- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
BLUE TORNADO
senior tag
Uhh. Nem mai csirke. De úgy látom, van ott más finomság is
Szeretem az ilyen mezőgazdasági cuccokatSzoktunk is járni Hajdúböszörménybe a traktorhúzó versenyre. Ja, a fiam alig másfél évesen volt velünk és végig aludta szinte az egészet
Csak kár, hogy már nem olyan a színvonala, mint amikor még Bodnár Jani rendezte
-
BLUE TORNADO
senior tag
Volt nekem vagy 2-3 éve egy 1998-as gyártású Stihl 029 Super. Na annak még aztán volt Isten tudja, mi baja. Vettem bele gyári szimmeringet, csapágyat, benzin csövet, impulzus csövet, benzin szűrőt, karburátor felújító készletet. Ezek mind full gyáriak voltak. Stihl szaküzletből hozattam. De utána sem lehetett semmi pénzért sem normálisan behangolni a karburátort. Pedig dönteni jó lett volna az a nagy dögkeselyű.
Azért pedig egy másik nagyvérűt adtam egy Oleo Mac 956-ot -
BLUE TORNADO
senior tag
Na, skacok. Megfeküdt a 350-es Husqvarna fűrészem
Hidegen is és melegen is fullad gázadásra. Kirakarítottam a karbit, a légszűrőt, próbáltam másik gyertyával, de semmi. Pedig előző hétvégén semmi bajt nem produkált -
BLUE TORNADO
senior tag
Nekem egy 2016(nem tudom pontosan)-os gyártású 510 van. Azt nem mondom, hogy nem volt még a blokkja bontva, de viszont a tömítéseken, főtengely csapágyon és a szimmeringen kívül minden gyári még. Épp a reggel tettem bele új tömítéseket.
Sajnos igen. Nem tartósságra csinálnak már semmit sem. Én 11 évesen (22 éve) vezettem Kirovets K-701-est. Pontosabban tárcsáztam vele. Volt is mit. 30 hektáros szántóföldet -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Druantia #4812 üzenetére
Én inkább az Oleo Mac-ot venném meg. Nekem 510 van. Az nem sokkal kisebb. Ha magadnak vágod a fát, akkor lehet vele ráérősen is dolgozni. 2 tankolás között pihi. Olcsóbb is hozzá az alkatrész ellátás, mivel a blokk öntvény kínai, így sokkal kevesebb a cucc is hozzá árban. Mondjuk a karbija az Walbro.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Nem szép, de teszi a dolgát
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni véleményeket a Husqvarna 350-ről. Személyes tapasztalatok érdekelnének inkább. Jó is és rossz is egyaránt! Van egy haveromnak eladó 50-ért, ami 2 éve áll. Indítani nem próbáltam. Állapotra egész jó, kompresszió van benne, vezető jó állapotú, lánc lassan cserés. -
BLUE TORNADO
senior tag
Szimmeringet valami kínait raktam bele. Sajna, csak ez volt kapható akkor. Muszáj voltam valamit, mert akkor egyik nap összeraktam, másik nap kellett a gép. Kipufogóm van itthon ilyen kínai csodagépről, az jó lehet rá? Azt szépen kifúrkáltam 8-as fúróval. Ha nem jó, akkor milyet ajánlasz rá?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Mert sajna én nem tudom kézzel megreszelni, van otthon kb. 5 köbméter fa, amit jó lenne minél hamarabb összevágni (alig 2 éves gyermekem van, neki kell jobbára a fűtés). Olyan ember meg nem igazán van, aki jól tud kézzel reszelni. Meg nem is állíthatok oda minden alkalommal, hogy reszelje meg
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Több kérdéssel is jöttem!
1.
Van egy Oleo Mac GSH 510 fűrészem, ami néha gondol egyet és üzemmeleg motornál nincs alapjárat. Ez ritkán fordul elő,de akkor nagyon sokáig csinálja. Tavaly kapott új főtengely csapágyakat (Koyo) és szimmeringeket komplett tömítésekkel. Jól sejtem, hogy a karburátorba kéne már inkább egy membrán szett?
2.
Ki milyen elektromos láncélezőt ajánlana max 15.000 Ft-ig? Tudom, jobb lenne a duplája, de sajna most munkanélkülin vagyok, így nem megoldható a drágább.
3.
