-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
1995M
kezdő
válasz
burgatshow #337266 üzenetére
Mostanában divatos szám spoofing miatt van értelme tiltogatni? Egyszerűbb volt amíg csak marokkói stb. számokról jött hívás, rögtön láttad külföldi. Most magyar 20-as számról hívnak, kiderül kínai spam, de csak Kovács József eltérített száma, ha letiltjuk később nem tud hívni a szám jogos tulaja, illetve ezekkel a community database appokkal meg lehet bélyegezni tévesen másokat. Valamit csinálhatnának a szolgáltatók...
-
válasz
burgatshow #337247 üzenetére
nem tudtam hogy ilyen van, köszönöm ez volt a megoldás!
-
Mike81
senior tag
válasz
eddieke666 #337183 üzenetére
Köszi az infót
-
MLA
tag
Androidról jöttem nem rég, és most látom (mert egy pár hozzászólással előbb szó volt róla) hogy nincs spam szűrő alapból. Ti használtok valamit (a pár hozzászólással előbbin kívűl)? Mert az androidon egy csomó +47 meg hasonlóval kezdődő számot lőtt ki a gyári spam szűrő.
-
Rage47
veterán
Dbrand látom jött már elő a topikban.
Változtattak a szállításon, így már nem annyira zsákbamacska EU-ba kérni a cuccot:Gépi fordítás:
A dbrand regisztrált az Import One-Stop Shopnál (IOSS), hogy az Ön nevében beszedje és átutalja az áfát.Képzelje el a következőt: Ön rendel valamit az interneten, és örökké várakozik, hogy aztán kiderüljön, hogy az üzletnek fogalma sincs arról, hogyan működik az uniós vámkezelés. A csomagját túszként tartják fogva, Önt elássák a papírmunkában, és a meglepetésszerű díjak megduplázzák a rendelés árát. Mi a dbrandnél megkíméljük Önt a fejfájástól azzal, hogy az Ön nevében beszedjük és átutaljuk az áfát és a vámokat. Nincsenek extra díjak, nincs papírmunka és nincs késedelem a szállításban. Szívesen.
-
jacis
nagyúr
válasz
burgatshow #337263 üzenetére
Rendben. Köszi az infót.
-
oszy
veterán
válasz
burgatshow #337266 üzenetére
Köszönöm a hasznos információt!
-
burgatshow
Topikgazda
Ezek az alkalmazások úgy működnek, hogy bejövő hívás esetén az iOS átadja a számot az appnak egy rendszer API-n, ami utána azt csinál vele amit akar. Ebben az esetben megnézheti, hogy a saját adatbázisa alapján a szám mondjuk marketing vagy spam célú és ennek megfelelő eredményt ad vissza az iOS-nek ami megjelenít erre vonatkozó infót a hívó képernyőn.
Szóval az app fejlesztőnek van saját adatbázisa is, de kézzel is felvehetsz egyedi számot. A linkelt alkalmazásban legalább is biztosan. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
jacis #337262 üzenetére
Igen. De a biztonság kedvéért indítsd újra a telefonod ha amúgy nem szoktad. Van amikor a béta kikapcsolás önmagában nem elég.
Szerk.: egyetlen egy alkalommal nem kapsz frissítést, ha a jövőhéten megjelenő végleges 18.5 build száma ugyanaz, mint a béta csatornán kiadott RC. De attól még kiléptél a bétából és jó vagy.
-
jacis
nagyúr
Szeretnék a béta programból kilépni. Most a 4. béta után kikapcsoltam a béta frissítéseket. A kérdésem az lenne, hogy a jövő héten érkező végleges 18.5-öt én is megkapom majd? Jelzi majd a telefon ha rákeresek?
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok, egy elméleti kérdés. Ha szeretnék minél jobb kamerát, jobb zoommal és kis mérettel, akkor melyik iPhone a nyerő?
-
llacee
őstag
Oh, akkor elegendő a tok kinyúlása?
Nem egy felsőpolcos tok van hozzá: [link] -
válasz
MasterMark #337239 üzenetére
Köszi, ráadásul még szeretem is. 👍
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
MasterMark #337249 üzenetére
Elvileg Vannak olyan Bluetooth billentyűzetek amikben van beépített hangszóró, ami Bluetooth kapcsolaton keresztül kezeli az audiót is 😁
Az hogy melyik tud aac-t az jó kérdés. -
MasterMark
titán
válasz
aprokaroka87 #337244 üzenetére
Egyik se kötelező, egy BT-s bill vagy egér pl nem fog tudni AAC-t.
-
Sziasztok, én látom rosszul vagy félre nyomok valamit vagy tényleg random bezár ablakokat a safari?
-
Razzul
őstag
válasz
MasterMark #337238 üzenetére
A Qualcomm féle aptX tényleg tud lossless hangot tolni, de valószínűleg a gyártók is úgy vannak vele, hogy nincs értelme ebben hova fejleszteni mert jelenleg is tud csinálni ha akar gyakorlatilag bárki sub 50 ms latency AirPods kategóriájú BT fülest 320 kbps adatátvitellel.
Az újonnan megjelenő BT szabványok pedig már egy ideje nem hoznak a felhasználók szempontjából praktikus, érdemi előrelépést jelentő újításokat, hanem inkább corporate szempontból jelentenek fejlődést.
Ezért BT fülhallgatók piacát a Noise Cancellation fejlesztések és az akkutechnológia szintlépése fogja tudni jelenleg érdemben előrébb vinni.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
MasterMark #337243 üzenetére
A chatgpt szerint az aac valóban Bluetooth szabvány, ám nem kötelező jellegű.
tehát opcionális. -
MasterMark
titán
válasz
aprokaroka87 #337240 üzenetére
Az AAC a BT szabvány része, az mindenhol működik.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
syIex #337241 üzenetére
Itt azt írják, hogy akkor fordulj a Supporthoz.
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
MasterMark #337238 üzenetére
Elvileg az aac Bluetooth codec inkább iPhone prirozált dolog.
Ha jól tudom egyedül csak az sbc ami teljesen szabványos. -
MasterMark
titán
válasz
lugosi #337231 üzenetére
Ez az album 24 bit / 176,4 kHz, a Take Five című számmal lehet tesztelni.
-
MasterMark
titán
válasz
aprokaroka87 #337222 üzenetére
de azért a veszteséges audio formátumok között is vannak már fejlettebbek
Mire gondolsz? Az aptX vagy az LDAC nem szabványos megoldás, nem fogják valószínűleg belerakni, hiszen nem szabványos.
Az AAC az elérhető legjobb ha a BT szabványon belül maradsz.
-
burgatshow
Topikgazda
Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy a személyeskedést fejezzék be. Lehet vitatkozni kultúrált formában arról, hogy ki hogyan szeret zenét hallgatni, meg arról is, hogy az Apple tud-e dolgokat vagy sem, de a fröcsögésnek nincs helye itt!
-
SharpSA
veterán
válasz
zzola #337223 üzenetére
Persze, viszont ez a téma erősen helyszín függő és megfelelő minőségű fül- vagy fejhallgatót igényel. Egy zajos környezetben szerintem nem lesz élvezhető különbség, a zajszűrők meg eleve torzítják valamennyire a hangot. A külvilágot teljesen leszigetelő megoldások használatát forgalomban használva tiltanám, kivéve ha utas az illető. Otthon, csendben már más a helyzet, szerintem oda való inkább a veszteségmentes formátum.
-
burgatshow
Topikgazda
Szépen átköltöztem a 13 mini-ről a 16e-re. A méretét még szokni mell, de amúgy jó kis igáslónak látszik.
Szépen minden átjött az iPhone transfer-rel, az eSIM is jó lett, csak követni kell a szolgáltató (Yettel) leírását. -
1995M
kezdő
Valamelyik iOS 18 verziótól már van Live Caller ID Lookup API, már lett egy app: Livecaller
Leírása alapján sokkal szimpatikusabb mint a múltkor emlegetett true caller, kérdés nálunk milyen, tesztelni kell majd.Egyébként érdekes látni USA-ban élnek a szolgáltatók a rendszer adta lehetőségekkel, vannak ilyen filter appok, nálunk nem.
Pl. a mobilnet havi forgalmát is egy Shortcut paranccsal nullázom fordulónapon, pedig lenne rá "usage" API és ott lehetne a menüben, ha a szolgáltató foglalkozna vele. -
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem le lett írva hogy miért nincs ténylegesen veszteségmentes audio, másik platformon sem lesz az.
Az meg hogy ki hogyan hall, az nem hinném hogy ennek a topiknak a témája, még mielőtt esetleg vita lenne belőle. -
válasz
aprokaroka87 #337222 üzenetére
-
aprokaroka87
nagyúr
Mindenesetre az nem menti fel az Apple-t hogy jelenleg technikai szempontból a Bluetooth szabvány nem igazán alkalmas a tényleges veszteségmentes audio átvitelre, de azért a veszteséges audio formátumok között is vannak már fejlettebbek, amik tudnak jobb hangminőséget, de az apple ezeket sem támogatja.
AAC esetén pl tudja a 24bit/96khz-et az iOS Bluetooth kapcsolaton keresztül?
-
zzola
titán
válasz
MasterMark #337217 üzenetére
Értem.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
burgatshow #337219 üzenetére
Chatgpt szerint az a2dp szabvány max 2 mbit/sec van limitálva.
Az 50 mbit sec az nagyon elméleti dolog.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
aprokaroka87 #337218 üzenetére
A szabvány speckóban benne van. A BT 5 elméletije max. 50 Mbps, de ez a valós életben inkább a fele, 2/3-a.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
MasterMark #337217 üzenetére
Egyáltalán arról van információ hogy milyen a Bluetooth szabvány adatátviteli képessége?
Mert ugye a lossles audió az pl igényelheti a magasabb bitrátát.
-
MasterMark
titán
válasz
zzola #337211 üzenetére
A lényeg, hogy jelenleg nincs amúgy se rendes lossless kodek BT-n. Talán az aptX lossless de az meg nem is biztos, hogy BT-nek tekinthető onnantól. Ráadásul az is lossy lesz ha magasabb a bitrate mint ami beleférne a sávszélbe
Az LDAC is úgy jön a képbe, hogy az se az aminek hiszik. Nem lossless.
Plusz ezek nem szabványos dolgok. Az LDAC a Sony sajátja, az aptX az meg Qualcomm. Egyedi kiterjesztései a BT-nek.
Az Apple a random egyedi gyorstöltés szabványokat se támogatta soha, pl. Qualcomm Quick Charge, stb.Vagyis nem fogják a random egyedi dolgokat berakni szerintem, esetleg lesz majd egy saját Apple dolog az Airpods-okhoz később.
A BT egy túl régi túl lassú szabvány ehhez.
Az Airplay-t csak azért hoztam példának, hogy ahol lehet ott teljes valódi veszteségmentes az átvitel.
-
-
markknight
veterán
Zenétől függ, alapvetően sztem nagyon ki lehet hallani, meg ha olyan zene van, akkor a limitációk miatti zaj is érezhető. Olyan mintha a gyorsan mozgó videónál a bitráta szétmosná a képet, csak itt ezt hallod, nem látod.
-
zzola
titán
válasz
MasterMark #337210 üzenetére
Nem igazán értem ezt a kommentet.
Az iPhone a SBC, AAC kodekeket támogatja BT-on, hogy jön ide a képbe az LDAC?
Az eredeti kérdés az volt, hogy mikor várható valami HD kodek? 2025-ben elég ciki az SBC/AAC páros, amikor minden más márka köröket ver az Apple-re.
Az Airplay-t ne keverjük már bele, annak nem sok relevanciája van az adott kérdés kapcsán.
-
zzola
titán
válasz
markknight #337206 üzenetére
Én tudom jól, ezért tettem fel a kérdést, hogy mikor óhajtoznak előre lépni és nem egyhelyben toporogni...
-
zzola
titán
válasz
burgatshow #337204 üzenetére
[link] Itt nem azt írja amit mondasz.
-
zzola
titán
Arról nincs valakinek infója, hogy várható-e a jövőben az újabb készülékeken a gagyi BT kodekek (SBC, AAC) cseréje-bővítése valami komolyabbra?
Apple music veszteségmentesen hallgatható, erre a mobiljuk alkalmatlan rá vezeték nélkül. -
1995M
kezdő
válasz
vallas #337187 üzenetére
Azt csak akkor mutatja úgy a widget, amikor jelentős változás várható. (melegebb, hidegebb)
(tipp: ha nem akarod, nem muszáj a kontakt appot kirakni, hiszen a telefon appban is ott van)
(látva a home screen fotódat, még mindig bosszankodom az Apple komolyan gondolta azt a szöveg körüli árnyékpacát, a régi fehér-fekete betű háttértől függően sokkal szebb volt)
-
Noxy
veterán
válasz
Cblacksmithc #337190 üzenetére
https://chatgpt.com:
13-as iphone
híváskor rezeg a készülék. Kerestem hangprofilt, hiába...
hol tudom beállítani, hogy a csengőhang szólaljon meg ?
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest