LE40B750. lcd-m eredeti samsung wifi-vel használom internetezésre és dlna-ra na most a probléma az lenne, hogy a dlna megszünt működni semmi sem látja a tv-t van 2 Samsung telefonom is egy wave és egy omnia hd korábban mindkettővel mükodott és most egyik sem látja a tv-t pedig korábban müködtek.
aztán próbáltam a serviiot és a pc sharet azokat sem látja a tv, pedig a wifi benne van és az internet tv is müködik rendesen.
Még annyi, hogy a tv-n sem történt semmi változas minden megy tökéletesen csak a dlna nem.
Mi lehet a baj? Ha valaki tud akkor legyen szives és segitsen.
Köszönöm..[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Tudja valaki hogy az új 2011-es Samsung modellekben (D7000,D8000) hogyan működik a MICRO DIMMING technológia??? Több mint 200 cellát mond a samsung és ez a edge-led miatt kicsit soknak látszik....
Meg érdekelne hogy a 800 Clear Motion Rate hogyan müködik pontosan...
200hz+ ledvibrálás? -
Tihemer
csendes tag
Most próbáltam HD-338-U2C külső házba egy ősrégi MAXTOR IDE (20 GB 1 partició) HDD-vel FAT 32-re formázva és megy rendesen.
-
sz.zoli25
aktív tag
Sziasztok...
Van egy lg 42lf2510 -tipusú 106cm-es lcd-m.
Nem tudjátok hogy lehet benne engedélyezni a digitális tv-tunert?http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
Tihemer
csendes tag
válasz bogarfull27 #8837 üzenetére
Szia!
Elég érthetetlen számomra is a SONY hdd kezelése. Én nemrég cseréltem le az EX302-est egy EX505-re. Az EX302-es látta a külső HDD-ét még az NTFS-t is, amit a mai napig nem értek, hogy miért. Az EX505-ös csak a FAT32-re formázott USB tárolót kezeli sajnos.
Egyenlőre marad a médialejátszó. Egyébként USB-ről az MKV-és és a jobb felbontású AVI filmeket nem kezeli egyik SONY típus sem. -
Unbaised-Ben
senior tag
válasz headhunter #8855 üzenetére
azt hogy?
amúgy kösz -
headhunter
addikt
válasz Unbaised-Ben #8840 üzenetére
"LED TV-t érdemes-e venni, azt tudom, hogy a LED TV kevesebbet fogyaszt, de drágább is."
1.35-től!
Samsung UE32C6000 LED TV and LE40C650 LCD TV - Which? first look ...
-
vlevi
nagyúr
válasz Unbaised-Ben #8849 üzenetére
"Amúgy, ha jól értem, azt írtad, készenléti módba fogyaszt 40-45W-ot a készülék? Azt mégis hogy?"
Nem készenlétre éretttem, hanem arra, amikor a képernyőt kikapcsolod, és csak hang van. Olyanor fogyaszt 45 körül. -
bogarfull27
tag
-
bogarfull27
tag
válasz Unbaised-Ben #8849 üzenetére
A samsungban én is csalódtam! De úgy látom egyik sem az igazi! Nincs ideális tv?
Mindenkinek joga van a véleményemhez!!!
-
gprspeter
senior tag
válasz bogarfull27 #8847 üzenetére
Csak azt tudod csinálni, hogy kipróbálod másik kábellel, vagy másik külső HDD-vel.
Lehet, hogy nem kompatibilis a Samsung S2 a Sony tv-vel. -
Unbaised-Ben
senior tag
Szóval felesleges LED tv-t venni ennyi pénzért Köszi
Samsungot azért nem akarok, mert érdekes módon csak nekem nem jött be az ismerős körömben , mindig van valami szokatlan gixer, például nehezen kapcsol be, meghülyül az elektronika, elmosódik a kép, és ezt értem mint lcd-tv monitor, mind tv-nél, az LG-k nálam tökéletesen működnek, úgy ahogy kell, ezért szeretem őket.
Amúgy, ha jól értem, azt írtad, készenléti módba fogyaszt 40-45W-ot a készülék? Azt mégis hogy? -
copperhead
aktív tag
válasz copperhead #8829 üzenetére
Valaki tudna 32" S-PVA-s TV ajánlani?
-
gprspeter
senior tag
válasz bogarfull27 #8845 üzenetére
2,5" vagy 3,5"?
-
gprspeter
senior tag
válasz bogarfull27 #8842 üzenetére
Ki kellene próbálnod egy másikkal is. Pendrive-al is...
-
vlevi
nagyúr
válasz Unbaised-Ben #8840 üzenetére
"azt tudom, hogy a LED TV kevesebbet fogyaszt, de drágább is."
Drágább, de nem fogyaszt sokkal kevesebbet. 40"-ban kimértük, 81W helyett 73W-ot fogyaszt a Samu tévé. Az elenyésző különbség, kisebb méretben méginkább nem mérhető. Pl. lekapcsolt kijelzővel, amikor szinte csak az elektronika megy, akkor is fogyaszt 40-45W-ot a tévé. Számold ki, mikor jönne be a LED árkülönbözete, ha 8-10W-al fogyaszt kevesebbet. Soha. Drágább, de szarabb is a képe. Legalábbis az alsó árkategóriában. Millás tévékénél már lehet, hogy mást mondanék, de 100-150-200eFt-os árkategóriában még sokszor gond az egyenletes megvilágítás hiánya, az úgynevezett felhősödés. Mármint a LED-es tévéknél, mert a nem LED-es esetében már nagyjából megoldották. Legalábbis sokkal jobban.
És végül. LED, vagy nem LED, mindkettő LCD. Csak az egyiknél fénycső világít hátulról, a másiknál pedig LED, általában oldalt (ezért vékony), de néhány készüléknél, mint pl. 1-2 Phillips itt is hátsó megvilágítás van.
Ja, és mér nem Samsung? Nekem 40C650 van, és szerintem jobb, mint az LG. Legalábbis a MM-ban hasonlítgattam, és inkább Samut vettem. A képminőség szubjektív, de pl. a médialejátszója többet tud. -
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok, én 100ezer Ft-ért TV-t keresek, és az lenne a kérdésem, hogy LCD-t vagy LED TV-t érdemes-e venni, azt tudom, hogy a LED TV kevesebbet fogyaszt, de drágább is.
Tudtok valamilyen bevált tv-t ajánlani, az alábbi szempontoknak megfelelően?
-LG lenne elsősorban, (én abban a márkában bízok, és aránylag olcsó), de elfogadnék más tippet is, ami nem Samsung
-Full HD felbontás, mert a gépet szeretném rákötni
-Méret, minnél nagyobb , de 82cm-es már bőven elég.
A többi dolog már csak mellékes, hirtelen ennyi jutott eszembe, köszi az esetleges ajánlásokat -
-
gprspeter
senior tag
válasz bogarfull27 #8837 üzenetére
És véleményed szerint melyiknek szebb a képe?
-
bogarfull27
tag
Hali!
Nagy az én gondom bánatom!
Ma kicserélték a zúgós 37c650-esem egy Sony kdl37ex500-ra! Az a gondom hogy erre rádugo a külső 320-as samu vinyóm és nem ismeri fel, pedig ez is tudja az USB moviet!!! Van valami ötlet hogy miért van ez??? Légyszi segítsen valaki!!!Mindenkinek joga van a véleményemhez!!!
-
Axel007
tag
Kérem válaszoljatok a (#8798) hozzászólásomra.
Szerintetek melyik a jobb??
THX,
-
BBéci
legenda
Attól függ, mire használod tévénézésen kívül, és mennyire világos, napsütötte szobában helyezed el?
Nekem LCD csak akkor kellene, ha ingyen adnák. Na jó, negyedárat talán kifizetnék egy Sony NX820-asért.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HF77
őstag
sziasztok
Melyiket érdemesebb venni,egy LCD vagy Plazma TV-t,persze kérnék hozzá valami kész érvet is.....
köszixiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
hekkerman
tag
Csáó
Ez a dlna úgy működik, hogy például gépen megosztok egy rakás filmet, és a megosztottakat tudom böngészni a tv-n?
[ Szerkesztve ]
-
YuBully
csendes tag
Ha egy TVn van HDMI es D-Sub bemenet, számítógépet szeretnék rákötni, amin csak DVI van, és kb 5 méteres távolságra vannak egymástól, mi lenne a legjobb megoldás.
Én egy 5 méteres HDMI-DVI kábelre gondoltam, van-e ennek bármi hátránya? Hangra mit javasoltok?
-
brownus
veterán
üdv,
van valakinek tapasztalata ezzel a típussal: lg 32le5500 ?
-
copperhead
aktív tag
Köszi! Tudtok olyan 32" TV-t amiben S-PVA panel van? Megnézném a Panasonic vásárlása előtt. Úgy látszik, hogy a Panasonicnál is panel lottó van, és a D25 is Edge megvilágítású. Ha jól értem az IPS Alpha Panasonic gyártmány.
[ Szerkesztve ]
-
neevous
tag
-
dh66e
veterán
válasz copperhead #8826 üzenetére
Max kevesebbet fogyaszt,de képileg a ledes megvilágítás nem javít a képén egy tévének.Edge led esetén meg csak ront,de ez itt most nem áll fenn.Vedd amelyik tettszik.
-
dh66e
veterán
válasz copperhead #8823 üzenetére
"Mi a különbség a TX-L32D25 és a TX-L32D28 között? Én nem találtam semmit."
Nézd meg a képeiket jobban és rájössz: Káva ,talp.Az egyik forgatható 15 fokban a másik fix.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz balu333 #8822 üzenetére
De a videókártyádon van DVI kimenet a HDMI mellett, igaz? Kéne lennie. DVI-HDMI átalakító pedig nem probléma. Talán adtak is a kártyádhoz, csak már félreraktad. Sőt, átalakító helyett használhatsz kábelt is.
Ahogy az árgépet nézegettem, a Displayport-hdmi átalakító drágább, mint a DVI-HDMI kábel.
Az előbbi legalább 1500ft, a másik pedig 600Ft, és a kábel is megvan egy ezres körül.[ Szerkesztve ]
-
copperhead
aktív tag
Sziasztok! Panasonic TX-L32D25TV-t szeretnék venni. Szerintetek ez a LED-es TV jobb mint a "hagyományos" TX-L32G20? Az új TX-L32E30 már E-LED-es, és ha jól értelmezem ennek nem olyan jó a feketéje. Mi a különbség a TX-L32D25 és a TX-L32D28 között? Én nem találtam semmit.
-
balu333
tag
Sajnos Samsung monitoron dvi-d nincs csak d-sub meg hdmi . Esetleg még displayport to hdmi csatlakozóban gondolkodom, sztem azzal is megoldható és olcsóbb mint a hdmi átalakító! akkor hdmi-vel összekötném a tv-vel displayporton meg monitorral, gondolom megoldható ez is. De azért köszi a segítséget, még utána olvasok ennek valahol!
[ Szerkesztve ]
-
balu333
tag
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, van egy ati hd 5770-es kártyám ezt majd leszeretném cserélni 6870-es kártyára, de ez nem is lényeg. Sajnos ezen a vga-n is csak egy hdmi kimenet van és ezt össze szeretném kötni egy lcd Tv-vel és egy monitorral, (mindkettő rendelkezik hdmi csatlakozással) ehhez kellene egy hdmi splitter ami mindkettőre ki tudja adni a full hd 1080p jelet. Ha valaki tudna ajánlani egy olcsóbb kategóriájú splittert, azt megköszönném, választ előre is köszi Balázs!
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
"Samsung C650, amíg még lehet kapni."
Ezt én nem mertem írniAz viszont igaz, hogy amióta (november) megvan a tévém, még egyszer sem volt olyan gondolatom, hogy esetleg jobbat is vehettem volna hasonló árban. Ezzelszemben, ha pl. Sonyt vettem volna, akkor még legalább egy 20-as lett volna egy olyan médialejátszó, ami le tud játszani olyat, amiért érdemes ilyen tévét venni.
Persze, ha majd nem tudom mire költeni a lóvét, akkor veszek egy Dune-t a samuhoz, de egyelőre nekem teccik a beépített lejátszó is. -
Sayan_
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. 2 napja vettem meg az új Samsung P2270HD monitor tv-t. Minden nagyszerűen működik, addig, amíg a sima (asszem D-SUB a neve) monitor kábellel van csatlakoztatva. Viszont vettem hozzá az ajánlott 1.3-as Hama DVI kábelt. Amikor azzal összekötöm, először van kép, tölt a WIN 7 logo, majd utána kb 1 mp-el beadja a következő kékhalál képet: [link]
És sehogy sem akar működni Akkor most a gépen kellene valamit átállítani, hogy működjön pl biosba, vagy a gép, ill. a monitor lenne a hibás? A gép is viszonylag új, ez az 1. DVI-s cucc rajta. Még annyui, hogy amikor a DVI-vel kötöttem össze, természetesen kihúztam a D-sub-ot. A vid.kártya pedig egy i3-2100-as integrált Intel HD Graphics 2000 Remélem valaki tud segíteni, mert amennyiben a monitor lenne a hibás, még a 3. napon belül vagyok, ki tudnám cseréltetni. Köszönöm előre is!
-
BBéci
legenda
válasz YuBully #8816 üzenetére
- mi a különbség a két Sony modell között amit a 3. pontban írtam?
Nekem úgy rémlik, csak kivitelben, kinézetben van köztük különbség.- érdemes-e erre a felhasználásra (fent írtam) 100Hz-s TV-re többet költeni?
A 100 hertz a legfontosabb képjavító "trükk", megéri az árát. Nélküle az LCD tévék mozgóképfelbontása csupán 300-350 soros.- érdemes lenne-e inkább egy olcsóbb LED-es (akár 37") TV-t venni ilyen célokra?
A LED-eseknek semmi előnyét nem látom, hátrányát annál inkább.- a fent említett modellekkel kinek milyen tapasztalata van? esetleg tudtok-e ajánlani ebben az árkategóriában más TVket?
Samsung C650, amíg még lehet kapni.- jobb-s a Sony annyival a Philipsnél hogy 40,000-el többet költsek rá?
Szerintem igen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
YuBully
csendes tag
Sziasztok, TV-t szertnék venni, és azért írok ide, hátha pár segítőkész és hozzáértő fórumozó segít eldönteni milyet vegyek.
Fő szempontok :
- Méret 40-42"
- Full HD
- 100 HzHasználat (prioritási sorrendben) :
- Filmnézés számítógépről vezérelve (divx, mkv). Legfőképp 720p-s mkv.
- TV nézés
- számítógép monitor helyettersítés (játék, youtube, stb)Árkategória : 100-180,000 HUF (140-150,000 körül terveztem alapban, szóval 150 fölé csak akkor mennék ha tényleg nagyon megéri)
Tudom hogy ebben az árban ilyen paraméterekkel belépőmodellt lehet csak kapni, nem is várok el csúcsminőséget, de szeretném a számomra legoptimálisabb vételt megejteni és egy jó/megbízható készüléket venni.
Jelenleg a következő modelleket szemeltem ki, persze ez változhat, nyitott vagyok minden javaslatra :
Philips 42PFL5405H - 42", 132,500 HUF, 2 év garancia
Ebben az a szimpatikus hogy 100Hz, 42", nagyon olcsó, es a Philips-eket sokan dicsérték már nekem hogy szép a képük. Ha most rögtön kellene döntenem, ezt választanám.Sony Bravia KDL-40EX500 - 40", 174,610 HUF, 2 év garancia
Szintén 100Hz és Sony (amiről csak jókat hallok). Jóval drágább mint a fenti Philips, picit kisebb képernyő.SONY KDL-40BX400 (160,000) vagy SONY KDL-40EX402 (150,000) - mindkettő 40" és 3 év garancia
A két TV technikai leírása teljesen megegyezik... egyelőre nem jöttem rá mi különbség van köztük. Szintén a Sony márkanév ami nagyon vonzó számomra, valamint a 3 év garancia is szimpatikus, bár ha jól értelmezem ezek nem 100 Hz-s modellek.Ahogy láttátok elsősorban Sony vagy Philips érdekel, de más ajánlatokra is nyitott vagyok. A fő kérdéseim:
- mi a különbség a két Sony modell között amit a 3. pontban írtam?
- érdemes-e erre a felhasználásra (fent írtam) 100Hz-s TV-re többet költeni?
- érdemes lenne-e inkább egy olcsóbb LED-es (akár 37") TV-t venni ilyen célokra?
- a fent említett modellekkel kinek milyen tapasztalata van? esetleg tudtok-e ajánlani ebben az árkategóriában más TVket?
- jobb-s a Sony annyival a Philipsnél hogy 40,000-el többet költsek rá?köszönöm a segítséget előre is
-
canniball
nagyúr
Egész pontosan mpeg4-es digitális tuner kell.
Vagy ennek meglétét szokták feltüntetni vagy olyasmit írnak oda amit az imént te is említettél: "a készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére".https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
Nem mindegyik tudja, van amelyikben egyáltalán nincs digitális tuner, van amelyikben pedig mpeg2-es van (a hazai földfelszíni szórás mpeg4-es).
Az újabb készülékek tudják és általában ezt fel is tüntetik a tulajdonságok között.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
HF77
őstag
hali
sagítsen aki tud mert egy dolgot nem értek......
nem minden full hd TV alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésu digitális televíziós műsorszórás vételére????
most akarok venni egy 94 vagy 102-es LCD tv-t ami full hd és tudja a digitális vételt!!mi jelzi a tv-n hogy tudja a digitális vételt??
köszi előre is!!xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Rhino666
addikt
Üdv!
Milyen 37"-os, Full HD, Auto 3D LED TV-t tudtok ajánlani szemüveg nélküli 3D filmekhez?
Üdv:
Rhino6662025 - a szólásszabadság halála
-
-
metron
tag
válasz gprspeter #8799 üzenetére
A digitalversuson a teszteknel mindig a rosszabb panel tulajdonsaga szamit, elvileg.A rosszabb panelek szamai latszanak elvileg.
Itt van, hogy milyen Samsungokban milyen panelek fordulhatnak elo:
[link]Itt meg egy masik link a C630 pva paneles es mva paneles osszehasonlitasa:
[link]Kontrasztaranyban boven van kulonbseg..
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- OLED TV topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Objektívek topikja
- EA Sports WRC '23
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest