- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- UHD filmek lejátszása
- DUNE médialejátszók topicja
- HDD probléma (nem adatmentés)
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Laci779095 #328372 üzenetére
Nálunk feleségem (meg lányom, anyósom, húgaim, családom összes nőtagja
) mániája a túrkáló, más városokban, sőt még külföldön is kiszagolja egy kilométerről, de én nem szeretek használt holmit magamra venni.
...inkább gagyibb legyen, de én öltöm magamra először.
stickermajom...nem hiszem az iskolai egyenruha az oka, hisz ott tudtommal egyéb "vagyontárgyakkal" (telefon, autó, ház, ékszer) sem megy ez a balkáni beütésű kivagyiság, ez a suttyóság errefelé jellemző. Volt pár tanulságos tapasztalatom mikor kanadai és amerikaiak idelátogatva egyhangúan vélekedtek úgy , hogy itt mindenkinek új, drága autója van.
-
stickermajom
addikt
válasz
Victoryus #328361 üzenetére
Ebből a szempontból tök érdekes, hogy itt Quebec-ben már-már az igénytelenség határát súrolva szarnak az öltözködésre.
Ami épp jól esik neki és kényelmes, ezzel le van tudva. Arra gondoltam, hogy esetleg az iskolai egyenruhákból fakad, mert a gyerekek között nem megy a ruházat miatt a kivagyiság, felnőtt korukra meg ugyanúgy nem érdekli őket.
-
attiss66
senior tag
válasz
Laci779095 #328372 üzenetére
Nekem van olyan ismerősöm, aki azt mondja, hogy na ő más használt cuccát nem venné fel, meg más használt bringáját nem venné meg. Újmániás. Vett egy montit, újat 80e Ft-ért, ami 1 év alatt darabokra hullott szét
. Azért a pénzért a németbótban 3 montit vettem volna, minőséget, amit használni is lehet.
Az előbb elfelejtettem odaírni, hogy a 20 éve vett dzsekiket mennyiért vettem. 3.5e volt darabja. -
Laci779095
csendes tag
-
attiss66
senior tag
válasz
Victoryus #328361 üzenetére
Én vagy 20 éve vettem turiban két sídzsekit, egy piros-fekete/erősebb , nehezebb/ és egy citromsárga/könnyű, minden télen ezt veszem fel bringázáshoz/, mind a kettő olyan, mintha most gyött vóna ki a gyárból. Darabja/újnak/ biztos van vagy 100e manapság. Kantáros bringás nadrágom/T-mobil-os felirattal/vadiúj kinézettel, nem tudom kik adják le, kezem törne el, ha ilyet leadnék
/, azért jó volna , ha a T-mobil támogatna valamivel
/, szóval kincsek vannak a turikban, rengeteg dolgot vettem már ott, minőségi árukat lehet ott találni. Az alumontimat és az acélutimat is ott vettem. Persze utána jó sokat rákőtöttem mind a kettőre/főleg kopóalkatrészek cseréje/, de tutti volt az alap.
-
MC Pite
veterán
Holnap Pilisring valaki?
Nekem síkon 26-27 a kényelmes, bár itt közelebb lesz a húszhoz az átlagom. -
vallas
őstag
Isteni volt a mai ride... 55 kili full szembe szélbe végig.....
de arra lakik a kis Spanom, nincs más választás
csak kéne venni egy watt mérő, mert a strava ilyen 85 wattot írt erre, pedig érzésre nem az voltmentem 4 kilométert a 8-s on is, meglepően nem volt gáz, kulturáltan kerültek az autósok...
-
mauimagic
senior tag
válasz
Csápájev #328360 üzenetére
Trekkinggel megyek 47-622 gumi, sokminden belefér,de mondjuk egy erdő azért nem 😂
én 42-essel megyek, 90%-ban erdőben a gravellel.
47mm=1.75"
Ez csak ezért érdekes mert a monti hőskorában 1.95"-os gumik voltak. Mármint a DH világkupákon is...szal az, hogy az 1.75"-ba nem fér bele erdő...barokkos túlzásDe hogy konkrét legyek: A teljes Pilis Bike, vagy Horizont teljesíthető 47-622-es gumival.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
stickermajom #328364 üzenetére
-
válasz
Toobee #328340 üzenetére
" Lassan már minden ruhám dekás lett,"
Nekem szó szerint sok dekás ruhám van, mert az asszony a turiból fillérekért szokott hozni mindenféle sport szerkót. Van sok márkás is, nem mintha érdekelne a márkajelzés. Egy jó kis sterilizáló mosás, esetleg gőz program plusszban és kész is. Tekerős feszülős pólónak minimális súlya van, kilós árban sokat lehet venniTúra cuccokat is már csak onnan szerzünk be, aztán nem izgat, ha felakad a tövisen vagy sziklán.
Orosházán a Mindentis-ben is szokott lenni minőségi új márkás póló 1-2 ezerért.
Amúgy már rég nem érdekel mások véleménye, mikor házfelújítás volt direkt a koszos munkás ruháimban vettem a pékárut a főutcai elit pékségekben, ha már úgy is át kellett tekerni a város másik végébeVicces, mert kőművesnek tűnve még meg is kérdezték vállalok-e vakolást. Hááát, jobban keresnék, mint most, csak szétmenne a derekam, térdem, vállam. SZóval le kell tojni ki mit gondol ebben a fos értékrend nélküli, kamu látszat világban.
-
Friczy
senior tag
válasz
parandroid #328349 üzenetére
Egyik ismerős a vízállóságot egy zuhanysapkával oldotta meg
-
-
Landro
tag
válasz
Dark Archon #328336 üzenetére
Köszi a választ, ha lenne M-es, vinném a Canyon-t, nagyon jól néz. Így marad a Cube
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Felülsz a Pina-rellóra a sisakodon meg azt írja Teszkó.
-
válasz
arra elég sima átlátszó ragszalag is
-
fulton
addikt
válasz
Toobee #328345 üzenetére
Rajtam a tegnapi alis mez, még egy fokkal feszesebb is lehetne , pl karoknal. Néha meg meg csapkod a vallrész a bicón.(sztem jelentéktelen) Hajlamos felfelé csúszni deréknal, karoknál is, kicsit én ízlésemnek laza es mendegél felfele..így a vállnál összegyűlnek az anyagok idővel kicsit, de kezelhető. Viszont szerintem par mosas utan ez tovabb fog engedni es akkor mar tényleg lazás lehet. Rám meg a sima L kicsi lenne úgy gondolom. Na meglátjuk hosszabb távon. De ennyiért, ajánlott plecsni abszolút!
-
válasz
Dark Archon #328344 üzenetére
a rovarháló a legegyszerűbben pótolható sisak alkatrész.
szúnyogháló meg kétoldalas ragasztó -
Toobee
veterán
válasz
Csápájev #328342 üzenetére
Igen.
#328344Dark Archon:
egyik sisakomban sincs, nem is volt soha. Legnagyobb nyári melegben is hordok sapkát, ez vált be: Castelli Summer skullcap -
-
MC Pite
veterán
válasz
Dark Archon #328341 üzenetére
-
Csápájev
őstag
válasz
Hasaggymeg #328334 üzenetére
Mapy meg olyat tervez,hogy a fele tök zöld a térképen
Jáj
Toobee Hm,egy robot a háttérben?
-
-
Toobee
veterán
Megvolt az első tekerés Gaerne cipőben, meg az RCR-F sisakban. Tetszik mindkettő. Tök érdekes, bár lehet, hogy csak placebo, de mintha nem terhelné annyira a nyakamat, mint a régi dekás, pedig 40 grammal nehezebb. Illetve, amire figyelmes lettem még, hogy nem rángatja a fejemet az alföldi szél. Lassan már minden ruhám dekás lett, igazi kihívás lesz, hogy köszönjenek nekem a bringások
Cipőből is bevállaltam volna az RCR-t, ha nem jön szembe a Gaerne marketplace-en. Mintha rám lenne öntve, jó érzés felvenni és meghúzni. Nagyon jól tart mindenhol.
-
Maximum1
őstag
válasz
Dark Archon #328320 üzenetére
Garmin alapból tudja ezt a riasztást.
Hasaggymeg -
MC Pite
veterán
válasz
Dark Archon #328291 üzenetére
"Az Apple Watch az egyik, ha nem a legjobb sportóra a tesztek alapján. "
Amennyiben nem szempont hogy tudjon ANT+ eszközöket, BT szenzorokat, ne kelljen lóbálni vagy legyen fizikai védelme, rendes fejlődéskövetés, vagy hogy navigálni tudjon akár fél-egy napos túrán is, stb.
Inkább úgy mondanám, hogy optikai fronton tök jól mér pulzust, de a jó sportóra az nem ilyen.
Amoledeshez hiába veszel kormányadaptert, az a mip-es óráknál használható. -
válasz
Landro #328327 üzenetére
Talán még a Canyon Pathlite-ot érdemes fontolóra venni, ha pont "S" méret kell.
De mondjuk én is vennék valami outi-MTB átmenetet, ami kapható
Kár volt eladnom a Cube Nature-t
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #328321 üzenetére
Ha olyan ahogyan kinéz (nem kotyog, ropog semmi) akkor megéri.
Landro...a Balatont körbetekerni főleg láb (szerintem meg segg
) kell, szokták mondani, vagyis szinte akármivel meglehet tenni...az a Cube pedig jó kerékpárnak számít.
Csápájev...szerintem a guglimepsz nem alkalmas erre, mapy cz, merretekerjek, stb. adnak jobb alternatívákat...bár mindkettővel volt már nekem amolyan Ba*zd+, ezt ki nevezte ki tekerhetőnek?! megvilágosodásom.
-
Csápájev
őstag
válasz
Hasaggymeg #328332 üzenetére
Én is,ha tudom
-
Csápájev
őstag
Köszi mindenkinek az ajánlásokat!
Bp-pilisvörösvár útvonalon egész kis vadregényes utat tervezett nekem a google.
Vastag gumikkal,trekkinggel mennék,jónak tűnik.
Aki ismerős arra vetne rá egy pillantást?Hasaggymeg Hát igen,nekem is az a félelme,hogy ez meg tönkreteszi a vázat. lehet marad Toobee féle kis lakat,hogy legalább rápattanni ne tudjanak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csápájev #328313 üzenetére
Nem, ott lenyomja a festéket. Mivel csak akkor van nálam ha hosszabb, hátizsákos menetre megyek, a hátamon van. Ha rendszeresen le kellene zárjam a városban és nem Tadejnak öltözve tolnám neki talán ezt venném.
[link]
flash...azok könnyen görbület, főleg jól kicsavarva és a rápattintós fejek levételekor, de könnyen is egyenesíthetők vissza. Egy marék szelepmag is csak fillérekbe kerül, ha muszáj cserélni kell őket.
-
arcitec
addikt
Akinek Garmin 1050 Edge van, itt az új firmware : [link]
Érdekes mint újdonságként harangozták be előzetesen az adott pálya fordított írányba
haladást, ezt (ami részben hasonlóan, eddig is már tudott, de nem a pálya indításakor) indításkor ajánlja fel, de mint másolás fordított írányba.
"Added ability to save a course in the reverse direction". -
Landro
tag
Sziasztok, trekking kerékpárt szeretnék venni hobbi célokra. Kinéztem egy Cube Kathmandu Pro-t, ami 430e-be kerül. Esetleg tudnátok javasolni kb ilyen áron jobban megérőset, ha van? A cél, hogy körbetekerjem a Balatont
-
ZolkoW
őstag
válasz
Maximum1 #328268 üzenetére
ez mitől top? mármint sikerülhetett jól, és minőséginek is tűnik a kép alapján, de ugye megvan, hogy alapvetően annyi a különbség eközött és a többi kínai márka között, hogy olasz hangzású a neve?
azt nem vitatom amúgy, hogy tudhat is annyit, mint más, ami ennyibe kerül, sőt, és azt se mondom, hogy ez ne lenne jobb egy 10 ezres kínainál.szerk.: a másik meg, hogy akinek az SMP beválik, annak 99%, hogy ez nagyon nem, legalábbis a saját (SMP-t nem felölelő) tapasztalataim alapján.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg #328269 üzenetére
rendeltem aztán ez rövid ujjú kemalocsét, meg egy hosszú dervít, majd érkezik oszt meglátom. Köszi mindenkinek a tippeket! XL lett mindegyikből, 180/80-ra.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Napfénysüti #328321 üzenetére
inkább egy jó crosst vennék, lesz is egy eladó
-
Napfénysüti
nagyúr
MTB szakik! Légyszi ezt véleményezzétek, megérheti-e az árát?
FB link: [link]Sajna a Radon terv kútba esett, a magyar áfa meg a 100 euró szállítás után már túl drága az asszonynak.
-
válasz
Hasaggymeg #328311 üzenetére
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Presta szeleppel Kapcsolatban lenne kérdésem :
Miert ferdul el nálam mindegyik presta szelep feje?
Eerosen huzom le, vagy a pumpa feje ferditi el?
Ha igen ezt a pumpa fej csere megoldja?
Ilyen pumpám van ami alul a képen (Bikefun air force) , egyaltalan ezzel melyik pumpa fej kompatibilis? Vagy ezek elvileg szabvány merterek tehat lecsavarom a rajtalevőt es ra tudom tenni a decathlonos, stb fejet? -
pbors
csendes tag
válasz
A Four Seasons-ban nem az van, hogy elegánsan begördülsz, és odaadod a londinernek hogy: "Parkolja le, kérem!"
-
pbors
csendes tag
válasz
Csápájev #328313 üzenetére
Ha mindenképp sok az U-lakat, akkor inkább ABUS Bordo-ban gondolkozz szerintem.
Nagy csapszegvágóval ezt is el lehet vágni, de körömcsípővel legalább nem.
Van hozzá millió féle rögzítés, meg kicsi is. -
Csápájev
őstag
válasz
Hát ok,de itt valami kompromisszumot muszáj kötnöm,mert nem akarom az u-lakatot cipelni,mikor nem fogom huzamosabb időre kikötni. Te a nyeregcsőre tekered?
-
Matska
senior tag
Sziasztok! Vision Trimax kerékszettel kapcsolatban van valami tapasztalat?
Konkrétan ez jött most szembe: [link] -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csápájev #328305 üzenetére
Jól látod, egy jó oldalcsípővel egyetlen mozdulat (vagy 2-3) és átvágja a sodronyt, de én a másikat is kevésnek találom még akkor is ha nekem is olyan van. Én csakis ha látom akkor zárom olyannal, vagyis, ha végig rálátok a mekiben, vagy kfc (esetleg a Four Season Kollázs étterméből
). A boltba beugrással az a gond, hogy ott bent derül ki mennyit is vagy bent, és ha valami gixer van a kártyával, aladó vacakol stb.és te nem látsz rá a kerékpárra, meg ugye éppen ott leselkedik egy erre szakosodott xarházi, azt a kis láncot is elpattintja egy kabátujjba rejthető csapszegvágóval.
-
-
f_sanyee
senior tag
válasz
lsebestyen #328306 üzenetére
A monti is TL ready kerékkel jött, de a szalagot kispórolták a németek
remélem itt nem ez a helyzet, mert minden más megvan itthon hozzá elvileg.
-
stratova
veterán
válasz
MC Pite #328019 üzenetére
Érdekes volt olvasni az itteni eszmecserét.
Egyik esős este kicsit leporoltam a szobabringát (olyan volt praktikus, amin idősebb rokonok is tudnak kicsit tekerni), részben családba szánt city nyeregteszt céllal részben a családtagokat tudatalatt noszogatandógondoltam megnéztem, hogy a korábbi ingázásból HO-ba hanyatlás után, milyen pulzus és nehézségi fokozat mellett tudom tartani a legalább 70-es fordulatot megállás nélkül (és mikor kezd el kényelmetlenné válni a nyereg anélkül, hogy megállnék/felkelnék róla).
Itt 75 rpm = 28 km/h.
Régebben 4-6 jobb kondiban később 8-as fokozaton, 2 x 10 km-t a bejárást kvázi pótolva, használtam ezt.
Most levettem egészen 2-re, így persze összejötte egy 27,07-es átlagsebesség 35 km-re, de sajnos annyira edzetlen vagyok, hogy 15 km kellett mire tartósan 140 alá ment a pulzusom (mert nem fokozatosan gyorsítottam, amihez nekem kell egy 2-4 km folyamatos tekerés, hanem a gép mellől felkelve azonnal 70+ amit 153-as max pulzussal honorált a test, pedig nem szerettem volna 2-es zóna fölé menni).
A lábam ebből nyilván sokkal kevesebbet érzett, mint a korábbi 10 km 8-as fokozatból.
Élek a gyanúval, hogy a hozzám hasonló kocabringásmak előbb kell újra megfelelő szintre hozni a szívét és a tüdejét, ahhoz hogy felmerüljön az eléhezés állapota, mert csak egy nagy bödön savanyú uborka levet kívántam a végére semmi egyebet
A nyereg kb 10-15 km folyamatos ülés mellett volt még kényelmes, 20-ig vállalható, 1 órán túl már nagyon nem volt jó megmaradni rajta, mert nincs még elég izom az ülepemen -
lsebestyen
addikt
válasz
f_sanyee #328302 üzenetére
Még nem, de a héten már megrendeltem a tubeless dolgokat. Tubeless ready, szóval csak szelep és lötyi kell. Menetkészen adják át, de a féket és a váltót ellenőrizd. A váltónak majd úgyis utána kell állítani minimálisan, de azért olyan ne legyen, hogy valamelyik fokozatban nem vált. Kapsz hozzá nyomatékkulcsot és egy tubus kenőzsírt is. -
Toobee
veterán
válasz
Csápájev #328301 üzenetére
Kisboltos 2 percre szerintem ezek a legjobbak:
Force Small 2
Alzán 2000 Ft alatt kapható, de van csomó más márkanéven is hasonló. Ez arra jó, ha pékségbe, kisboltba beszaladsz, közben azért rálátsz. Eltolni nem fogják tudni, nagy védelmet persze nem ad. De tényleg annyira pici, hogy a nyelved alatt elfér. -
f_sanyee
senior tag
válasz
lsebestyen #328231 üzenetére
rabeszéltél. Te átszerelted már TL-re? A felniszalag TL amivel adják? Menetrekészen adják át az áruházban?
-
Csápájev
őstag
Úgy döntöttem nem cipelném én tovább az 1 kilós criptonite u-lakatomat.
Kéne valami olcsó,könnyű,praktikus megoldás arra a 2percre,amíg beugrom a dohányboltba egy ásványvízért
Erre gondoltam,200g. Van ezekhez valami külön vásárolható tartó konzol vagy marad a nyeregcsőre csavarás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Macska topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Futás, futópályák
- Kerékpársportok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest