-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz Toobee #24351 üzenetére
Az enyém is tiltja az oldalt, pedig a POD kínálatukat megnézném. Igaz most rendeltem kb egy hónapra valót a Danettitől, de még keresem az igazit.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz zolnagy #24347 üzenetére
az a tapasztalat, hogy úgy a jobb, de nincs mögötte hatástanulmány (mi mögött van ma..?)
más egyébként a kettő azért, ha megnézel egy e4/e5 vízhozamgörbét (lusta vagyok kitúrni), valamint elképzeled, ahogy a szűkítő egy abszolút felső korlátot tesz az e5-re, akkor látod. hogy ez miért jobb így, na, arról fogalmam sincs.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nemethsza
tag
válasz peter.szabo #24357 üzenetére
Passz, asszem 3e volt az is, de már nem találom a hirdetést, az eszpresszósokat meg közben valaki elvitte :-(
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
zolnagy
őstag
[Erre] a görbére gondolsz?
Itt látható valóban, hogy az EX4 nagyobb nyomásra képes, viszont kisebb vízhozamra. Meg azt is ki vélem olvasni, hogy lassabban fog felépülni a nyomás (lehet túl lassan)
De ahogy átgondolom, tényleg egy szűkítővel pontosabban (és olcsóbban) be lehet ezt állítani.Tényleg, nem lehet, hogy az EX4-ben levő nagyobb Kraft is az oka nálad a csatornásodásnak? (Ha ez hülyeség, javítsatok)
@jolti, köszi! Ezek szerint nem ez az én csészém. Nem baj, marad akkor a Manuel.
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz nemethsza #24358 üzenetére
Legközelebb nem kell ennyit sz@rakodni.
A kedvenceim között volt egy hete, csak elfelejtettem berakni, miután én Moak Hungarytól rendeltem, mert nagyon rendes a Tamás, akinek a másik fórumon gyűjtöttünk. Hátha így is segítek neki. ( Bár inkább ő segített nekem. )
Ennyi pénzért meg kellett volna venni azonnal, aztán úgyis elmegy a fórumon. -
HÁZIGAZDA
válasz zolnagy #24361 üzenetére
a nagyobb kraftot (ha a maximális nyomást érted alatta) megfogja az opv, 10 bar fölé egyik sem tud menni. és igen, az egyik potenciális gond, hogy marha lassan jön át az első csepp a csapolás megkezdése után, lassan épül fel a nyomás. de nehéz volna megmagyaráznom a fizikáját, egyszerűen az a tapasztalatom, hogy nem jó. ha aztán megnézném ex5+szűkítő kombóval, pár hónap után tudnék referálni.
mindesetre egyszerűbb egy szűkítőt betenni valahova a nyomó ágba, még pumpát sem kell cserélned, szóval én arra mozognék. tuti segíteni fog.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
-
mutyi
őstag
Paljoc CM-nál ki hány fokra állítja a pid-et? Milyen tartományban a legjobb?
Nekem most 95 fokon áll. -
HÁZIGAZDA
tízezermilliárdszor megbeszéltük már , hogy nem tudod a te gépeden lévő pid értékeit összehasonlítani az én gépemen lévőkkel. a jó válasz tehát annyi, hogy nem kell neki sok hő, inkább a tartomány aljánál szokott muzsikálni. de persze még ez is attól függ, hogy milyen a pöri.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hunspikey
őstag
válasz bbuffy #24316 üzenetére
Teszteltem - mert én sem hittem, hogy a 100 fok az kajak annyi és kész.
Szóval egyfelől 100 fok ha felületen van és úgy annyi - gondolom elenged a ragasztója. Úgy, hogy sugárzó hőt kap illetve meleg a levegő körülötte az égadta világon semmi baja sincs. Most húsvét alatt feltoltam a PID-et maxra - ilyenkor 125 fokos a bojler - és hagytam egy napot. Semmi nem történt, minden a helyén. Mondjuk vicces is lett volna ha nem így van - mert azért az oldal/hátlap sosem melegszik még a közelébe sem a PID-nek. Ezért van egy folyamatos házszellőzése a giotto-nak. Én ezt figyelembe vettem és NEM takartam le egy felső szellőzőt se, illetve az alján is minden szabad, tud, friss levegőt szívni.
