Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- OpenMediaVault
- Total Commander
- eBay
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Di Natale #21433 üzenetére
Masik oldalon traileren vittek egy kek R34-et. [ilyet]
3 masodpercre nem neztem oda osszesen, mar visitott a merci, es satu. Megallt elottem a sor. Ha nincs benne a veszfek, akkor most nem beszelgetunk itt
Amikor elneztem az autora nem volt feklampa. Szerintem az elottem levo sem az utat nezte, kulonben fekezett volna. Es voltam olyan 55-60 meteren tole, mert egy csekk aran megtanultam, hogy a merci fole meri a tavot, es amikor 50 metert mutat, az igazabol 47 kb azota a nyito tevekenysegek koze tartozik negyesre rakni a tavtartot az alapertelmezett 3asrolA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz Di Natale #21431 üzenetére
90el tukorjegre futva? Kanyar elott? mondom, motorfekre csuszott a hajtott tengely. Nem kipuff fek, plane retarder. Siman elemeltem a labam a gazrol, es ereztem ahogy csuszik a segge.
Aztan utana tavaly volt meg egy ilyen az emlegetett cseh 7esen, de a nemet oldalon. Ott megpakolva nyergessel verettem, menni kellett.
Aztan rajottem, hogy nem kell fekezni szerettem volna, de nem lassultam. Pedig ott azert vannak kanyarok. Nyari gumival fogalmam nincs hogyan nem borultam arokba. Talan az volt a mazlim, hogy hegynek felfele mentem nem lefele.[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Qtya123
őstag
válasz Di Natale #21422 üzenetére
"nem érzem olyannak ezt a kamionozást mint ahogy elképzeltem és ahogyan a filmekben bemutatják. Legalábbis nem érzem azt, hogy ettől körbe rajonganak a nők"
Ezt valami amerikai atom lazák vagyunk és minden városban van 3 csajunk filmben láttad?
Sokminden eszembe jutna, de az nem, hogy a kamionost manapság körbe rajongják a nők. Sőt!
Kamionost akkor fogja körberajongani a nő, ha már előtte is ismerte és tudja, hogy az adott személy normális ember. De akkor meg szakmától függetlenül ez lesz a véleménye. Ha kamionosként ismeri meg, akkor túlnyomó többségben azok lesznek, akik első blikkre egy mosdatlan, tanulatlan embernek fognak tartani, ha meg esetleg nem, akkor azzal lesz bajuk, hogy kb sosem vagy otthon.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Akkor még nagyon a szivatós periódusban vagy. Neked kell eldöntened, hogy meddig, mennyire vagy rászorulva erre a cégre, arra hogy kihasználják az újonc mivoltodat.
Vagy beszélsz velük, hogy van e lazább munkájuk.
Ebben a szakmában többször is fogsz céget váltani, az biztos! S, nem is kell félni tőle!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
stingy2
senior tag
"Illetve a cégeknél nagyon lekezelőek velem"- mi veszélyes hulladék elszállítással foglalkozunk. Pár helyen próbáltak már "nem megfelelően" viselkedni. Eddig a köv. mondat mindig segített: "Visszaponyvázok és elmegyek, ez meg itt marad". Utána olyan kis kedvesek lettek .
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
otto14
őstag
Én egy éven keresztül a kamionban laktam Németországban, az volt az első munkahelyem. Most már itthonról járok be 30-50 perc alatt, de 2/2 munkarendben dolgozom, és gyakran a hétközi pihenőre is hazahoznak. Ismerősök, barátok elismerőek velem, mert felismerik, hogy nem könnyű ez a munka, de Németo. -ban nem csináltam semmit a munkán kívül, szociális életem sem volt.
Most 2/2 -ben teljesen más az életem, végre újra eltudok menni kulturális programokra, és a barátokkal is találkozom.Ahol eddig jártam, szinte mindenhol normális emberekkel találkoztam, mind raktári alkalmazottakkal, mind sofőrökkel, de tény, hogy nem a leginkább illemtudó társadalmi réteg dolgozik ebben a szektorban.
Idővel majd te is felismered, hogy melyik munkarend és bérezés a legmegfelelőbb neked. Az idő viszont nagyon gyorsan telik, el kell döntenünk, hogy maradunk a szakmában, vagy sem. Fiatalok vagyunk még.
asd
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #21417 üzenetére
Ennyi, nagy szerelvénnyel Pesten nem leányálom. De, ha van behajtási, akkor azt az útvonalat beadva a GPS-nek már nagy gond nem lehet. Ezen meg megnézhető, hogy merre, meddig mehetsz nyugodtan.
Én 2/45 -öztem ezelötti cégemnél. Szerettem, mert messzire eljutottam, nagyon nem terheltem meg magamat, s finomságokat tudtam kóstolni, hazahozni. Kinti barátokkal tudtam találkozni.
Nemszerettem benne, hogy keveset voltam itthon a családdal. Általában már péntek délutás, este itthon voltam és hétfőn 7-8 körül indultam otthonról. De, sok helyen ez nem ilyen laza.
Annyival nem volt több a pénz, hogy ne érné meg nekem most minden hétvégén (időnként közben is) itthon lennem.De, egyetértek Freiherr kollégával is, friss emberként a szakmában, miért ne próbálnád ki? Több tapasztalat, több pénz is, nagy utak, finom kaják...
[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
Par evig lehet csinalni, de hosszabb tavon szerintem nem szabad. Az a 45 sem 45, csak 30 max. Kipakolsz, hazamesz, mosol, teregetsz, aztan furdesz alszol, masnap felkelsz, bolt, kisfaszom, hazamesz osszepakolsz, fozol, alszol, felkelsz, es mesz vissza az autohoz…
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
lazoltan
csendes tag
Mi az a 2/45?
2 hétre mennél el és a 45 otthon?Én biztosan nem dolgoznék így ha már van választási lehetőség. Sok cég van ahol nem kell uniozni, jössz-mész, minden héten otthon vagy akár 2-3 napot is
Néha eljutok Spanyolorszagba, néha egész messze, az a 8-9 nap egyben annyira leszív, hogy 1 hetig pihenem.
[ Szerkesztve ]
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
stingy2
senior tag
válasz Di Natale #21414 üzenetére
megnéztem amit írtál, de ugyanúgy Tatárszentgyörgy felé kerül egy Kmét-Bp távon, mint a Sygic, vagyis kikerüli a tengelysúlymérőt.
"Egyébként miért kerülitek a tengelysúly mérőállomásokat? " - pont, hogy nem kerülöm, arra megyek, reggel sosem vagyok tengelyes üresen , csak a navi vinne be a pusztába.INTJ
-
lazoltan
csendes tag
válasz Di Natale #21407 üzenetére
Nem kell újrakezdeni a pihenőt, csak annyival pótolni ameddig a parkoló keresés zajlott. Tachográf hisztizni fog de sebaj. Az nem baj, ha egybefuggo 7 óra megvan, mert ha nincs, az egymást követő műszakok vezetési ideje egybe fog számítani.
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #21407 üzenetére
Ne aggódj, amikor megkaptam az adaptív tempomatos Volvót, az első héten, 6db gyorshajtást rögzített. Úgy kellett kiharcolnom, hogy állítható legyen a meggurulás mértéke, mert alapból az nem volt benne a programban.
Ha az én hibámból kell újrakezdeni a pihit, akkor gáz, ha tőlem független okokból, akkor az már nem az én bajom.
Nem szabad félni az időablaktól, mindig lehet újat kérni. Bezár a cég? Másnap kinyit.
Ha mindent megteszek, hogy időben ott legyél, de 100m-re a cégtől leszakad az út, akkor úgyse lesz rakodás.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
válasz Di Natale #21396 üzenetére
Nagyobb le es felhajtokon megallhatsz, csak ha olyanja van, megbuntet.
_Allitolag_ Brno es Praga kozott nem, de nem vennek ra merget, mert lattam az ellenkezojet, igaz aludtam parszor olyan helyen, ott nem csesztettek.
benzinkutas kijaraton ne, meg nagyon szuk ivu kihajtokon se, csak ott, ahol tenyleg sok hely van a csik es az ut szele kozott.
Azert ilyenbol van jopar, az mas kerdes, hogy masik oldalon hogyan tudsz visszajutni
Nemet oldal fele van egy kijarat, amit ketszer neztem be egymas utan ott meg felhajto nincs a masik oldalon, csinalhattam 30kmes kerulot…
illetve van felhajto, a lehajto mellett jon vissza, de le van sorompozva, ha havas, ott ember vissza nem tolat szerintem holanccal sem.[ Szerkesztve ]
-
lazoltan
csendes tag
válasz Di Natale #21389 üzenetére
El szoktam menni futni, de csak akkor megy ha rögtön elindulok
Néha nincs 1000 lépés a napi aktivitás, azért az hosszú távon nagyon nem jó, úgyhogy mozogni kell.
Emellett olvasok vagy filmeztek. A rapszódikus műszakok miatt nagy kihívás az alvás számomra"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #21366 üzenetére
Parkolás autópályán csak kijelölt helyen, sem a halszálkák mögött, sem a személyautó parkolókban (nekem 150€rzsim bánta pár hete)! Autópályán kívül nagyon megnézendő, mert nem szeretik a vad
kempingetparkolást.
Ha az autópályáról le kell jönnöd, akkor nagyon nézd meg az útvonalat, mert a rövidebb útvonal érdekében engem már vitt le olyan útra, ahol a 12t-ással megizzadtam és eleinte nem volt tiltás csak később láttam nyerges tilalmat. Mindig a kevesebb számjegyes utat válaszd, még ha kerülő is!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #21345 üzenetére
Nekem jól esik, hogy párom mindig vár, bármikor is érek haza. Vacsi, ebéd, kávé, vagy csak egy kis beszélgetés nagyon jól esik. Ha esztelen időben vagy fáradtan indulnék haza, akkor takarítás, kipakolás után inkább a kabinban aludtam, nehogy a fáradtság bezavarjon a jövőképbe. 6 óra után már úgyis együtt kávézunk.
-
veterán
válasz Di Natale #21347 üzenetére
Nehogy alairj akar csak fel evet is! Plane ne kettot vagy tobbet! Onnantol rabszolga vagy.
Fel ev talan meg (talan!) oke egy D-ert, de tobbet eszedbe ne jusson!
De igazabol nemzetkozizve azert 2-3 honap alatt felre lehet rakni eleg lovet D-re, es az kotottsegek nelkuli megoldas. Mondjuk en szelsosegesen kerulok barmifele kotelezettseget
Meg azt azert tudjad, hogy buszoshoz kulon gki kell, igy erdemes lehet ugy osszehangolni, hogy a C-s megujitohoz csatolni a D alapkepzest. Ugy lehet egy kis penzt sporolni ezen a pofatlan lehuzason amit jogositvanynak es gki-nek hivnak.
Haveromnak Ausztraliaban fel orajaba, es egy iranyitott tolatasba kerult a D kategoria. Ja, meg 20 vagy 30 dollarjaba…[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #21338 üzenetére
Amíg jártam oda, sehol nem volt panaszom tisztaságára náluk, de minden változik, mindenhol kerülhet homokszem a gépezetbe.
Azért Szlovéniában is tapasztaltam negatívumokat. Igaz, nem kijelenthető egyértelműen, hogy az ő trehányságuk.
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #21331 üzenetére
Sokba került volna!
Svájcban vigyázz, hogy tuti ne legyen magasabb és hosszabb a szerelvényed, mint az előírt, mert jó pénzt kérnek érte!
Svájcban ne siess!
Ha Délre mész a nagy alagút előtt van egy nagy kontroll placc, eszedbe ne jusson, hogy nem mész ki!
Egyik télen olyan hó esett, hogy kora este már kiállítottak bennünket oda. Mint a szardíniákat, úgy állítottak be bennünket. Reggel 9 után szabadultam.
Ha Franciaországból mész Svájcba és van lehetőséged, akkor ne Saint-Louisnál menj át, hanem Weil am Rheinnél. Saint-Louisnál borzasztó a vám placc és az ügyintézés. Ha csak tranzitba mész át Svájcon, olasz a, s rád bízzák a vámot, akkor Weil am Rheinben az Evolt javaslom. Gyorsak, több nyelven beszélnek. Reggel 7-8 -kor nyitnak, addig értelmetlen is ráközelíteni a határra. Elmész a sor mellett, mert kimész Weil am Rheinnél, a sor vége és a vámplacc között.
Evoltól vissza, amerről jöttél, a körforgók után a kereszteződésnél egyenesen tovább fel a pályára (a GPS valamerre elvinne körbe), s már fordulsz is jobbra a tranzit sávba. Ott haladsz a sorral, mindig vannak irányítók. Bódénál maradsz az autóban, leállítod a motort,német vámos kitól egy fiókot beadod a papírokat, nyűglődik pár percet, ő ad vissza neked vám papírt is. Előre haladsz, ahogy az irányító enged, a svájci bódénál, motor leáll, papírok bead, ha nyög valamit, akkor kiveszed a fakkból a kütyüt azon megcsinálod ugyanazt a műveletet, mint amikor most beléptél és a terminálnál kiváltottad a jegyet. Ha kiad egy nyelés bizbaszt, akkor azt rairányítod a kmórára. Ezzel ellenőrzi, hogy nem akarsz csalni. Visszaadja a papírokat és a jegyet és mehetsz. Ez a művelet, ahogy sorra kerültél 5-6 perc +a vámügyintézés az Evolnál ½ óra (az Evolnál vegyél el egy matricát, azt tedd ki a szélvédőhöz, így a bódéknál tudni fogják, hogy rendesen megcsinálták a papírjaidat. S, ha legközelebb mész megint az Evolhoz, akkor is tedd ki, mielőtt a parkolójukba érsz, így az ottani parkolás rendező nem kérdezősködik, tudni fogja, hogy hozzájuk mész). Ugyanez a vám művelet Saint-Louisban 2-3 óra, ha nem több és rohangálsz ide-oda.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
kesenyi
tag
válasz Di Natale #21322 üzenetére
Tippem szerint úgy sikerült megállni, hogy nem egyenes talajt fogtál ki, és a fejrészed irányába jobban lejtett a fülke. Nem kell neki nagy szög, éppen ezért a kezdeti percekben nem is nagyon venni észre fekvéskor, de szépen lassan tódul a vér a fejbe. Reggel meg így lehet kelni szédüléssel, forgó világgal.
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #21317 üzenetére
Jó is az, amikor végre egyedül maradhatsz napokra a gondolataiddal. De egy kis séta mindenképpen legyen, ha az időjárás engedi. Az alap, hogy a fürdés az biztosított legyen. Mert még hét közben, ha este nem is jön össze, akkor másnap a nap folyamán megoldható. De a hétvégén csak olyan helyre álltam, ahol ez megoldható volt.
Aztán lehet, hogy akad a parkolóban kommunikációra érdemes hazai kolléga.
A többit a kollégák már leírták.
De így, hogy már túl vagy a nagyján, hogy sikerült, milyen (volt)?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
válasz Di Natale #21317 üzenetére
Mi a baj azzal? Ott a Duna, meg a hid (gondolom az aral kuton allsz) le lehet menni a hid ala, meg folyasiranynak felfele tok jopofa kis falu van, bajor hazakkal, miegymassal. En siman ugy eltoltottem a vasarnapom, hogy csak fustolt.
[kép]A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Zolás
addikt
Kizárólag úgy tudok aludni, ha mindkét oldalt egy-egy centire le van húzva az ablak. Felőlem lehet -25 is odakint, ablakok lent.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
bozsokiandra
tag
Passaunál ha a Donautali kúton vagy esetleg akkor csak egy kicsit kell sétálni a buszmegállóig, ahonnan be tudsz menni a városba.
Oxigénnel annyira nem szokott gond lenni inkább a kályha nagyon kiszárítja a levegőt, főleg a mostani télies időjárásban.
Érdemes egy törölközőt vagy bármilyen rongyot jól átnedvesíteni és oda teríteni ahol fújja a meleget. -
otto14
őstag
válasz Di Natale #21320 üzenetére
Ha autópálya mentén vagy, lehet hogy nem nagyon van ahova menj, de egy könyv vagy film sem utolsó program. És a napsütés tényleg jót tesz.
Utoljára én 2 órát gyalogoltam a tengerpartig, majd 2-t vissza. Szóval Németországban a mezőgadasági utak is jól gyalogolhatók, ott is lehet kóborolni a legközelebbi településig.
asd
-
lazoltan
csendes tag
válasz Di Natale #21320 üzenetére
Ha megfogadsz egy tanácsot: ne punnyadj a kelleténél többet a fülkében, vedd nyakadba a várost, nézz buszt, vonatot, bármit, akár gyalog indulj el, láss minél többet, Egyél valami helyi finomságot (Németországban mondjuk sokat nem találsz ), menj el moziba, edzőterembe, bármi, csak ne a fülkében fetrengj.
(Vagy csinálj magadból alkoholistát, az egyszerűbb )
-
veterán
válasz Di Natale #21306 üzenetére
Nem tudok ulni masfel oranal tobbet. Igaz masfel honapja meg 20 percet sem birtam.
Ha fel tudom tornaszni 4.5 orara, akkor valszeg buszozni megyek.
De nagy valoszinuseggel flixbus-hoz.
csicsergik a madarak, hogy hat nap melo, hat nap pihi munkaval 3k euro netto havonta. Plusz 13. havi.
azert ez mar jonak mondhato.
foleg ha addig elmegy a forint 430-450ea arfolyamra)[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #21287 üzenetére
Majd ha párhuzamosan kell állnod a lehető legközelebb a rámpához, akkor lesz finom. Nekem voltak oldalajtóim a póton, az előző cégemnél, az elsőt soha nem nyitottam le előre, utána meg útban volt. De mindig megoldódott valahogy.
csibe1: Az fasza amikor ilyennel nem számol a főnök!
-
otto14
őstag
válasz Di Natale #21276 üzenetére
Az ember akarva - akaratulanul is stresszeli magát. Büntetésekért sem akarunk aggódni, meg a cégnek is jót akarunk, hogy nekünk is jó legyen. Sajnos én néha sokat nyugtalankodom például a nap végi parkolásért, hogy ne álljak meg se túl hamar, de az munkaidő is legyen kidolgozva, de bajba se kerüljek, ha épp tele a kinézett parkoló. Pedig mindig én voltam a nyugis srác..
Nálunk is vannak félre értések a cégen belül, meg szerintem minden nagyobb cégnél, ahol 1nél több ember foglalkozik a fuvarszervezéssel.
A múlt héten megegyeztünk egy útvonalban, helységnevek alapján. Csak épp elfelejtették mondani, hogy az egyik szakaszra valamikor kitettek egy 13 tonnás tiltást (Romániában). Ez a kereszteződésben nem volt kitáblázva, csak úgy 100-150 méterrel bennebb, és onnan már nem tolattam vissza. Talán az én hibám is, hogy nem egyből az irányítást hívtam, hanem 15 éve cégnél dolgozó kollégát, akivel betanulni voltam, hogy lássuk mi a helyzet. Mondta, hogy mehetnék ott is, de ők már nem szoktak a tiltás miatt, és a szakasz is nehéz a hegységek miatt. Kb. 7 kilómétert mentem mire találtam egy helyet, ahol meg tudtam fordulni. Kérdőre vontak az irányítástól, mert szerintük ott kellett volna mennem, de végül nem volt probléma.
Hogy tetszik a DAF?
Egyébként tényleg jó ez a fórum, az ember nem fél megkérdezni valamit, mert letolják vagy furcsán néznek rá hogy te ezt hogy nem tudod.
[ Szerkesztve ]
asd
-
-
veterán
válasz Di Natale #21279 üzenetére
Ha majd valamikor raersz, emeld majd ki a potot legyszi, es a kereksor kulso szele feletti femet fenykepezd mar le nekem. Amire felfekszik a deszka szele, es a csavarok vannak beletekerve.
Kivancsi vagyok mennyire van szetrohadva az a nemetpalyas Krone csodapotkocsi
kosziosszeakadas-gatlo gerenda van a traktoron? Egy nagy vasdarab, a kardan felett, a trepni es a nyereg kozott, amire felfekszik a pot
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #21272 üzenetére
Akkor van cumi! Csatlakozom Tüzihez (lehet, hogy olcsóbb, de hosszabb).
Ilyenkor megérkezel, megnézed mennyid maradt a 15 óra tevékenységi idődből meg a 10 óra munkaidődből (vezetés+egyéb munka), hacsak nincs kollektív szerződésed, melyben vállaltátok, hogy a 00:00 és 04:00 óra közti tevékenység nem minősül éjszakai munkának.
Kivonsz ~2 órát a maradék időből és megmondod, hogy 8 órakor be kell, hogy hívjanak mert különben nem tudsz majd lerakodni és elhagyni a telephelyet.
Még egy megoldás, hogy megérkezel, húzol 5 perc kalapácsot, műszakot zársz, feljegyzés, hogy +9 óra múlva mennyi lesz, s a fentieket kiegészítve elmondod, hogy ha nem hívnak be ~8 óra körül, akkor hány órakor leszel behívható.
Ha, mégis behívnak időben, akkor újra nyitod a műszakot (mivel, mint már említve volt, a 15 órás tevékenységi időben annyiszor zársz és nyitsz műszakot, ahányszor akarsz).Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
válasz Di Natale #21271 üzenetére
Ezert amit a kovetkezo posztban irtal.
Ertem, hogy arra olcsobb valamennyivel az utdij, de hosszabb, lassabb, tobb az emelkedo, nagyobb sullyal meg ugyanott vannak mint osztrakoknak… amugy a cseh sem olcso mar annyira, mert emeltek
De a talicska erjen oda idoben… imadom az ilyetA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Qtya123
őstag
válasz Di Natale #21260 üzenetére
Hát ez ilyen. Én csak belföld és csak beugrósban nyomtam, de még így is simán belefutottam vasárnap este 10-es kezdésekbe.
Nemzetköziben meg aztán gondolom főleg nem csoda.Kíváncsi vagyok, hogy bioritmusban mennyire bírtam volna ezt az összevissza munkakezdést. Mikor abbahagytam (szerettem volna tovább csinálni nagyon, de H-P munkára váltottam a főállásban) pont mondtam a feleségemnek, hogy összesen a 2 év beugrózás alatt 88 napot dolgoztam csak, de a nap 24 órájából minden egyes órában kezdtem munkát.
Ilyen demó verzióban nem ütöttek le engem ezek az este 10, éjjel 2 stb... kezdések, de ez demó volt. Arra volt elég, hogy kicsit megszokjam a kamionvezetést meg egy egész picit belelássak ebbe a világba.Egyébként vissza-visszatér a mai napig a gondolat, hogy milyen lenne ha...
Lassan 1.5 éve hagytam abba a beugrós kamiont, jelenleg a logisztikában dolgozom irodában H-P 8-16:30-ig, most már heti kettő nap a homeoffice és ha mindent beleszámolok a pénzem (fullra be van jelentve, multiról van szó, nincs boríték) átszámolva kb nettó 50-100e Ft-al az alatt van, mintha szegény Somatom cégénél 2/2-ben külföldön lennék kamionos.Eleinte iszonyat nehéz volt elengedni, úgy éreztem, hogy jobb lenne a kamion és én ezt a 2/2 hetet nagyon élném. De ahogy múlik az idő és megszoktam ezt a H-P rendszert és próbálok reálisabb és nem álmodozó fejjel gondolkodni azt mondom, hogy nem biztos, hogy a 2 hét távollét is oké lenne (pedig ugye az kamionozásban nem nagy időtartam) ahelyett, hogy minden nap hazaérek 17:00-ra és mivel éjfél körül fekszem (7:15 óra alvás fér így bele, ha nem homeoffice van másnap), van énidőm+feleségidőm minden nap 7 órányi, amiben azt és ott csinálom, amit akarok.
Ettől függetlenül utálom a vasárnap délutánokat, mert azt állapítom meg, hogy de rohadt gyorsan eltelt a 2 nap hétvége.Persze ha a kamionozás olyan lenne belföldön, hogy azt mondják, hogy reggel 6-7-8 kor elindulsz és végzel 8, max 9 órás munkaidőben, így leteszed a lantot és hazamész délután 3-4-5 óra felé (és nem három forintot fizetnek érte), akkor az király lenne, de bilibe lóg a kezem....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Di Natale #21260 üzenetére
Ilyen ez a kamionozas. Nem tul csaladbarat melo. Es sajnos mar a guba sem olyan extra mint regen. 80-90 korul 5 ev alatt osszeraktal egy jo hazra lovet. Most ez van vagy 15 ev. Kozben meg…
-
veterán
válasz Di Natale #21210 üzenetére
Hat, az a harmas hatar sarka Belgiumban.
A8-karlsruhe-10esen saarbrucke-hatar A13 meg odavisz a varoshoz. Szerintem egy szunyaval valahol Munchen kornyeken meg is vagy.nem tudom honnan indulsz, de ez a tapa-s parkolo esetleg jo lehet. [link]
hatarkodokat ne felejtsd el beadni!
de mondjuk lehet messze van ha pestrol indulsz…[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Di Natale #21200 üzenetére
Add meg az emailjet, irok neki szep uzenetet.
Gondolom azert orzott, mert elektronika.
Amit HoTaZo linkelt is franko, vagy a Europe truck parking appban tudsz szurni orzottre.
De mondjuk Lixemburgot ki tudod kerulni alulrol, ott asszem ingyenes a francia palya. Persze ha leirod hova mesz es honnan akkor lehet tudnank pontosabb infot adni.
Az iranyitod meg egy fasz. Ez ebbol egeszen konkretan latszik.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HoTaZo
addikt
Add meg ezt a linket az irányítódnak, az ő dolga, hogy intézze a luxemburgi napijegyet. A tankoló kártyád adatai kellenek hozzá.
Parkolót én a TransParking alkalmazásban néznék, ha az irányító képtelen meghatározni a szóbajövő parkolókat.
Bennem felmerült, hogy csak tesztel, mennyire vagy képes magadtól is megoldani ilyen feladatot. De, nem tartom helyesnek az ilyen teszteléseket.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
kesenyi
tag
www.eurovignettes.eu itt lehet venni napi jegyet, dkv kártyára szoktam. Érvényes luxemburgra, hollandiára is, vagy vegye meg az irányítód.
Ha van Snap account akkor ezek jók
Aire de Wanlin: ketreces-kamerás, egy jó ideje nem voltam már benne, nem tudom működik e még
50,1456947 5.0804378Trucks Parking e42: őrzött, ketreces snapos
50.474572,4.452888Kalken Security Parking, ketreces kamerás
51.072569,3.919854Rué chausse 58, Hognoul, kerités kamera, bár hallani olyat hogy offline, dkv kártya ide nem jó, kp vagy más
50.684814 5.461926[ Szerkesztve ]
-
lazoltan
csendes tag
Őrzött parkolóval nem lehet dunat rekeszteni az biztos.
Luxemburgban az eurovignetta 12 euró naponta, itt tudod megvenni legkönnyebben: eurovignetta booking
A következő országokban kell: Denmark, Luxemburg, the Netherlands and Sweden
Minden napra meg kell venni, hétvégére is.Én egy jó parkolót ismerek belgiumban, nálunk csak Viviennek hívják a nagy öregek: Liege után Brusszel felé: (50.6852290, 5.4619666) Hognoul. Hogy ez a céges szerint őrzöttnek minősül-e, azt nem tudhatom. Konkrétan a parkoló mellett van a rendőrség. Belgiumban vagy ipari parkban állok vagy visszafordulok a hazafelé tartó oldalra mert a Calais felé vezető tranzit utakon rengetegen próbálnak feljutni a pótra és helyi bevándorlók sokszor segítik is őket.
-
Zolás
addikt
Eurowaghoz sok sikert hogy parkolót találj. Tankolni fogsz tudni vele sok helyen, de hogy parkolást fizetni... EW kártyánk van, szóval tudom hogy kb. lehetetlen. Luxemburgba kell venni napijegyet, azt online is meg tudod venni, és azt EW kártyával is ki tudod fizetni.
A parkolókról kérj listát! Nem mindegyik fizetős őrzött, és elég kellemetlen, mikor este nyolckor jut eszükbe, hogy nem jó helyen vagy, és másikba kéne menni.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
válasz Di Natale #21186 üzenetére
Nekem revoluton is van szamlam. A revos kartya van osszehangolva paypal-el.
Ott csinalok egyszer hasznalatos kartyat, es ugy fizetek. Kozben ez ossze van kotve ugye a paypalal, azon az meg az apples es hasonlo fizetesek mennek.
Ezt huzza le valaki
Revon meg zsebben van a penz, ahhoz sem fernek hozza…A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Qtya123
őstag
válasz Di Natale #21191 üzenetére
Na az komoly.... Beülsz a kicsibe, nyomod tovább a melót, csak a tachográf nem pörög.... Ügyes. Aztán ülj vissza a buszra hulla fáradtan, mert hát kártya alapján tiszta kipihent vagy, előtted még a munkanap.
Volánbusz nem tudom milyen, kérdés hogy ott a pénz része rendben van-e vagy nagyon állami szféra mértékben alacsony.
-
lazoltan
csendes tag
válasz Di Natale #21188 üzenetére
Ezekből a Paypal a penzkezelő alkalmazás egyedül, de ha van Google fiókod vagy használsz bármi "ingyenes" szolgáltatást, az úgy ingyenes, hogy kb te vagy a termék, vagy mint az akciós tv.
Tudom, hogy a revolutrol sok rosszat olvasni, még ment egy nagyot legutóbb az a magyar sztori, ahol természetesen nem kattintott semmire az áldozat és mégis levették az összes pénzét, aztán kiderült, hogy dehogynem kattintott, csak ciki lett volna a Forbes hasábjain bevallani, hogy a menő felsővezetőt/vállalkozót beforgatták valami blődli sms-sel. Ilyesmi előfordulhat, de ha ésszel kezeled ezeket a platformokat akkor nem lehet baj.
Nekem a revolut megkönnyíti az életem, ezért használom és kedvezőbben váltok pénzt általa, plusz van ezer jó funkciója, amit egy kommersz bank évek múlva sem.fog tudni.Egyébként rá kell keresni, van 1-2 bank aki már közel középárfolyamon vált, de most meg nem mondom, melyik.
-
Zolás
addikt
válasz Di Natale #21186 üzenetére
Mióta a legtöbb cégnél tableten vagy valami képernyőn kell bejelentkezni telefonszámmal, azóta megugrott az afrikából, dzsunka országból történő hívás. Gondolom arra vár hogy visszahívjam.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
-
otto14
őstag
válasz Di Natale #21163 üzenetére
Németország kemény terep parkolás szempontjából. Helyszíntől függően gyakran akad egy - egy hely ipari parkokban is, mint amit [link] ez a tábla jelöl Csak nagyon sok idő elmegy egy ilyen kitérővel, főleg ha utána vissza kell menned a pályára a következő parkolóig vagy kijáratig.
asd
-
otto14
őstag
válasz Di Natale #21152 üzenetére
Szólj hozzá nyugodtan. Nekem a legnagyobb hiányosságom most a helyismeret. Majd ha voltam már itt is és ott is, akkor sokkal könnyebb lesz.
Az előző cégnél nahverkehr -vagy helyi járatokon dolgoztam, mondjuk 2 óra vezetés egyik irányba, majd vissza a gyárhoz. Az nagyon laza munka volt, mert minden utat és céget ismertem, pedig a munkaprogramot kimaxoltuk. Ott palettes árut pakoltunk. Emiatt ritka volt a ponyvázás, és nem is lett a szívem választottja.
@HoTaZo: Mindent bejelölök a térképen, szépen rendszerezetten, hogy tudjak előre tervezni. Szerencsére az alagutakról van lista az ADR appban. Sárga villogó is van minden autón, mert Romániában is kötelező.
[ Szerkesztve ]
asd
-
veterán
válasz Di Natale #21115 üzenetére
Azt nem ertem, miert gondoljak azt, hogy vamosnak
tanulok.
Es fuvarszervezonek.
Valamint jogasznak.
mindegy, legalabb lefixalom az osztrak-nemet munkat holnapA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz Di Natale #21081 üzenetére
En most kaptam allasajanlatot a nyelvtudasom (lol) miatt, napi 170 euro.
az mar azert nem rossz.
igaz nem vezetni, csak uzletberendezeses butoros munkasiranyitas.
meglatomA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #21044 üzenetére
Szerintem csak behajtási engedéllyel mehetsz oda be. Kérni kell a helyi hatóságtól.
Elnézve az utcát, szerintem esélytelen.
De van valamilyen kitétel az építkezésekre és költöztetéssel kapcsolatban. Mondjuk, azt nem tudom, hogy csak pihenő övezetre vagy belvárosra is vonatkozik.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
-
Freiherr
őstag
válasz Di Natale #21015 üzenetére
Én az elején kápét raktam félre, egy havi fizut hordtam magammal euró- dollár kápéban. Büntetésre vagy csak ha menekülni kellett volna valamiért, sosem tudhatod..
Vettem 10 grammos aranyat több darabot, kis helyen elfér, betonbiztos míg világ a világ.
Útleveled legyen, hiába nem kell EU- ba. Legyen meg.
Ez az én alap túlélőcsomagom, ezen felül lehet gondolkodni a befektetésen, mindig legyen fizikai pénz vagy vagyontárgy amihez gyorsan hozzáférek megőrizve a cselekvési szabadságom.Back to the future
-
veterán
válasz Di Natale #21031 üzenetére
Nem az egeszet. Mondjuk a negyedet. 800nak az 200. Az 2 milla egy evben. Erre rohogve kapsz 280ezer adojovairast.
innentol szamolhatsz.
600bol meg azert meg lehet elni… ne menjunk a vegletek fele.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
lazoltan
csendes tag
Egyebkent ezzel a kérdéssel a Mibe tegyem a megtakarításaimat topikkal jobban jársz.
Amit Tűzi említ elméletben jól hangzik, de ez olyan, minthogy én pl nem dohányzom és nem iszom, és nincs Ferrarim. Biztosan van olyan, aki meg tudja valósítani, hogy a fülkében el aszkétaként vajaskenyéren, én is azt hittem, hogy majd ha jól keresek milyen könnyű lesz pénzt gyűjteni. Aztán inkább minőségi kaját eszem, sportra meg hobbira is költök, illetve van egy gyerekem, és akinek van az tudja, hogy mindig lesz hova tennie a pénzét
-
HoTaZo
addikt
Hm., érdekes felvetés...
Mondanám, kortól függ, de látva, hogy mi vár a mai ifjuságra inkább adok igazat Tüzinek, de ha van lehetőség házra, akkor úgyis Zolást igazolja az idő.
De, ha lehet, még élj! Buli, kaland, koncertek, utazás. Aztán jöhet a kemény valóság.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
Nyiss tbsz-t. (Tartos befektetesi szamla)
Nekem is van. Meg nyugdijelotakarekossagi is. Ezekre befizetek evi bo egymilliot, kapok ra 280ezer adojovairast, igy mar kozel masfelmillio, es altalaban 20 szazalekos hozamot ernek el.
igy lesz az 1.2bol kozel ketmillio egy evben. Aztan kovetkezo evben ugyanez, de ott mar az elozo evi is megint hoz hozamot (kamatos kamat logikaja)
mellette revoluton tozsdezek. Most masfel honap alatt csinaltam az europai kereskedessel (allianz majd siemens) kozel 20 szazalekot, ami adozott 1300 euro kb.
Igaz az amerikai az europai penzem bo ketszerese, az most nem forgott tul jol, de eves alapon az is hozta a 10 szazalekot eddig…
es jott osztalek isszoval en valami ilyesmiben gondolkodnek a helyedben.
kezdve a tbsz es nyugdijszamlaval, esetleg etf-el.
egy a lenyeg, hosszu tavban gondolkodj, es azert mert epp esik a tozsde, SOHA ne adj el, mert az rossz otlet. (Tozsde ciklikussag, amolyan legzes szeru dolgot kepzelj el)hajra
ps
mindig hagyjal likvid toket. 2 guriga euroban eleg kb. Akarmi van, ne kelljen felbontani semmi a hosszu befektetes, mert az buko. Ezt tedd valami hozam-jovairos szamlara, amihez akarmikor hozzafersz ha kell. Folyoszamlan nem tartunk sok penzt, mert az inflacio meg a sok fasz magyar ado elviszi az erteket, es szanszeruen tkbb lesz, de a vasarloerteke csokken.
ennyit tudok tanacsolni[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Ez a kérdés már bennem is megfogalmazódott egyszer. Aztán elkezdtem felújítani a házat, és ahogy jön a pénz, és gyűlik egy kicsi, megy is tovább erre-arra
Szóval hogy válaszoljak a kérdésedre: fogalmam sincs !Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #20913 üzenetére
& otto14
Na, ez az, amit nem szabad csinálni!
Saját érdekedben. Megszokják, hogy te képes és hajlandó vagy ilyen tempóban dolgozni és ez elvárás lesz. Egyetlen időszakban kéne csak megengedned magadnak ezt a tempót. Amikor már a hazafelé az irány!
Rakodás+ spanizás? = Pihenő, fürdés, evés.
Ha még belefutsz egy dugóba, akkor ugyanúgy nem érsz a tervezett, elvárt időben a lerakóra, cserébe nem tudtál lefürödni, pihenni, jobb esetben majszolsz valamit gyorsan.
Hidd el, hozzá lehet őket szoktatni a kényelmesebb munkatempóhoz. Ha mégsem, akkor nagyon rossz helyen vagy.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
otto14
őstag
válasz Di Natale #20913 üzenetére
Én a második félévemben szinte kizárólag csak vezetés közben ettem. Csak akkor volt rá normálisan időm. Máskor a stressztől (menjünk már) szuper mohó voltam és utána órákig fájt a hasam. Elektromos edényben melegítettem a hétvégén főzött ételem, majd átraktam egy henger alakú üveg tárolóba, és az autópályán kikanalaztam, végre nyugodtan.
asd
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fallout 4
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Háztartási gépek
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest