- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Már csak a harmadik Kínában az Apple
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Windows 10
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Microsoft Excel topic
- OpenMediaVault
Új hozzászólás Aktív témák
-
onlysony
aktív tag
Ha elkülditek postán anyukám fillérekért megcsinálja szivesen vállaja.3-4nap alatt vagy akár gyorsabban is ....
''..az utat építeni kell, és nem lezárni...''
-
gabe_
őstag
APEH - Mert megérdemled...
Sovány szakácsban sose bízz!
-
lúzer
veterán
de már van nyomtatvány
érdekes: barátomnak oda se akarták adni az üres nyomtatványt, be kellett menni érte, és felírták az adószámomat!MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
erdeya
senior tag
220 forint ajánlottan...
Ha kapsz vissza lét, akkor ennyi beruházást megér, semmint hogy várjam a csomagot. A gépi kitöltés egyszerűbb is, meg hibamentesebb is.
HA meg nem jön vissza zsé, akkor kár kapkodni.
Már én is feladtam a gépit. Elvileg jövő héten legkésöbb tejelniük kell.
80.000,- forintért vígan fizettem 220-atSzombaton megyek bólingozni! /// Utálom, hogy mindig elkapnak amikor a falra firk____ - Graffiti
-
lúzer
veterán
De ugye a kötelező nyugdíjjárulék után nincs adókedvezmény?
Ha jól értem, ezt jelenti a nem megállapodás szerinti fizetés?MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
luciferc
őstag
válasz viharhozo #37 üzenetére
Ez a nyomtatványok márciusi kiküldése amúgy megérne egy kis nyilvános asztalborogatást, ugyanis az szja törvény szerint március 1-től lehet kifizetni a visszajáró adót (és február 1-jén lehetett beadni az szja bevallást), de ezzel a kis trükkel az apeh megkerülte a törvényt, és a legtöbb embernek így csak április végén vagy később kell majd kifizetni a visszajáró adót, vagyis addig állambácsinak kamatozik.
Mondjuk én megcsináltam gépen és bevittem nekik, lassan már jön is vissza... -
szucsi
őstag
sziasztok!
most hallottam, hogy idén nem márc 20. az egyéni bevallások határideje, hanem máj. valamennyi.
tudtatok erről? -
gozso
őstag
adóbevallás...most csinálták meg és fizethetek vissza egy valag pénzt. anyjukat....
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
gabe_
őstag
2 céghez voltam bejelentve, főállás-mellékállásban. A túlórát a mellékállásos cég számolta el, ugyanaz a kedves bérszámfejtő, egyszerre.
Tehát mikor bérszámfejt a luvnya, akkor előszedi xy papírjait, és megnézi hogy a cég1 (főállás) -ben hány órája volt, elszámolja. Utána megnézi megint xy -t, hogy a cég2 -ben (mellékállás - túlóra) hány órája volt, és elszámolja.
Namost mivel hogy könyvelő, feltételezem, hogy ismeri az adósávokat, és az alapján számolja el. Bár úgy tudom, hogy bészámfejtő programmal csinálják a bérszámfejtást...
Nem tudja valaki az adósávok hol húzódnak meg?Sovány szakácsban sose bízz!
-
luciferc
őstag
válasz Thunder78 #22 üzenetére
Az 55-ös sorhoz tartozó magyarázatot olvasd el a tájékoztatóban. Ha utána is van kérdés, akkor jöhet. Röviden az lesz, hogy természetesen nem kell az eladott telek után adót fizetni, de be kell vallani a jövedelmet, viszont a vásárlás miatt 0 lesz az adókötelezettség
Amúgy anyukád hivatalosan papíron ajándékozta neked a pénzt? fizettetek ajándékozási illetéket is? -
Thunder78
őstag
Lécciléccilécci''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
viharhozo
addikt
-
gabe_
őstag
na voltam bent az excégnél... fejcsóválás.
Aztmondták: Miért nem szóltam az év elején, hogy túl kevés adóelőleget vonnak? Valaki szólt időben, neki ki is javították.
Nekem sem kellett több... elszállt az agyam.
Mi a f@szom, még nekem kell szólnom a kib@szott ribanc könyvelőnek, hogy figyejmá, nézd már át, mert túl kevésnek találom az adót b@zmeg. Még én szóljak, egyszerű fizikai munkás... Nem az a dolga a rohadt qrvájának, hogy rendesen csinálja meg a dolgát, amiért kifizetik? Most az ő hülyesége miatt szívhatok egész évben, mire részletekben be tudom fizetni a kib@szott adóhátralékot...
Nameg amikor valaki szólt, és ő kijavította neki, nem kellett volna átnézi a többi paraszt adózását is?
Szóval egy trehány kis céges senki könyvelő elb@szta az egész 2005-ös évemet. Az apeh szemében meg én, aki dolgoztam egész évben becsületesen, húztam az igát, én vagyok a szemét adócsaló. Egy kis senki f@sszopó könyvelő miatt... Csak dolgozom mint az állat, túlórázom, jóhiszeműen, hogy minden rendben, le van vonva aminek le kell... Ennyit erről
Így bízzunk meg a cégünkben...
(Bocs a sok trágárságért, de hát az vesse rám, aki szerint nincs igazam...)Sovány szakácsban sose bízz!
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz #57764352 #25 üzenetére
Töltsd ki az elektronikus bevallást és megtudod
Az Apeh.hu -ról leszedheted.
a ''legfeljebb'' adójóváírás azokra vonatkozik, akik 12 hónapot dolgotak.
A 0453-as nyomtatványt kell kitöltened
[Szerkesztve]MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
törölt tag
Az én szitum a következő:
Nyáron diákként dolgoztam, meg is kaptam a papírt, hogy mit, merre, meddig, mennyiért.....
A papíron (M30/2004-A) 35. sorában ( Adójóváírás, legfeljebb 108 000 Ft, ill. 114 480 Ft)
jogosultsági hónapok száma ----> 02 8785 Ft
Most én kapok vissza pénzt, vagy mi a tököm? -
gabe_
őstag
De ennyit elszámolni? 200ezret??? Jó, 10ezer,20ezer, nemérdekel, dehát 200at?!
Verjemaz anyjába.
Az adósávok amúgy hol húzodnak mostanság? Mert ezt sem tudom tutira...Sovány szakácsban sose bízz!
-
Thunder78
őstag
Nekem egy más jellegű problémám van.
A következő a helyzet.
Volt egy bazinagy telkem, ami fel lett osztva kétfelé. A másik fele el lett adva. A telek anyukám nevén volt.
Az ügyvéd tanácsára anyukám nekem ajándékozta a pénzt, majd én ezen a pénzen megvettem a házunk egy részét. El is intéztük földhivatal, illeték, stb.
Az ügyvéd azt mondja, hogy ilyenkor nem kell adót fizetni az eladott telekből befolyt lóvé után. De ezt hogyan vezetem át az adóbevaláson? Vagy mennyek és verjem meg az ügyvédet, mert átb@szott? Nem akarok az illeték mellett adót is fizetni.
Help! Please!''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
gabe_
őstag
Hali
Én tegnap kész lettem:
A cég megcsinálta az adóbevallásomat: 197ezer adóhátralék (!!) Állítólag az előző munkahelyen, ahol a tavalyi év nagy részében dolgoztam, kevés adóelőleget vontak le. Hazajöttem, elővettem a fizetéspapírjaimat, számolgatni kezdtem. Tényleg úgy tűnik, hogy kicsit keveset vontak le... Pl. 156e -ből 32e ft adóelőleg, így egy kicsit hát...
Ma bemegyek az előző cégemhez, balhézni egy kicsit... Bár a lóvét valószínűleg úgyis be kell fizetnem...
Mi tudok ilyenkor még tenni? Perelni? Vagy nyelni egyet?Sovány szakácsban sose bízz!
-
lesaux
veterán
Feladtam. Elvittem az egész kupacot egy baráti házaspárnak. Könyvelők mind a ketten.
-
elessar
tag
A kötelező állami- és magánnyugdíjpénztári befizetéseket mindenképp levonják. Ezek 25%-a kerül a 36-os sorba. Ezeken felül te beléphetsz akár több nyugdíjpénztárba is. A befizetések általában csekken, vagy átutalással történnek. (A munkáltató az általa szervezett magánnyugdíjpénztárba szokott csak a dolgozó nevében befizetni). Ha 43-44 nics feltüntetve, akkor a cég nálad csak a kötelezőt vonja. Egyébként a munkáltatótól kellett kapnod (nem az adóbevalláshoz) egy igazolást az általa befizetett nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékokról, (kötelező és magán) igénybevett táppénzről, stb. Ha van saját befizetésed, és nem kaptál igazolást a pénztártól jan.31-ig, akkor asztalborogatás. (Tetszés szerinti smiley helye.)
-
lesaux
veterán
válasz Latissimus Dorsi #4 üzenetére
Szerintem nem küldtek. Bonyolítja a helyzetet, hogy év közben átmentem egy másik magánnyugdíjpénztárhoz.
Ezt bírták küldeni:
''Egyéni számlaegyenlegének hozamokkal növelt és költségekkel csökkentett összegének 90%-át, 156.771 Ft-ot a bizbaszom kormányrendelet X. paragrafusának, bekezdésének értelmében átutaltuk az AB-AEGON Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár bankszámlájára. A fennmaradó követelés legkésőbb a bejelentés negyedévét követő második negyedév 50. napjáig kerül elszámolásra.'' -
lesaux
veterán
Ebben a sorban akkor tüntessen fel adatot,
ha Ön saját maga vagy más személy javára társadalombiztosítási
ellátásra kötött megállapodást, melynek alapján
nyugellátásra jogosító szolgálati idô és nyugdíjalapot
képezô jövedelem szerzése céljából fizetett járulékot.
Ezt a mondatot hány diplomával lehet felfogni? -
lesaux
veterán
Köszi, mindjárt megnézem, amiket írtál.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
Latissimus Dorsi
senior tag
A 43. sorba nem a sima nyugdíjjárulék, hanem megállapodás alapján kötött nyugdijjárulék a sima nyugdíjjárulék a 36. sorba kerül:
Nem megállapodás alapján fizetett
nyugdíjjárulék és magánnyugdíjpénztári
tagdíj 25 százaléka
36. sor: Ebbe a sorba a „b” oszlopba a kötelezôen
fizetett azon nyugdíjjárulék és magánnyugdíjpénztári
tagdíj utáni engedmény összegét kell beírnia, amelynek
az alapjául szolgáló jövedelmet a 2003. évi bevallásában
szerepeltette. Abban az esetben például, ha
Ön 2003-ban végkielégítést kapott és azt meg kell
osztania, akkor az engedmény alapjául szolgáló járulékként
csak azt az összeget veheti figyelembe, amely
a 2003. évi bevallásában szereplô végkielégítésre
esik. Ha az Önnek a 2002-ben kifizetett végkielégítést
meg kellett osztania, és ezért annak egy részét vagy
egészét 2003. évi jövedelemként kell bevallania, a
2003. évre bevallott jövedelemre esô járulék után az
engedményt most érvényesítheti. A 2002-es évrôl
szóló bevallásában a végkielégítésnek erre a részére
jutó járulék utáni engedmény nem szerepelhetett.
Az engedmény a befizetett (levont) járulék és/vagy
tagdíj 25 százaléka. Ha Önnek nincs olyan jövedelme,
amelyet nem 2003-ban kapott kézhez, és valamennyi
2003-ban megkapott jövedelmét 2003. évi jövedelemként
kell figyelembe vennie, akkor Ön az engedményt
csak az Önre vonatkozó járulékfizetési felsô határt
meg nem haladó összeg utáni járulékra és/vagy
tagdíjra érvényesítheti. A járulékfizetési felsô határt
meghaladóan levont (túlvont) járulék Önnek visszajár.
Olvassa el a 91. sorhoz fűzött magyarázatot is. A kedvezmény
alapjául szolgáló összeget és a befizetett
(levont) nyugdíjjárulék és/vagy tagdíj összegét a foglalkoztató
vagy a megyei egészségbiztosítási pénztár
által kiadott igazolás tartalmazza, amelybôl Önnek kell
az elôzôekben foglaltak alapján megállapítania a kedvezmény
alapját.
A nyugdíjjárulék és a magánnyugdíjpénztári tagdíj
együttes összege az Ön egyéni járulékalapjának a
8,5 százaléka.
Ha Ön egyéni vállalkozó, akkor a saját nyugdíjjáruléka
és/vagy tagdíja után az elôzôek szerinti adókedvezményt
érvényesítheti. A vállalkozó a saját egyéni nyugdíjjárulékát,
tagdíját költségként nem számolhatja el.
Ha Ön magánnyugdíjpénztár tagja, akkor a pénztár
elnevezését és adóigazgatási adóazonosító számát
ne felejtse el feltüntetni a 0353-01-A lap a II. számú
nyilatkozatában.
A 44. sor egyszerübb ha tag vagy ilyen pénztárnál, és fizetsz nyugdijjárulékot nekik, akkor kiküldtek egy éves számlaegyenleget és azon rajta van az elszámolható összeg (ha tag vagy de nem fizettél akkor is küldenek egyenleget csak nullásat)
Én így tölteném ki, de felelősséget nem vállalok érte, lehet hogy jön 1 adótanácsadó, és kapásból megcáfolMOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Hali!
Gondolom te is megtaláltad, de beszúrom hátha könnyebb így értelmezni azoknak akik értenek hozzá, de lusták megkeresni
A megállapodás alapján fizetett nyugdíjjárulék kedvezménye
43. sor: Ebben a sorban akkor tüntessen fel adatot,
ha Ön saját maga vagy más személy javára társadalombiztosítási
ellátásra kötött megállapodást, melynek alapján
nyugellátásra jogosító szolgálati idô és nyugdíjalapot
képezô jövedelem szerzése céljából fizetett járulékot. A
kedvezmény a társadalombiztosítási szervezet által befizetésként
igazolt összeg 25 százaléka.
Ha Ön más javára egyéni vállalkozóként kötött megállapodást
és fizeti helyette a járulékot, a befizetett összeget
költségként számolhatja el, ezért az után adókedvezmény
nem jár. A saját nevére befizetett összeg után
adókedvezményt vehet igénybe, az ezen a címen befizetett
összeget költségként nem számolhatja el.
Ha Ön javára más fizeti a járulékot, az Önnél nem
számít bevételnek, de utána adókedvezményt sem
vehet igénybe.
A megállapodás alapján fizetett
magánnyugdíjpénztári tagdíj kedvezménye
44. sor: Ha Ön valamely magánnyugdíjpénztárral
kötött megállapodás alapján saját maga vagy más magánszemély
javára tagdíjat fizet valamely magánnyugdíjpénztárba,
a befizetett összeg után annak 25 százalékát
adókedvezményként érvényesítheti. A kedvezmény
a pénztár igazolása alapján vehetô igénybe.
Ha Ön egyéni vállalkozó és e minôségében kötött
más javára megállapodást, az adóévben befizetett, a
pénztár által igazolt tagdíjat költségként számolhatja
el, az után adókedvezményt nem vehet igénybe. A
saját javára kötött megállapodás alapján befizetett díj
után csak adókedvezményt érvényesíthet, annak
összegét költségként nem számolhatja el.
A bármely kifizetô vagy magánszemély által az Ön
javára teljesített tagdíj-befizetés után adókedvezmény
nem illeti meg Önt, mert az Önnél nem keletkeztetett
adóköteles bevételt.MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
Zsu_
senior tag
Az apeh honlapján vannak mindenféle segítségek.
Bővebben: link -
lesaux
veterán
Itt lehet kérdezni.
Én kezdem.
A 0353B lapon a 43. és 44. kérdés. A megállapodás alapján fizetett nyugdíjjárulék 25%-a.
A megállapodás alapján fizetett magán-nyugdíjpénztári tagdíj 25%-a.
Ezek vajon a sima nyugdíjat meg a magánnyugdíjpénztárt jelentik?
Illetve az 53. kérdés. Élet- és nyugdíjbiztosítás díjának 25%-a. Ez mire vonatkozik?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Ingatlanos topic!
- Okos Otthon / Smart Home
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Leleplezte a Switch 2-t a Nintendo
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Társasjáték topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 2060 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3060 12Gb/500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC távirányítós drón szett - újszerű, garanciával
- Új DLSS3 Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 4060 8Gb /500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar