Új hozzászólás Aktív témák

  • mutyi

    őstag

    Elkészült a PID-es Gaggia Baby-m.
    Első húzás nem sikerült még túl jóra.
    A folyadék mennyisége megfelelő volt és a lefolyási idő is. Ebből arra következtetek, hogy a daráló jól volt beállítva, bár mindent ugyanúgy csináltam mint a múlt héten ugyanezzel a kávéval, kimértem 16g-ot, de meglepően kevés lett a kávé mennyisége a szűrőben tamperelés után.
    A Pid-elés mellett a hétvégén a darálót is fullra kitakarítottam.

    Tehát a 16g a megszokott mennyiséghez képest lényegesen kevesebbnek tűnt.
    A kávé cremaja túl világos lett.
    92 fokra volt beállítva a pid,amely a csapolás végére 87 fokra leesett és a csapolás felénél már nagyon szőkült a kávé.

    A kar levétele után nagyon sok víz állt a pogácsa tetején, ennyi nem szokott.

    Mit gondoltok, milyen irányba módosítsak?

Új hozzászólás Aktív témák