- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Senki nem mondta, hogy az ms dobott ki crowdstrike patchet.
Arról beszéltem, hogy az ms-nél sincs minőségbiztosítás.Ami egyébként a cikk témájában is egy orbitális röhej, hogy az ebpf-et konkrétan pont arra találták ki, hogy frissen fordított byte kódot lehessen a kernelben futtatni úgy, hogy az biztosan ne tudjon problémát okozni a kernelben. na az ms meg a crowdstrike ezt is megoldotta tuttira. ezek legközelebb leforrázzák magukat a hideg vizes csapból is.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
"Yeah, secu frissítés tegnapra, mindig.": azért az is érdekes, hogy milyen biztonsági megoldás lehet egy cégnél, ahol az ilyen frissítéseket azonnal kell feltenni. Nekem mindig azt tanították, hogy a biztonság szükségképpen többrétegű, és ha az egyik rétegben éppen gond van, a többinek kell megoldani a védelmet. Tehát egy nagy céges épületen belül a konkrét végponti védelemben van 1-2 nap csúszás, azt a központi tűzfalrendszernek kompenzálnia kell.
ha nem várhat egy biztonsági frissítés, akkor ott az egész rendszer hibás.
-
bambano
titán
Még ha látszólag nem is közös az érdek, de mégis az.
A cégnek az az érdeke, hogy a cég működjön, és ehhez it-t vesz igénybe. Nekem, mint céges rendszergazdának az az érdekem, hogy konstans fizetésért minél kevesebbet dolgozzak, ezt úgy tudom megvalósítani, hogy az it-t jól működtetem. Tehát látszólag nem közös az érdek, de mégis.El nem tudom képzelni, mekkora idiótának kell lenni egy céges rendszergazdának, hogy inkább kimegy pár száz gépen kézzel levakarni a frissítést és újraindítani, mint hogy megcsinálja rendesen a központosított frissítést. Ha megborult pár száz gép, folyamatosan csörögni fog a telefon, előkerülnek a fontosabbnál fontosabb senkiházik, akik azt hiszik, ők akkora senkik, hogy velük kell kezdeni. Komoly teher egy ilyen fejreállás.
-
bambano
titán
Egyébként azt is lehetne, hogy amikor elkezdi az update-t a gép, arról az ms értesül, hiszen onnan szedi le. Nagy dolog lenne küldeni egy értesítést akkor, amikor végzett és még működik? És ha nem jön meg az értesítés, akkor leállítani a patch terjesztését?
Ráadásul azt is ki lehetne deríteni, hogy lehet-e csoportosítani a gépeket. Ha egy csoportban megdöglik pár gép, annak nem adni több patchet. Például domain alapján. Elhiszem, hogy ennek lenne költsége, de azt az arcvesztéssel már régen megfizették.
-
bambano
titán
Én azt nem tudom megérteni, hogy mióta az eszemet tudom, a microsoft mindig terítéken van a híroldalakon. Ezt a hibát, hogy egyszerre updatelnek nagy számú gépet és ettől komplett cégek borulnak fel, *RENDSZERESEN* elkövetik. 20-30 év it munka után nem lehet megtanulni, hogy ilyet nem csinálunk?
szerintem dobjunk össze valakinek egy repülőjegyre valót, menjen ki a konferenciára egy 30x3 méteres molínóval, amire rányomtattuk, hogy ne updatelj egyszerre! és ezt rakja ki.
-
bambano
titán
Kívülállóként milyen konferenciát akarnak szervezni? Mint amikor az olajipari cégek zöld konferenciát támogatnak?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Interactive Brokers társalgó
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Óra topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali médialejátszót?