- AI-gyártású celebpornóval küzd a Facebook
- Mozilla Thunderbird
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Nagy botrányt okoz az EU kiberbiztonsági terve
- Linux kezdőknek
- Van, ahol már törvényben védik az agyhullámainkat
- Már azelőtt szoftvert írnak a chipekhez, hogy elindulna a gyártás
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Rendszergazda topic
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Szarvasi kávéfőző cserén gondolkodom..
Cél / remény, hogy "krémesebb" finomabb kávé készülhet.Természetesen nem a tartósság és megbízhatatlanság hátrányára, mert akkor inkább marad a Szarvasi. A hely nem teszi lehetővé, hogy nagy terjedelmű gép kerüljön a szarvasi helyére. Hirtelen ezeket néztem, de nem tudok kb semmit róluk..
Megjelenésre a Debica szimpatikus..
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
üdv itt is
(szivárog át a fél subaru topik )automatákból nincs itt túl nagy tudásbázis, a kavekorzo.hu oldal fórumjaiban van automatás topik, talán inkább ott éri meg kérdezni. de azért, ha valaki tud jó kávégépszervizt, ki vele! egyet ajánlok én is, ők elvileg korrektek, fater gépét szerelték már.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
CB
senior tag
Szakmai kérdés:
Sokszor olvasom a fórumon az előáztatást. Az irodánkban az automata Delonghi gép is előáztat vagy 2 másodpercig.
Nekem egy tuningolt GC-m van. Érdemes próbálkozni az előáztatással ennél is? Vagy az csak komolyabb gépeknél lehetséges?
Ha igen, akkor mi a módja egy GC-nél, és mit lehet vele elérni?40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
Libretom
aktív tag
válasz Sic.Transit #73730 üzenetére
Köszi! A Graef őrlőt megvettem már, a géppel még muszáj várnom egy keveset.... .. de arra is sor fog kerülni. Gaggia Classicnél maradnék, már ha lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
#91073280
törölt tag
válasz ANDROID??? #73755 üzenetére
Gastroback is van 50 körül vagy Catler 80-ért egy helyen, 130 helyett.
A Delonghi EC 155-öt sokan szeretik, nem tudom nézted-e, hogy van EC-156 28e körül, én azt vennék szerintem egy jó őrlővel... -
prandris
tag
Van valakinek ötlete, hogy miért lehet az a GC-vel, hogy ha rajta van a fedele akkor a bojler hőmérséklet kúszik az egekbe úgy, hogy a pid végig ugyanazt az értéket mutatja?
A pid 92-re van állítva, 30 perc elteltével a bojlerhez szorított TM902C-vel mérve 98°C-ot mutat. Ha leveszem a gép fedelét, kiáramlik a meleg, és beáll 10 perc elteltével 90°C-ra a bojler külseje stabilan.
A fejen mérve ugyanez tapasztalható. Ha van rajta fedél, átmelegszik a gép, akkor a vízterítőhöz szorított szenzor akár 95°C-ot mér(60-70 perc után volt 99°C is már), fedél nélkül 87°C-ot, de a pid 92-t mutat itt is végig.
Mi okozhatja ezt, hogy a gépen belül átlagosan 8°C-os hőingás van fedéllel ill. fedél nélkül, de a pid mégis "stabil" változatlan értéket mutat? A gép nem stabilizálódik, 1 óra elteltével már sárkányos víz jön a fejből azaz már bőven 100 °C felett lehet a hőmérséklet, de továbbra is 92-es pid állás van, ha rajta a teteje. Ha a gőzgombot bekapcsolom, akkor elkezd felfele kúszni pid érték egyből, vagyis elvileg mér. Hőelem csere már volt.Valakinek ötlet? Fedél nélkül teljesen más dimenzió a kávé csak kicsit veszélyesebb
[ Szerkesztve ]
-
jack B.
csendes tag
Továbbra is eladó a vajszínű Gaggia Espressóm, ha valaki belépő szintű gépet keresne. Tényleg olyan, mintha most jött volna le a futószalagról.
-
dozó
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy felesleges OMRON E5CC-QX2ASM-800 100-240VAC PID-je, ha esetleg lenne és meg válna tőle, privátban jelezze..
Köszönöm
-
3418
csendes tag
Quick Mill podos gépemnél az utóbbi időben hamar elfogy a gőz, nem tudom megfelelően habosítani a tejet. Induláskor jól jön, majd teljesen megszűnik,de ilyenkor is lehet forró vizet engedni a gőzcsövön. Citromsavaztam, de érdemi változás nem történt. Mi lehet az oka?
-
pacuha69
csendes tag
Sikerült véghezvinnem egy régi tervemet, ami eddig alkatrész hiány miatt állt. Szóval kicseréltem a Roburban a 71-es kést 83-as késre. A felső kés leszorítóra vártam ennyit. Eddigi tapasztalatok: Gyorsabb a darálás kicsivel, ami nyílván otthon nem érdekes, de talán kevésbé melegszik fel az őrlemény a rövidebb ideig tartó „súrlódástól”. Bár csak egy féle kávéval próbáltam, de az eddig megszokotthoz képest jelentősen a durvább irányba kellett állítanom a jó lefolyáshoz. Tárcsán nézve kb. 8-as helyett most 9 körül van a jó lefolyás ennél a konkrét kávénál ugyan azzal a profillal. Kicsit mélyebb lett a darálás hangja, amitől szerintem kicsit csendesebb is lett. Ez megint csak kevésbé jelentős tulajdonság változás . Egyenlőre ennyi, még hosszú az út a kiismeréshez, illetve az esetleges A-B teszthez (már ha lehet ezt hitelesen elvégezni…). Egyenlőre az a tervem, hogy huzamosabb ideig használom a nagy kést (nyílván be is kell koptatni kicsit), majd visszatérek a kisebbre és próbálok mindent jegyzetelni és megjegyezni az élményeket, hogy melyikkel vannak jobb emlékeim. Akár a Kruve szitasort is be lehet vetni majd valami szisztéma szerint. Nem volt bajom a 71-es késsel sem, de izgatta a fantáziámat, hogy vajon milyen lehet, és ha még az jön ki, hogy jobb is akkor az már grátisz. A Combatról nagyon jó emlékek maradtak meg bennem.
[ Szerkesztve ]
-
prandris
tag
esetleg valakinek budapesten van kölcsön nem használt pidje ami jó a rexc100 dobozába? Ha megoldja a problémám megvásárolnám
-
qvik27
tag
válasz prandris #73766 üzenetére
Áramfelvételt nem mértél esetleg?
Ha folyamatosan van lényegesebb (fűtésre alkalmas) áramfelvétel, főleg, miután elvileg beállt a vízhőmérséklet, akkor a hőmérséklet szabályozó (akár PID, akár csak egy bimetal) nem működik rendesen.
A nyitott fedél természetesen engedi távozni a hő egy részét, ez nem meglepő, de az, hogy csupán ezzel a kvázi állandó hőleadással egy kívánt hőmérséklet köré álljon be a rendszer, kevéssé valószínű.
Szóval én felvett áramot mérnék nyitva is, csukva is, ha van rá lehetőség, úgy, hogy pl. 1-5 másodpercenként rögzítse vmi a mért értéket.(A másik, hogy ha a sárkányos vízből sok is kijön, és a PID 92 °C-t mutat, akkor valami hiba lehet az agyában.)
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
kozsy18
tag
Sziasztok!
Mit ér mostanàban egy fekete SJ karba örlősre alakítva, keveset futott Italmill (Food Friendly) bicskàval? (Perverzeknek dózerrel)
Köszönöm előre is!
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Clemi
veterán
Csak egy kérdés: Hideg zsíroldónak mit használtok? Ami nekünk itthon van, az a Well Done márka és az nagyon agresszív.
-
Johnny70
tag
Sziasztok!
Hol érdemes most nyerskávét rendelni? A német cégtől, ahonnan vettem, ott már elég drága a szállítás, a másik már csak belföldi piacra szállít. Gondoltam megnézem mi van itthon. Nem kell semmi extra, különleges területszelektált kávé, csak tisztességes, hétköznapi espressohoz kellene jó alapanyag. Mivel ehhez szoktam robustát tenni néha, fontos, hogy az viszont jó minőségű legyen.
Előre is köszi.
-
looser
addikt
A Tersonet létezik tabletta és por formában is. Én tablettát használok. Ez jó arra is, hogy a kiszerelt alkatrészeket beleáztasd (forró vízbe tedd, abban oldódik jól), illetve be a karba a vakszűrőt és ráindítasz párszor. 10mp bekapcs, utána hagyod 20 mp-ig dolgozni. Ezt addig ismétled, amíg a csepptálcában lévő víz tiszta nem lesz. Az alkatrészeket áttörölgeted, a felsőszűrő mögött (kazán alsó része) pedig fogkefével szépen ki lehet tisztogatni. Én fejre szoktam állítani a gépet és úgy töltök bele citromsavas/zsíroldós vizet, ez nem tudom, okoz-e gondot, nekem eddig nem volt probléma. Hajrá :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
jveres
csendes tag
válasz pacuha69 #73773 üzenetére
Érdekesen hangzik! Kíváncsian várom az eredményeket! Valóban nehéz a régivel összehasonlítani, mert -legalább is nekem- az ízmemóriám annyira nem hosszútávú, hogy esetleges finomságokat érzékeljek több nap elteltével.
Itt a kés nem bejáratottan érkezik? Az EK-ban nálam már be volt járatva, anno a HG-nél pedig sokáig "szenvedtem", mert jó pár kg kávé kellett, amire beállt a daráló.
Most aztán jöhet következő lépésben a daráló csere[ Szerkesztve ]
-
yazoo1
tag
Csak egy tapasztalatcsere:
próbáltam összekeverni vízet-keserűsó,szóda...-,egy ioncserélt vízzel,amit a Bárdiban vettem.
Gondoltam az is jó lesz,nem csak a teszkós.
Hát nem lett jó.
A vízen érződött a nyári illatszeres szélvédő lemosó vegyszer szaga...!!!
Úgyhogy ott ilyen célra nem kell venni...[ Szerkesztve ]
-
zoknee
csendes tag
válasz zoknee #71739 üzenetére
Sziasztok!
Multkori bénázásom során nem tudtam válaszolni a megkeresésekre, csak aki emailban írt. Így nekem sajnos, de a cuccok nagyrésze megvan még.
Képek az előző postomban1 db SSR-25DA szilárdtest relé - 900Ft
2 db SSR-40DA szilárdtest relé - 1000Ft
1 db Rex-C100FK02 PID + K hőelem - 3000 Ft, van egy zártszelvény darab, ezt ingyen adom hozzá, ha érdekel valakit.
1 db Sestos D1S-VR-220 - 7600 Ft
csúszó saruk - 40Ft/db
Y saru (230V-ba közdarab a táp levételhez) - 80Ft/dbA PID-ek csak kipróbálva voltak, beépítve nem. Dobozuk nincs meg.
Érdeklődni lehetőleg emailban.
-
pacuha69
csendes tag
válasz jveres #73792 üzenetére
Nehezen nyugszom, mi?
Lehet, hogy be van járatva, mert olyan sokat nem szenvedtem vele. A 71-es késsel sem voltak kezdeti gondjaim, csak max az kell, hogy átvegye a kávé illatát . A Casmo Worka-val próbálgattam most, és nagyon jókat húztam belőle. Socraitic mintára talán azt lehetne csinálni, hogy egy kávét azonos profilra, azonos készítési időre beállítani mind a két késre és ott szemmegoszlást mérni Kruve-val mindkettőnél. Csak az az aggályom, hogy presszó darálásnál nagyon összeáll az őrlemény a szitában (így is amikor filtert szitálok, akkor egyszer biztos, hogy átkavarom az őrleményt a középső részen, hogy kilazítsam a sarokból) , így nehéz lenne konzekvens eredményt kimérni. Na majd meglátjuk. Párszor megszitáltam kíváncsiságból a 71-es késes presszó őrleményemet egy filteres kávénál, és egy picit érezhetően tisztább ital lett a végeredmény, aminél gyümölcsök jobban domináltak. Már-már EK-hoz hasonlítóan . Kicsit ez ugrott be a 83-as első kóstolásakor. De még ez korai, lehet, hogy csak a Casmo ennyire jó. -
HÁZIGAZDA
válasz pacuha69 #73796 üzenetére
agyaltam anno én is, hogy kicserélem, hiszen adja magát. és a képeidet is látszik, hogy mennyivel nagyobb a 83-as kés. de aztán úgy döntöttem, hogy egyelőre nem ez a szűk keresztmetszet, győzött a lustaság (gazdasági racionalitás ).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Mr.Csizmás
félisten
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kétféle tájolással munkára fogható, ITX-es ház jött a Sharkoontól
- AI-gyártású celebpornóval küzd a Facebook
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sorozatok
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- További aktív témák...