-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Kisebb karos (nem darálós) gépet szeretnék venni.
Egy teszt ezt hozta ki győztesnek.
Van-e ez kb. 2,5ször jobb, mint a másodiknak kihozott DeLonghi Dedica 685 EC
Van-e erről tapasztalat, minőség/szerviz/tartósság szempontjából, vagy tudtok-e kb. ebben az árkategóriában jobbat ajánlani?
Asszonynak kéne reggeli/délutáni krémes eszpresszókávé készítéséhez.
A méretei ideálisak (15cm széles, 33 cm mély, 30 cm magas)
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz RetepNyaraB #132803 üzenetére
Mondjuk nem volt tiszta a terminológia eddig, azt hittem, hogy minden ami 10-15s alatt jön le (előáztatástól függetlenül) az turbo. De később meglesem a linkelt videót, hátha van még nálam más fogalmi zavar is
"... and I hope you have a great day!"
-
őstag
válasz balazs1956 #132802 üzenetére
Ennyiért? Biztos ne vedd meg… túlárazott..
Akkor már egy Bambino Plus -
őstag
Sziasztok!
Holnap nyitok egy PY Gujit.. kérdésem az lenne hogy Flair Signature esetén mire figyeljek?
Van jó tipp, tanács? Gondolom jól elő kell melegítenem a hengert. Profil esetén van tipp, mit kövessek?Visszaolvasva eléggé jókat írtok erről a kávéról
-
hoffman_
nagyúr
válasz koxkids #132807 üzenetére
nem akarok fals reményeket kelteni, de most is az van nyitva, ittam 2-4-8 hetes pihentetés után, különösebb állítgatás nélkül. egyik sem volt rossz soha. GC PID nekem 94 fokon, valóságban valószínűleg kevesebb. kedvenc koffim jelenleg.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
rgb0007
csendes tag
válasz hoffman_ #132792 üzenetére
Hmm, én eddig Samurai Shoelace, Colonna és The Barn használtam, saját vízzel, eddig kifejezetten jó tapasztalatokkal!
Mondjuk azért a kávézásom nagy részét nem a kapszula teszi ki, de gondolkodóba estem, hogy melóban leváltom az Option-o minit + Gaggiunio-t egy Morning Machinre...
A Samurai-nak volt egy gesiha kapszulája, az nagyon tuti volt, sajnos már kifogytak belőle. -
qvik27
tag
válasz Parci #132773 üzenetére
...attól még megtévesztő. Az emberek ui. asszociálnak valamire, amiről már vannak tapasztalatok, és azok alapján a név nem is cseng annyira rosszul. Ez egy másik kérdés, mint a márkanév védettsége. Ha valakit érdekel, érdemes olvasgatni a GVH határozataiból, amiket fogyasztóvédelmi jellegű kérdésekben tett.
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Régebben ilyen karos kávéfőzővel készült eszpresszó kávékat ittam. Nagyon finom volt és ugye habja is volt. Látva az árát, tudom nehéz kérdés, gondolom lehetetlen hozni azt a minőséget, de mégis milyen készüléket ajánlotok otthonra, ami megközelíti? Ha csak nagyon drágán van, akkor max 50k-ig.
-
MODERÁTOR
válasz pinnacle #132816 üzenetére
Ez egy ipari gép, nincs az a hülye aki otthonra venne magának ilyet.
50ezres géppel viszont garantáltan nem készítesz hasonlót sem. Egyrészt kell egy jó őrlő meg alapanyag, addig a nagyvas semmit nem ér.
Egy manuális géppel és kéziőrlővel viszont tudnád hozni a szintet. -
PuffyDog
junior tag
Hali!
Mit jelent kávéknál a p betű?
Sok helyen látom, hogy 84p, 86p, 88p stb.=>> MyGuava-val most 5,81 euró üti a markod! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
RetepNyaraB
veterán
válasz pinnacle #132821 üzenetére
A hab a babból jön, nem a gépből. Jó sok ótvar robuszta benne és habzik az, csak bírd meginni.
Dobd ki az őrlőt, presszóra teljesen felejtős (másra is) és végy egy flair neo flexet, meg egy kingrinder k4-et. Például."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
pythonubung
újonc
válasz koxkids #132807 üzenetére
Én általában 2 vagy 2+1 forróvizes öntéssel melegítem fejet+nyomásmérő fém "alját" (1x1 perc forró víz, majd 0,5-1 perc közötti, és ha úgy érzem harmadjára is víz 10-20 másodpercre). Próbáltam hőmérővel méricskélni, 1 öntés majd 10-20 másodperces újraöntés hozta legmagasabb hőfok tartást. Előáztatás 8 másodperc, minél több, annál jobban visszahűlhet...
Elsőre általában végig 9 barral próbálnám, ha túl gyors lenne (Gujinál úgy rémlik épp inkább lelassul), akkor menet közben válthatsz 7 barra. Az egy kiváló kávé, még korosan is nagyon jó filterezni, de presszóként is izgalmas ízjegyeket hoz, érdemes próbálgatni.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Sziasztok,
Van nekem egy catler dual bojler gépem ami kezdni megadni magát.
Melyik másik kávéfőzőt javasolnátok helyette, ami tudásban hozza ennek a gépnek a szintjét? -
MODERÁTOR
válasz cekkk #132826 üzenetére
Elvileg ők
Fast Hungary Kft.
H-2310 Szigetszentmiklós
Kántor út 10
Magyarország
Tel.: + 36/ 23 330 830
Fax: + 36/ 23 330 827
e-mail: hungary@catler.eu
Szüksége van szervizeléssel kapcsolatos információra?
e-mail: szerviz@fasthungary.huDe tennék egy próbát a cady trade-del is.
Ha nem kell db akkor azért több opció van. Tuning gc, lelit victoria, mara x.
-
zolnagy
őstag
válasz cekkk #132828 üzenetére
Azért én nem feltétlen dobnék el egy 400e Fts gépet. Lehet, hogy tényleg vmi panel baja van, de lehet, hogy csak a pumpa kezdi megadnii magát (5e Ft alkatrészárban)
Csak a tisztító programnál csinálja? Kávékészítés/gőzölés ok? Nyomás rendben van?
Nem volt ilyen gépem, de itt pár topikosnak igen.
Van videod a hibajelenségről? -
cekkk
veterán
Köszönöm szépen.
Közben úgy nézki megoldódik a gond mert csináltam egy tisztitást és azután elég furcsa hangok jöttek ki a gépből, majd megcsináltam a vízkötlenítést is, és azóta ha indítom a gépet akkor nem csinálja a pupa azt. Kíváncsi leszek, mindjárt főzők is egy kávét
-
zolnagy
őstag
válasz cekkk #132833 üzenetére
Mérted, hogy mennyi ppm ez?
Azért kérdem, mert nekem is van kancsóm. BWT magnéziumos szűrővel. Az új szűrő a bazi kemény Győri 300 ppm-es vizet 200-ra viszi le. Persze ízben is teljesen más. De 2 hónap után már 270 ppm-t mértem, szóval a gyári 1 hónapos szűrőcsere így valós.
Viszont én robottal használom, aminél tök mindegy, használhatnám sima csapvízzel is, nem menne tönkre.
Viszont a most elkészült Silviába nem merem a szűrt vizet tenni tisztán. Ahhoz DM deszt víz/szűrt víz megy 2/3-1/3 arányban kb ~70 ppm-el. -
cekkk
veterán
válasz zolnagy #132835 üzenetére
Nem mértem, az biztos, hogy kemény itt a víz, mert a kemencénél lévő szűrő is fele annyit bír mint máshol. Egy brita purity van nálunk az üzletben. A brittáak van lágyítós szűrője is. Én majd azt veszek a forgalmazótól legközelebb, Bár annyit mondott, hogy annak van egy kis mellék íze amit van aki érez és van aki nem amikor a sima csapvizet issza.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz RetepNyaraB #132822 üzenetére
Köszi! Van újabb Milyen kávéfőzőt vegyek 30ezerig (persze ez már inkább 50-60 ezer) ajánló lista vagy még mindig a régi érvényes?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz pinnacle #132842 üzenetére
Amúgy veszel egy lidlis\aldis karosat, az benne van a harmincban. Full műanyag, de a nyomifoki szűrő nélkül képes használható feketére meglepő módon. Őrlőt és minőségi babot akkor sem úszod meg, ha bármennyire komolyan szeretnéd venni a dolgot. Különben egy krupps nespresso mini olyan 32-35k.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
pinnacle
nagyúr
válasz RetepNyaraB #132843 üzenetére
Köszi RetepNyaraB, konzumpro! Én még soha nem ittam kapszulás kávét, de ha jó minőségű, akkor tényleg azt a legegyszerűbb venni.
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz RetepNyaraB #132846 üzenetére
Félreértettem. Fura is volt, gondolom a kapszulás kávé eleve szentségtörés kávés körökben.
-
konzumpro
senior tag
válasz pinnacle #132847 üzenetére
Amúgy nem. Van az a pénz, amiért megjelennek az előnyei is. James Hoffmann is legutóbb megállapította, hogy nagyon jó minőségű, otthoni körülmények között előállíthatatlan pontosságú, nagyon karakteres szemcsemêret-eloszlású az őrlemény a kapszulákban. De azért egy jó minőségű kávé akkor is jobb, újratölthető kapszulával. Leginkább azzal a típussal, ami felragasztható fóliával zárható, mert az hoz létre egy túlnyomást a főzés elején, a.többin csak átfolyik.
De lehet ezzel is játszani, lehet lassítani a lefolyást filterpapír korongokkal, növelni a testességet, a forró víz kávéval eltöltőtt idejét a főzés megszakításával, majd kis várakozás utáni folytatásával.
Szerintem a hardcore a kísérletezést is jelenti, a paraméterek kézben tartását, bármilyen technikáról is legyen szó, mindig ki lehet hozni belőle jobbat, ha ismered a hőfok-nyomás-térfogat-idő arányok, előkészítés, időbeli változtatások következményeinek szabályszerűségeit.[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Nem árt megemlíteni, ha jobb kávét innál kapszulásból, az már költséges, főleg napi több kávénál. Ez pl elég jó alternativa de itt 250/ kávétól indulunk. [link] Egy kapszula 5g beltartalmú. Ami itt HC berkekben kb semmi. De kóstoltam kávébáron és az Etióp elég jó volt. 400/kapszuláért. Mennyi is egy kg kv így? 80k. Hamar megmutatkozik hogy itt valójában sokat áldozunk, és a keletkező szemétről ne is beszéljünk. Tény hogy praktikus, de sztem ennyi az előnye.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
cekkk
veterán
Sziasztok,
Melyik rögmentesítő ami a többségnél bevált és melyik boltból érdemes megvásárolni?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen