Új hozzászólás Aktív témák
-
AliasB
senior tag
válasz User64476 #2198 üzenetére
Röviden és tömören arról van szó, hogy van egy úgynevezett high-power mód amikor nagyobb áramot tud felvenni az eszköz (pl autós töltőm 1A, hálózati 1.5A)
És ebbe a high-power módba úgy kerül az eszköz, hogy az usb két adat vonalát összezárják*. Ezt úgy csinálják, hogy a töltőnél zárják össze őket (vagyis adatkábelen keresztül jön létre az összekötésük)És ezért van az Y kábel ahol a töltőhöz nem jut el a két adat vonal így nem zárja össze őket és nem tud high-power módba kerülni. Mert ha összezárná nem működne ugye semmi az usb vonalon ilyenkor csak 500mA-el tölt (ha nincs bekapcsolva mert akkor fogyaszt is)
*Ha jól tudom EU szabvány szerint 200ohm-al zárják össze a két adatvonalat de sok kínai cuccnál csak egyszerűen rövidrezárják.
Járj nyitott szemmel.
-
Slapy
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap óta csak frissíteni tudok az áruházból új programot letölteni nem....hibakód: 0x80242021 találkozott már valaki ezzel? Meg tudta oldani? Neten rákeresve jópár találat van, telefonnál factory reset-et tanácsolják... -
kemenylegeny
csendes tag
Kedves Kollégák!
Sikeresen telepítettem a fórum résztvevői, hozzászólásai alapján.. Lark U 7i Win 8.1.
Köszönöm a munkátokat.
"Jó mulatság férfi munka volt." ahogy egy kedves ismerősöm fogalmazna.
További jó szórakozást és Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek.
-
AliasB
senior tag
Bocsi szerkeszteni már nem engedte az előző hsz.-t
Annyit tennék hozzá, hogy a lassú töltés a hub és a tab fogyasztása miatt talán csak szinten tudja tartani az akkut de tölteni nem fog bele talán csak egy nagyon minimálisanViszont egy hálózati vagy autós töltő már tölteni fogja rendesen de akkor az usb-t el lehet felejteni. Nem is tudom ha már csak 1 usb van rajta akkor miért nem tettek rá egy töltő csatit. Na de mindegy ennyi pénzért ez is jó azért (Lark ultimate 7i win 17990ft.)
Járj nyitott szemmel.
-
AliasB
senior tag
válasz togateam #2194 üzenetére
A lassú töltés megoldható egy ilyen "Y" kábellel igen
Így, hogy csak 1 usb van rajta érdemes bill+egér párost venni ami csak 1 usb helyet foglal. Vagy egy ilyen kis ceruzát amivel már elég pontosan és gyorsan lehet használni a tabot és a virtuális billentyűzetet is. És akkor mehet a gyors töltés az usb-n keresztül. És egy ilyen ceruzát bár mikor magával vihet az ember mert tényleg semmi helyet nem foglal veszek is egyet a hétvégénJárj nyitott szemmel.
-
togateam
senior tag
válasz angelhun84 #2193 üzenetére
Tehát ha valakinek van egy 2,5 hdd kerete és annak az elosztó kábelét használja akkor megoldható az áram kérdés .
A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
angelhun84
csendes tag
válasz togateam #2192 üzenetére
A megoldás nem új, sajnos az a hátránya megvan, hogy így folyamatosan kell a táp, de nem érdekel, ha simán akarom használni töltés nélkül , csak átdugom a hubot OTGre. Az olcsó tokok közül ez tűnt a legjobbnak, 2000ft és nincs odavarrva a bill
A képen a lényeges kábelek, az y-kábelen ami leágazik a táp, a másikra az usb toldó, erre a hub, a másik felére pedig a gyári micro kábel. Szeretek eljátszani ezzel a kis tabbal
Az új gondom egy bluetooth egér, változó időközönként (1-2perc vagy 10-20perc) le majd újra csatlakozik. -
togateam
senior tag
válasz angelhun84 #2191 üzenetére
Ügyes van,de kérhetnénk egy olyan képet ahol a kábelek látszanak rendesen Akár kiterítve egymás mellé.
Viszont ez kellemes kis tok,igaz hogy ennek is hm..a kábele de azért pofásak a gombok.[ Szerkesztve ]
-
-
Füge007
senior tag
válasz SidCorky #2177 üzenetére
Ilyen felhasználásra inkább egy 12" Subnotebook vegyél, hidd el sokkal jobban jársz.