Az OM 510 mellé szeretnék valami nagyon könnyű súlyú, de nem egy kezes benzines láncfűrészt, amivel a döntött fákat tudom gallyalni. Erre nem akarok Husi 120, vagy Stihl MS 170-et venni. Fölöslegesnek tartom olyan áron. Valami Einhell, vagy akármilyen olcsó, de könnyű gép kéne.
Válaszokat előre is köszönöm! -
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Az olajszivattyúnál állandóan folyik a lánckenő olaj. Kicsit bosszantó, hogy folyton ott hagyja a nyomát,mint valami rossz TDI blokkos kocsi. A cső nem lyukas, aszivattyú jó állapotú. Erre van valami megoldás?
Oleo Mac GSH510 -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
dellfanboy #4228 üzenetére
Ja, bocsi. Két értelmű volt az írásom. A régi alatt azt értettem, hogy amivel hozzám került a fűrész. Azóta már újat vettem rá. Az már néhány köböt összevágott, de még mindig olyan, mint a borotva. Pedig vágtam vele nyerset, félnyerset, csont szárazat.
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
dellfanboy #4224 üzenetére
Ez nem teljesen igaz mindig. A régi Stihl lánc, amivel cseréltem a fűrészt, fűrészpor képletre nagyon szép volt, ellenben semmit nem vágott. A mélységhatároló is jó volt
-
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv ismét! Adott egy Stihl 029, aminek a komplett házat kicseréltem egy MS390-esre. Eddig minden oké, viszont indítás után nyomja ki magából a benzint a tanksapkán. A sapka vadonat új. 3-al is próbáltam, de ugyan az a szitu. A tanknak nincs külsérelmi nyoma. Ez már a gyors záras sapkás
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Jól tudom, hogy az Oleo Mac GSH láncfűrész sorozata mind kínai? -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
dellfanboy #4166 üzenetére
Na. Szerencsére az egyik havernak volt egy komplett háza. Igaz, hogy MS390-é, de ugyan az a kettő. Tegnap késő délután neki is álltam átrakni az egész cuccot. Háromnegyedig sikerült is, csak már utána abba hagytam
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
dellfanboy #4164 üzenetére
Erre én is gondoltam, de hogyan oldjam meg, hogy pont oda kerüljön, ahová kell? Vagy kenjem meg vele vastagon a csavar végét?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Van egy Stihl 029 Super fűrészem.
Sajna az előző tulaj kicserélte a berántót egy utángyártottra és a hülyéje egy hosszabb csavart tett bele alul és így sikeresen átfúródott a helye a benzintankba, így most erősen szivárog belőle a benya. Jelenleg egy gumis alátéttel van orvosolva. Cserélni nem igazán szeretném a komplett házat, mert a bontott gyári még használtan is drága. Valakinek lenne valami értelmes ötlete a javítására? -
BLUE TORNADO
senior tag
Az olcsó elektromos láncélezőről mi a véleményetek? Jójó, tudom, olcsó húsnak híg a leve. De hátha mégis valakinek bevált. A neten most találtam kemény 4 darab pisztoly orrú mátyásért újat.
[link]
Szerintetek megérné? Ha nem, akkor kérnék szépen véleményeket, hogy miért nem
Ritkán használnám. Max másfél, 2 havonta -
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Oleo Mac 956 matricát hol tudok venni? Sehol nem találok. Ha valaki tudna egy linkkel segíteni, azt megköszönném -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #1181 üzenetére
Up.
Sikerült vennem egy bontott, új állapotú tankot 11 körül postával. Hiába ragasztottam meg epoxi ragaccsal, szart nem ért -
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Van egy Oleo Mac 956 fűrészem. Sajnos a benzintankból szivárog a benzin. Tudtok valami anyagot javasolni, amivel be tudnám ragasztani és nem eszi meg idővel a benzin? Új tankot nem akarok rá venni, mert 17.000 Ft körül mozog. Esetleg, ha valaki tudna olcsóbb megoldást, azt megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Mazda topik
- Milyen videókártyát?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Xiaomi BW300 Okos Kamera Kültéri ÚJ 12 Hónap Garancia ingyen foxpost!
- Honda FRV 2.2 dizel Executive
- Kona Hei Hei 26"-os szuperkönnyű versenykategóriás összteleszkópos mountain bike eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest