Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- ASUS RT-AC68U
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XPEnology
- Linux kezdőknek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Hadd kérdezzem már meg, hogy az M3 Online egyáltalán nem megy a legfrissebb CoreELEC-en? (nem béta, nem nightly!)
-
cocka
veterán
válasz vargalex #44786 üzenetére
Köszi. Ezt jó tudni.
Mert elég félrevezető a szöveg RTL+ Active-nál is meg az előfizetett verziónál is, miszerint: full HD minőség. Értem én, hogy 1080p, de akkor ezek szerint nem minden videóra, meg nem is automatikusan. Én azt hittem, hogy ezek a Kodi alapból beállított felbontásához igazodnak.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Azt meg tudja valaki mondani, hogy befizetek prémiumra az RTL+ esetén, a felbontás állítólag 1080p lesz. De ez egy default módosítás vagy választható, hogy maradjon 720p-n? Vagy nem változtatja a felbontást, hanem az eredeti CoreELEC felbontást veszi alapul?
Ugye vannak addonok, amik átváltanak a valódi felbontásra és vannak amik nem váltanak, csak emulálják.
-
cocka
veterán
Csak tudnám, hogy mi az, ami miatt a Matrixot frissítenem kéne. Minden megy a Matrixon is, akkor minek legyen Nexus vagy Omega? Ráadásul úgy, hogy főverziót alapból nem frissít, de minden főverzió megjelenésekor én szarakodjak a frissítéssel. No way!
-
cocka
veterán
Erre van egy tök egyszerű megoldás.
Külföldi ismerőssel tesztelve:
Rohadtul nem kell semmit előfizetgetni VPN-ekre. Egyszerűen keresel egy magyart, akinek a saját routerén van VPN server funkció és ha jóban vagytok, akkor használhatja a netedet. Ennyi. Hátrány: csak a feltöltési sebességeddel tud letölteni. De legalább magyarnak tűnik kintről.
Ja bocs, most láttam a #44410-est.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Netflix, Disney plus, Hbomax
Mindháromnál fizetni kell, szóval annyira nem prioritás ez nálam. Főleg hogy szerintem nemcsak én egyedül vagyok az, akinek éppen másra kell a pénz.
RTL+-nál meg adnak a szolgáltatók kódot, szal. lényegében azért is, de árukapcsolással kvázi ingyenes.4k dv/hdr féle streaming huncutságokat
Mivel ezek úri huncutságok! Örülök, hogy mindenkinek annyi hely van a nappalijában/hálójában, hogy odafér egy 4k-s TV és még amellett hely is marad (természetesen minimum egy soundbarnak), de sokaknál ez annyira nem nyilvánvaló. Amikor nem az a dilemma, hogy megengedhetem-e magamnak a 4k-s TV-t, hanem az, hogy melyik marad a lakásban a 4k-s TV vagy én, akkor szerintem a kérdés már alapból eldőlt.
-
cocka
veterán
Hát egy GT-King Pro mellett nem szívesen költenék ilyesmire.
-
cocka
veterán
Fél-off:
Itteni userek többsége min használja a Kodit? Amlogic box lenne a tippem, de lehet hogy tévedek.
-
cocka
veterán
válasz vargalex #44354 üzenetére
Például itt:
Nem kell hozzá semmilyen előfizetés.
ha ezt a beállításokban mégis engedélyezed
Nálam be van kapcsolva az előfizetetlen tartalmak elrejtése. Ennek ellenére nem jelölget semmit pirossal, csak az üzenet jelenik meg, hogy előfizetés szükséges. A régi RTLMostos program viszont csomót pirossal jelzett.
a honlapon sem derül ki, hogy nézheted-e
Igen, meg pl. engem Firefoxból folyton kidobál. De ha bejelentkezek gyakorlatilag akkor se érek semmit azzal, ha valaki mondjuk egy közvetlen RTLMostos linket küld, mert mihelyst betölteném a linket rögvest a welcome oldalra irányít, függetlenül attól, hogy már be vagyok-e jelentkezve vagy sem vagy hogy jogom van-e az adott műsort megnézni vagy sem. És ha igen, akkor nagy kegyesen méltóztatik elindulni miután a profilkép eltakarodott, de magától az se nagyon akar.
Ez a kéretlen átirányítás különben pl. a Yettel honlapján is megvan. Tök mindegy, hogy elsőre milyen aloldalt akarok a Yettel honlapjáról más oldal (pl. Google) vagy akár böngészőbe írt/másolt yetteles url segítségével megnyitni, először mindig a főoldalt dobja be és csak aztán hajlandó 2.-ra betölteni a kérdéses aloldalt. Fantasztikus módi főleg, ha sietnél is.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
3 kérdésem lenne a pluginekről/addonokról:
TV2 Play: Ebben a programban a honlapon elérhető TV2 Gold tartalmait nem találtam. Azokat nem listázza?
RTL+: Pl. Active account esetén lesz opció arra, hogy amit nem vagyok jogosult lejátszani, azt ne is listázza? Mert elég hülyén néz ki, hogy mutat egy műsorcímet, majd ha rámegyek, akkor kiírja, hogy előfizetés kéne hozzá. Sokkal átláthatóbb lenne, ha nem is mutatná azokat, amikhez külön előfizetés kell.
Viasat3 honlapján elérhető tartalmakhoz lesz esetleg vmikor Kodi plugin?
-
cocka
veterán
Az 576p-t valószínűleg nem tudja már a monitor.
De tudja, csak nagyon szenved közben és veszettül "ciripel".
Nyilván nem minden csatornánál. De pl. asszem pont Spektrum Home-nál vagy Discovery Channelnél. Rányomok és azonnal felvált fullHD-ra, ami azért vicc, mert papíron nem is támogatja azt a felbontást a monitor vagy ha igen, akkor csak korlátozottan, mert félre is csúszik a kép. LOL
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz brazos #40537 üzenetére
Tessék, ezt CoreELEC-ből vettem fel és nem egy gyíkfing géppel, hanem GT-King Proval.
Ez pedig közvetlenül DVB-C-ről rögzített jel:
Nyilván semmi hasonlóságot nem fedezel fel ugye?
Utóbbinál ugyanis nem lehet azt mondani, hogy jajj a box biztos nem tudta kikódolni az adást. Egész addig ki tudta? LOL
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz brazos #40527 üzenetére
mivel a vlc-ben lévő mpeg2 codeckkel hibás a lejátszás, lásd a képen.
Nem csak ott! Itt tuti a szerverrel van valami gond, nem a lejátszó hibás. MPC-HC-ben is ez van.. de egyébként ha klasszikus DVDrip ISO-t lejátszik a VLC vagy vobot, akkor vélhetően még támogatja az mpeg2-t.
Nekem CoreELEC-ben is szaggat, darabos. Médialejátszóban DLNA-n keresztül is szaggat. Szóval semmi köze a codechez.
-
cocka
veterán
Hi!
Van ez az online stream akármi, amin TV csatornák is bejönnek. Minőséget nem igazán lehet állítani a kiegészítő beállításainál, csak azt, hogy legjobb vagy első elérhető.
720p az alapfelbontás amit használok, de ha 576p-s adásokat nyitok meg, nem vált felbontást a monitor. Ha viszont 1080p-s adást, akkor automatikusan felvált. Nem lehet valahogy erőltetni, hogy maradjon 720p-ben? Vagy legalábbis ne váltson felbontást valahányszor 1080p-s adást észlel? Rémidegesítő, arról nem is beszélve, hogy az el sem induló csatornák nagyja megenged magának 2 perc "gondolkodási" és CoreELEC fagyasztási időt. Szóval 3-4 csatornára simán elmegy 10 perc.
-
cocka
veterán
A kilépegetős szindróma csak rtlnél jön elő vagy esetleg a többinél is? TV2, M3, Médiaklikk stb.?
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
válasz #75501312 #31798 üzenetére
Köszi. Akkor majd átkapcsolom HDMI-re. Itt igazából az a gond, amit CoF írt. Az RTLMost leáll. Gondoltam feltelepítek egy logot és megnézem mitől, de mivel ez olyan hiba, amit nem tudok akkor reprodukálni, amikor én akarok, így nehéz lesz.
Azt hittem a Kodi hibája, írogattak ott mindenfélét, hogy át kell állítani az audio beállításoknál optimalizáltról fixre meg stb.. Hát akkor így nem tudom ezeknek a lépéseknek mennyi értelme van, ha tényleg az rtl a hibás.
Amúgy ez a bug az Android appnál is előjön?
-
cocka
veterán
Jaa én meg már azt hittem valamit a boxon kell állítani. Akkor gondolom nem lenne hatással rá, ha átállítanám, hogy a hangkimenetet, PCM-ről HDMI-re. Nem nagyon tudom mi a különbség köztük. Meg ugye van még az optikai hangkimenet.
Amúgy igazad lehet, mert ugyanannál a videónál mindig véletlenszerűen más-más időpontban tűnt el a hang.
-
cocka
veterán
És arra mi a megoldás, hogy nézem, hozzá se nyúlok, egyszercsak megjelenik a lejátszósáv magától, aztán pár mp múlva eltűnik, de onnantól kezdve a videó végéig nincs hang.
A kilépés nálam ritkább probléma. Eddig összesen egyszer volt néztem is, hogy wtf, miért lépett ki, holott hozzá se értem.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan repository, ami tartalmaz felvevős vagy még jobb lenne letöltős addont? Neten hirtelen a Dreamcatchert találtam meg, de az nálam valamiért nem települ. Olyan lenne jó, ami a Widevine-os marhaságokat is képes letölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardcore café
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- Windows 11
- További aktív témák...
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest