Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz hunhool1979 #750 üzenetére
Megkerestem a beszélgetést...de most látom, hogy pont te kérdeztél rá
-
sohajda90
tag
Sziasztok. OnePlus appban ma feldobta, hogy ha rendelek egy OP 11-et jön hozzá a Buds Pro 2 ajándékba, ami mivel mindkettővel szemezgettem már egy ideje nekem jó dealnek tűnt (készülékbeszámítással, plusz a carbon fiber tokot hozzáadva 240e-re jött ki, ami szerintem jó ár érte így, a fülessel).
Viszont ami fura rendelés után kaptam egy SMS-t úgy 10-15 perccel egy francia (+33-as számról), hogy "Magyar Posta: csomagja kézbesítésre vár, kérjem erősítse meg a vám befizetését" plus egy link, ami átirányít a magyar-delivery-track.com oldalra. Elég legitimnek tűnt, ezért megadtam az adataimat a Simple Pay-es felületen amire vitt (valami 526.3 Ft-re hozta ki a vámot, ami fura volt, hogy ilyen alacsony), de miután rámentem a fizetésre feljött egy ablak, hogy adjam meg a Postától kapott SMS verification code-ot...de ilyet soha nem kaptam. Netbankban nem került zárolásra az összeg...
Ilyenkor mi van. Más is kapott ilyen vám rendezési SMS-t, vagy ez az egész kamu volt?
-
sohajda90
tag
OnePlus Store applikáción keresztül rendeltem a OnePlus Tab-emről, elvileg ugyanaz a normál a OnePlus Store, mint a webes felület, csak vannak ilyen app exkluzív ajánlatok, mint ez az ingyen Buds Pro 2 a telefon mellé. A normál OnePlus fiókomban is látom a rendelés, szóval én a rendelés validity-je kapcsán nem kételkedem, ez a vámos cucc tűnik furának...
-
st6969
őstag
válasz sohajda90 #754 üzenetére
Kizárt dolognak tartom, hogy 15 perccel a rendelés után vámos levél valódi legyen. Fura ez az applikáció...be van állítva, hogy Magyarország, pénznem €, erre mindent Ł-ban ír ki...
De valóban felkínálja az ingyen buds pro-t, illetve beszámításkor a telefonom ér 20Ł-t ( ), plusz ad mellé 100Ł bónuszt.
Ja, és 16/256-os nincs is készleten a saját storeban...
És azt nem látom, hogy honnan jönne, azt meg főleg nem, hogy milyen verzió (EU, global?)?[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
A régiót ha kiválasztottad az appban, akkor annak megfelleően EU régió lesz már csak a cím adatok miatt is.
Amúgy nekem is fura, hogy itt jött sms, mert emailt is küld a posta - ha tudja az email címet és szerintem itt a rendszer továbbítaná + eddig én csak akkor találkoztam külföldi - alis rendeléseknél postai vámügyintézéssel kapcsolatos emaillel, sms-el, ha már az országban a Nemzetközi Posta Kicserélő Központban van a csomag. Feladást követően sose, sehol.
[ Szerkesztve ]
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
G4bi89
senior tag
A vám befizetéséről szóló SMS az 100% scam/csalás.. és a magyar-delivery-track.com cím nagyon nem legitim.
Most éppen ez megy, pár hónapja meg a "Netflix előfizetése lejárt, meg jell újítani a fizetési adarokat."Természetesen semmi köze ezeknek a OnePlus-hoz. Mondjuk nekem 909€ az appban a 8/128GB-os verzió. (Buds pro2 tényleg van hozzá ajándékba) Szóval azt sem értem, hogy jött ki 240-re...
[ Szerkesztve ]
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
st6969
őstag
Próbáltam cache-t törölni, nem segített, viszont átállítottam osztrák/€-ra, majd vissza magyar/€, és most jó. Mi 8-at beszámítva 321ezer Ft-ra jönne ki a 16/256...hát nem ugrottam rá
Nem tudom, egy ilyen telefontpont.hu vásárlás mennyire lehet kockázatos...ott most 280k. Szürkeimport, stb... -
mrThomi
addikt
-
tomp
félisten
válasz hunhool1979 #750 üzenetére
Kínai és indiai modellen nincs 4G B7-en 256QAM.
Ezt pedig nem lehet azzal orvosolni, hogy EU-s rendszert raksz rá mivel kiolvassa az alaplap azonosítóját és a szerint konfigurálja a modemet. -
sohajda90
tag
Hát már teljesen nem tudom mi van, már a bankot is hívtam, ott azt ajánlották, hogy tiltsam le a kártyámat, de én inkább arra optoltam, hogy levettem az internetes vásárlási limitet minimumra, így maximum kis értékben tudnak meglopni...
De egyébként már érkezett azóta SMS és e-mail is a DHL-től, hogy holnap kiszállítják a OnePlus-tól rendelt csomagomat, ami alól kivételt képezhet ha vámügyintézés alá esik...érdekes, a netbank Amszterdam-i accountot mutatott, ahova a fizetés ment, a reggeli SMS-t meg ugye egy Franciaországi számról kaptam, hogy máris itt lenne a DHL-nél az...érdekes...na mind1, ezek szerint holnap már okosabb leszek...
[ Szerkesztve ]
-
G4bi89
senior tag
válasz sohajda90 #765 üzenetére
Oneplustól rendelt készülék esetén sosem kell külön vámot fizetni, attól ne félj.
Viszont én letiltanám a kártyát, ha a csaló/adathalász oldalon megadtad az adatait. (magyar-delivery-track.com) Főleg, hogy cvc kódtól kezdve mindent elkérnek ahogy láttam."A Magyar Posta kizárólag nemzetközi küldemények esetén a vámkezelési díjak kiegyenlítése kapcsán küld online vagy sms fizetési értesítést, amelyben minden esetben a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link szerepel." forrás: posta.hu
Fontos, hogy ennek az egésznek nincs köze a Oneplushoz, csak egy fatális véletlen.
[ Szerkesztve ]
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
kerlas
tag
#738-ra valaki? Vagy csak nekem nem működik az USB debug?
-
tomp
félisten
válasz hunhool1979 #767 üzenetére
Rosszul írtam nem a 256QAM hiányzik hanem a 4x4 MIMO.
Itt írtam miért nem ajánlott a kínai/indiai modell itthon.
Nagyon röviden és tömören: kisebb sebességet tud a telefon 2600MHz-en mint amennyit amúgy a hálózat tudni adna. -
sohajda90
tag
Azért az durva, hogy a tegnap 09:04-kor a OnePlus appon leadott rendelésem ma 11:00-re megérkezett Lengyelországon és Németországon keresztül a budapesti irodánkba. Telefon + buds pro 2 + tok...elég gyorsan összedobták...
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz hunhool1979 #772 üzenetére
A tettek hálózata féle Telekom 5G nyár...
Nagyon sok helyen csak N28 DSS lett... -
st6969
őstag
És azt elárulod, hogy mi? Mármint halandó számára is érthető módon... én, a vidéki paraszt, aki az 5G-ről azt gondolja, hogy a világ legújabb csodája, és a faluvégen is néha felkapcsolódik rá...végülis mit is kellene tapasztalnom? És így mit tapasztalok, hogy "csak N28 DSS lett..."
-
tomp
félisten
N28 DSS azt takarja, hogy 700MHz-en adnak egyszerre 4G-t és 5G-t is. Ez még nem lenne gond de a 700MHz nagy területet fed le és 5G-n kb 90Mbitre képes. Na ezt a 90Mbitet kapja meg a 20-30km-es terület.
5G DSS esetén sokkal nagyobb sebességet tudunk elérni ha átmegyünk 4G-re!
A 700MHz-es DSS-nél sokkal jobb a 2100MHz-es DSS. Sokkal kisebb a lefedett területe ezáltal jobb lehet a sebessége és 2100MHz-en már mehet a 4x4 MIMO is.
700-as DSS-en kb 100Mbit érhető el itthon. Németországban mértem 220Mbitet is.
2100-as DSS-nél akár 280Mbit is összejöhet.A "rendes" 5G viszont a 3600-3800MHz-en megy ez az úgynevezett N78-as sáv. Itt már Gbit feletti sebesség is elérhető.
A 700-as 5G csak marketing értékkel bír. Kb semmire sem jó. Ja igen! 4G helyett "5G" van kiírva...
2100-as 5G már egy fokkal jobb. Még ez se igazi de sokkal jobb mint a 700-as. -
Colos1
őstag
Én is olvasgattam erről a DSS -ről, több szakmai anyag értelmezése után arra jutottam, hogy kb. semmi értelme. Akkor lenne jó, ha lennének olyan eszközök, ami only 5G -t tud. Ez érdekes, amit írsz, hogy 700MHz -n mit tud - illetve mit nem -, ez alapján át kellene nevezni a "tettek hálózatát" "Rémtettek hálózatára"
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
sohajda90
tag
Sziasztok,
1 napos tulajdonként tudnátok segíteni a következőben? Elvileg be van kapcsolva az értesítéseknél (see screenscot below), hogy az alkalmazás ikonokon kis számmal is jelezze az adott alkalmazásra vonatkozó értesítések számát, de valamiért mégsem jelzi (ma több Messenger és Instagram értesítésemet is csak az értesítési sávban láttam).
Ezen kívül valami mást is be kell "pipálni", hogy működjön?[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Gyakorlatilag igen.
Sajnos csak a nagyobb városokban éri meg a "rendes" 5G-t elvinni azaz az N78-at.
A rendes N78-as 5G-hez speciális antenna kell: bal oldali a szokásos 2G, 3G, 4G-t és 5G DSS-t adó antenna, a jobb oldali az N78-as 5Gbarcaforca
Nem feltétlenül. Az N1 DSS egy fokkal jobb. Meg kell nézni milyen 5G van nála. CellMapper appot rakd fel és rakd fel róla a képet.Colos1
Minden mai eszköz tud már 5G Only-t de ahhoz 5G Core kell ami jelenleg még nincs publikusan. Telekomnál pár napja indult el Győrben a teszt önálló 5G de arra a civil ügyfél nem tud felmenni. -
sirgeoff
tag
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok
7T Pro-ról jöttem ,viszont van (illetve nincs )pár dolog,és van ami fura
Egyelőre pár dolog,de az nagyon hiányzik!!
1.
-Böngészésnél ha a old alsó csúszkát mozgatom előjön a keresés.. eddig nem volt ilyen....Minek???
2.
-wallet:3-4 kártya is hozzá van rendelve a Google pay hez de eddig ha hosszabb nyomtam bekapcsó gombot tudtam huzogatni a kártyák között ,most nem találok erre semmit... hasznos volt ha hirtelen kellet váltani..
3.
-hang :ha pl kocsiba vagyok és rá van kapcsolódva az autóra ,de én le szeretném választani ,eddig a hangerő gombnál lehetett választani hogy hol szóljon (füles Bluetooth, telefon hangszóró, telefon kihangosítóján, közvetlenül a előbukkanó hangmenűbe )most nem látok erre lehetőséget
De lehet én vagyok vak
Tudtok erre megoldás , lehetőséget?Koszi
-
Colos1
őstag
Az 5G onlyt úgy értettem, hogy semmi mást nem tud, csak 5G -t, tehát még 4G -t sem. Szerintem ez esetben lenne csak értelme a DSS 5G -nek, főleg a 700MHz -en.
Így csak arra jó, hogy tudnak arcoskodni a trések, hogy "öggémvanköcshögök!"Viszont tegnap jártam a nagyfaluban, ahol volt szerencsém a normális Yeti n78-as 5g -t tesztelni. Nem voltam elájulva ettől sem, a max DL: 281, UL: 127 volt.
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
kerlas
tag
Sziásztok, az a problémám, hogy szeretnék Eszközadminisztrátor jogotadni egy alkalmazásnak, viszont ugye az Android 13-tól be kellene kapcsolni hozzá a Beállítások/Alkalmazások/Alkalmazáskezelés/ adott alkalmazás és itt volt régen jobb felül egy 3 pontos menü, amiben be lehetett kapcsolni a "Allow restricted settings"-et, na most ez a menü eltünt, van erre valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
most már egy kicsit kezd kiidegelni, hogy szoftveresen mekkora hitványság ez a márka is. van-e egyáltalán ebben az országban olyan, aki életében valami reportolt ennek a fostartáj vanplásznak és akkor egy hozzáértő esetleg válaszolt neki és következményként belátható időn belül javították a hibát vagy tényleg china only gyártóról van szó, akinek a nem sárga ember az alattvalóbb, mint a saját társadalmi krediten élő sajátjai?
ha van ilyen szerencsés árulja el legyen szíves, hogy hol lehet őket úgy megtalálni, hogy ne két talppal akarjam minimum megtaposni azokat, akik eddig support címszó alatt válaszolgattak.
„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
tomp
félisten
Jött új 13.1!
Mivel az előző verzió nem jött ki EU-ra így a friss verzióhoz való megjegyzés:"Regarding many questions about the update, we are here to share the following plan with you. This update will reach EU/NA region in late June and roll out in batches. The plan of Carrier-exclusive models which are determined by carriers may be delayed."
-
lócitrom
őstag
válasz hunhool1979 #792 üzenetére
hát sajnos nem. pláne amikor ötödjére magyarázom a levelezésben a jól értesülteknek, hogy az AOD az nem a főképernyő és hogy akármilyen widget-re gondol olyan pont nincs rajta. botrány az egész. a macskám már programozni is megtanult volna helyettük.
„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
st6969
őstag
válasz hunhool1979 #745 üzenetére
Megrendelted végül?
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok! A kedvező flottánál van nekem korlátlan Yetteles csak mobilinternet előfizetésem. Mai nap reggel lefrissítettem a telefonom szoftverét hivatalos OTA-n keresztül. (Oxygen OS 13.0 ->> 13.1) Azóta nem bírom a mobilnetet működésere bírni, a másik Vodafone kártyámnak kutya baja, azon azóta is megy. Próbáltam telefon újraindítást, APN újraírást, hálózatváltást de semmi. Jött egy értesítés még közvetlen a frissítés után egy SMS a Yetteltől hogy végezzem el a hamarosan érkező készülékbeállótásokat hogy továbbra is internetezhessek. [kép] Ezt hirtelen elhúztam jobbra az értesítési sávban sajnos. Előzményekben látom hogy az Omacp android alkalmazás küldte ezt.
Hogy lehetne a problémát megoldani, valakinek ötlet?
"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
lócitrom
őstag
válasz Scarabeus #796 üzenetére
mivel eléggé hektikus minden egyes frissítés hatékonysága, így simán megeshet, hogy változott a modemprofil és a telefon nem kezel valamit megfelelően. ha az APN esetleg hiányos vagy valamiért törlődött, akkor a +36209000749 számra kell küldeni a
„BEA” szót és kiküldi a hálózat a konfigurációt ismét. ha megvolt, utána azért érdemes újraindítani a telefont.[ Szerkesztve ]
-
Scarabeus
aktív tag
Ez volt a megoldás, köszi mindkettőtöknek! Egyébként kár, hogy ennyire a gamingre ment rá ez a frissítés, egyátalán nem játszok a telefonon.
Egyébként S22 ultráról jöttem át, hát ég és föld sebességben, de még kamerában is sokkal jobb a Oneplus."Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest