- Microsoft Excel topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- Router gondok
- Az USA tisztifőorvosa figyelmeztető címkét ragasztana a közösségi médiára
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- eBay
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bittorrent topik
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
válasz
coxymaxi #89337 üzenetére
A legelején leszögezném, hogy mindenkinek saját útja van. Eddig is erről beszéltem/beszéltünk. Tőlem biztos nem hallottad, hogy bárki tévúton lenne. Van aki a hőmérsékletben hisz van, van aki a nyomásban, teljesen mindegy.
Amiről én beszéltem az egy rézcső nélküli Silvia. Arra akartam rámutatni, hogy egy ilyen eltolt fejes gépnél külön életet él a fej. Nyilván a rézcsővel sokkal kevesebbet fog esni a bojlerben a hőmérséklet, de akkorát nem dob a gépen mint egy Gaggia-nál. Nem is kell annyit rátekerni. Amikor indítod a pumpát és a fejbe áramlika víz akkor kapsz egy valamilyen értéket ami kicsit emelkedik majd vissza esik. Ennek az értéknek a stabilitását támogatja pl. a rézcső, szigetel stb. Amit a PID mutat az tökmindegy, elkezd fűteni a hőelem mellett az 1200w és mutat neked valamit. Az egy tájékoztató érték. Eltolt fejnél, de általánosságban a fej vagy a kilépő víz hőmérsékletét érdemes figyelni, mert az a mérvadó kávé szempontjából. A fejben eredetileg egy csavar furatába rögzített K hőelem volt. Ezzel 2 fokot ingadozott a hőmérséklet ugyan azon a gépen. A mostani 1.5mm-es szenzor közvetlenül a furatban a vízben van, nagyon gyorsan reagál. Ez látszik is a mérésekből.
A Flair-t ha figyelsz és egyformán melegíted és pl. 100 fokos vízzel öntöd fel akkor mindig ugyan azt az átlagot kapod. Ha mondjuk kétszer melegíted a kis hengert az mindig ugyan annyi hőenergiát fog tárolni. Ezt felöntöd 100 fokos vízzel akkor az mindig 94-95 fokos lesz kb. Nyilván nem tized fok pontosan. Innen esik amennyit esik, pár fokot. (Nagyon nehéz kimérni egy fél decis kis bojlernél pontosan, mert folyamatosan adja le a hőt a henger, fogy a víz stb. Egy GC vagy Silvia esetében sokkal könnyebb mérni mondjuk a kilépőt, mert tolja a pumpa a vizet a tartályból ameddig akarom.) Ha a következő húzást ugyan így készíted akkor ugyan az lesz a hőmérsékleted. Ha nagyon precíz vagy akkor PID-es forralóval eteted. Itt sem úszod meg a beállítást, ha hőhiányos akkor feljebb kell menned, ha megég lejjebb. Ez nem nyújtja egy PID kényelmét nyilván, egy kis fegyelem kell ha úgy tetszik hozzá. Senki nem állította, hogy hasra ütés szerűen öntögetem bele a vizet. A többi tényező pedig tökéletesen kézben tartható, variálható.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kupon kunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Projektor topic
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- IGAZI RITKASÁG: Számozott, limitált kiadású Assassin's Creed Valhalla Orlog Deluxe Edition
- Gepida Alboin 900 28 56 cm
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- XL vázas, újszerű Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
- DJI Spark Drón + kiegészítők