-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
őstag
Elkészült a PID-es Gaggia Baby-m.
Első húzás nem sikerült még túl jóra.
A folyadék mennyisége megfelelő volt és a lefolyási idő is. Ebből arra következtetek, hogy a daráló jól volt beállítva, bár mindent ugyanúgy csináltam mint a múlt héten ugyanezzel a kávéval, kimértem 16g-ot, de meglepően kevés lett a kávé mennyisége a szűrőben tamperelés után.
A Pid-elés mellett a hétvégén a darálót is fullra kitakarítottam.Tehát a 16g a megszokott mennyiséghez képest lényegesen kevesebbnek tűnt.
A kávé cremaja túl világos lett.
92 fokra volt beállítva a pid,amely a csapolás végére 87 fokra leesett és a csapolás felénél már nagyon szőkült a kávé.A kar levétele után nagyon sok víz állt a pogácsa tetején, ennyi nem szokott.
Mit gondoltok, milyen irányba módosítsak?