Ne aggódj, lazán használható a cucc!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
CM-nek inkább csak az számít, hogy nagyon szirupos csöpögős legyen a lefolyás. Én ugyan olyan darálás mellett nagyon keményen megnyomom a tamperrel- ekkor csöpögősnek indul, cuppog, majd lesz neki szép tigrises "flow"-ja
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
prandris
tag
Van aki hallott már a Krups GVX242 darálóról, van esetleg vélemény? Ilyet tudnek olcsón szerezni. Hairi mini mill jobb lenne vajon? Sajna csak alsókategóriás darálókban tudok gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfy999
tag
Van esetleg valakinek tapasztalata abban, hogy tej alternatívák közül mi az ami tűrhetően habosítható? Tejfehérje allergiásnak szeretnék cappuccino-t csinálni, ő mogyorótejjel szokta a kávét.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Wolfy999 #24374 üzenetére
Naspolya Nassoldában házilag előállított mandulatejet adnak a kávé mellé.
Nagyon jó tej alternatíva, és az az előnye a dobozos mandulatejjel szemben, hogy cukormentes.Elvitelre szoktam innen hozni cappuccino-t.
ronin s8: szójatejből elvileg a nem bio változat az egészségtelen, mert rengeteg génmódosított szóját használnak.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
dugesz77
őstag
válasz prandris #24373 üzenetére
A Krups gépet gyorsan el kell felejteni. Nem eszpresszó képes. Ugyanaz az őrlőkés van benne mint a de'longhi ban. Használhatatlan. Vagy durvára darál vagy megeszi egymást a két kés. Kár ,hogy annak idején nem csináltam róla képet, tanulságos lenne. Ha új darálóra nem tudsz ennyit összeszedni akkor maradnak a kézi darálók. Ott is el lehet szállni árakkal de a hario mini az jó alap. Simán lehet vele akár befojtós púdert is darálni. De egy elektromos sokkal kényelmesebb. Abból meg nincs nagyon használható ennél kevesebbért sajnos. Én azt mondom ,hogy próbálj meg még hozzá gyűjteni. Akinél a kávézás minden napos "szeánsz" az hamar megérzi,hogy kár volt azt a +10-es megspórolni ezen mert ez szinte a legfontosabb dolog az egészben.
Fél óráig örülsz,hogy "olcsót" vettél de évekig benned van a tüske,hogy kár volt spórolni. -
Surda-
őstag
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
hunspikey
őstag
Igen - mert a Rocket-eknél a bojlervíz hőmérsékletet kell megadni - hogy miért így csinálták az okostojás olaszok azt meg ne kérdezd. Ennyi erővel simán ki lehetett volna íratni a zuhanyvíz hőmérsékletet is - de nem... Az első pár hetem arra ment el, hogy megtanuljam, hogy hány fokos PID hány fokos főzőnek felel meg - mert persze nem lineáris - vazz
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Surda-
őstag
Tudtatok, hogy az iberital újonnan 100e?
[link]"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
krx21
nagyúr
Amúgy a Catler 9010-hez milyen daráló illene minőségben? Most az ajándék catler darálóval használom...
-
bl4ze
veterán
M1 "kosár" műsorban pár perce P&Y művek volt a kávéról szóló riportban
M1 média tár-ból visszanézhető
(a képet a tulaj kérésére töröltem)
[ Módosította: Parci ]
.:. bl4ze .:.
-
paljoc
tag
Nezd meg a docens bacsi mivel őrölt, ahhoz kepest a Catler egy csoda!:-) Amugy a Catlerben uaz a kes van mint azokban a Graef daralokban, ahol olyan kis füllel elfordithato es kiemelhető felso kés. Kamerazashoz egyertelmuen jobb volt az operator szerint, mint a Mazzer Jolly!:-)))