Milyen USB HUB kommunikál a tablet, amit meg is tudok vásárolni??? Amit kölcsönbe szereztem nem megy, vagyis Larki pajtás nem akarja látni, vennék egy olyat amivel meg tudnám oldani ezt az újratelepítést, és végre visszaadnám a gazdájának ezt a "gyönyörűséget"
[ Szerkesztve ]
Füge
-
AliasB
senior tag
válasz Ferling7 #2182 üzenetére
Na ne már képesek voltak lehagyni?? akkor annál még a 7i is jobb ugyan az a proci, ram, belső tárhely stb van benne csak nagyobb a kijelző viszont HDMI meg nincs?
Ja amúgy kipróbáltam az autónál a tabot és van róla egy videóm is jól muzsikált. Igaz nem idevág az autós téma de a tab miatt betehetem ha gondolja valaki. Youtubra tettem fel.[ Szerkesztve ]
Járj nyitott szemmel.
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
1-2 héten belül tervezek venni egy 8i-t. Egy kb 10 éves gépet váltana, youtube-ozásra és filmezésre (HD-ban), adatmozgatásra telefon és külső vinyó között, torrentezésre, facebookozásra és böngészésre használnám, kb 1,5 évre tervezek vele így elsődleges gépként. Ilyen felhasználásra mennyire elég ez a kis jószág?
2. kérdés: milyen portok vannak rajta? Sehol nem találtam róla infót. A töltő és a microusb külön van, vagy a kettő ugyanaz? SD-t vagy microSD-t lehet beletenni?Szerk: ha esetleg rámjön az 5 perc, valahogy megoldható az, hogy rátegyek egy Linuxot, ami kezeli a touchscreent is?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad mini 7 // Fujifilm X-T30 II
-
Bounti
aktív tag
válasz falikep #2174 üzenetére
Gépház -> Eszközök -> Gépelés -> "A normál billentyűzetkiosztás elérhetővé tétele az érintőképernyős billentyűzeten" Be állásba -> Ha megnyitod az érintőképernyős billentyűzetet a jobb alsó sarokban a billentyűzet ikonra kattintva a legjobboldalibb amit keresel.
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
falikep
csendes tag
Ha azt szeretnéd, hogy bekapcsoláskor se kérjen jelszót, akkor indítsd el a parancssort (kezdőképernyőn a nagyító ikon -> ide kell beírni: cmd). A parancssor indulása után netplwiz indítása, és a "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni" elől vedd ki a pipát, majd a megjelenő ablakban meg kell 2x adni az aktuális jelszót.
Más: tudja valaki, hogy a képernyő billentyűzetre, arra, aminek az ikonja a tálcán van, hogy lehetne azt ALT billentyűt "rászerkeszteni"? Néha hiányzik..
-
nemethka2
csendes tag
Felbuzdulva korábbi sikeremen neki állnék a Win10 telepítéséhez. Az ajánlott linkről letöltöttem a szükséges file-t. Rufussal megcsináltam a telepítőt. Mielőtt elkezdtem volna megnéztem a tartalmat és nem találtam benne "Images" könyvtárat. Így is fog működni a telepítés, vagy valahonnan meg kell szerezni ezt is,
-
-
tag
Sziasztok,
Én is 8i tulaj lettem. A Win fiók regisztrálása után csak jelszóval lehet a tabot használni.
Kikapcsolható ez valahol, hogy ne keljen minden képernyőzárolás után jelszó a használathoz?
Illetve még egy kérdés, ki milyen tokot -magyar billentyűs! használ a 8i tabhoz?[ Szerkesztve ]
-
Füge007
senior tag
Végre megcsináltam a telepítő pendrivét, de most meg a HUB-on keresztül nem látja a rá csatlakoztatott eszközöket, működni működik számítógépen oké, de ez az ipari hulladék nem érzékeli.
Füge
-
pepito46
csendes tag
Újabb probléma jött közbe!
A Windows felállt, csak egyáltalán nincs touch! A külső eszközöket meg csak újraindítás után érzékeli. Hogy varázsolhatok rá újra touch-ot? -
pusihusi
addikt
Sziasztok leadtam garanciában a tabot, a hiba az volt hogy 21-én vettem egy 4-es usb hubot. Jól működött , s tegnap akkor végül is úgy döntöttem hogy rárakom a tabra a Win.10-et. Elindítottam a ahogy kellett-s otthagytam a gépet-mikor visszatértem akkor látom azt a hiba üzenetet amit tegnap már leírtam. S arra is felfigyeltem hogy a billentyűzet villog (világítos bill.) Utána végignéztem minden kelléket (otg, hub, pendraive, billentyűzet), s a hub kontakt hibás lett, vagy volt. Most reggel visszavittem, igen szar a hub, ki is cserélték! De a Larkot is leadtam, mert nem lehetett a "nem olvasott" utasítás szerint vissza hoznom! Mondtam a hub eladójának, a nagy okos azt mondta hogy sd kártyáról kell az ilyet csinálni. Mondtam neki ha megjön a tab viszem hozzá Kb egy hónapig pihenés
Üdv. Feri!!
-
nemethka2
csendes tag
Indigen205 hozzászólásában (1480) van egy link. Ezt is kipróbáltam és ezzel megy.
-
nemethka2
csendes tag
Van egy örömhírem és megosztom minden fórumozóval. Közel egy heti intenzív gyógykezelé után meggyógyult a beteg Lark 8i tabletem. Ezúton mondok köszönetet mindenkinek akit tanácsaikkal, ötleteikkel ebben segítettek. Ha nem találkoznánk, mindenkinek Boldog Újévet kívánok!
-
gs20
tag
Sziasztok!
Próbálgattam a napokban a tabot (8i), mindkét féle win10-et felraktam, most az utóbb felkerült wimbootos van fent. Ennek a felrakásával kicsit szívtam, érintőképernyő nem ment telepítés után, a használati útmutatóban szereplő driver mappa nem volt meg, de a 800-as hsz segített.
Két kérdés merült fel bennem:
- leteszem a tabot (power gomb - alvó állapot), ha pár percen belül újra használnám akkor felébred (zárolási képernyő nyitásával), de ha később (kb több mint egy óra) akkor nulláról, kikapcsolt állapotból bootol be. Hosszú power gomb nyomás után. Mindkét win10 csomaggal ezt csinálja. Ez normális?
- használ valaki Tp-link tl-wr741 routert? Anyóséknál ilyen van, de a tab valahogy nem szereti. bár a házban gyakorlatilag mindenhol full jelerősséget mutat, de adatforgalom csak akkor van ha kb 2 méteren belül van a tab a routerhez, és akkor is piszok lassú. Vajon ez miez?
E=MZ²
-
bodnar10261
aktív tag
Én diliből feltettem a tabra egy 8.1-et sima nem pro-t. Aktiváltam kiprobálom tabon milyen
Bodnár Dávid
-
togateam
senior tag
válasz togateam #2148 üzenetére
Például ezt a kiba leírásból,ha csak egyszer elolvastad volna akkor tudnád :
"3.1) Ha szar van a palacsintában.
Ha már veszett fejsze a nyele akkor power+esc gomb (billentyűzet) egyszerre nyomásával fog biosbol indulni "
-
pusihusi
addikt
Azt hiszem meghalt a tab . Csak ha bekapcsolom Lark pörög, felugrik vala hiba jelentés utána, felkészülés az automatikus hibajavításra-utána téglalap benne 0000000 valami,s okot kell nyomni, s utána kezdődik előröl. Az a legnagyobb probléma nem tudok bemenni a biosba hogy újra tudjam húzni a rendszert .Hogyan lehet bemenni azon kivül bekapcs. gomb volume föl, v,billentyűn a win. gombot nyomni?
Üdv. Feri!!
-
-
togateam
senior tag
válasz bodnar10261 #2131 üzenetére
Tedd fel újra.
-
Füge007
senior tag
Nekiálltam felvarázsolni a Win 10-et , remélem gond nélkül felmegy, köszönöm a támpontokat mindenkinek
[ Szerkesztve ]
Füge
-
bodnar10261
aktív tag
Ferling7: Mitől van az feltettem a wimbootos 10-t majd elkezdte az intel vga drivert frissiteni. Utána jöttek a gondok, 2x egymás után ujraindul majd recovery. Ötlet?
Bodnár Dávid
-
Slapy
aktív tag
válasz togateam #2127 üzenetére
tegnapi butaságom után ma újra feltettem mindent,mert helyreállítási mentésből nem tudtam
8i a tab wimboot-os win10 ment rá! Utána az install.bat-os touch driver és minden megy rendesen.....!olyan kérdésem lenne csak hogy említetted hogy az sd-kártyát be lehet csatolni a C-be, ezt hogy is kell?
köszi előre!
[ Szerkesztve ]
-
Slapy
aktív tag
válasz pusihusi #2123 üzenetére
Egy partíció manager program merge opciójával! Elvileg adat vesztés nélkül egyesít. Úgyhogy leírnám mégegyszer...! Nem töröltem a rejtett partíciót hanem egyesítettem! Amúgy kár volt végig olvasnom nekem is mert így is meg lettem gyanúsítva hogy nem olvasok vissza...
[ Szerkesztve ]
-
Ferling7
tag
válasz pusihusi #2123 üzenetére
Ne hülyéskedjetek már!
Nem gondolhatjátok komolyan, hogy egy mai korszerű windows op. rendszer cirka 4Gb, mert annyi van a "c" meghajtón? Amit image-nek látsz az szerves része a rendszernek tömörített formában.
Nem tűnt még fel, hogy amint valaki törli a recovery particiót oda a teljes rendszer?A frissíts win10-re üzenetek leszedése a KB3035583 frissítés eltávolításával lehetséges + restart.
ForrásVezérlőpult (Control Panel)
Programok eltávolítása és hozzáadása (Uninstall Programs and Features)
Telepített frissítések megjelenítése (View installed updates)
KB3035583 megkeresése (Security update (KB3035583) )
Jobb klikk Eltávolítás (Uninstall)
Újraindítás (Restart)Mivel fontos frissítésről van szó, a Windows Update ismételten vissza akarja rakni. Véglegesen csak rejtett frissítéssé alakítva szabadulhatunk meg tőle.
El kell rejteni a KB3035583 frissítést a további megjelenéstől
Windows Update (wuapp.exe)
Frissítések keresése
Fontos frissítések között KB3035583 megkeresése
Jobb klikk Frissítés elrejtése (Hide update)Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést.
-
pusihusi
addikt
válasz togateam #2121 üzenetére
Szia jó az új ruhád, nem kell ismételni, s nem a 3 gb-ről van szó, hanem arról hogy szerettem volna egy gyári visszaállítást csinálni Windows 10-nél, s kiírta hogy kérek telepítő adathordozót! Akkor hol is van a a Windows 10? Nálam csak a C-én! Mert ha lenne a rejtett partíción akkor simán fel telepíteni újra a Windows 10-et! De nem teszi! Inkább abban segíts hogy Windows 8.1-nél ne erőszakoskodjon a a Windows 10 letőltésével Különben szinte az egész topikot átolvastam Slapy: Hogyan egyesítetted?
[ Szerkesztve ]
Üdv. Feri!!
-
togateam
senior tag
Lusta voltál olvasni
De ezen a környéken + - 20-25 post erről is szól.
Ne hidd hogy minden nap mindent leírunk ujra és ujra 10-20-szor.[ Szerkesztve ]
-
togateam
senior tag
Látom nem sikerült megérteni hogy az nem recovery hanem maga a Windows.A wimboot azért ilyen kicsi mert a Windows fő fájljait a rejtett partícióban tárolja tömörített formában.
Elméletileg oda kerülsz vissza ahol voltál,de hogy így lesz-e majd holnap kiderül. Ez a büntetésed .A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
Slapy
aktív tag
Jóestét!
kicsit unatkoztam ma plusz megbátorodtam..
Nos gondoltam egyesítem a C meghajtóval a rejtett recovery partíciót. Természetesen újraindítás után már nem indult a windows
Előtte csináltam usb-re rendszer helyreállító mentést
Mivel csak holnap érek haza hogy kéznél legyenek az usb eszközök így addig érdeklődök...
A helyreállítót boot-oltatva szűz gyárira állítja vissza vagy a mentés időpontjára? Mert ha előbbi akkor inkább kapásból a wimbootos telepítőt kezdem! -
togateam
senior tag
60? Az teljesen jó ár,10,1" az nem kicsi, 32 gb hdd,az elég sokáig, és 2Gb ram pedig akadásmentes működést biztosít, Pl ugyanez asusba 120.ezer. na az a sok De azért érdemes vadászni olcsóbb kiadásra,de az nem kevés idő.
Lark 10i_billentyűA leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
togateam
senior tag
-
花水木
csendes újonc
Holnap rendes fénynél csinálok képeket még, bár túl sok látnivaló nincs benne Egy érdekességet tatáltam, az pedig a jobb felső sarokban lévő vibramotor helye és annak csatlakozója, természetesen a hozzávaló hardver az hiányzik. Szerintem holnap szétszedek egy 8i-t is, csak a mókafaktor kedvéért, és fotózom azt is. Igazából engem a 7i-nél az izgat, hogy tudnék belőle "stabil" gépet csinálni a TV elé, úgy, hogy USB hub és töltés menjen egyszerre. Alaphelyzetben (trükkös kábellel) csak az megy, hogy kikapcsolt módban tölt, ha bekapcsolom akkor vmi okosság letiltja a töltést (a hub persze megy). Pont emiatt kezdtem a BIOS beállításokkal játszani, hátha szoftveresen megoldható az USB OTG és a töltés egyszerre. Na ekkor tiltottam le véletlen az USB-t kompletten :Đ
[ Szerkesztve ]
-
togateam
senior tag
Most is van 1
Lark10i-45kA leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
togateam
senior tag
Tesco 60k
Van nekem egy Hedy 10"-om de ez rendszeresítve van időjárás állomás és nyomtató vezérlőnek a dolgozószobába és mivel így fix helye van (egy i5-ös laptopot váltott,és 24h-s üzemben sokkal olcsóbb ) nézegettem valami "hasonlót " csak mert,akkor találtam rá a tescoban a Lark 10i-re.Aztán körbenéztem itt a hardveraprón,és volt eladó 35-ért egy hónapos korában.Mondtam neki gyere ide
Érdemes nézegetni a hirdetéseket.[ Szerkesztve ]
-
花水木
csendes újonc
Mondtam hogy mindenre képes vagyok, nem véletlen a kőbaltás avatar. Amúgy előfordulhatna benne elem, mert a lényeg a NYÁK másik oldalán van, nem szedtem ki (túl sok fólia-csatlakozót törtem már el rövidke életem során). Amúgy elég könnyű lekapni a hátulját, tisztességesen ki van találva a rögzítés. Egy darab vastagabb gitárpengetőt kell betuszkolni, majd körben végighúzni, kb. 20 másodperc kinyitni. Egyébként pont azért várok reggelig, mert ezek a CMOS szarok képesek még az elkókról elketyegni órákat, ez már húsz éve is így volt. Bár mondom, nem bízok benne hogy ettől megjavul, szerintem a BIOS beállítások leginkább flashben vannak tárolva.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz togateam #2092 üzenetére
Majd más is visszaviszi
(#2094) togateam:
Vhogy ismerős a helyzet, nekem is van 1-2 kísérleti holmim.
(#2096) pusihusi:
DWSLite-tal ki lehet írtani az egész mocskos hulladékot.
(#2105) 花水木:
Nyomd 30 mp-ig a ki-be kapcsoló gombot, hátha ezen is van ilyen teljes minden áramot kisütő dolog.üdv, adika4444
-
AliasB
senior tag
Nem szaroztál rögtön szétkapni fasza akkor nincs benne semmi elem ezek szerint én a helyedbe vissza is forrasztanám mert ha nem muszáj reggelig várni vele akkor minek ha meg van hozzá egy kondi akkor reggelig így is úgy is ki fogja sütni
Csinálnál még róla pár jó képet, hogy én is lássak ilyet belülről? Köszi
[ Szerkesztve ]
Járj nyitott szemmel.
-
TMark96
újonc
Hali
Öcsém kapott egy ilyent karácsonyra, nem tudjuk mit csinált vele, de nem tudunk csinálni semmit ott ahol bejelentkezés van (a jelszót kéne beírni az e-mail cím mellé), bármire nyomunk, egy női hang magyaráz angolul... -
AliasB
senior tag
válasz togateam #2101 üzenetére
Én ilyesmiket meg tudok tenni a telefonon ami mindig nálam van és nem kell hozzá plusz a tab sőt a tv műsorokra külön ott a port.hu alkalmazása az e-mailekhez is ott a gmail alkalmazás stb és fotózni majd csatolni is jobb mert a tab kamerája botrányos és ilyet felesleges volt rátenni de majd csak kitalálok neki valamilyen funkciót, hogy ki legyen használva mondjuk az zavar, hogy ha nem vagyok itthon és nincs usb hub akkor hogyan teszek rá egeret és billt egyszerre. Lehetne rajta 2 usb annak lenne még értelme a kamerát elcserélném egy második usb-re
Járj nyitott szemmel.
-
togateam
senior tag
Én meg szívesebben bedobom a táskámba (10i) mint a laptopot legalább 2 kiloval könnyebb de nem annyival bénább.Ha csak "bénázni" akarok lecsatolom a billt elfekszem és kalimpálok a neten.Én sose voltam tab párti de a wintab azért jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Apple
- iPad mini 5.gen WiFi / 64GB / Space Grey (011)
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- Apple iPad Pro 11'', Space Gray, 128Gb, Wifi, 2020, 2. gen, 95% akku, új állapotú+ Pencil 2
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest