Új hozzászólás Aktív témák

  • convar

    csendes tag

    Sziasztok!

    Én az Aerobie AeroPress és a Bialetti Brikka vásárlása között vacillálok. Ti melyiket ajánlanátok inkább egy egyszerű "mezei" kávéfogyasztónak, ill. milyen előny-hátrányokat tudnátok rájuk mondani pro és kontra?

    Takarítani pl. állítólag az Aeropresst nagyon egyszerű, dehát azért volna még pár szempont. Pl. nyilván fontosabb volna az mint alapkérdés, hogy melyikkel volna "egyszerűbb" (=melyikhez lehet elég kevesebb kísérletezgetés is) jó kévét készíteni, melyik érzékenyebb jobban az őrlemény milyenségére (magyarán hogy milyen apróra őrölt a kávé).

    Meg az Aeropress-nél az is kérdés mivel hogy abba kell egy speciális szűrőpapír is, amiből nyilván lesz egy csomaggal a készletben, de ha elfogynak hogy mennyire lesz majd egyszerű azokból utólagosan vásárolni......

    Apropó, őrlemény: ezek közül meg tudnátok nekem mondani melyik lenne az amelyik már alkalmas lenne ezekhez a készülékekhez?
    https://kavedaralo.arukereso.hu/?orderby=1
    Pl. olvastam olyat is hogy a kotyogósba simán jó az is amit mákdarálóval őrőltünk, ez igaz?

    Eddig szinte világéletemben a jó öreg, hagyományos szűrőtartós Szarvasi kávéját ittam, de most költözés miatt úgyis új kávéfőzőt kellene vennem, és azt olvastam hogy ezek jobb kávét csinálnak. 15 baros gépet meg már nem akarok venni, mert amennyi macera azokkal már van, annyit nekem már nem ér az egész. Én nem akarok ebből otthon aprólékos rituálét, művészetet csinálni, csak napjában 2x inni egy elfogadható ízű és minőségű kávéfőzetet (lásd az elején "egyszerű mezei kávéfogyasztó"). Tehát én nem a csúcsminőségre hajtok, hanem csak egy arany középútra.

    Ha volt már a kérdés bocs, de 78892 hsz-t nyilván nem fog visszaolvasni az ember, amúgy a témaösszefoglaló megvolt.

    Előre is köszi a válaszokat!

    Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!

Új hozzászólás Aktív témák