Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz jjohn #84476 üzenetére

    Én a German Rig esetében csak egy gumistoppert húzok fel, a horog hegye felől. Ha kellően vastag a horog, meg ugye a kötés, ott nem csúszik át a karika, nem kell a stopper.
    De én felhagytam vele, hogy 10-es horoghoz Germán Rig kötés....Itt a hagyományos csalitüskét használom. Germán Riget meghagytam a 6-8-as nagyobb horgokhoz, nagyobb csalikhoz.
    Én ott látom értelmét ennek a Germán Rignek.
    Sajnos az idei szabályzat, hogy tilos 14mm vagy feletti csalit használni, leszűkítette a használatot, mert 14-16mm-es wafterseket szoktam ilyen módon felkínálni.
    Na, csak azt akartam megkérdezni, szerinted mire lesz jó a Duna vízszintje? Holnap lejár a pontytilalom. Ez engem abszolút nem érdekelne, csak a másik agyatlan szabály miatt lényeges, hogy csak élő csalival lehet csalizni tilalom alatt. Csontival, és gilisztával horgászni egy gébbel fertőzött vízterületen. "S jutott eszembe számtalan, szebbnél szebb gondolat"..Na, de hagyjuk Petőfit, ez egy pecás topik. ;]
    Szóval valamikor megnézném a Dunát. Vagy az általad horgászott részt, vagy a Dunakiliti szakaszt, nekem egy távolság, nem tudom még hova menjek.
    Nyárfaszösz van? :)

Új hozzászólás Aktív témák