- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
-
HÁZIGAZDA
válasz SoundON #73354 üzenetére
bekapcsolod a gépet, megnyitod a gőzcsapot, elindítod a pumpát (csapolsz). kinyomja az esetlegesen bent lévő levegőt a gőzcsapon, így amikor azon már folyamatos vízsugár jön, rendben vagy. ekkor elzárod a gőzcsapot, aztán leállítod a szivattyút.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz SoundON #73357 üzenetére
hát, ez csak egy vak tipp volt és nem is biztos, hogy különösebben értelmes. mindenesetre lehet, hogy én is vízkőtlenítek egyet hamarosan, eddig nem tettem, mondván, hogy verázok, de nyilván 162 mg/L ásványianyag tartalom sem nulla, csak vízmennyiség kérdése, hogy vízköves legyen.
nálam egyébként érzésre jóval forróbbak az italok, mint korábban, noha a pid ugyanúgy 91,5 fokon van. lehet ez is vízkőtől?
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #73360 üzenetére
mennyire vastag az a belső krómozás, ami az első képen látszott? nem lehet, hogy egy vízkőtlenítéssel már jön is lefelé?
-
soldier2
őstag
válasz SoundON #73350 üzenetére
Évek óta Nordázok, ha épp elfogy és lusta vagyok lemenni a garázsba akkor kap csapvizet. Legutóbb mikor néztem patika volt a bojler.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #73366 üzenetére
citromsavazod néha? vagy nordázol és soha? fejtsük azért ezt meg, srácok, valami magyarázat csak van rá! ez az első eset itt, hogy elvileg alacsony ásványianyagtartalmú víz és nem túl sok idő után így néz ki valami
-
HÁZIGAZDA
a zöld vízkő, a fekete réz-oxid (az ezüst is szépen oxidálódik, szóval az új bevonat sem oldja meg ezt önmagában). réz-oxidhoz viszont levegő is kell tudtommal (soldier, most segíts!), ami persze van azért a vízben, de ha esetleg fixen levegős a bojler, az jól meggyorsíthatja (laikus tipp részemről).
-
SoundON
tag
Én nem tudom mi volt ez, de valami nagyon nem kerek...
1x volt citromsavazva, 6 hete, hiszen akkor is csak 1,5hónapos volt a bojler, a fej, a pipacső a minden és Nordával volt használva.
Kb flexxel és kromofággal kellett volna nekiesnem hogy ennyi idő alatt lejöjjön a zsír új króm.
Na mindegy, már túl vagyok rajta és most minden jó. -
cotagg
tag
Azt mondják a réz alap állapotban nem lép kölcsönhatásba a vízzel (nem kezdôdik réz-oxid képzôdés), viszont forralás hatására megindul a folyamat és lassan létrejön a fekete réz-oxid réteg. Ezt a folyamatot gyorsíthatja a víz ásványianyag tartalma és persze levegô is, de nem szükséges hozzá. (Ha valaki tudója ezeknek a folyamatoknak, akkor javítson ki legyen kedves, csak annyit tudok a témáról, amennyit kénytelen voltam kideríteni miután egy túltolt vízkôtelenítés eredményeképpen eltûnt a La Pavoni kazán belsejét védô réz-oxid réteg.)
-
SoundON
tag
-
WiZARD
addikt
Naked kar:
Korabban otthon Gaggiaval probalkoztam, Reneka szurovel egesz hasznalhato volt, VST-vel barmit csinaltam, barhogy daraltam, tampereltem, wdtztem, mindig spriccelt. Vegul feladtam.
Nem ertettem hogy 1x se jo nekem, kavezokban (mar ahol van) mindig elsore jo, amennyire latom nem spriccel.Most kiprobaltam a LaMarzocco-n, es lass csodat elsore tokeletes lett.
Igy megy a tobbi kerdes melle, hogy mit csinal ez ennyire mashogy mint a Gaggia. (1 tippem maradt, ebben nem rezgoszivattyu van. De azt sose gondoltam volna hogy ez ennyire hat az izre es lefolyasra)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
SoundON
tag
válasz sz.zs. #73375 üzenetére
...lehet, de szerintem meg ha egy zsír új fej, vastag gyári krómozását ez az 1alkalmas, 30perces, 60C fokos, savazás tette volna tönkre, akkor mi lenne mondjuk 3év alatt, megeszi teljesen a gépet, vagy mi?
Kábé úgy kezdünk beszéli a citromsavazásról mintha kromofággal mosnánk az autókat.
Ha ennyire durva lenne, akkor nem használná mindenki ezt kíméletes tisztításra.
Amúgy meg mindíg megkóstolom a citromsavas oldatot mielőtt beviszem a gépbbe és még életben vagyok.
Ez a 3evőkanál valóban viszonylag erősen savas folyadékot csinál 1liter vízből, de ennél kevesebb meg kábé citromos tea kategória lenne.cotagg: köszi, szerintem ott lehet nálad a pont, hogy 'forrásban lévő víz' mert ameddig állandó túlmelegedéssel küzdöttem, szinte állandóan 98-104C fok körül lehetett a fej és a bojler is, bár nekem még ez sem magyaráz meg ekkora pusztítást, de legalább valami minimális indokot adhat
-
fragola.6035
aktív tag
Nem citromsavazom, kb. 2 hónapja használom. Szerintem Norda használatnál nincs miért citromsavazni, de most kíváncsi lettem és szétszedem.
Az már majdnem biztos, hogy a magyar csapvíztől korrodál az alubojler és a króm is lejön a fejről. Nem tudom, hogy mitől lehet, de ez a tapasztalat. Valószínű, hogy a gőzölés miatt közel 200 fokra fűtött bojler is jelentősen gyorsíthatja a korróziót.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz sz.zs. #73375 üzenetére
nem csak a te véleményed. 3 evőkanál rengeteg. 1 evőkanalat szoktam tenni egy közel teli tartály vízbe, a 3 kanál / 1 liter vagy tízszeres arány. és 30 perc is rengeteg, alapvetően pár percig hagyom dolgozni, aztán pár perc alatt átcsapolom az egészet, háromjáratún is, opv-n is.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #73377 üzenetére
igen, ha az lesz a konklúzió, hogy a gőzölés hazavágja, akkor abba is fejezem a gőzölést vele én is
a csapvízre amúgy van kézenfekvő magyarázat: magyarországon sok helyen állatira kemény a víz, nálunk is, kettőt gőzölsz és tiszta vízkő minden. viszont ilyen állapotú belsőt nem láttam még norda/elnök vízzel itatott gépben eddig.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Vegyész nem vagyok, nem tudom mi kell a réz oxidhoz. Nálam a levegő a bojlerben adott, a réz is és a Norda (néha csapvíz) valamint a gőzölés is néha. Legutóbb kb egy éve néztem, nyoma nem volt a vízkőnek vagy egyéb lerakódásnak. Ha megint kifogyóban lesz a bojler akkor ránézek megint, de nem hiszem, hogy bármi lenne benne. Ami nincs az magas nyomás a bojlerben.
And06: nem igen lesz jobb semmi ami motoros és fél milla alatt van. Kézihajtányban azért van pár nulla retenciós darab, motorosban meg a Monolith, EG1, Titus grinding (ez utóbbi a kedvencem, ha nyerek a lottón (2x) tuti veszek egyet LOL)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz von toth #73387 üzenetére
A roto is sooo past tense már. A fogaskerék szivattyú is kezd öreg lenni. A dugattyúban van a jövő.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Laox
aktív tag
Latte-hez melyik a legjobb kávé szerintetek? Eddig az olcsó kis gépemmel Tchibo kávékat főztem, de nem igazán jön be.
-
HÁZIGAZDA
na, óvatosan kisavaztam a gépet én is (1 ek citromsav, 75 fok, pár perc). látszólag nem úszkáltak benne a szokásos horror dolgok. inkább a kávézsír volt tetten érhető a felsőszűrő fölött stb. kíváncsi vagyok, hogy ezek után változik-e az italok forrósága 91,5 fok mellett.
-
CB
senior tag
A lányomnak ajándékozott (!!! ) Senseo 7850-es kávéfőző használati utasítása 1 liter vízhez 50 gramm citromsavat ír. Azzal kell a vízkőtelenítés programot indítani.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
fragola.6035
aktív tag
Ez a gép egy itteni fórumtársé. Tuningolni van nálam. 1-2 hete vette 'felújított'ként.
Ezen tipikusan látszik a rossz víz használata, pár hét használat után a fej és a vadi új bojler tiszta vízkő, kezdődő korrózióval. A felújítónak pedig üzenem, hogy azt a pár tömítést, különösen az OPV tömítést ugyan kicserélhette volna már, kb. 130Ft-ja bánta volna.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
mdav88
aktív tag
válasz fragola.6035 #73395 üzenetére
Olyan mintha tejet öntötek volna bele
-
senior tag
válasz fragola.6035 #73395 üzenetére
Amennyiben ez CB fórumtárs gépe, azt egészen pontosan 04.26.-án vásárolta tőlem, nem 1-2 hete, hiszen eleve kerek 1 hónapot várt arra, hogy legyen a tuningoláshoz alkatrészed. De nem is ez a lényeg, soha senkinek nem adtam el úgy gépet, hogy ne lenne kicserélve az összes tömítés vadonat újra. Ahogy egy gépet szétszedek, az első, hogy az összes tömítés megy a kukába.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
CB
senior tag
válasz sz.zs. #73397 üzenetére
Húha! Ezen ne legyen vita, mert nem főz majd jó kávét a gépem!
Ha valóban az enyém, akkor az érdekel Inkább, hogy a paksi csapvíz ilyen kemény?
Amióta megvettem, 30-40 kávé főtt le vele, ebből kb 10, amikor tejet is gőzöltem a lányomnak.Meg kell néznem a Nestlé Verát, lehet-e nálunk kapni. Most Veszprémből megpróbálok hazavinni, ha lesz az Interspar-ban.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
törölt tag
Adott egy termoblokkos gép, túl gyors a lefolyás de nincs mód a szűkítőzésre mert még garis.
Képes befulladni, finom őrléssel, de van amikor csak az elején és a többi átzúdul.
Eddig 15 grammokkal próbálkoztam, lenne még hely a kosárban, van értelme többet belerakni és még jobban tömöríteni? Kosárcsere valami 18g-osra? 58-as a kar.
OPV-ről nincs infóm hány baron nyit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Notebook hibák
- Apple asztali gépek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest