Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Medocsabi
addikt
válasz Shadowbull #11 üzenetére
Azt ezért tudod,hogy ez nem úgy megy,hogy megnyomnak egy gombot a Tesla gyárban,hogy holnaptól akkor más töltő lesz? Attól függetlenül, hogy maga a Tesla,és Musk számomra teljesen olyan,mint a mobil piacon az Apple,egy egységesített töltő csatlakozó csak pozitív változás lehet a usernek. Most azt,hogy ki jár vele anyagilag jobban,hagyjuk,szimplán a user oldalról ez tok jó lenne. Annál is inkább,mert jelenleg a plug-in type 2 csatik a hibrid autók esetében 3-4 óra alatt töltenek fel nulláról... Nyilván mert erre a gyártó tudja mondani,hogy evvan,ezt kell szeretni,de ez így nem tartható. Tessék fejleszteni,nem ráülni a jóvanazúgy-ra. Nekem sem mindegy,hogy 9 litert,vagy 4-et fogyaszt az autó, de basszus,ha 3 órát kell várnom hogy feltöltsön,akkor azon többet vesztek munakidőben,mint a 9literes fogyasztással.
Igenis presszionálni kell a gyártókat az egységesítés felé, leszarom én,hogy Tesla-e qvgy sem a szabvány,tőlem a Nokia is kitalálhat szabványt,csak legyen egységes. A gazdasági verseny még sosem ártott a piacnak. -
Medocsabi
addikt
válasz Shadowbull #25 üzenetére
Akkor mondom máshogy. Userként nem érdekel,mi a szabvány neve,csak az,hogy ne legyen már töltő állomásonként más és más a töltő típusa. Mert jelenleg épphogy megvan az infrastruktúra itthon az elektromos autóknak, de az is megosztott, töltő csatlakozó szerint.
-
Medocsabi
addikt
válasz Shadowbull #29 üzenetére
Oké,akkor te jobban tudod,hogy az idén gyártott null kilométeres Hibrid Octaviák is pl mind Type2-es csatlakozóval jönnek. És ez csak 1 példa. De mondd csak,te milyen elektromos autót használtál,meddig,és hol töltötted? Mert az írásaid nagy része abszolút szubjektív harmadkézből származó feltételezések, nulla saját tapasztalattal.
-
Medocsabi
addikt
válasz Shadowbull #52 üzenetére
Oké,kiszálltam a beszélgetésből,legyen neked igazad,a hibrideken minek CCS,miert azokat nem töltöm DC-n.... Nem.b@zmeg,nem töltöm,mert nem tudom. És milyen jó lenne,ha tudnám,ha egységes lenne a töltő csatlakozó. Most ezt vagy nem érted, és hülye vagy,vagy kötekedsz Átalakítót lehet venni igen, 200k-ért,de mennyivel egyszerűbb lenne, ha minden töltő egyforma lenne. Az,hogy ez neked fáj,a te bajod. Majd ha lesz saját tapasztalatod, és nem különböző cikkek cikkeinek a hozzászólásaiból próbálsz okos lenni,akkor térjünk erre vissza
-
Medocsabi
addikt
válasz Shadowbull #54 üzenetére
Oké,akkor indíts el egy töltést type2 csatlakozóval CCS töltőn...
Elhiszem, hogy meggyőzöd magad a saját baromságodról, de ettől nem lesz igazad -
Medocsabi
addikt
válasz Shadowbull #67 üzenetére
Aha,ok. Akkor engedd meg,hogy a témában amiben annyira otthon vagy (janem), kicsit helyreigazítsalak. Van ugyanis több töltő csatlakozó,például Type2,CCS,CHAdeMO... ráadásul a nyilvános töltők vagy egyik,vagy másik csatlakozóval szereltek,elenyésző mennyiségben előfordul, hogy van mindegyik (kb 40-ből 1). Erre írtam,hogy, kellene egységes csatlakozó, de persze te jobban tudod. Annyira,hogy fogalmad sincs amúgy a csatlakozókról sem,és hogy azok nem kompatibilisek egymással (Type2-t NEM tudsz CCS bemenetben tölteni). De sebaj, azért irjad nyugodtan mély meggyőződéssel azt,amit te tudni vélsz valamiről,amiről fogalmad sincs
-
Medocsabi
addikt
válasz Shadowbull #69 üzenetére
Az megvan ugye,hogy a nyilvános oszlopokon csak az adott töltő csatlakozó használható? De kiszálltam a beszélgetésből, pont olyan vagy,mint anyósom,kérdésre válasz helyett kérdéssel válaszol,ha fogalma sincs a válaszról. Edit,te vagy az??
-
Medocsabi
addikt
válasz Shadowbull #71 üzenetére
Jójó,mondtam már, igazad van, minden töltő állomás minden töltő csatlakozója kompatibilis mindennel igen , csak plug-in,és tölt is,aha
-
Medocsabi
addikt
válasz Shadowbull #74 üzenetére
Amíg én bábozom,te töltsd fel Type2 csatlakozóval CCS töltőn az autódat légyszi,mert ugye ha belemegy,tölti( csak azért, mert valamin lyuk van,nem biztos,hogy belegudhatod a kukid )... Csak legyen nálad váltó ruha,meg soknapnyi hideg élelem
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz NumberGuy #80 üzenetére
Almát a körtével? Míg az elektromos autók töltői kizárólag a csatlakozó felületekben különböznek,addig a dízel összetételében is más mint a benzin. Ráadásul előbbihez lehet utólag venni heroin áron adaptert,utóbbihoz nem,mert így próbálják hülyebiztosra csinálni. Persze csak próbálják.
-
Medocsabi
addikt
válasz lionhearted #92 üzenetére
Jó lenne,ha így lenne, de még itthon is véges a Type2 nyilvános töltők száma,és a már üzembe helyezettek közül is sokszor sok rossz. Én örülnék a legjobban,ha nem így lenne,de így van. Ezért mondom mindig azt,hogy az elektromos autózás annak éri meg,aki otthon tudja tölteni,napelemről, minimális,vagy nulla költségért. Jelenleg legalábbis. Simán lehetne ez a jövő, de nem lesz,ahhoz túl sok pénz van a fosszilis üzemanyagban. Sajnos.
-
Medocsabi
addikt
Hát pedig igaza van. Maga az áram olcsóbb,de maga az autó,és a saját otthoni infrastruktúra megteremtése a töltéshez drága. Kb az elektromos autó mellé egy használt benzines autó ára. És egy olyan befektetés (állami támogatás nélküli napelem pl), ami 15-20 év alatt terül meg, rossz befektetés, pláne egy elektromos gépjármű esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kompakt vízhűtés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Eladó 9800x3d új, 3 év garanciával
- PlayStation 4 Pro 1TB 7216B, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1. Dual-Boot Cfw + 256GB Nintendo MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival
- Új Zsír Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1235U 10Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest