Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike88

    senior tag

    válasz Artus #9413 üzenetére

    Milyen árban? :)
    December eleje óta használok egy Rii i13-at, nagy elégedettséggel. Eléggé drága, de van IR része is, ami tanítható, 8 eszköz programozható rá, akkor érdemes ezt választani, ha több minden van a TV-re csatlakoztatva és szanálnád a többi távirányítót, nálam a TV, hangrendszer, Wetek play, klíma, világítás van ráprogramozva. A QWERTY-s oldala rádiós, a másik fele kizárólag(!!!) IR. A billentyűzet kikapcsolható, így elkerülheted a véletlen gomblenyomást. Az egér szintén ki-be kapcsolható, sajnos ez nem feltétlenül teljesül ezeknél az eszközöknél, erre érdemes odafigyelni, kutakodni az ügyben, mert baromira idegesítő tud lenni, ha nem tudod kikapcsolni.
    Beépített akku van benne, ami eddig úgy néz ki, hogy nagyon jól bírja, több órát használom egy nap, de még töltőre nem kellett raknom, a "gyári töltöttséggel" használom december eleje óta, igaz jellemzően az IR részét használom.
    Előtte egy RC11-et használtam, ami idén lett 4 éves. Kissé már megkopott az a pár billentyű, amit sűrűn használtam, (nyilak, enter, backspace), de még mindig jól működik, csak meguntam az állandó elem cserélgetést.
    IR sajnos nem pattan vissza a tárgyakról, így a távirányítót irányítva kell használni, de amúgy is úgy szoktam.
    A kattogás erőssége nagyjából ugyanolyan ezeknél a távirányítóknál, egy kutya mind, azok kattognak jobban, aminél pl. a nyilak nem gumiból vannak, hanem műanyagból, ill. van olyan, ahol az összes gomb műanyag.
    Szóval, ha nem zavar, hogy nem egy klasszikus távirányító van a kezedben, s fektetve kell használnod, ajánlom a Measy RC11-et, mert strapabíró.
    Ha többet is rászánnál, és kitudnád használni a tanítható IR-t is, akkor pedig a Rii i13-at bátran ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák