Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Szolgáltatás függő, hogy mi mit használ. Pl steam ugyanabban az appban adott belépésnél tudja a push-t, és az OTP-t is.
A Microsoft fiók is elfogad OTP-t, ha úgy állítod be. De MS authentikátorba mást Push-sal nemigen fogsz tudni beállítani! (mint ahogy egyében belül sem).// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Mármint amiatt, hogy hogy minden TOTP-s 2fa előtt be kell lépned az appba? Ez a jó szükséges rossza: nem tudják az utcán kikapni a kezedből az épp használatban lévő telefont és unlockolva tartava -míg eltűnnek vele- elérni a dolgaid.
#664 Elemental Jól érzed a veszélyt, de ha nem vagy célozva, vagy nem lastpass szintűen működik a háttérben az app, akkor nem vagy annyira nagy bajban, ennek ellenére technikailag úgy is csak vész esetén kellenek a a kódok, viszont ha egyben vannak a jelszavakkal, akkor ha ez az egy dolog bukik, akkor minden bukik, szóval jobb a béke.
Szinte bármely jelszókezelő jó erre a célra, de mivel megint előjön, hogy egy újab dolog amit védeni kell, és az online dolgok mindig nagyobb felületen támadhatóak, így én már tényleg a keepassXC-t ajánlanám, mert az egyszerhasználatosak nem változnak, szinkronizálgatni nem kell emiatt öket folyamatosan, viszont egy pár kB-os fájlocska elfér az összes eszközödön, mint backup.
Ha meg már a fentieken gondolkodunk, és mivel általában 2 katt, én újakat generálgatnék az új helyre, így a régi még ha bármilyen titkosított, bárhol is levő, bármilyen rövid ideig a cache-ben lévő kód is, érvénytelen lesz. Bár ez már extra lépés.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Ablakos
őstag
A keepassXC valóban remek alkalmazás. Az egyetlen hiánya számomra, hogy nincs beépített felhőszinkron. A localfájlrendszerben tárolt adatbázist az OS felhő kliense szinkronizálja. Az viszont kitárgyalt okok miatt komoly mellékhatásokat okozhat. (Ha több eszközről is használja valaki a felhőben tárolt ugyanazt az adatbázist.) Sajnos tapasztaltam, hogy történt inkonzisztens bejegyzés a fentiek miatt. Lehet, hogy van erre is jó megoldás, de az én tudásom kevés ehhez.
A keepass-hoz van olyan plugin, ami nagyon jól kezeli a szinkront.
Mindössze ennyi az érv, amiatt váltottam az "öreges" felületű keepass-ra.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest