- Az Intel a legmodernebb chipgyártó géppel előzheti meg az egész szektort
- Leváltaná a Google a sütiket, de ez nem elég
- Nem igaz, hogy indiaiak működtetik az Amazon pénztármentes technológiáját
- Már azelőtt szoftvert írnak a chipekhez, hogy elindulna a gyártás
- Van, ahol már törvényben védik az agyhullámainkat
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulinyul
csendes tag
Sziasztok! Nagyon szuper ez a fórum - eddig leginkább olvastam, most viszont első gépvásárláshoz szeretnék tanácsot kérni.
Egy PID-elt Rancilio Audrey-t hirdetnek a neten (csak képen láttam, de elvileg jó állapotú). Volt róla szó itt korábban, hogy ezekhez a régiekhez nehéz/lehetetlen műanyag alkatrészt szerezni (pl. víztartály, gőzgomb). Mennyire kell tartanom tőle hogy valamelyik műanyag megadja magát mondjuk 10 éven belül, illetve mekkora nehézség (idő / pénz) pótolni az ilyesmit?
A másik dolog, ami aggaszt hogy itt írnak róla, hogy a bojler belülről teflonbevonatos - bár nincs nagy mechanikai igénybevétel, de tartok tőle hogy ez is lekophat. Ez minden példányra igaz lehet? Van tapasztalata valakinek arról, hogy mennyire tartós a bevonat?
Elvileg Simi kezei között járt ez a példány, neki írtam e-mailt de még nem kaptam választ, ezért gondoltam hogy ide is beírok.
Köszönöm a segítséget előre is! -
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Pár hete találtam rátok itt a fórumon. Még ismerkedek még mindig...elolvastam az összefoglalót, nézek még mindig óriás szemekkel, hogy akkor mi is lenne számomra a jó megoldás. Szeretném "magasabb" szintre emelni a kávézási szokásaimat, és szeretném ha még jobb élményt adhatna ez a szokásom számomra és feleségem számára.
Itthon van sima kotyogós kávéfőzőnk, és van kapszulás nespresso kávéfőzőnk egyaránt.
Összefoglalóból még mindig számomra sötét a dolog, hogy most milyen gép az ami jó lehetne számomra. Ezért elnézést a kérdésért, tuti biztos hogy feltették már az ajánlott gépek kérdését előttem is páran. Viszont én is megteszem ezt.
Létezik e olyan kávéfőző (automata akár) ami darálós és főz is és jó minőséget képvisel? Árviszonylatban ~100-150ezer körül.
Ha nincs kompakt kiszerelésben ilyen az sem baj, veszek külön külön kávédarálót és kávégépet egyaránt. Csak szeretnék konkrét típust kérni eszpresszo készítéséhez mi az ami ajánlott a fenti árviszonylatban? Típusok jöhetnek minden mennyiségben. Köszönöm előre is. -
senior tag
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz adriankoooo #89806 üzenetére
Köszi, tényleg. A linken viszont az alap ezüst első képen nincs ilyen, csak a színeseken. Az előttem lévő képet meg nem néztem figyelmesen. Ha valaki mágnesest akar, annak színeset kell rendelnie.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
adriankoooo
senior tag
Srácok, a héten azon gondolkodtam, hogy vákuumoznám a kávét és úgy fagyasztanám. Mi erről az általános vélemény?
-
grizlisandor
addikt
válasz adriankoooo #89809 üzenetére
Ha jól emlékszem Kis Zoli (Daráló podcast) mondta az egyik adásban, hogy olyan helyre megy, ahol nem tisztázott a megfelelő kávéellátottság, akkor vákuumcsomagolja az otthoni EK-val őrölt kávét.
Ugyanazt csinálod szerintem mintha mézesüvegbe raknád, csak ugye a mézesüveget többször is fel tudod használni.
-
konzumpro
senior tag
válasz adriankoooo #89809 üzenetére
Én humidoron gondolkodom, lehet hogy csak kiszárad a felbontott kávé, vagy a párásítással leáll az oxidáció? Ja igen, ez is egy újabb darab Hoffmann meséiből.
-
iatti
aktív tag
a gc nyomásmérőjén észrevenni,ha a tágulási tartály nem megfelelően működik,tele van vízzel?
-
SteelCowboy
csendes tag
Kikísérletezték, hogyan lehet egy jó kávét a legolcsóbban lefőzni
Egy újabb szakmai cikk...
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
adriankoooo
senior tag
válasz grizlisandor #89810 üzenetére
Lehet megpróbálom én is. Az őszintét megmondva, kicsit meguntam a mézesüvegekkel való játszást + asszonynak sem tetszik, hogy sok helyet foglalnak. Magában a 250g-os zacskót vákuumoznám nyitásig, utána már az asztalon várja a sorsát. Sajnos/nem sajnos a Kinu/Flairnek köszönhetően 5 nap alatt végzek is egy zacskóval, addig talán már az eredeti zacskójában sem romlik meg.
konzumpro: láttam, de kételkedek. Majd ha több tapasztalat lesz vele lehet érdemes adni neki egy esélyt.
-
jana86
csendes tag
válasz SteelCowboy #89815 üzenetére
Rengeteg hasznos dolgot lehet tanulni belőle. Pl:
"A víz hőmérsékletét és a nyomást pedig a kávégép többnyire automatikusan állítja be."
És szembe megy a legutóbbi matematikai alapokon nyugvó trenddel, miszerint durvítani kell az őrleményt, miközben növeljük az átengedett víz mennyiségét.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #89814 üzenetére
én még mindig szeretettel gondolok a néhai audrey-mra, nagyon klassz volt használni. a baby primo a mindig homlokon köpő háromjáratú kivezetésével nekem használati értékre meg sem közelítette. régi szép idők!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #89817 üzenetére
-
Csápájev
őstag
válasz Ezekiel Ston #89803 üzenetére
Gaggia Classic tuningolva piddel és Graef cm 70 újonnan vagy használtan egy Mazzer Mini, oder Mazzer Super Jolly kiváló kezdő szett. Az árukat is jól tartják,ha meggondolnád magad.
keresgélni kell,ha mázlid van kijön a Minivel 150re.
A graef 30körül van újonnan,de inkább rábeszélnélek egy Mazzerre. -
verti1
tag
válasz adriankoooo #89822 üzenetére
Szerintem nem fogsz jól járni a vákuumozással. Egyrészt a felszabaduló CO2 segít a kávészemek frissen tartásában. Mivel nehezebb a levegőnél kiszorítja azt a zacskóból és szépen elvannak a szemek a viszonylag alacsony oxigén tartalmú “védőgázban”. Másrészt a kávékészítés folyamatában is fontos szerepe van a szemekben tárolt, majd felszabaduló CO2-nek. Ha ezt CO2-t kivákuumozod a szemekből akkor végük is van.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz konzumpro #89832 üzenetére
Ez a gáz töltögetés macerás szerintem. Ha nem bontod ki akkor is öregszik. Szerintem elég ami a kávéból távozik. A zacsit szorosan kell nyitás után zárni, hogy minél kevesebb legyen felette a levegő, de nem szabad nyomkodni, mert akkor a széndioxid is távozik. Ha magas a zacsi akkor le kell hajtani mellé a tetejét. A műanyag vödör pedig védi valamennyire a páratartalom ingadozástól és lehetőség szerint hűvös helyre kell tenni. Én ennyit vagyok hajlandó tenni érte. Elégedett vagyok az eredménnyel. Úgy is lesz minden zacsinak egy íve a nyitástól a végéig. Ezzel a módszerrel a másfél hét alatt amíg elfogy, nem érzek nagy minőségi romlást.
[ Szerkesztve ]
-
adriankoooo
senior tag
-
Csápájev
őstag
válasz Ezekiel Ston #89826 üzenetére
Facebookon érdemes nézegetni a Home Barista eszközök csoportot
és Barista eszköz piacot.
Classicból a 2015 és 2019 közti széria nem ajánlott!
HA kinéztél valamit érdemes konkrétra itt rákérdezni. -
Csápájev
őstag
válasz Ezekiel Ston #89842 üzenetére
Már van is kiszemelt?
Kávéból én Paljotz kávéit
is ajánlom meg mostanában kapható a Hold utcában Bybeansnél Arcaffe...
Szerintem az egyik legfinomabb olasz kávé, kedvencem. -
PpenoO
őstag
Most rendelnék először a pacificaffetól. A Nepáli kávéjukat most 40%al olcsóbban adják. Régebbi pörkölés vagy öreg alapanyag az oka?
-
Csápájev
őstag
válasz 72lakiluk #89846 üzenetére
Én kettőt próbáltam, amik robusztasak voltak, nem ugrik be a nevük. Abból az egyik már nincs, nem volt sok nekik :)
Volt áprilisi és szeptemberi pörköles is, tehát nem annyira nagyon friss,ennek ellenére nagyon rendben voltak.
Írj rájuk facebookon, gyorsan válaszolnak. -
bl4ze
veterán
Tegnap SiD-del az őrmezei "Kaffein" kávézóban voltunk : egy igen korrekt cortado-t ittam egy Brazil SevenEleven kávéból.
Otthon meg új Olasz kávé érkezett :80/20-as keverék : még az elején járok az ismerkedésnek, de full étcsokis,
egy kis mandulás süti lecsengéssel. Jó lesz ez.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.